واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آلودگی آب و مواد غذایی شایعترین علل بیماری وبای التور است قروه-ایرنا-رئیس مرکز شبکه بهداشت قروه گفت: آلودگی آب و مواد غذایی از شایعترین علل بروز اپیدمی بیماری های روده ای و بیماری وبای التور است.
آرام خالدیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: بیماری وبای التور اسهال شدید است که از راه آب ناسالم منتقل می شود و اولویت اصلی برای پیشگیری از این بیماری توجه به آب و مواد غذایی است.
به گفته وی با توجه به اینکه ایران در مجاورت کشور عراق قرار دارد و این کشور از نظر سیستم بهداشتی جایگاه خود را پیدا نکرده است پس باید همیشه به ویژه در فصل گرما در رابطه با چنین بیماری هایی هوشیار باشیم.
خالدیان تاکید کرد: در حالی که شبکه بهداشت نقش هوشیار کننده و آموزش دهنده را برعهده دارد و به تنهایی از عهده کنترل این بیماری بر نمی آید بنابراین باید سازمان ها و ادارات مرتبط نقشی در این زمینه بر عهده داشته باشند.
وی به اعتبارات عمرانی سال گذشته مرکز شبکه بهداشت اشاره کرد و ادامه داد: برای 15 مرکز بهداشت و 55 خانه بهداشت اعتباری بیش از یک میلیارد ریال در نظر گرفته شد که تنها 270 میلیون ریال آن تخصیص یافت که مبلغ بسیار ناچیزی است.
رئیس مرکز شبکه بهداشت شهرستان قروه با بیان اینکه وظیفه شبکه بهداشت آموزش است که این امر هم نیازمند بودجه است، افزود: بودجه تخصیص یافته برای حفظ ساختارها کفاف نمی دهد و با توجه به اینکه بخش شبکه بهداشت درآمد زا نیست بلکه هزینه بر است باید اولویت های اصلی را در نظر گرفت.
وی از اداره آب و فاضلاب شهری و روستایی خواست تانکرهای سیار را کلر زنی کنند و با نمونه برداری باکتریولوژیکی نواقص تانکرهای آب را بررسی کنند.
خالدیان بر تسریع در پروژه های آبرسانی به منظور تامین آب شرب سالم برای روستاهای فاقد آب سالم و رفع سریع موارد آلودگی و شکستگی لوله های آب تاکید کرد.
این مقام مسوول همچنین تسریع در ساخت شبکه جمع آوری فاضلاب و تصفیه خانه فاضلاب شهرهای سریش آباد، دزج، دلبران و ناحیه قلعه تاکید کرد.
وی اظهار کرد: آموزش آبداران و تامین کلر جهت کلر زنی مرتب آب شرب روستاها از مهم ترین راه جلوگیری از بیماری وبای التور است.
وی بر احداث آبشخور در کنار تاسیسات آب روستای دوسر تاکید کرد و افزود: آلودگی آب در سیستم آبرسانی روستای قره بلاخ خان،آلودگی و وجود زالو در مخزن روستای جداقایه و کمبود و قطعی آب در روستای مالوجه وجود دارد.
خالدیان از جاری بودن فاضلاب در روستای باباشیدالله خبر داد و افزود: عدم تکمیل سیستم فاضلاب در روستای اسلام آباد و تخلیه فاضلاب توسط ماشین های حمل فاضلاب در اطاف قلعه از دیگر مشکلات مربوط به آب و فاضلاب روستاهای شهرستان قروه است.
وی افزود: روستاهای امین آباد قصلان،اوریه،مشیرآباد،تازه آباد اوریه،گلالی،قاورمه دره، وینسار و برخی دیگر از روستاها که اکثرا روستاهای غیر تحت پوشش هستند روستاهایی هستند که موارد متعدد آلودگی آب در سال جاری در آن دیده شده است.
خالدیان از شهرداری ها خواست با نصب تابلوهای هشدار دهنده با مضمون غیر قابل شرب بودن آب در چشمه های سراب و خالصه به مردم اطلاع رسانی کنند.
گفتنی است بسیاری از موارد مطرح شده توسط رئیس مرکز شبکه بهداشت شهرستان قروه روز گذشته در در دومین نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی مورد بررسی قرار گرفته است. ک/3
7345/570
07/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]