واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob فرماندار: برداشت بی رویه زنگ خطری برای تشدید کم آبی همدان است همدان - ایرنا - فرماندار همدان گفت: برداشت بی رویه از چاههای مجاز چندین برابر چاههای غیر مجاز است که این امر زنگ خطری برای تشدید بحران کم آبی در این شهرستان است.
به گزارش ایرنا ˈعلی تعالیˈ روز چهارشنبه در نشست کارگروه بخش کشاورزی با تاکید بر انسداد چاههای غیر مجاز افزود: برداشت بی رویه از چاههای مجاز بیشتر از برداشت از چاههای غیرمجاز شده است.
وی اضافه کرد: کم آبی یکی از مشکلات بخش کشاورزی به ویژه در منطقه قهاوند است که همه متولیان امر باید برای رفع این مشکل فعال شوند.
فرماندار همدان با تاکید بر محدودیت کشت دوم توسط کشاورزان و کنترل منابع آبی آنان اضافه کرد: تاکنون برای رفع کم آبی اقدامات موثری توسط مسوولان و نمایندگان مجلس انجام شده است.
تعالی افزود: با هماهنگی دستگاه قضایی باید از فعالیت کشاورزانی که کشت دوم دارند جلوگیری شود چراکه این امر در تشدید کم آبی بسیار موثر است.
معاون عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری همدان نیز با بیان اینکه کمبود آب در همدان به یک بحران تبدیل شده است گفت: کاهش بی سابقه بارندگی در چند سال اخیر ، استفاده بیش از حد مجاز از چاهها و برداشت های اضافی از چاهها مشکلاتی زیادی را برای کشاورزان ایجاد کرده است.
ˈمحمد علی محمدیˈ افزود: در قانون برنامه پنجم توسعه به طور شفاف در مورد تعادل بخشی در بخش کشاورزی اشاره شده که نه تنها جهاد کشاورزی بلکه سایر دستگاه ها از جمله منابع طبیعی باید برای اجرا و تحقق این برنامه از همه توان و ظرفیت خود استفاده کنند.
وی اظهار کرد: نصب کنترل هوشمند یکی از راهکارهای مقابله با کم آبی است که متاسفانه دستگاه های اجرایی به بهانه کمبود اعتبار به آن توجهی نداشتند.
محمدی افزود: تزریق مصنوعی، آبیاری تحت فشار، انسداد چاههای غیر مجاز و جلوگیری از برداشت آب های زیر زمینی از جمله راهکارهای اساسی و موثر برای مقابله با کم آبی در همدان است.
وی کشت دوم توسط کشاورزان را از دیگر عوامل موثر در تشدید کم آبی ذکر کرد و افزود: جهاد کشاورزی باید با دقت بیشتر کشاورزانی را که کشت دوم دارند شناسایی کنند و با همکاری امور آب در ابطال پروانه های آنان اقدامات لازم را انجام دهند.
محمدی با بیان اینکه تنها جریمه کردن برای افراد متخلف راهکار مناسبی نیست گفت: قطع برق چاههایی که برداشت اضافی دارند ، قطع سوخت کشاورزان و ابطال پروانه های بهره برداری در این زمینه می تواند موثر باشد.
رییس اداره منابع آب شهرستان همدان نیز با بیان اینکه ورود آب به سد اکباتان همدان به صفر رسیده است گفت: در حال حاضر 16 میلیون متر مکعب آب پشت سد اکباتان وجود دارد که در مدت مشابه سال قبل این میزان 20 میلیون متر مکعب بوده است.
ˈاصغر شاهسوندˈ افزود: در حال حاضر ورودی آب به سد اکباتان پنج متر مکعب بر ثانیه است و با این خروجی آب از سد اکباتان و نبود بارش ها تا چند ماه آینده آب ورودی به سد به اتمام می رسد.
وی اظهار کرد: افت آب زیر زمینی در دشت های همدان و بهار در سه ماه گذشته به 6/1 متر و در دشت های قهاوند و رزن به 1/1 متر رسیده است.
یک هزار و 884 حلقه چاه مجاز و 441 حلقه چاه غیر مجاز در شهرستان همدان وجود دارد.
سطح کل اراضی زراعی شهرستان همدان 83 هزار و 81 هکتار است که از این میزان 32 هزار و 590 هکتار آبی، 54 هزار و 491 هکتار دیمی و 35 هزار هکتار آیش است.
7523/2624
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
01/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]