واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تسلط مافیای فروش زنان و اعضای بدن بر پناهجویان سوری در ترکیه آنکارا- ایرنا- رسانه های ترکیه از شرایط نامساعد معیشتی و بهداشتی پناهجویان سوری در ترکیه به ویژه تسلط مافیای فروش زنان و قاچاق اعضای بدن بر پناهجویان در ترکیه خبر می دهند.
فقر، گرسنگی و شرایط نامساعد تغذیه و بهداشت حاکم بر پناهجویان سوری در ترکیه که شمار آنان بالغ بر یک میلیون نفر شده است ، کار مافیای فروش زنان و اعضای بدن را رونق بخشیده و پناهجویان سوری در ترکیه اسیر این شبکه ها شده اند.
پایگاه خبری ˈخبر ترک ˈ امروز پنجشنبه از افزایش قاچاق کلیه در ترکیه خبر داد و نوشت: افزایش گروههای مافیایی سبب شده است پناهجویان سوری کلیه خود را به کمتر از 7 هزار دلار بفروشند.
این رسانه در ادامه افزود: فروش کلیه پناهجویان سوری با پانزده هزار دلار آغاز شده بود که اکنون به کمتر از هفت هزار دلار رسیده است و شمار زیادی از پناهجویان که برای تامین نیازهای خود کلیه خود را فروخته اند ، به خاطر نبود شرایط بهداشتی و تغذیه سالم ، به دلیل عفونت یا خونریزی شدید، جان خود را از دست داده اند.
روزنامه ملیت نیز در گزارشی نوشت: ثروتمندان و پیرمردان عشایر در مناطق نزدیک به مرزهای ترکیه با سوریه دومین و سومین زن خود را به قیمت یک هزار دلار و حداکثر دو هزار دلار صاحب می شوند و این در حالیست که عقد رسمی آنان نیز ثبت نمی شود.
چندی پیش نیز انجمن حقوق بشر و همبستگی با مستضعفان ترکیه موسوم به ˈˈمظلوم درˈ با انتشار گزارشی از آزار و اذیت جنسی آوارگان زن سوری در اردوگاه های آوارگان در ترکیه خبر داده بود.
در این گزارش با اشاره به سوء استفاده های جنسی از پناهندگان زن سوری در اردوگاه های آوارگان در این کشور آمده است: پناهندگان سوری همچنین با مشکلات اسکان و نداشتن دسترسی به خدمات آموزشی، بهداشتی و تغذیه در این اردوگاه ها روبرو هستند.
براساس این گزارش آوارگان زن سوری که از خدمات اجتماعی برخوردار نیستند توسط کارفرمایان مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند و مجبور به روی آوردن به فحشا می شوند.
مظلوم در نوشت:هم اکنون بیش از 200 هزار نفر از آوارگان سوری که بیشتر آنان را زنان و کودکان تشکیل می دهند در اردوگاه های مرزی ترکیه اسکان داده شده اند و بیش از 800 هزار نفر از اتباع سوریه در شهرهای مختلف این کشور زندگی می کنند.
این انجمن با اشاره به اینکه شمار بسیاری از آوارگان سوری در شهرهای استانبول، آنکارا، ازمیر، غازی انتپ، دیاربکر، شانلی عرفا، کیلیس، مالاتیا، باتمان، حاتای، عثمانیه، وان و بورسا زندگی می کنند، اضافه کرد: آوارگان زن سوری که مورد سوء استفاده های جنسی قرار گرفته اند، عنوان کرده اند که شماری از زنان و دختران سوری نیز به کشورهای عربی از جمله قطر برده و فروخته شده اند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که افزایش شمار آوارگان سوری در ترکیه به ویژه آوارگان زنی که همسرانشان کشته شده اند، معضلات اجتماعی در این کشور ایجاد کرده است.
روزنامه ˈرادیکالˈ نیز بتازگی در گزارشی از ارعاب و فروش زنان آواره سوری در اردوگاه های این کشور و ازدواج های اجباری آنان در قبال مبالغ ناچیز خبر داده بود .
رادیکال در مطلبی تحت عنوان ˈتجاوز به دختران و زنان آواره سوی و فروش آنان در ترکیه ˈ به نقل از یک زن سوری آواره نوشت: باندهای تبهکار و برخی از مسوولان ژاندارمری ترکیه ، وی را که به همراه یک زن آواره سوری دیگر برای امرار معاش به امور نظافت در منازل گماشتند، تهدید و به وی تجاوز کرده اند.
وی گفت: یکی از درجه داران ژاندارمری ترکیه با گرفتن کارت شناسایی اش، او را تهدید به بازگرداندن به سوریه کرده و پس از تجاوز او را فروخت.
خانم ˈسچیل ارپولاد ˈ وکیل عضو کانون وکلای شهرˈ باتمانˈ در جنوب شرق ترکیه نیز با تائید سوء استفاده از دختران و زنان آواره سوری در اردوگاه های آوارگان سوری در ترکیه گفت: آنان در معرض انواع سوء استفاده ها و تن دادن به ازدواج های اجباری قرار گرفته اند و آسیب پذیرترین اقشار هستند، چرا که فقر و بی پناهی زنان آواره سوری ، کار را برای مزاحمان آسان می کند.
وی گفت: شمار زیادی از زنان و دختران سوری توسط شبکه های غیرقانونی در قبال پول به عنوان زن دوم و سوم به مردان مسن در مناطق مرزی فروخته شده اند.
ˈفاروق لوغ اوغلو ˈ معاون حزب جمهوری خلق ترکیه نیز پیشتر گفته بود: دلال های مستقر در کمپ های آوارگان سوری در ترکیه اقدام به فروش زنان سوری به اعراب می کنند.
وی در سخنانی در پارلمان این کشور با انتقاد از نقض حقوق بشر در اردوگاه های پناهجویان در ترکیه گفته بود، زنان و دختران سوری در ازای پول اندکی به کشورهای ثروتمند عرب فروخته می شوند.
ترکیه میزبان بیش از یک میلیون آواره سوری است که در اردوگاه هایی در جنوب این کشور مستقر شده و یا در دیگر شهرهای این کشور پراکنده شده اند.
شمار اندکی از اتباع سوریه که ثروتمند هستند، خانه اجاره کرده اند، ولی اکثریت آنان در شهرهای بزرگی مانند استانبول و آنکارا گدایی می کنند.
به گزارش کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در امور پناهجویان 75 درصد پناهجویان سوری که در ترکیه زندگی می کنند، زن و کودک هستند.
حزب جمهوری خلق ترکیه بارها مخالفت خود را با مواضع دولت آنکارا در قبال دمشق ابراز و توقف مناقشه در سوریه و یافتن راه حلی دیپلماتیک را با هدف پایان دادن بحران در این کشور خواستار شده است.
از زمان شروع ناآرامی در سوریه، ترکیه از شورشیانی که با دولت دمشق می جنگند و از معارضان خارج نشین سوری ، حمایت کرده است.
خاورم ** 2010 **1561**1655**
09/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]