تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834786907
حل بحران زیستی خزر در گرو همکاری کشورهای ساحلی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حل بحران زیستی خزر در گرو همکاری کشورهای ساحلی تهران- ایرنا- حساسیت و شکنندگی محیط زیست دریای خزر به سبب ویژگی های جغرافیایی، انباشتگی آلاینده ها و بهره برداری های بی رویه از منابع آن، این دریا را با بحران های زیستی روبرو ساخته است که رفع آن، همکاری دولت های ساحلی و نهادهای بین المللی را می طلبد.
دریاها و اقیانوس ها بخش گسترده ای از کره زمین را در برگرفته اند و نقش مهمی را در زندگی ساکنان آن بازی می کنند، اما این پهنه های آبی همچون سایر بخش های زمین از دست درازی ها و آلودگی های زیست محیطی دور نمانده اند و از این رو، امروزه با چالش ها و مخاطرات زیادی روبرو هستند.
دریای خزر به عنوان بزرگ ترین دریاچه جهان با تنوع زیستی، منابع نفتی و شیلاتی سرشار خود از مهمترین نقاط راهبردی به شمار می رود.
این دریاچه بدون هیچ گونه ارتباط طبیعی با اقیانوس های جهان به صورت زیست بومی منحصر به فرد در جهان مطرح است (1).
ویژگی های این دریاچه آن را در برابر عوامل خارجی از جمله دستکاری های انسانی و تغییرات آب و هوایی آسیب پذیر ساخته و به دلیل دارا بودن خط ساحلی بسیار طویل و وجود مناطق شهری، صنعتی و کشاورزی بسیار نزدیک ساحل، همواره از منظر زیست محیطی زیر فشارها و تهدیدهای شدیدی قرار داشته است.
**جغرافیا و موقعیت راهبردی خزر
دریای خزر در مرز آسیا و اروپا و نیز در محل تلاقی آسیای مرکزی، قفقاز و ایران قرار دارد.
طول دریای خزر نزدیک به یک هزار و 30 تا یک هزار و 200 کیلومتر و عرض آن 196 تا 435 کیلومتر است.
سطح دریای خزر پایین تر از سطح دریاهای آزاد و خط ساحلی آن نزدیک به هفت هزار کیلومتر است. مساحت آن هم به ۳۷۱ هزار تا ۳۸۶ هزار کیلومترمربع و حجم آب آن نیز به 78 هزار و 700 کیلومترمکعب می رسد.
دریای خزر از جنوب به جمهوری اسلامی ایران، از شمال و غرب به روسیه و جمهوری آذربایجان و از شرق به جمهوری های ترکمنستان و قزاقستان محدود می شود.
رودخانه ها مهمترین منبع تغذیه کننده آب این دریاچه هستند به طوری که 130 رود به خزر می ریزند که بیشتر آنها از شمال غربی به دریا می پیوندند. بزرگ ترین آنها رود «ولگا» در روسیه است که هر سال به طور میانگین 241 کیلومتر مکعب آب را به دریای خزر وارد می کند.
رودهای «کورا، اترک، اورال و سولاک» از دیگر رودهای مهمی هستند که وارد خزر می شوند.
محیط دریای خزر نزدیک به 6 هزار و 525 کیلومتر است. از این میان، سواحل آذربایجان 820 کیلومتر، سواحل قزاقستان یک هزار و 900 کیلومتر و سواحل ایران 814 کیلومتر است و روسیه و ترکمنستان هم دیگر بخش های ساحل خزر را در اختیار دارند (2).
دریای خزر از خلیج های گوناگون، 50 جزیره و شبه جزیره های فراوان تشکیل شده است. آب و هوای این دریاچه در بخش های گوناگون، به علت گستردگی زیاد در عرض جغرافیایی و همچنین گسترش آن در طول جغرافیایی، متنوع است.
زیست گیاهی و جانوری این دریاچه متنوع بوده و از 575 نوع گیاه، یک هزار و 332 گونه جانور و 850 نمونه ماهی برخوردار است.
البته غنای دریا، بیشتر به ماهی است. در بخش های کم عمق خزر، ماهیانی چون «بلوگا» و انواع خاویاری به چشم می خورد.
زیست جانوری این دریا دارای ویژگی هایی همچون بومی و مهاجر بودن جانوران، تنوع کم و فراوانی زیاد شمار گونه ها، برخورداری از موجودات ویژه محیط های دریایی مانند بازوپایان، اسفنج های آهکی و خارپوستان است. نزدیک به 60 درصد جانوران این دریا را ماهیان، سخت پوستان و شمار اندکی از نرم تنان تشکیل می دهند که در همسنجی با دریاهای آزاد ویژگی های بارزی برای محیط زیست جانوری این دریاچه به شمار می روند (3).
موقعیت ژئواستراتژیک و داشتن ویژگی هایی همچون شبکه حمل و نقل و مهمتر از آن ذخایر عظیم نفت و گاز طبیعی، تنوع زیستی و توانمندی های شیلاتی این دریاچه را به یکی از مناطق حساس جهان تبدیل کرده است.
حمل و نقل در دریای خزر، تزانزیت کالا از خلیج فارس به آسیای مرکزی و قفقاز را آسان می سازد.
مهمترین ویژگی اقتصادی خزر، نفت و گاز است که آن را پس از خلیج فارس و سیبری، واجد بیشترین ذخایر نفتی جهان کرده است.
اگر چه دریای خزر از دیرباز مورد استفاده ساکنان ساحلی همه مناطق برای کسب روزی از موجودات زنده و بهره برداری از منابع طبیعی آن بوده اما در سده های نوین اهمیت آن دوچندان شده است.
«وجیهه صادقیان» در مقاله ای با عنوان«ترانزیت کالا از ایران، رقابت ها و چالش ها» اهمیت دریای خزر برای کشورهای ساحلی را برمی شمارد.
وی می نویسد: تولید بخش قابل توجهی از محصولات شیلات منطقه و 90 درصد خاویار جهان، در اختیار داشتن بیش از 25 درصد ذخیره نفتی جهان و نیز بیش از یک هزار چاه فعال و غیرفعال، داشتن ویژگی های آب و هوایی مناسب برای رویش جنگل و توسعه کشاورزی و به دنبال آن فراهم شدن زمینه های اشتغال به دلیل وجود راه های ارتباطی و امن برای حمل و نقل بار و مسافر از جمله این دلایل است (4).
** مشکلات خزر
دریای خزر به سبب موقعیت جغرافیایی خود از دیدگاه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، نظامی و شاید از همه مهمتر زیست محیطی به شیوه های گوناگون نقش تعیین کننده ای را در زندگی پنج کشور هم کرانه اش بازی می کند.
اما این دریا با چند مشکل کلیدی روبرو است که از مهمترین آنها می توان به بالا آمدن سطح آب دریا، آلودگی شدید و بهره برداری بی رویه از منابع طبیعی آن اشاره کرد.
به گزارش چهارم خردادماه 1393 خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، «پروین فرشچی» معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به وجود چاه های نفتی غیرقابل استفاده در برخی کشورهای حاشیه دریای خزر اعلام کرد 60 درصد آلودگی های نفتی این عرصه آبی به دلیل نوسانات آب از نواحی خشکی به دریا وارد می شود.
عوامل گوناگونی سلامت محیط زیست حوزه دریای خزر را هدف گرفته است که هر یک از آنها می تواند به گونه ای فرسایش ایجاد کند که در نهایت امکان بهره برداری از منابع دریا از همگان سلب یا پرهزینه شود. برخی از این عوامل از یکدیگر ناشی می شوند و سرانجام می توانند با اهداف و منافع کشورهای واقع در این حوزه تداخل یافته و از تحقق آنها جلوگیری کنند.
آلودگی ها نفتی و گازی، پسماندهای کشاورزی، پساب ها و فاضلاب های صنعتی و خانگی، چاه های نفت قدیمی و غیر قابل استفاده، زباله ها، آلودگی های حرارتی و ورود گونه های غیر بومی عواملی است که دریای خزر را تهدید می کند.
به گفته فرشچی، سهم ایران در آلودگی خزر بیشتر مربوط به پسماندهای کشاورزی، فاضلاب و پساب های شهری و خانگی است که در این میان وزارت نیرو به عنوان متولی ایجاد تصفیه خانه در شهرها به ویژه شهرهای ساحلی باید جدی تر عمل کند.
از آثار مهم آلودگی آب با منشا نفت یا پساب ها، مشکلات زیست شناختی است که برای موجودات زنده دریایی به وجود می آید.
از آنجا که نفت خام یک ماده خالص نیست و در آن انواع هیدروکربورها با تفاوت های فیزیکی و شیمیایی گوناگون وجود دارد، هنگامی که دریا را آلوده می سازد به اشکال گوناگون تبلور پیدا می کند که بیشتر آنها برای آبزیان مضر هستند (5).
منطقه خزر فقط چهار درصد خاک ایران را تشکیل داده است اما 40 درصد فعالیت های کشاورزی کشور در آنجا انجام می شود. با این همه، ایران از منابع نفت و گاز واقع در این منطقه بهره برداری نمی کند.
بنا به نظر کارشناسان، آلودگی های صنعتی نیز از آلودگی هایی است که محیط های زیست آبی و از جمله دریای خزر را تهدید می کند.
ضایعات مناطق شهری و روستایی کشورهای حاشیه خزر و حتی مواد سمی کارخانه ها و باراندازهای نفتی به آب وارد می شود و افزون بر ایجاد آلودگی، زندگی آبزیان را به خطر می اندازد.
به گفته فرشچی، آلودگی های صنعتی، بیشتر از روسیه وارد خزر می شود زیرا این کشور در اطراف رود ولگا فعالیت های صنعتی زیادی انجام می دهد و روز به روز نیز در حال توسعه و پیشرفت آن است.
کشورهای قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان نیز سهم زیادی در آلودگی نفتی و گازی خزر دارند که مربوط به فعالیت های اکتشاف، استخراج و انتقال است.
به گفته معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، آلودگی های حرارتی حاصل از دستگاه های آب شیرین کن یکی دیگر از تهدیدهای دریای خزر است.
هم اکنون کشورهای جمهوری های آذربایجان و قزاقستان در خزر آب شیرین کن دارند و ایران هم در فکر ایجاد آن است.
حساسیت و شکنندگی محیط زیست دریای خزر به دلیل بسته بودن، بهره برداری های بی رویه از منابع آن و انباشتگی آلاینده های گوناگون، این منطقه را با بحران اکولوژیک (زیستی) روبرو ساخته است.
تهدید زیست محیطی دریای خزر و زیان های ناشی از آن سرانجام دولت های ساحلی و جامعه بین المللی را با این واقعیت روبرو کرد که اعمال مدیریت زیست محیطی در این منطقه فقط در چارچوب یک پیمان حقوقی زیست محیطی میسر است.
از این رو پنج کشور ساحلی دریای خزر با آگاهی از پیامدهای ویرانی محیط زیست این دریا در اثر آلودگی ناشی از فعالیت های انسانی از جمله تخلیه مواد زیانبار و زاید و سایر آلودگی های ناشی از فعالیت های دریایی و منابع مستقر در خشکی تصمیم گرفتند در حفظ منابع زنده دریای خزر برای نسل های حاضر و آینده تلاش کنند.
آنها با توجه به اهمیت حفاظت از محیط زیست دریای خزر، بر همکاری میان دولت های ساحلی با هم و نیز این کشورها با سازمان های بین المللی تاکید و سرانجام پنجم نوامبر 2003 میلادی (سیزدهم آبان 1382 خورشیدی) با هدف نگهداری محیط زیست دریایی خزر «کنوانسیون تهران» را امضا کردند که به عنوان نمادی از همکاری های مشترک میان کشورهای ساحلی این دریاچه، به منظور رویارویی با مشکلات زیست محیطی به شمار می رود (6).
کنوانسیون تهران می تواند ابزار موثر حقوقی برای مبارزه با آلودگی دریای خزر باشد.
** جمع بندی
حفظ محیط زیست موضوعی مهم در توسعه پایدار است. امروزه آلودگی های زیست محیطی نه فقط تهدیدی برای انسان ها بلکه برای سایر موجودات کره زمین است.
در این میان، آلودگی دریاها و اقیانوس ها در کنار سایر آلودگی ها، یکی از چالش های کنونی محیط زیست شمار می رود.
فعالیت های انسانی و بهره برداری پرشتاب و ویرانی زیست بوم های طبیعی، بر آلودگی محیط زیست افزوده است.
به دنبال بهره برداری های بی رویه انسان از طبیعت، نابودی محیط زیست روز به روز شتاب بیشتری به خود می گیرد و بسیاری از زیستگاه های خشکی و آبی و انواع گونه های گیاهی و جانوری بر اثر فعالیت های زیاده خواهانه انسان ها رو به انقراض کامل است.
محیط زیست دریای خزر هم اکنون در وضعیت فاجعه باری است و اگر برای آن چاره اندیشی نشود پیامدها و آسیب های آن بر زندگی همه ساکنان حاشیه این دریا اثر می گذارد.
از آنجا که دریای خزر یک پهنه آبی بین المللی و منطقه ای است، ضرورت دارد کشورهای حاشیه ای با ارزیابی صحیح و بازنگری در فعالیت های صنعتی و بهره برداری ها از ذخایر طبیعی آن، به کنوانسیون های دریایی برای حفاظت از این آبراه راهبردی پایبند باشند و برای برطرف کردن مشکلات زیست محیطی آن تمام تلاش خود را به کار گیرند.
-------------------------
پی نوشت ها:
1- http://www.caspianstudies.com
2- جعفری، عباس، شناسنامه جغرافیای طبیعی ایران، انتشارات گیتاشناسی، تهران، 1366.
3- Zenkevith .L .A ,1963,ˈ Biology of the seas of the U.S.S.Rˈ,London : Allen & Unwin
4- صادقیان، وجیهه، «ترانزیت کالا از ایران، رقابت ها و چالش ها»، فصلنامه مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز، سال هفتم، شماره 23 (پاییز 1377).
5- www.gsi.ir
6- http://www.csr.ir
----------------------
از فاطمه دوله - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**ف.د**1961**1358
09/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]
صفحات پیشنهادی
بحرانسازی در کشورهای اسلامی زمینهساز جنایتهای اسرائیل/ ادعای دموکراسی برخی کشورها خندهدار است
استانها مرکز البرز لاریجانی در جمع راهپیمایان قدس بحرانسازی در کشورهای اسلامی زمینهساز جنایتهای اسرائیل ادعای دموکراسی برخی کشورها خندهدار است کرج- خبرگزاری مهر رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحران های دست ساز در کشورهای اسلامی و شرایط بر هم ریخته منطقه زمینه سابهزیستی و آموزش و پرورش کرمان تفاهم نامه همکاری امضاء می کنند
بهزیستی و آموزش و پرورش کرمان تفاهم نامه همکاری امضاء می کنند خبر گزاری پانا به مناسبت هفته بهزیستی طی دیداری مسئولین اداره آموزش و پرورش ناحیه 2 کرمان با اداره کل بهزیستی کرمان مقرر شد تا تفاهم نامه همکاری امضاء نمایند ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۶ تير ساعت 10 10 به گزارش خبر گزاری پانا دراهمکاری اطلاعاتی کردستان عراق و ترکیه برای رهایی گروگانها
همکاری اطلاعاتی کردستان عراق و ترکیه برای رهایی گروگانها کد خبر ۴۱۷۰۹۱ تاریخ انتشار ۲۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۵ - 17 July 2014 یکی از مقامهای وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرد کردستان عراق پیشنهاد کرده تا برای حل بحران گروگانها در شهر موصل با ترکیه همکاری اطلاعاتی درباره داعش داشتهالگوی بسیج گرهگشای بحران در کشورهای اسلامی است
استانها شرق خراسان شمالی سرهنگ محمدی الگوی بسیج گرهگشای بحران در کشورهای اسلامی است شیروان- خبرگزاری مهر فرمانده سپاه ناحیه شیروان گفت نهضت مقاومت و الگوی بسیج گره گشای بحران در کشورهای اسلامی است به گزارش خبرنگار مهر سرهنگ علی محمد محمدی پیش از ظهر امروز در دومین نشسنبود نگاه سیستمی در مدیریت،عامل بسیاری از بحران های محیط زیستی کشور است
فیسبوک تویتر Google Cloob معاون محیط زیست نبود نگاه سیستمی در مدیریت عامل بسیاری از بحران های محیط زیستی کشور است تهران - ایرنا- معاون توسعه مدیریت حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت نبود نگاه سیستمی در مدیریت کشور و ارزیابی استراتژیک برای اجرای پروژه های توسعه ای دبرگزاری جلسه اضطراری سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در نیویورک
جمعه ۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۵ نشست اضطراری سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برای بررسی آخرین وضعیت حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در محل سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در این جلسه ابتدا ریچارد رایت رییس دفتر آژانساثر بحران مالي 2009-2007 بر همگرايي تجاري کشورهاي توسعه يافته
۸ مرداد ۱۳۹۳ ۰ ۱۸ق ظ اثر بحران مالي 2009-2007 بر همگرايي تجاري کشورهاي توسعه يافته بحران مالي جهان که از سال 2007 ميلادي با فروريزي بازار بورس نيويورک و ترکيدن حباب مسکن در آمريکا آغاز شد هر روز ابعاد تازهاي به خود گرفت به گزارش خبرگزاري موج بخشي از مقاله اثر بحران مالي 20فرمانده سپاه ناحیه لنده خبر داد آغاز اردوهای طرح هجرت (3) در لنده/مسئولان نهایت همکاری را با گروههای جهادی د
فرمانده سپاه ناحیه لنده خبر دادآغاز اردوهای طرح هجرت 3 در لنده مسئولان نهایت همکاری را با گروههای جهادی داشته باشندفرمانده سپاه ناحیه لنده از آغاز اردوهای طرح هجرت 3 در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از لنده علی محمدی ظهر امروز در مراسم افتتاح اردوهای جهادی دتحقق توسعه گردشگری در نوار ساحلی شمال شرق خزر
معاون گردشگری کشور با حمایت از اجرای پروژه بین المللی گردشگری تاکید کرد تحقق توسعه گردشگری در نوار ساحلی شمال شرق خزر پیشرفت پروژه گردشگری بین المللی در سواحل بندر ترکمن توسعه گردشگری در نوار ساحلی شمال شرق دریای خزر را به دنبال خواهد داشت به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگارااولین دوره مسابقات کشتی ساحلی قهرمانی کشور در لنگرود برگزار شد
فیسبوک تویتر Google Cloob اولین دوره مسابقات کشتی ساحلی قهرمانی کشور در لنگرود برگزار شد رشت - ایرنا - اولین دوره رقابت های کشتی ساحلی قهرمانی کشور بامداد جمعه با معرفی نفرات برتر در منطقه چاف چمخاله لنگرود استان گیلان پایان یافت به گزارش خبرنگار ایرنا در این دوره از رقابت هاپورمحمدی در نامهای به وزرای دادگستری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی: جهان اسلام بیش از دیگران در قبال
پورمحمدی در نامهای به وزرای دادگستری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی جهان اسلام بیش از دیگران در قبال آنچه امروز در غزه میگذرد مسئول است وزیر دادگستری در نامهای به همتایان خود در کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی تاکید کرد که کشورهای مسلمان بیش از دیگران در قبال آن چقانون موافقتنامه مربوط به همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر ابلاغ شد
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۲ قانون موافقتنامه مربوط به همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر ابلاغ شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این قانون به شرح زیر در روزنامه رسمی منتشر شده است حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران عطف بسردا رصفوی:گروههای تکفیری دنبال حفظ بقاء رژیم صهیونیستی و تضعیف کشورهای محور مقاومت هستند
جمعه ۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۵ دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا تصریح کرد تروریست های تکفیری – بعثی به نیابت ازآمریکا و رژیم صهیونیستی به نام اسلام به مبارزه و مقابله با ملت های اسلامی و کشورهای اسلامی آمدهاند و نابودی آنها خنثی کردن توطئه مثلث شوم غربی – صهیونیستی عربی اسبرگزاری نشست اضطراری سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در نیویورک درباره اوضاع غزه
برگزاری نشست اضطراری سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در نیویورک درباره اوضاع غزهنشست اضطراری سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در نیویورک برای بررسی آخرین وضعیت حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس نشست اضطراری سفرای کشورهای عضو سازمانبیستمین فعالیت گروهی زنان سرپرست خانوار بهزیستی گیلان آغاز شد
بیستمین فعالیت گروهی زنان سرپرست خانوار بهزیستی گیلان آغاز شد رشت - ایرنا - بیستمین گروه زنان سرپرست خانوار در گیلان و سومین گروه در رشت فعالیت خود را زیر پوشش بهزیستی استان در زمینه قالیبافی و بافت تابلو فرش آغاز کرد مدیرکل بهزیستی استان گیلان روز شنبه در مراسم آغاز به کار اینلنگرود نامزد میزبان مسابقات کشتی ساحلی قهرمانی 2015 جهان شد
لنگرود نامزد میزبان مسابقات کشتی ساحلی قهرمانی 2015 جهان شد رشت - ایرنا - رییس هیات کشتی استان گیلان گفت شهرستان لنگرود نامزد میزبان مسابقات کشتی ساحلی قهرمانی 2015 جهان شد نقی هدایتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود این خبر توسط رسول خادم رییس فدراسیونژاپن خواستارتحقیق کشورهای گروه هفت درمورد سرنگونی هواپیمای مالزی شد
ژاپن خواستارتحقیق کشورهای گروه هفت درمورد سرنگونی هواپیمای مالزی شد تهران - ایرنا - سخنگوی ارشد دولت ژاپن دوشنبه اعلام کرد کشورهای گروه هفت بایستی تحقیق چندملیتی دقیقی را در مورد حادثه اخیر سرنگونی هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی بر فراز شرق اوکراین انجام دهند به گزارش خبرگزر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها