واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در پی تشدید ناآرامی های داخلی، بخش بهداشت و درمان لیبی در آستانه فلج شدن قرار دارد تهران– ایرنا– ادامه درگیری ها در لیبی و خروج هزاران نفر از کارکنان خارجی، بخش بهداشت و درمان این کشور را با بحرانی جدی و فروپاشی کامل مواجه کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، درگیری میان گروه های شبه نظامی رقیب بر سر به دست گرفتن کنترل فرودگاه بین المللی طرابلس طی سه هفته گذشته و ناآرامی ها میان گروه های مسلح و نیروهای ارتش در شرق شهر بنغازی باعث شده است که چندین کشور اتباع و کارکنان دیپلماتیک خود را از خاک لیبی خارج کنند.
اکنون سه هزار نفر از کارکنان فیلیپینی بخش بهداشت و درمان که 60 درصد از کارکنان بخش بهداشت و درمان لیبی را تشکیل می دهند، به همراه کارکنان هندی این بخش که آن ها نیز 20 درصد از نیروی کار آن را تشکیل می دهند، در حال خروج از لیبی هستند.
این در حالی است که بیمارستان های لیبی با هجوم بیمارانی مواجه است که عمدتا قربانیان درگیری های اخیر در طرابلس و بنغازی هستند.
بر اساس اعلام روز چهارشنبه وزارت بهداشت لیبی، در نتیجه درگیری هایی که از 13 ژوییه (22 تیرماه) آغاز شده است، دست کم 102 نفر در طرابلس جان خود را از دست داده و 452 نفر دیگر زخمی شده اند.
این وزارتخانه همچین اعلام کرد در خشونت های بنغازی نیز دست کم 77 نفر کشته و 289 نفر مجروح شده اند.
مانیل (پایتخت فیلیپین) در 20 ژوییه (29 تیرماه) و به دنبال ربوده شدن یکی از اتباع خود در لیبی، از شهروندانش خواست این کشور را ترک کنند. جسد فرد ربوده شده چندی بعد در حالی که سر از تنش جدا شده بود، پیدا شد.
فیلیپین همچنین دیروز (پنجشنبه) اعلام کرد که پروازهایی را برای خروج اتباعش از لیبی اختصاص خواهد داد. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که یک پرستار فیلیپینی در طرابلس ربوده شد و مورد هتک حرمت قرار گرفت.
صدها پزشک و پرستار فیلیپینی مشغول به کار در مرکز پزشکی طرابلس در اقدامی اعتراضی نسبت به خشونت های صورت گرفته علیه همکارانشان دست از کار کشیدند و همین امر باعث بی نظمی شدید در این بیمارستان شد.
ˈعمار محمدˈ سخنگوی وزارت بهداشت لیبی گفت: در صورت خروج جمعی اتباع فیلیپین از کشور، بیمارستان ها فلج خواهد شد. مقامات لیبی نیز درباره ˈفروپاشی کاملˈ سیستم بهداشت و درمان این کشور هشدار داده اند.
یکی از مقامات بهداشت و درمان لیبی گفت که این وزارتخانه در تلاش است پزشکان فیلیپینی را به ماندن در این کشور ترغیب کند.
آن چه این شرایط را بیش از پیش دشوار می کند، مشکلات فراروی کارکنان لیبیایی برای حضور در محل کار است.
سخنگوی وزارت بهداشت لیبی گفت که به دلیل کمبود سوخت و درگیری هایی که اطراف بیمارستان ها ادامه دارد، پزشکان و خدمه لیبیایی بیمارستان ها برای آمدن به محل کار خود با مشکلات زیادی روبرو هستند.
ˈنورالدین دغمانˈ وزیر بهداشت لیبی که با اوضاع رو به وخامت بخش بهداشت و درمان کشورش مواجه است، دستور داده است که هیات های نمایندگی لیبی در مصر، تونس، اردن، ترکیه، ایتالیا، یونان و آلمان هزینه انتقال و درمان بیماران نیازمند را با بودجه دولت طرابلس بپردازند.
با این حال تعطیلی فرودگاه های طرابلس و بنغازی در نتیجه درگیری ها، انتقال این بیماران را بیش از پیش دشوار کرده است.
گفتنی است که لیبی در دوران آرامش نیز همواره با کمبود نیروی کار و تجهیزات پزشکی مواجه بود و دهها هزار نفر از بیماران لیبیایی برای درمان به ناگزیر راهی کشورهای دیگر و در راس آن ها تونس و مصر می شدند.
بر اساس این گزارش، در شهر بنغازی، از سه بیمارستان مهم شهر، دو بیمارستان تعطیل شده است.
تنها مرکز پزشکی بنغازی به فعالیت خود ادامه می دهد که ظرفیت آن هم در قیاس با 1200 تخت خوابی که در حالت معمول داشت، به 300 تخت محدود شده است.
به گفته سخنگوی این بیمارستان، پس از خروج کارکنان خارجی از لیبی، با کمبود شدید پزشک و پرستار مواجه هستیم.
بسیاری از بیماران این مرکز نیز ناگزیر شده اند برای مداوا به نقاط دیگر و کلینیک های شهرهای مجاور منتقل شوند، هر چند آن مراکز نیز فاقد تجهیزات لازم هستند.
در نتیجه ادامه ناآرامی ها در لیبی، بسیاری از کشورها به اتباع خود توصیه کرده اند که هر چه سریع تر خاک لیبی را ترک کنند.
کانادا، آمریکا، فرانسه، اسپانیا و برزیل سفارتخانه هایشان را در طرابلس تعطیل کرده اند.
وزارت امور خارجه چین نیز روز پنجشنبه با انتشار بیانیه ای در پایگاه اطلاع رسانی این وزارتخانه با توجه به ˈافزایش درگیری های مسلحانه در لیبی و تشدید اوضاع خطرناک این کشورˈ از اتباع خود خواست از لیبی خارج شوند.
حدود یک هزار و 100 تبعه چین از راه های زمینی و هوایی درحال ترک لیبی هستند.
همچنین یک مقام یونانی روز پنجشنبه اعلام کرد که آتن یک فروند ناو جنگی نیروی دریایی را برای تخلیه کارکنان سفارت و اتباع خود در لیبی در بحبوحه درگیری بین شبه نظامیان رقیب، به این کشور فرستاده است.
هرچند گروه های شبه نظامی رقیب در طرابلس روز چهارشنبه با برقراری آتش بس موقت برای فراهم کردن امکان اطفای آتش سوزی گسترده در یک منبع ذخیره سوخت در جنوب پایتخت موافقت کردند، اما با افتادن کنترل 11 فروند هواپیما به دست گروه های شبه نظامی و افزایش احتمال حملات انتحاری، کشورهای الجزایر، تونس و مغرب وضعیت امنیتی فوق العاده در لیبی اعلام کردند.
گروه های شبه نظامی رقیب از چندی پیش مواضع یکدیگر را در طرابلس با موشک های گراد و توپخانه درهم می کوبند و جنوب پایتخت لیبی را به میدان نبرد تبدیل کرده اند.
دولت لیبی با گذشت سه سال از سقوط حکومت ˈمعمر قذافیˈ هنوز نتوانسته است حاکمیت خود را بر شبه نظامیان اعمال کند. این گروه ها اغلب برای دستیابی به مطالبات سیاسی خود، دولت را به چالش می کشند.
خاورم**9156**2017
10/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]