واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آبرسانی با تانکر؛ توزیع روزانه 390 هزار لیتر آب بین عشایر خراسان شمالی بجنورد - ایرنا - مدیرکل عشایر خراسان شمالی گفت: روزانه 390 هزار لیتر آب با تانکرهای سیار بین خانوارهای عشایری این استان توزیع می شود.
ˈجلیل رمضانیˈ روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: به علت بروز خشکسالی، اکنون خانوارهای عشایر این استان برای مصرف خود و دام خود با کمبود آب مواجهند که این اداره کل برای رفع این مشکل با تانکر به مناطق سکونت آنان آبرسانی می کند.
وی با اشاره به خشکیدن برخی چشمه ها و قنات های عشایری در سال جاری، افزود: روزانه با استفاده از 13 تانکر سیار به مناطق عشایری، که گاه در فواصل 100 کیلومتری قرار دارند، آبرسانی می شود.
وی گفت: شرکت های تعاونی استان گلستان نیز با پنج تانکر سیار به خانوارهای عشایری این استان که در محدوده استحفاظی آن استان سکونت دارند آبرسانی می کنند.
وی با بیان اینکه هم اکنون برای تامین آب مورد نیاز نیز مشکل داریم، اظهار کرد: بیشترین مشکل تامین آب عشایر مربوط به شهرستان های شیروان و فاروج است.
مدیرکل عشایر خراسان شمالی گفت: این اداره کل در حد توان خود تلاش دارد تا آب مورد نیاز خانوارهای عشایری و دام آنان را تامین کند.
رمضانی با بیان اینکه کرایه حمل آب برای خانوارها رایگان است، اظهار کرد: برخی اوقات به علت کمبود اعتبار هزینه آب بها از خانوارهای عشایری استان دریافت می شود.
وی افزود: شرکت های تعاونی استان گلستان نیز برای هر تانکر آب مبلغ 150 هزار ریال از عشایر ساکن در آن استان دریافت می کنند.
رمضانی آبرسانی با تانکر را مورد قبول این اداره ندانست و گفت: به دنبال آن هستیم تا منابع دائم آب برای خانوارهای عشایری در محله ها فراهم کنیم که تاکنون در دو محله عشایری در اسفراین و شیروان این اقدام صورت گرفته است.
مدیرکل عشایر خراسان شمالی اظهار کرد: عشایر این استان سالانه هفت هزار و 500 تن گوشت قرمز مازاد بر مصرف به بازار عرضه می کردند که اکنون به دلیل خشکسالی، کمبود علوفه و آب، میزان این تولیدات 30 درصد پایین آمده است.
رمضانی افزود: کمبود آب و از سویی گرمای آبی که به صورت سیار و با تانکر برای دام ها حمل می شود، موجب لاغری و نیز بیماری دام عشایر می شود.
وی اظهار کرد: اکنون عشایر خراسان شمالی برای استفاده از باقی مانده گیاهان و غلات وارد دشت ها شده اند که این امر آنان را با کمبود آب مواجه کرده، زیرا بیشتر مزارع گندم و جو استان دیم است و آب دائمی در این مناطق وجود ندارد.
وی از کشاورزان استان خواست در صورت وجود منابع آب در مجاورت کشتزارهای خود آنرا در اختیار عشایر قرار دهند تا بخشی از مشکلات این قشر زحمتکش و پرتلاش کاسته شود.
رمضانی افزود: در سال جاری برای تامین آب مورد نیاز عشایر، 5 دهانه چشمه در مناطق عشایری این استان نیز بهسازی شده است.
خراسان شمالی با 867 هزار نفر جمعیت، پنج هزار خانوار عشایری با 30 هزار نفر جمعیت دارد که 700 راس دام در اختیار دارند. ک/3
7184/626
11/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]