تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829768526




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دشت مشهد و زنگ خطر بی آبی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دشت مشهد و زنگ خطر بی آبی مشهد - ایرنا - به صدا درآمدن زنگ خطر بی آبی و خشکسالی در کشور موضوع تازه ای نیست، اما این مهم در سال های اخیر منجر به شماره افتادن نفس ها در دشت های خراسان رضوی به خصوص دشت مشهد شده است.


بسیاری از شهرهای کشور امسال به علت کمبود بارندگی گرفتار بحران کم آبی هستند و پاییز و زمستان کم بارش سال گذشته چون زنگ خطری در گوش مسوولان و مردم به صدا درآمده است.
با توجه به اینکه میانگین میزان بارش در استان 226 میلی متر و در مشهد 240 میلی متر در سال می باشد، بحران کم آبی دشت مشهد و تاثیر تداوم 14 ساله خشکسالی در خراسان رضوی چیزی نیست که با بارندگی های یک فصل، یک سال و دو سال حل شود.
چندی پیش مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی اعلام کرد که از 37 دشت خراسان رضوی، 33 دشت در وضعیت بحرانی و دشت مشهد نیز در وضعیت فوق بحرانی قرار دارد.
به رغم وضعیت فوق بحرانی دشت مشهد سالانه شاهد 88 میلیون متر مکعب اضافه برداشت از این دشت هستیم.
از طرف دیگر هنوز مدت زیادی از تنش آبی در بازه زمانی سال 1385 و قبل از آن که با بحران 34 درصدی کمبود آب و جیره بندی در مشهد مواجه بودیم، نگذشته که دوباره معضل بی آبی در سال جاری و قطع شدن ورودی آب سد دوستی گریبانگیر این شهر شد.
اسفند ماه سال 1387 آب سد دوستی با ظرفیت یک هزار لیتر در ثانیه وارد شهر مشهد شد و مشکل کمبود آب این کلانشهر را تا حد زیاد رفع کرد به طوریکه تا سال جاری بیش از 70 درصد آب شهر مشهد از سد دوستی و مابقی نیز از محل 357 حلقه چاه موجود در سطح شهر تامین می شد.
اما با بسته شدن ورودی آب سد دوستی از سوی ترکمنستان از سال گذشته و کاهش 80 درصدی روان آبهای مشهد نسبت به سال قبل، شرایط آبرسانی در دوﻣﯿﻦ ﮐﻼنشهر ﻣﺬﻫﺒﯽ دﻧﯿﺎ و پایتخت معنوی اﯾﺮان با جمعیت بیش از سه میلیون نفر و 20 میلون زائر پیچیده و بحرانی شد.
برای گذر از این وضعیت فقط متوسل شدن به پروژه های مختلف نظیر انتقال آب از بیرون از شهر و استان، کافی نیست و بخش اعظمی از این بحران را می توان با داشتن مدیریتی کارآمد در بخشهای توزیع و مصرف آب از پیش رو برداشت.
در بخش مدیریت توزیع مهمترین شاخصی که خودنمایی می کند میزان هدر رفت آب است که این شاخص هم اکنون در شهر مشهد این میزان را حدود 20 درصد نشان می دهد که با روش های مختلف نظیر تعویض انشعابات فرسوده، مدیریت فشار و تسریع در رفع اتفاقات آب قابل کاهش است.
اما مدیریت مصرف مقوله ای است که علاوه بر دخیل کردن عموم مردم و استمداد از آنها برای رفع تنش آبی، نوعی تکلیف شرعی محسوب می شود.
به گفته مسوولین، کاهش 20 درصدی مصرف نقشی مهم در عبور از بحران آبی دارد اما این کاهش به معنای درست مصرف کردن است نه کم مصرف کردن.
سرانه مصرف خانگی آب در مشهد بین 140 تا 160 لیتر در شبانه روز است و بیش از 50 درصد سرانه مصرف روزانه هر فرد صرف مسائل بهداشتی و شستشو می شود که با مدیریت این بخش می توان این میزان مصرف را حداقل تا 30 درصد کاهش داد.
روش های مختلفی برای مدیریت مصرف نظیر استفاده از شیرآلات استاندارد، کوتاه کردن زمان دوش گرفتن، استفاده از کاهنده ها در خروجی ها، کاهش حجم فلاش تانک ها و آبیاری فضای سبز با استفاده از پسآب شستشو توسط کارشناسان ارایه و پیشنهاد می شود که هریک به تنهایی سهم بسیار در کاهش مصرف آب دارد.
در هر دقیقه دوش گرفتن 16 تا 20 لیتر آب هدر می رود و به طور معمول یک چکه متعارف در طول سال حدود 10 هزار لیتر آب را هدر می دهد که رقم قابل ملاحظه است.
اگر هر شهروند بپذیرد که هدر دادن آب و اسراف نوعی حق الناس است، می توان تنش آب را مدیریت و از وقوع بحرانهای جدی تر نظیر قطع و جیره بندی آب در تابستان گرم و سوزان جلوگیری کرد.
البته به دور از انصاف است که نوک پیکان تنش آبی و مدیریت مصرف را فقط به سوی شهروندان نشانه بگیریم بلکه مسوولین نیز باید با برنامه ای بلند مدت و با انجام تمهیدات خاص و اقدامات به موقع در سیستم تولید و توزیع آب از هدر رفت آب در شبکه تولید و توزیع پیشگیری نمایند.
در هر صورت حیات آب در دستان ما و زندگی ما وابسته به آب است پس باید با حفظ قطره قطره این مایه حیات، بقای خود و آیندگان را تضمین کنیم.
7505/659
گزارش از : ندا جواهری فر



08/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن