محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855811729
همنوازی هنر و معماری در دهکده تخصصی صنایعدستی شمال/ احیای هنرهای فراموش شده
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران گزارش مهر/
همنوازی هنر و معماری در دهکده تخصصی صنایعدستی شمال/ احیای هنرهای فراموش شده
رامسر - خبرگزاری مهر: خانه اربابی گیلان، کومههایی با پوشش گالی، هنرکده سنتی، عطر نان محلی، کلوچههای سنتی و کلبه موسیقی، دهکدهای از هنر و موسیقی را در حاشیه ساحل خزر و در غربیترین نقطه مازندران رقم زده است.
به گزارش خبرنگار مهر، از همان بدو ورود به دهکده، نوع معماری قدیمی و سنتی بکار رفته در ساخت نخستین دهکده هنرهای سنتی ایران در رامسر، گردشگران را مجذوب میکند و به یک قرن پیش میبرد، بازارچه سنتی، صنایع دستی برگرفته از معماری سنتی و بومی معماری گیلان و مازندران، فضای دیدنی و جذاب را پیش روی مسافران تابستانه خزر قرار میدهد.
اینجا همه چیز رنگ و بوی سنت هایی دارد که در گذر مدرنیته و شهرنشینی رنگ باخته اند و جوانانی علاقمند به سنتهای کهن مازندران و گیلان دست به دست هم داده اند تا معماری کهن و قدیمی نیاکانشان را در دهکده به تصویر کشند.
کومه ها و کلبه های چوبی، صنایع دستی، عکاسخانه دهکده، هنرکده موسیقی، کارگاه سفالگری و جاجیمبافی بخشهایی از دهکده تخصصی صنایع دستی شمال کشور در رامسر است که گردشگران را ساعتها بخود جذب می کند.
مصطفی پاکزاد مدیر اجرایی دهکده تخصصی صنایع دستی و گردشگری شمال کشور در رامسر در بازدید خبرنگار مهر از این مجموعه به پیشینه ساخت آن اشاره میکند و میگوید: با همت شهرداری، شورای شهر یک هکتار زمین در قالب طرح 20 ساله برای ساخت دهکده سنتی واگذار شد و طرحی که در این مجموعه پیاده شد، برگرفته از معماری سنتی است.
اجرای معماری 80 سال گذشته در طراحی دهکده
وی بیان داشت: در طراحی این دهکده، نمادی از معماری 80 سال گذشته مدنظر قرار گرفته است و گردشگر با ورود به آن، حال و هوای یک قرن اخیر برایش تداعی می شود.
وی پیش بینی سرمایه گذاری اجرای طرح را 42 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: ساخت دهکده تخصصی هنرهای سنتی در سه فاز در دست اقدام است که هم اینک، فاز اول آن بیش از 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
پاکزاد به خانه سنتی دو طبقه ساخته شده در دهکده اشاره می کند و می گوید: این خانه که به خانه اربابی گیلان معروف و ساخت خانه اربابی مازندران نیز در قالب یک رستواران در دست ساخت است.
وی ادامه میدهد: در قسمت ساحلی دهکده نیز بنا داریم طرح سالمسازی دریا را اجرا کنیم که از ماسههای بادی و سنگهای رنگی استفاده میشود و فضای چشم نوازی ایجاد خواهد شد، همچنین ساخت پل هوایی بصورت رفت و برگشت، ساخت اسکله از دیگر بخش هایی است تا پایان فاز سوم اجرایی میشود.
وی با اظهار امیدواری از اینکه مسئولان برای رفع مشکلات سازه های داخل دریا همکاری کنند تا بتوانیم به تعهداتمان عمل کنیم، بیان داشت: یک کشتی نیز با ظرفیت 70 نفر خریداری کردیم و پس از آنکه اسکله احداث شد در دریا مستقر می شود و مسافران می توانند از آن برای گشت دریایی بهره گیرند.
الگوبرداری از معماری قدیم گیلان و مازندران
وی با عنوان اینکه در ساخت سازه ها الگوبرداری از معماری گیلان شده است یادآور شد: گل و خاک بکار رفته در ساخت کومه ها جنگلی بوده و تمام استادکاران برای ساخت کومه ها از گیلان آمده اند و سربندی و پوشش سقف کومه و کلبه ها از نوع گالی است.
پاکزاد درباره سیستم ایمنی و اطفای حریق دهکده یادآور شد: برای پیشگیری از حریق ابزار اطفای حریق را تامین کردیم و تجهیزات مورد نیاز از تهران خریداری شده است، همچنین چهار میلیون تومان وسایل امداد تهیه کردیه ایم و در تعطیلات نوروزی، پرستار نیز در دهکده مستقر بوده است.
استقرار 23 صنایع دستی در دهکده تخصصی
مدیر اجرایی نخستین دهکده تخصصی صنایع دستی شمال کشور با بیان اینکه 23 هنر دستی و سنتی در این دهکده مستقر و نمایش داده می شود، بیان داشت: سفالگری، تاکسی درمی، چرم دوزی، آهنگری، چادر شب بافی، قلاب بافی، حصیری بافی، نمد مالی و ... از جمله هنرهای سنتی است و تاکنون رشته سفاگری زیر نظر یک استاد دانشگاه راه اندازی شده است و آموزش داده می شود.
وی به کلوچه سنتی که در دهکده پخت می شود اشاره کرد و گفت: با ساخت رستوران مجموعه نیز غذاهایی که در آن سرو خواهدشد، کاملا سنتی و محلی خواهد بود و فست فود عرضه نمی شود.
در بخش دیگر بازدید با مازیار علیجانی سرمایه گذار پروژه دهکده تخصصی صنایع دستی شمال ایران همصحبت می شویم که با همراهی برادرش عمار، طراحی و ساخت مجموعه را انجام می دهد،وی می گوید: هر کس این مجموعه را می بیند و بازدید می کند، حس و حال سنتی و قدیمی به وی دست می دهد.
وی با بیان اینکه برای طراحی و ایده پردازی این مجموعه هشت سال وقت صرف شد، ادامه داد: به دلیل کمبود عرصه و موقعیت جغرافیایی برخی از ایده ها را نتوانستیم کامل اجرا کنیم.
وی بیان داشت: در اجرای این دهکده، شیوه نوینی از معماری را طراحی کنیم و درباره ایمنی، تمام سیستم آتش نشانی، نازل ها، پمپ های قوی فشار و اطفای حریق طراحی و نصب شده است.
برای ساخت دهکده تسهیلات نگرفتیم
علیجانی که بزرگترین تولیدکننده صنایع دستی کشور نیز به شمار میرود با عنوان اینکه برند تولیدات، معرف ماست، افزود: برای ساخت دهکده سنتی، تاکنون یک ریال تسهیلات نگرفتهایم و برای ساخت خانه قدیمی اربابی گیلان، پنج خانه قدیمی خریداری و تخریب کردیم تا از چوبهای آن برای ساخت خانه قدیمی جدید استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: برای مطالعه این طرح، هشت سال وقت صرف شد و سعی کردیم المان و سازههای خانههای گیلانی را در این دهکده اجرا کنیم و ساخت خانههای اربابی مازندران نیز در برنامه وجود دارد.
سرمایه گذار دهکده تخصصی صنایع دستی شمال ایران ادامه داد: چوبهایی که برای ساخت خانه قدیمی استفاده شده بیش از 50 سال عمر دارند و در ساخت خانه قدمی از سنگ و کاهگل بهره گرفته شده است.
دهکده در سه فاز ساخته میشود
علیجانی با بیان اینکه طرح دهکده تخصصی صنایع دستی در سه فاز طراحی شده است ادامه داد: با پایان یافتن طرح بیش از 300 نفر مشغول بکار می شوند و هم اینک 37 نیروی پرسنل بیمه شده داریم و هشت تا 10 نیرو معلول نیز مشغول به کار هستند.
هنرکده ساز و موسیقی سنتی
در گشت و گذار از دهکده سنتی و تخصصی صنایع دستی شمال ایران به هنرکده موسیقی برمی خوریم که جواد زیتونی، هنرمند خوش ذوق رامسری در آن به ساخت ساز موسیقی و اجرا و آموزش آن می پردازد.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه، از هفت سالگی تاکنون در زمینه موسیقی فعالیت دارم، ادامه داد: در دهه 50 به عنوان یکی از خوش صداهای ایران در رادیو و تلویزیون قبول شدم واز سال 62 نوازندگی سنتور را شروع کردم و از سال 64 به دلیل نداشتن ساز خوب، شروع به ساخت ساز موسیقی کردم.
این هنرمند با بیان اینکه در کودکی برخی از چوبها را بصورت سنتور در می آوردم و حتی از ترمز موتور بجای سیم سنتور استفاده می کردم گفت: تهیه مواد اولیه ساز چوب سخت است و بد تهیه می شود و مسئولان سهمیه ای برای تولیدات هنری درنظر نمی گیرند و اکنون بیشتر از قاچاقچیان، چوب مورد نیاز را تهیه می کنیم و این بسیار بد است.
زیتونی با غنای موسیقی شمال اشاره می کند و می گوید: در گذشته های دور، مردم شمال برای هر مناسبتی مانند گهواره بندان، عقد کنان، کار در مزارع، شالیزار، باغات مرکبات موسیقی داشتند و نغمه سرایی می کردند و غم ها و شادی ها را بصورت نغمه زمزمه می کردند و به این دلیل هیچ نیروی نتوانست شعر و موسیقی را از مردمان شمال بگیرد.
دوری و سکوت 25 ساله هنرمند موسیقی
هنرمند موسیقی مازندران، با اشاره به اینکه 25 سال کار اجرای موسیقی نداشتن و به روی سن موسیقی نرفتم گفت: فرزندانم شاکی شدند که چرا هم نسلی های ما شما را نمی شناسند و به این ترتیب تصمیم به فعالیت در دهکده صنایع دستی گرفتم تا هنرم را برای نسل های جوان عرضه کنم.
جواد زیتونی در پاسخ به اینکه چه خواسته ای از مسئولان دارید، گفت: تجربه 30 سالهام را برای ساخت سنتور و چگونگی نگهداری آن در قالب کتابی گردآوری کرده ام که 150 صفحه دارد و متاسفانه، نتوانستم آن را به چاپ برسانم.
دوری جوانان از موسیقی ایرانی
زیتونی درباره دلیل دوری جوانان از موسیقی و سازهای ایرانی میگوید: مهمترین دلیلی که نسل جدید با سازهای موسیقی بیگانه هستند، ندیدن سازها از نزدیک است و این امر سبب شده تا امروز اکثریت جوانان به سمت گیتار کشیده شوند درحالیکه تار کاملترین ساز ایرانی است.
وی ادامه داد: متاسفانه حتی نمایشگاه ساز سنتی و همایش های موسیقی هم نداریم درحالیکه موسیقی باید بصورت زنده برای نسل ما اجرا شود و از سوی دیگر، نوعی موسیقی جدید می آید که سازهای غربی را با موسیقی و سازهای ایرانی ما تلفیق می کنند که این امر آسیب زاست.
جواد زیتونی با عنوان اینکه، موسیقی در هر شرایطی آرامش ایجاد میکند بیان داشت: موسیقی کلاسیک در اروپا چیزی برای گفتن ندارد ولی موسیقی ایرانی مملو از احساس است و مردم براحتی می توانند با آن ارتباط برقرار کنند.
وی تصریح کرد: روی موسیقی ایرانی اندیشه شده است و اگر نسل جدید با موسیقی ما مانوس نیستند برای این است که با ادبیات ما بیگانه هستند درحالیکه دستگاههای موسیقی ارتباط ارگانیک و نزدیک با تاریخ و ادبیات ما دارند.
به گزارش مهر، دهکده تخصصی هنرهای صنایع دستی شمال ایران در کرانه دریا خزر در رامسر، در فصلهای مختلف بویژه تابستان محلی مناسب برای گردشگری و پیوند با هنر و معماری کهن ایرانی است.
این مجموعه در غربی ترین نقطه مازندران واقع شده و پذیرای گردشگران و مسافران است.
...........................................
گزارش: علیرضا نوری کجوریان
عکس: سهیلا محمدی
۱۳۹۳/۵/۹ - ۱۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
آغازنهمین جشنواره هنرهای نمایشی استانی در بندرعباس
بندرعباس آغازنهمین جشنواره هنرهای نمایشی استانی در بندرعباس نهمین جشنواره هنر های نمایشی استانی با موضوع حماسه وهمدلی در سالن نمایشی پلاتو آفتاب بندرعباس آغاز شد رئیس انجمن هنر های نمایشی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران بندرعباس گفت ۱۳ گروه نمایشیگرد فراموشی بر نمایشهای فاخر تبریز/ هنرمندان ایرانی الگوی تمام عیار خلاقیت
استانها شمال آذربایجان شرقی مهر گزارش می دهد گرد فراموشی بر نمایشهای فاخر تبریز هنرمندان ایرانی الگوی تمام عیار خلاقیت تبریز- خبرگزاری مهر شهر تبریز در طول تاریخ کارنامه درخشانی در زمینه تولید آثار فاخر نمایشی دارد و در زمان های گذشته هنرمندان این عرصه توانستند با اجرای تئچرا معماری داخلی در ایران فراموش شده است؟
دوشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۲ یک کارشناس معماری ضمن انقاد از اینکه معماری داخلی در ایران فراموش شده است گفت در کشور ما معماری دستی بر معماری تکنولوژی غالب شده است اصغر حجتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه زنجان تصریح کرد معماری یک نوع آفرینش برای زندمدیر ارشاد ملایر خبر داد گشایش چهاردهمین نمایشگاه هنرهای تجسمی در ملایر
مدیر ارشاد ملایر خبر دادگشایش چهاردهمین نمایشگاه هنرهای تجسمی در ملایرمدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر از گشایش چهاردهمین نمایشگاه هنرهای تجسمی این شهرستان در سال جاری خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از ملایر محمود مصباح ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد این نمایشگاه دوبارش خون در غزه میهمان موزه هنرهای معاصر فلسطین میشود
بارش خون در غزه میهمان موزه هنرهای معاصر فلسطین میشود نمایشگاه عكس بارش خون در غزه در موزه هنرهای معاصر فلسطین افتتاح میشود به گزارش حوزه تجسمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر همزمان با روز جهانی قدس و دفاع از مظلومیت مردم مسلمان فلسطین نمایشگاه عكسجذابیت هنرهای تصویری داستان نویسی بین نوجوانان را کمرنگ کرده است
فیسبوک تویتر Google Cloob جذابیت هنرهای تصویری داستان نویسی بین نوجوانان را کمرنگ کرده است زنجان - ایرنا - یک نویسنده جوان گفت جذابیت هنرهای تصویری عامل اصلی کمرنگ تر شدن داستان نویسی در بین نوجوانان است به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی حوزه هنری استان زنجان مریم بیات تبار بمیراث اجدادی، احیاگر هنری فراموش شده
فیسبوک تویتر Google Cloob میراث اجدادی احیاگر هنری فراموش شده همدان-ایرنا-حلبی سازی هنر دستان خانواده با ذوق ضرابیان در همدان است که پس از 58 سال مغفول ماندن توسط یکی از نوادگان این خانواده با نام حاج محمد باقر ضرابیان جانی دوباره گرفته است به گزارش ایرنا در قرن اخیر همزبسیج سازندگی برای احیای هنر صنایع دستی همدان فعال شد
فیسبوک تویتر Google Cloob بسیج سازندگی برای احیای هنر صنایع دستی همدان فعال شد همدان - ایرنا - مسوول بسیج سازندگی سپاه انصار الحسین ع استان همدان گفت این مجموعه به منظور حمایت و تقویت حوزه صنایع دستی اقدام به برنامه ریزی برای آموزش این حرفه کرده است شهرام صادقی روز دوشنبهکاریکاتور نسبت به سایر هنرهای تجسمی کمتر مورد توجه است
فیسبوک تویتر Google Cloob یک هنرمند تجسمی کاریکاتور نسبت به سایر هنرهای تجسمی کمتر مورد توجه است تهران-ایرنا- یک هنرمند کاریکاتوریست معتقداست درحالی که کاریکاتوریست های ایران جوایز برتر جشنواره های مختلف در سراسر جهان را به دست می آورند اما نسبت به سایرهنرهای تجسمی کمتر مورد تاداره هنرهای نمایشی سردرگم است
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۱ شکرخدا گودرزی که به دنبال اجرای نمایش جدیدش سیمرغ و سهروردی است عنوان کرد مرکز هنرهای نمایشی در برنامهریزی دچار سردرگمی است که باعث آسیب زدن به تئاتر شده است این کارگردان و نمایشنامه نویس در گفتوگویی با خبرنگار تئاتر خبرگزاری دانشجویان ایرانبه مناسبت فرا رسیدن روز جهانی قدس سازمان سینمایی و هنرهای نمایشی دفاع مقدس بیانیه داد
به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی قدسسازمان سینمایی و هنرهای نمایشی دفاع مقدس بیانیه دادسازمان سینمایی و هنرهای نمایشی دفاع مقدس از هنرمندان فرزانه و اندیشمند ایران و سایر کشورهای اسلامی دعوت کرد تا با شرکت فعال در مراسم روز جهانی قدس مراتب مخالفت خود را با اشغال این مکان مقدس و تجاوثروتی فراموش شده در خراسان شمالی
چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۳ متکی بودن اقتصاد ایران بر درآمدهای نفتی و تاثیر پذیری درآمدها از مسائل سیاسی و اقتصادی آسیب پذیری اقتصاد کشور را موجب شده است یکی از راههای مقابله با این چالش توسعه تولیداتی است که ضمن بهبود وضع اقتصاد داخلی سبب افزایش صادرات غیر نفتی میشود درتلفیق هنرهای سنتی و تجارت الکترونیکی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
یکی از مهمترین بخشهای صنایع دستی که ما در آن بسیار ضعیف هستیم و جای تحلیل بیشتری دارد بخش ترفیع و تبلیغات است در اینجا استفاده از رسانههای دیداری و شنیداری همچون تلویزیون رادیو اینترنت تابلوهای تبلیغاتی رسانههای شهری روزنامه مجلات و… مطرح است استفاده از ترفیعاتچاپ چوب در کارگاه آموزشی موزه هنرهای معاصر تهران
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی چاپ چوب در کارگاه آموزشی موزه هنرهای معاصر تهران پنجمین کارگاه آموزشی چاپ های دستی با حضور پروین هانی طبایی روز چهارشنبه اول تیرماه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر در ادامه برگزاری کارگاه آموزشی چاپ های دستی هممدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد خبر داد ضرورت احیای صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد خبر دادضرورت احیای صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمدمدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از توسعه و احیای صنایعدستی در همه روستاهای این استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج صبح امروز مدیرکل میراث فرهنگیموزه هنرهای معاصر تهران چهارشنبه کارگاه آموزشی برگزار نمیکند
موزه هنرهای معاصر تهران چهارشنبه کارگاه آموزشی برگزار نمیکند کارگاه آموزشی چاپ دستی چهارشنبه 8 مرداد در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار نمیشود حسن نوفرستی مسئول برنامههای هنری موزه هنرهای معاصر تهران در گفتگو با خبرنگار تجسمی باشگاه خبرنگاران نمایشگاه چاپ دستی آثار هنرمندان خمسئول انجمن هنرهای تجسمی استان زنجان خبر داد برگزاری دهمین جشنواره هنرهای تجسمی در زنجان
مسئول انجمن هنرهای تجسمی استان زنجان خبر دادبرگزاری دهمین جشنواره هنرهای تجسمی در زنجانمسئول انجمن هنرهای تجسمی استان زنجان از برگزاری دهمین جشنواره هنرهای تجسمی در استان خبر داد موسی حسین علی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت در مجموع حدود 10 کلاس شامل گرایش-
گوناگون
پربازدیدترینها