واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > خراسان رضوی همزمان با حلول ماه شوال/
شاد باش عيد بندگي خدا در جوار بارگاه رضوی/ عید فطر؛ سرآغاز فصل جدید بندگی
مشهد - خبرگزاري مهر: در جشن بندگي خداوند ؛ روز فطر مسلمانان گرد هم می آيند و خداوند را بر منتي كه برآنان نهاده به بزرگي ياد می كنند در این شاد باش خراسان رضوي با برپايي نماز و قنوت بندگي در جوار حرم ثامن الحجج(ع)، مساجد و مصلاهای این دیار شور و شعفی وصف ناپذیر دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، امروز در خراسان رضوی سه هزار مسجد و مصلی نماز عيد فطر را در سطح استان به امامت روحانيون مستقر و هجرت اعظامي در ماه مبارك رمضان برپا کردند. عيد فطر از جمله دو عيد بزرگ اسلامي و چهار عيد بزرگ شيعيان جهان است كه درباره آن احاديث و روايات بي شماري وارد شده و مسلمانان روزه دار كه ماه رمضان از خوردن و آشاميدن و بسياري از كارهاي مباح امتناع مي ورزيدند؛ اكنون پس از گذشت يك ماه در نخستين روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند كريم مي طلبد. برگزاري بيش از سه هزار نماز عيد فطر در خراسان رضوي مسئول امور مبلغان اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي با اعلام برگزاري بيش از سه هزار نماز عيد فطر در سطح استان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار كرد: نماز عيد فطر در سطح استان به امامت روحانيون مستقر و هجرت اعظامي در ماه مبارك رمضان برگزار شد. حجت الاسلام علي بخشي با بيان اينكه فطر برگرفته از فطرت و بازگشت انسان به درون و ذات خويش است؛ گفت: بندگاني كه يك ماه دهان خود را بر هر خوردني و آشاميدني بسته و زبان خود را بر هر ناروايي قفل كرده اند با اتمام ماه رمضان خود را در مقام عبوديت خدا ديده و عيد مي گيرند. حجت الاسلام بخشي با اشاره به فلسفه عيد فطر افزود: عيد فطر جشني است كه پس از يك ماه روزه داري و سير عبادتي كه بندگان خدا در ماه هاي رجب، شعبان و رمضان طي كرده اند، برگزار مي شود. وي با بيان اينكه عيد فطر عيد بندگي خداست؛ ادامه داد: بنده خدا در ماه رمضان، مستحبات و واجبات خاص عبادت خداوند و توفيق راز و نياز در فصل بندگي و شب هاي قدر را پشت سر گذاشته و حال خود را آماده برگزاري اين جشن الهي مي كنند. مسئول امور مبلغان اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي با اشاره به نماز عيد فطر گفت: در دعاي قنوت اين نماز، بنده از آفريدگارش مي خواهد كه او را جزء پاك ترين بندگان خود قرار دهد. رمضان، مقطعي براي اخلاق مداري حجت الاسلام بخشي با بيان اينكه بندگان راستين خداوند سعي مي كنند؛ پاكي روح خود را كه سوغات رمضان است تا رمضان سال بعد حفظ كنند؛ ادامه داد: ماه رمضان مقطعي براي شروع اخلاق مداري و برداشتن توشه اي از خلوص بندگي براي ماه هاي ديگر سال است. وي با اشاره به كاهش ميزان جرم، جنايت و بزهكاري در ماه رمضان گفت: اگر بندگان خداوند بهره اي هر چند كوچك از رمضان برده باشند؛ انوار اين توفيقات تا سال بعد باعث امتداد كاهش آمار بزه كاري ها در سطح اجتماع خواهد شد. مسئول امور مبلغان اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي با بيان اينكه بنده روزه دار خداوند در طول يك ماه طعم گرسنگي و تشنگي را چشيده است؛ افزود: اين مسئله باعث ارتقاء توفيقات روحي افراد شده و چنين فردي ديگر نمي تواند در مقابل زجر و سختي هاي ديگر هم نوعان خود بي تفاوت باشد.
زكات فطريه توجه خاص به افراد فقير جامعه حجت الاسلام بخشي با اشاره به اينكه زكات فطريه توجه خاص به افراد فقير جامعه است؛ گفت: فطريه از جمله زكات هاي واجبي است كه يك بنده مؤمن بايد در اسرع وقت آن را بپردازد. وي با بيان نكاتي در مورد زكات فطريه ادامه داد: زكات فطريه از قوت غالب بندگان روزه دار به ديگر بندگان فقير خداوند پرداخت مي شود. مسئول امور مبلغان اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي افزود: قوت غالب به معناي غذايي است كه افراد، بيشتر از آن براي تغذيه استفاده مي كنند. حجت الاسلام بخشي با بيان برخي از زيبايي هاي عيد فطر گفت: برخي از علما معتقدند كه مستحب است كه زكات فطريه صبح عيد فطر از ديگر اموال مؤمن روزه دار جدا شده و تا ظهر روز عيد به فقرا پرداخت شود. زكات فطريه يك منبع مالي براي فقرا در جامعه اسلامي وي با بيان اينكه بندگان مؤمن خداوند حتي اگر نتوانند روزه بگيرند نبايد در برابر پرداخت فطريه كوتاهي كنند؛ افزود: زكات فطريه يك منبع مالي خوب و حق فقراي جامعه اسلامي است. مسئول امور مبلغان اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي گفت: خداوند ماه هاي رجب، شعبان و رمضان، دعاها و اعمال واجب و مستحب اين ماه هاي خاص الهي را ويژه قرار داده است و آنان را با يك فلسفه و چينش خاص در كنار نماز و زكات فطريه قرار داده است. برگزاري نماز عيد فطر در مساجد جامع استان همچنين كارشناس مسئول امور مساجد اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار كرد: نماز عيد سعيد فطر علاوه بر حرم مطهر امام رضا (ع) در مساجد جامع شهرستان هاي استان نيز به امامت ائمه جمعه برگزار شد. حجت الاسلام حسينعلي رحمتي با بيان اينكه واژه عيد از ريشه عود گرفته شده و به معناي بازگشت است؛ ادامه داد: كلمه فطر نيز از فطرت گرفته شده و به سرشت انسان اشاره مي كند. كارشناس مسئول امور مساجد اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي با اشاره به اينكه عيد فطر زمان رجوع و بازگشت انسان به خويشتن خويش است؛ گفت: امر رجوع انسان به ذات خويش به عنوان وديعه اي از جانب خداوند، باعث جشن و شادماني مسلمانان است. همچنين كارشناس مسئول امور مساجد اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي افزود: بندگان مؤمن خداوند كساني هستند كه پس از پايان ماه رمضان اصل خويش را پيدا كرده و راهي آن ديار سراسر نور و طهارت گرديده و بنده مقرب پروردگار شده اند. عيد فطر روزي است كه خداوند آن را از ميان ديگر روزها براي هديه بخشيدن به بندگان خويش برگزيد در اين روز بندگان مؤمن خداوند بر خوان نعمت و كرمش گرد آمده و ادب بندگي به جاي آرند؛ چشم اميد به درگاه او دوزند و از خطاهاي خويش پوزش خواهند؛ نيازهاي و آرزوهاي خويش را به نزد او آرند و خداوند به بندگان خويش وعده و مژده داده است كه نيازهاي آنان را بيش از آنچه چشم داشته باشند؛ به آنان بخشيده و بنده نوازي، بخشايش و كارسازي در حق آنان روا دارد. ............................................... گزارش از فريده علي دوست
۱۳۹۳/۵/۷ - ۱۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]