واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دانش و فناوری
فناوری های نوین در خدمت استخراج نفت/ ابداع دستگاهی برای برگرداندن میادین نفتی به حالت طبیعی
کشورهای مختلفی در عرصه صنایع در تلاشند تا راهبردهای خود را به سمت و سوی توسعه منابع و امنیت انرژی جهت دهند. به همین دلیل، برخی از آنها بهره برداری از امکانات نوین را برای پیشرفت تکنولوژی های جدید در حوزه انرژی در دستور کار قرار داده اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، فناوری های جدید از جمله پیل های سوختی، ذخیره سازی الکتروشیمیایی، جذب و ذخیره سازی "CO2" تحت عنوان "فناوری های جدید انرژی" شناخته می شوند و امکان بازنگری در تولید و مصرف انرژی را فراهم می سازند. علاوه بر این، تولید گازهای گلخانه ای نیز کاهش می یابد؛ از سوی دیگر، استقرار حامل های انرژی در شرایط خاص می تواند مانع از افزایش انتشار گازهای گلخانه ای نیز شود.
تکنولوژی های جدید در خدمت استخراج نفت
استخراج صد در صدی از چاه های نفت امکان پذیر نیست، بنابراین بسیاری از کمپانی های نفتی در تلاشند تا بتوانند با استفاده از فناوری های نوین میزان برداشت خود را از منابع زمینی و دریایی افزایش دهند. سرمایه گذاری در زمینه به کارگیری تجهیزات برای افزایش بهره وری در سال 2012 میلادی نسبت به سال قبل یازده درصد افزایش یافت. طبق تخمین ها این میزان در سال 2013 افزایشی 9 درصدی داشته و در چند ماهه اول سال 2014 نیز رشد 6 درصدی را تجربه خواهند کرد.
محققان موسسه شیمی مواد جامد و مکانوشیمی " نووسیبیرسک " روسیه روش جدیدی برای استخراج نفت ابداع کرده اند، در این روش نفت بیشتری از چاه ها استخراج می شود. راندمان استخراج نفت از چاه ها همیشه پایین است. با استفاده از تکنولوژی های امروزی، 30 تا 40 درصد از حجم هر حلقه چاه نفت قابل بهره برداری است.
دانشمندان روس در این روش از شیوه مکانوشیمی شن، تورب، خرده شیشه و ضایعات کشاورزی استفاده می کنند؛ پس از فعال کردن چاه ها، واکنش های شیمیایی صورت می گیرند و مواد مذکور ترکیب چسبناکی را به وجود می آورند؛ این ژل پستی و بلندی های زمین را پر می کند و توانایی قشرهای خاک را برای حفظ آب تحت فشار افزایش می دهد.
بررسی ها نشان می دهد در یک میدان نفتی که سیصد کیلوگرم از این ترکیب به قیمت هر کیلوگرم یک روبل مورد استفاده قرار گرفت، امکان استخراج دو هزار تن نفت، بیشتر از سایر میادین فراهم شد.
علاوه بر روس ها، کانادایی ها نیز در زمینه تکنولوژی های نفت تلاش هایی انجام داده اند. "بنوا ریوار"، زمین شناس و محقق دانشگاه "آلبرتا" کانادا سیستم منحصر به فردی ابداع کرده که با کمک آن می توان به دو نیاز مهم در صنعت نفت، یعنی یافتن انرژی بیشتر و برگرداندن میادین نفتی پس از استخراج به حالت طبیعی پاسخ داد.
وی درباره ابداع خود می گوید: "این دستگاه منحصر به فرد است. با استفاده از آن می توان نور منعکس شده از نمونه های معدنی را اندازه گرفت، داده های به دست آمده می توانند نه تنها وجود قیر را تعیین کنند بلکه سطح دشواری دسترسی را نیز مشخص می کنند".
۱۳۹۳/۵/۱۰ - ۱۲:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]