واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
روزنامهنگاران ترکیهای: شنود سفارت ایران دخالت در امور داخلی آن کشور است/ هنوز مشخص نیست چه گروهی جاسوسی کرده است
یک روزنامهنگار ترک به آنا گفت ممکن است شنود سفارت ایران در ترکیه توسط بخشی از بدنه دولت انجام شده که خارج از کنترل قوهمجریه است چراکه اردوغان و دولتش مخالفانی دارند که برای ضربه زدن به او از هر روشی استفاده میکنند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از آنا، کشمکش سیاسی در ترکیه به شنود از سفارت ایران در آنکارا هم کشیده شده است. یک دادگاه در ترکیه قرار بازداشت 11 افسر پلیس را تمدید کرد که یکی از اتهامات آنها شنود سفارت ایران در آنکاراست.
ایسنا به نقل از «بیبیسی فارسی» گزارش داده که «این افسران از جمله دهها نفری هستند که هفته گذشته بهصورت همزمان در 22 شهر ترکیه بازداشت شدند. معاون امنیت پلیس استانبول یکی از آنان بود. آنها متهم هستند که از رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه و نزدیکان او جاسوسی میکردهاند.»
در ترکیه چند ماهی است که بر سر پرونده فساد نزدیکان نخستوزیر این کشور و اطرافیانش کشمکش وجود دارد. در آغاز این ماجرا چندین نفر از جمله فرزندان سه وزیر بازداشت شدند. رجب طیب اردوغان و اطرافیانش میگویند این پرونده توطئهای است که هواداران فتحالله گولن، چهره مذهبی که پیشتر به حزب عدالت و توسعه نزدیک بود، ترتیب دادهاند.
در جریان این پرونده رضا ضراب تاجر ایرانیالاصل و همسر خواننده مشهور ترک در ترکیه بازداشت شد، نام او در بین موج بازداشت نزدیکان اردوغان، به چشم میخورد که بعدها بازداشت بابک زنجانی در تهران معادله اختلاسهای میلیاردی به بهانه دورزدن تحریمها در دولت قبل را پیچیدهتر کرد. با اینحال ماجرای شنود از سفارت ایران در آنکارا موضوع جدیدی است. صدها نفر از کسانی که گفته میشد از هواداران فتحالله گولن در میان نیروهای پلیس و مقامهای قضایی بودند، بعد از آغاز تحقیقات علیه وزرای کابینه آقای اردوغان برکنار شدند یا تنزل رتبه گرفتند.
سمیرا آچی کوز یکی از خبرنگاران ترک، درباره بازداشت افراد به اتهام شنود سفارت ایران در ترکیه، به خبرنگار آنا میگوید: تاکنون خبررسانی کامل در این ارتباط انجام نشده است و ما نیز در رسانههای خودمان در حال بررسی این موضوع از طریق منابع مسئول هستیم.
او تاکید میکند که تعطیلات چندروزه عید فطر ترکیه باعث شده هنوز ابعاد این ماجرا بهطور کامل روشن نشود.
این خبرنگار ترک در مورد اینکه در دوره اردوغان نیز رابطه تهران-آنکارا فراز و فرودهایی داشته است، اضافه میکند: رابطه ایران و ترکیه فراتر از افراد است، دو کشور رابطه گستردهای در زمینههای اقتصادی، سیاسی و توریستی با هم دارند.
همچنین آچی کوز گفت: چندی پیش در سفر حسن روحانی رئیسجمهوری ایران به ترکیه، دو کشور بر افزایش روابط بین دو کشور تاکید کردند. اما با اینحال ممکن است پیگیری ماجرای شنود از سفارت ایران در آنکارا، فضای جدیدی در رابطه این دو کشور ایجاد کند.
امراه سوئر یکی دیگر از خبرنگاران ترکیهای با توجه به شنود سفارت ایران توسط این کشور، یادآور میشود: شنود در امور یک سفارت مصداق دخالت در امور داخلی است. ما هنوز در این باره مطمئن نیستم و مشخص نیست که چه کسی مقصر اصلی ماجراست.
به گفته سوئر این موضوع میتواند به روابط تهران و آنکارا لطمه وارد کند.
او تاکید میکند که تهران هنوز به این مساله واکنش جدی نشان نداده و منتظر است تحقیقات مقامات قضایی در ترکیه به نتیجه برسد.
سوئر میگوید: مقامات آنکارا باید برای کسب رضایت تهران، نتیجه شنود سفارت ایران را هرچه سریعتر اعلام کنند.
وی درباره اینکه کدام گروه مقصر اصلی این ماجراست، تاکید میکند: نمیشد اکنون دراین باره اظهارنظر کرد اما ممکن است کار توسط بخشی از بدنه دولت انجام شده باشد که خارج از کنترل قوهمجریه بوده است؛ به هر حال آقای اردوغان و دولتش مخالفانی دارند که برای ضربه زدن به او از هر روشی استفاده میکنند.
1393/5/11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]