واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مطلبی درباره شب ادراری و درمان آن
یک متخصص کلیه و مجاری ادرار با اشاره به بهبود ۹۹ درصد موارد شب ادراری بدون دخالت پزشک گفت: شب ادراری در دختران معمولا با عفونت ادراری همراه است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سید مسعود سجادی، متخصص کلیه و مجاری ادرار افزود: شب اداری معمولا در سنین بین 6 تا 14 سال درمانپذیر است و پس از 14 سالگی شب ادراریهای اولیه از بین میرود.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار گفت: شب ادراری در دو نوع اولیه و ثانویه وجود دارد؛ شب ادراریهایی که معمولا زمینه ارثی دارند، در دسته اولیه قرار میگیرند و مواردی که مربوط به ناهنجاری یا مشکلات دستگاه ادراری است، شب ادراری ثانویه نامیده میشود که در هر دو مورد در دختران با عفونت ادراری همراه است.
وی تاکید کرد: برای تشخیص علت شب ادراری، حتما بررسی سیستم دستگاه ادراری با سونوگرافی، آزمایش ادرار و در مواردی عکسهای رنگی از کلیه یا مثانه یا نوار مثانه احتیاج است.
سجادی در تشریح دلایل شب ادراری اظهار داشت: زمینههای ارثی در بروز شب ادراری بسیار شایع است ولی زمینههای ثانوی از قبیل عملکرد کلیه، متابولیسم بدن مانند قند و افزایش اوره نیز در بروز آن نقش زیادی دارد که باید بررسی شود.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار در زمینه راههای درمان شب ادراری نیز گفت: شب ادراری از دو راه دارویی و بیوفیدبک درمان میشود؛ در درمان بیوفیدبک در لباس یا روی تخت بیمار سنسورهایی قرار میگیرد که همزمان با خیس شدن لباس بیمار سوت کشیده و وی را بیدار میکند؛ این روش پس از مدتی کوتاه (حدود یک ماه) بصورت شرطی باعث میشود بیمار پیش از ادرار کردن از خواب بیدار شود.
وی درباره درمانهای دارویی نیز افزود: درمانهای دارویی نیز برای شب ادراری وجود دارد که یک نمونه از آن، قطرههایی است که از طریق بینی مصرف میشود و درمان آن یک سال به طول میانجامد.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار همچنین تاکید کرد: در 99 درصد موارد فرد مبتلا به شب ادراری به خودی خود بهبود مییابد و یک درصد دیگر نیز که پس از 14 سالگی همچنان باقی میماند، به بررسی بیشتر مثل نوار مثانه و بررسیهای سیستم ادراری نیاز دارد.
به گفته سجادی، سیستم دستگاه ادراری در تمام مبتلایان به شب ادراری باید بطور کامل با استفاده از سونوگرافی و آزمایش کشت کامل ادرار که نشاندهنده عملکرد کلیه است، بررسی شود.
وی درباره راه های درمان شب ادراری نیز تصریح کرد: شب ادراری های اولیه نیازی به جراحی ندارد اما اگر شب ادراری ناشی از بیماریهای عصبی مثانه یا اختلال کار سیستم دستگاه ادراری باشد، احتمال جراحی وجود دارد.
این متخصص کلیه و مجاری ادرار درباره عوارض شب ادراری بر بدن گفت: شب ادراریهای اولیه معمولا عوارضی ندارد ولی شب ادراریهای ثانویه چون ناشی از بیماریهای کلیه یا مثانه است عوارض خاص خودش را به همراه دارد؛ به همین دلیل توصیه میشود اکثر بچه ها از نظر سیستم ادراری در بدو تولد معاینه شوند که روش تشخیص این بیماری خیس شدن بچهها، سونوگرافی نوار مثانه و عکسبرداری از سیستم دستگاه ادراری است.
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]