تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن ابتدا به سلام مى كند و منافق منتظر سلام ديگران است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834852989




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اهدای خون؛ شکرانه ی تندرستی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اهدای خون؛ شکرانه ی تندرستی تهران- ایرنا- خون، مایع حیات بخشی است که زندگی انسان در گرو آن قرار دارد؛ انسان ها به شکرانه ی این نعمت الهی با هدیه خون خود به همنوعان دردمندشان و نجات آنها، لذت سلامتی و تندرستی را با همگان تقسیم می کنند.


خون بافتی تشکیل شده از سلول های خونی و مایعی به نام پلاسما که به طور منظم و یک طرفه در سیستم چرخشی بسته ای در جریان است و با ضربان قلب به جلو رانده می شود.
حجم خون هر فرد بالغ (میان 17 تا 65 سال) با وزن 50 کیلوگرم، پنج و نیم لیتر است، پزشکان معتقدند که هر فرد با اهدای 250 سی سی تا 450 سی سی از خون خود نه تنها سلامتی خود را تضمین می کند، بلکه بیماران و مصدومان نیازمند را نیز نجات می دهد. هر فرد سالم در هر سال تا چهار بار با فاصله هشت هفته (2 ماه) می تواند خون اهدا کند، به فرآیند اهدا و تزریق خون، انتقال خون می گویند.
مصرف کنندگان اصلی خون و فرآورده های آن بیماران تالاسمی، هموفیلی، افراد دیالیزی، بیماران نیازمند به جراحی های بزرگ، نوزادان مبتلا به زردی ناشی از ناسازگاری خون مادر و جنین، پیوند اعضا، سوختگی های شدید، کم خونی های مزمن و انواع سرطان هستند.
فرد اهداکننده ی خون، علاوه بر نجات زندگی همنوعان و کسب رضایت الهی با کنترل ضربان قلب، فشار خون، دمای بدن و تشخیص کم خونی و نوع گروه خونی خویش از وضعیت سلامت جسمانی خویش نیز آگاهی می یابد.
پیشینه ی انتقال خون در ایران به 1324 هجری خورشیدی بازمی گردد زمانی که در بیمارستان های مختلف برای انتقال خون فعالیت های پراکنده ای صورت می پذیرفته است، اما در آن زمان به دلیل نوپا بودن طب انتقال خون و ناآشنا بودن مردم با این امر، افراد رغبتی برای اهدای خون نداشتند.
بیمارستان های ارتش و مرکز جمعیت شیر و خورشید ایران از نخستین مرکزهایی بودند که به صورت رسمی به جمع آوری خون از میان اعضا و داوطلبان می پرداختند.
پیشرفت های شگفت انگیز در علم پزشکی و افزایش مصدومان و بیماران نیازمند به دریافت خون سبب شد تا جمع آوری خون از داوطلبان جوابگوی نیاز بیماران نباشد و تنها راه چاره پرداخت مبلغی پول در برابر دریافت خون بود. این امر سبب ورود واسطه های سودجو به این عرصه شد، آنها با پرداخت مبلغی اندک به فروشندگان خون، آن را به بهایی گزاف به بیمارستان ها و مرکزهای درمانی می فروختند.
بنگاه های خصوصی انتقال خون که تنها به سود خود توجه داشتند، کمترین کنترلی از نظر بررسی سلامت و کیفیت، روی خون ها انجام نمی دادند.
زیاد بودن متولیان امر انتقال خون، فعالیت سودجویانه بنگاه های خصوصی و رقابت ناسالم آنها موجب شد تا طرح تشکیل یک سازمان مستقل برای سامان دادن به سیستم تامین خون و فرآورده های خونی شکل بگیرد و سرانجام سازمان ملی انتقال خون ایران در نهم مرداد 1353 هجری خورشیدی تاسیس شد.
هدف از تشکیل سازمان انتقال خون به عنوان تنها نهاد متولی تهیه خون در کشور، گامی در جهت همسویی همه امکانات در زمینه ی انتقال خون بود تا با افزایش کمی و کیفی تامین خون و فرآورده های آن، خون مورد نیاز بیماران به سرعت در اختیارشان قرار بگیرد.
دریافت خون از آشنایان و بستگان فرد بیمار، تنها راه حل موجود تا سال های متمادی بود؛ اما با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و تحمیل هشت سال جنگ تحمیلی که به مشارکت گسترده ی مردم برای تامین خون مورد نیاز مجروحان انقلاب و جنگ انجامید، فرصتی بی نظیر بود برای آنکه قشرهای مختلف جامعه با مقوله ی انسان دوستانه و خداپسندانه اهدای خون آشنا شوند.
در تقویم جمهوری اسلامی نهم مرداد روز اهدای خون نام گرفته است؛ هرچند اینک مقوله ی اهدای خون در میان ایرانیان به خوبی نهادینه شده و داوطلبان بیشماری برای این امر خداپسندانه پیشقدم می شوند؛ اما ادامه ی این روند تنها با تبدیل ضرورت اهدای خون به یک فرهنگ و یک باور عمومی امکان پذیر است که این هدف با مشارکت تمام افراد جامعه و نهادهای مسوول تحقق می یابد.
برگرفته از: کتاب خون، زندگی
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**2059**9131



09/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن