تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 19 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):داناترين مردم كسى است كه دانش ديگران را به دانش خود بيفزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814665416




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چند نکته شگفت انگیز و مهم در مورد ضد آفتاب


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
چند نکته شگفت انگیز و مهم در مورد ضد آفتاب
در این تاپیک قصد داریم نکاتی را در مورد ضد آفتاب‌ها برای شما بیان کنیم که تا به حال نشنیده اید. از چگونگی تشکیل ضد افتاب‌ها تا چگونگی کارکرد ضد آفتاب بر روی پوست شما . اول از همه با شما شرط می‌بندیم که نمی‌دانستید برای تهیه ضدآفتاب‌ها از نانوتکنولوژی استفاده می‌شود. شما هم حتما هزاران بار این جمله را شنیده اید: استفاده از ضدآفتاب و اجتناب از نور مستقیم خورشید در جلوگیری از آسیب‌های پوستی، پیرتر شدن پوست و سرطان موثر است.

اما این همیشه درست نیست. اگرچه مردم زیادی با فرهنگ‌های متفاوت عادت دارند که بدن‌هایشان را با روغن و کرم پوشانده و زمانی که زیر آفتاب هستند از کلاه و لباس پوشیده استفاده کنند، مردم فکر می‌کردند که گرمای خورشید و بیشتر از آن اشعه اش باعث قرمزی دردناک حاصل از آفتاب سوختگی می‌شود.



یکی از اولین آزمایشاتی که نشان داد چیزی دیگر بیشتر از گرمای خورشید پوست را می‌سوزاند توسط سر ادوارد هوم یک پزشک انگلیسی در سال ۱۸۲۰ انجام شد. او یک دستش را در معرض نور خورشید قرار داد ولی دست دیگرش را با لباس مشکی پوشاند. دست برهنه کمی‌گرم شد اما با اندازه گیری درجه گرما فهمید دستی که با پارچه مشکی پوشانده شده گرمای بیشتری دارد.



بعدا در سال ۱۸۸۹ جوهان ویدمارک ثابت کرد که اساسا اشعه‌های ماورابنفش بیشتر از اشعه‌های درخشان خورشیدند که همین سبب قرمزی ناشی از سوختگی پوست می‌شود. یافته‌های او بر توصیه‌های پزشکی ابتدایی درمورد محافظت در برابر نور خورشید مقدم بود، توصیه‌هایی که تا به امروز ادامه دارد.



از آن زمان ضد آفتاب‌ها وارد زندگی ما شدند- به شکل خمیر تا کرم، تا لوسیون و اسپری و شاید روزی هم به شکل قرص در آیند. در اینجا ۵ مطلب جالب در مورد ضدآفتاب را خواهید خواند:



1. ضد آفتاب‌های اولیه

فرهنگی‌های باستانی، به غیر از چتر و کلاه، از ضدآفتاب‌های متنوعی که از عصاره‌های گیاهی یا مواد معدنی ساخته شده بودند برای محافظت در برابر اشعه خورشید استفاده می‌کردند.

در دوره‌های موقتی، در دهه ۱۹۱۰ ضد آفتاب‌ها از عصاره شاه بلوط هندی تهیه می‌شدند. این ضدآفتاب خمیر مانند با نام Zeozon به فروش می‌رسید. در دهه ۱۹۳۰ ضدآفتاب روغنی Ambre Solaire معرفی شد که طریقه استفاده اش راحت تر بود.

ضدآفتاب‌ها در تحقیقات ارتش عنوان «راز برتر» را داشتند. در دهه ۱۹۴۰ ارتش آمریکا و نیروی هوایی از انجمن پزشکی آمریکایی درخواست کرد در مورد موثر بودن ضدآفتاب‌ها برای سربازان توصیه کنند. محققان تاثیرگذاری ۱۲ نوع ترکیب را آزمایش کردند و به این نتیجه رسیدند که وازلین دامپزشکی قرمز می‌تواند یک ضدآفتاب ضدآب و موثر باشد.


یکی از بزرگ ترین قدم‌ها در پیشرفت ضدآفتاب تغییر کرم‌های ضد آفتاب سفیدرنگ اولیه به صورت کرم‌های بی رنگ امروزی است. در ضدآفتاب‌های قدیمی‌تر ترکیبات بازتاب کننده نور به صورت رنگ سفید در ضدآفتاب ظاهر می‌شد، چونکه این ترکیب به اندازه کافی کوچک نبود. با این حال به کمک نانوتکنولوژی عناصری مثل تیتانیوم اکسید تبدیل به ذرات نامرئی و کوچک شده اند.

300010939

۲٫ ضدآفتاب‌ها چگونه کار می‌کنند؟

ضدآفتاب‌ها می‌توانند از دو نوع عنصر ساخته شوند: ذرات غیر آلی مثل تیتانیوم اکسید یا زینک اکسید، یا ترکیبات آلی مثل عصاره گیاهان یا ترکیباتی مثل اکسی بنزون. این ذرات موجود در ضد آفتاب با مسدود کردن یا بازتاب نور خورشید در برابر اشعه UV محافظت فیزیکی ایجاد می‌کنند.

دکتر شانون تروتر پرفسور بیماری‌های پوستی در دانشگاه اوهایو می‌گوید: بهترین حالت این است که از ترکیب هر دو نوع استفاده کنیم، آنهایی که محافظت شیمیایی دارند و آنهایی که دفاع فیزیکی ایجاد می‌کنند.امروزه اکثر ضد افتاب‌ها هر دو نوع عنصر را در خود دارند.


مفهوم فاکتور محافظت از خورشید sun protection factor یا همان SPF در دهه ۱۹۶۰ به وجود آمد. SPF نشان می‌دهد که یک ضد آفتاب چه مدت زمانی از پوست محافظت می‌کند. پزشکان ۱۵ SPF و ۳۰ SPF را توصیه می‌کنند. SPF‌های بالاتر قطعا نمی‌توانند مدت زمان طولانی تری از پوست محافظت کنند، خصوصا بدین دلیل که کرم معمولا بعد از دو ساعت جذب پوست شده یا شسته و از بین می‌رود.



3. آیا ضدآفتاب‌ها افراد را از دریافت ویتامین D محروم می‌کنند؟

انسان‌ها به آفتاب نیاز دارند چون ویتامین D بدن را تامین می‌کند. پس ما باید نگران این باشیم که ضدآفتاب مانع جذب ویتامین D می‌شود؟

مطالعات نتایج مختلفی داشته اند، اما آزمایشات بزرگ نشان داده اند که اگرچه ضدآفتاب‌ها مقدار ویتامین D که بدن جذب می‌کند را کمتر می‌کنند، اما این تاثیر قابل توجه نیست.


آکادمی‌آمریکایی امراض پوستی گرفتن ویتامین D از نورخورشید را توصیه نمی‌کند؛ درعوض این آکادمی‌پیشنهاد می‌کند این ویتامین را با رژیم غذایی به دست آورید، با خوردن غذاهای طبیعی غنی از ویتامین D، و از مکمل‌های ویتامین. غذاهایی که میزان بالای ویتامین D دارند شامل، روغن ماهی، ماهی سالمون و ساردین، شیر سویا، تخم مرغ، محصولات لبنی تقویت شده و قارچ‌ها.

300010938

۴٫ جدیدترین ضد آفتاب‌ها: اسپری ضد آفتاب

ابداع : اسپری ضد آفتاب استفاده آسان از ضد آفتاب را در بخش بزرگی از بدن فراهم کرد. اما آیا این محصولات مطمئن و موثرند؟


FDA جدیدا در استفاده از اسپری ضد آفتاب در نزدیکی شعله آتش هشدار داده است. در ۵ سانحه افرادی که از اسپری ضد آفتاب در نزدیکی منبع آتش استفاده کردند دچار سوختگی قابل توجه شدند. اگرچه این محصولات خاص که با چنین مواردی ارتباط داده می‌شوند جمع شده و دیگر در مغازه‌ها نیستند ، تعداد زیادی از اسپری‌های ضد آفتاب ممکن است حاوی مواد قابل اشتعال مثل الکل باشند که وقتی خیلی نزدیک شعله آتش باشند ممکن است آتش بگیرند.


تروتر گفت که اسپری ضد آفتاب اگر به درستی استفاده شود مفید است. برخی از افراد آن را از فاصله خیلی دور اسپری می‌کنند و چیزی مثل غبار تولید می‌شود. بزرگ ترین چالش این است که بدانیم چگونه تمام قسمت‌های بدن را به اندازه کافی با آن بپوشانیم.


نگرانی دیگر در مورد این اسپری‌ها در مورد مسمومیت است. FDA در مورد خطرات سلامتی استنشاق تصادفی اسپری‌ها رسیدگی می‌کند. تروتر برای مناطق نزدیک دهان استفاده از لوسیون را توصیه می‌کند و استفاده از اسپری را برای قسمت‌هایی که مو دارند پیشنهاد می‌کند چون استفاده از کرم در این قسمت‌ها مشکل است.



5. نکته‌های کوچکی که نباید فراموش کنید

تروتر می‌گوید: باید تمام بدن که در معرض آفتاب است را با ضدآفتاب بپوشانید و ۱۵ دقیقه قبل از بیرون رفتن این کار را بکنید. لب‌ها را هم فراموش نکنید.


مراکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها استفاده از ضدآفتاب چند منظوره را توصیه می‌کنند که دربرابر اشعه‌های UV-A و UV-B محافظت کرده و حداقل SPF آن ۱۵باشد. همچنین باید تاریخ انقضای ضدآفتاب خود را چک کنید، چون برخی از مواد داخل آن در اثر مرور زمان فاسد شده یا اینکه زمینه رشد میکروب‌ها را فراهم می‌کنند.



همچنین افرادی با پوست چرب و کسانی که مستعد جوش هستند از ضدآفتاب با پایه آب استفاده کنند. و افرادی که به پارا-آمینوبنزوئیک اسید (PABA) حساسیت دارند باید مارکی را بخرند که این ماده را نداشته باشد. FDA توصیه می‌کند برای خردسالان زیر۶ ماه از ضد آفتاب استفاده نکنید. درعوض آنها را باید در مکان‌های سایه دار قرار دهید یا کاملا لباس بپوشانید.



1393/5/9





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن