واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ مرداد ۱۳۹۳ (۱۰:۲۷ق.ظ)
اهداي كتاب خطي «حمله حيدري» به کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوي كتاب خطي ارزشمندي با عنوان «حمله حيدري» كه در دوره قاجار (1202قمري) كتابت شده است، توسط يك شهروند اراكي به نيابت از پدر دو شهيد مرحوم عبدالله عطيفه، به کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوي اهدا شد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد محمدرضا فاضل هاشمي، رئيس اداره مخطوطات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوي، با اعلام اين خبر اظهار داشت: اين كتاب كه در متن آن حمله حيدري و در حاشيه مثنوي حربه حيدري كتابت شده است به نيابت مرحوم عبدالله عطيفه، پدر دو شهيد مرتضي و غلامحسين عطيفه، به کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوي اهدا شده است.
وي خاطرنشان كرد: اين كتاب كه در عهد قاجاري (1202قمري) به سفارش يكي از بزرگان كتابت شده است، داراي سرلوح نيم ترنجي و با ترنج هاي متداخل و كتيبه مي باشد که از رنگ طلا و به سرخي و لاجورد استفاده شده است. وي با بيان اينکه كه در داخل كتيبه «بسم الله الرحمن الرحيم» کتابت وکل صفحات جدول بندي به لاجورد و به سرخي و در حاشيه کنار مورب، مثنوي حربه حيدري کتابت شده است، افزود: اين کتاب خطي که در سال1202 قمري کتابت شده است پس از ثبت و فهرست نويسي در گنجينه مخطوطات کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوي حفاظت، نگهداري و در اختيار محققان و نسخهشناسان قرار ميگيرد.
در همين زمينه اهدا کننده اين اثر تاريخي و فرهنگي انگيزه خود از وقف اين اثر را عشق و ارادت به آستان ملکوتي حضرت رضا (ع) عنوان کرد و گفت: اين کتاب که از جد ما که در دوره قاجار از وکلاي مجلس بوده را به آن دليل به کتابخانه آستان قدس رضوي اهدا نموديم که در اينجا ماندگار شود. غلامرضا عطيفه خاطرنشان کرد: براي ما مايه مباهات است که اسم ما در دفتر واقفان و اهداکنندگان کتابخانه حضرت رضا (ع) قرار گرفته است.
وي با توصيه به کساني که آثار خطي و تاريخي در منزل نگهداري ميکنند، گفت: از آنجا که نگهداري اين گونه آثار در منزل کار بسيار دشواري است، توصيه ميکنم که آنها را به کتابخانه امام رضا (ع) بسپارند که در اينجا ساليان سال به نحو احسن حفاظت و نگه داري مي شود و هر زمان که فرزندان و نوادگان آنها بخواهند ميتوانند با حضور در کتابخانه حضرت رضا (ع) به آنها دسترسي داشته باشند.
گفتني است که گنجينه مخطوطات آستان قدس رضوي با حدود 88 هزار نسخه قرآن و کتاب خطي، يکي از گنجينههاي علمي جهان اسلام محسوب مي شود كه با نيّتهاي خير واقفان و اهداكنندگان، در طول تاريخ به وجود آمده و اکنون به عنوان يكي از پايگاههاي فكري جهان مورد توجه و استفاده محققان، دانش پژوهان و نسخه شناسان قرار دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]