واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عید فطر؛ بهار ایمان و یقین تهران- ایرنا- عید فطر، هنگامه ی شکوفایی ایمان و بندگی است. هدیه ای ارزشمند برای اهل یقین که پس از یک ماه عبادت و نیایش، پروردگار به آنان می بخشد. عیدی باشکوه که عطر معنویت آسمان و زمین را دربر می گیرد و نوای روح بخش «اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکبْرِیاءِ» در سراسر این گیتی پهناور طنین انداز می شود.
عید فطر سرآغاز زیبایی ها، بشارت دهنده ی سعادت مومنان و جشنی معنوی است که برای پاسداشت پیوند دگربار خالق و مخلوق به اهل ایمان هدیه داده می شود. عید پاکیزگی و طهارت انسان و پر از عطر دل انگیز معنویت است، روز پیروزی ضمیر پاک انسان بر نفس که سعادت دنیای فانی و باقی را نوید می دهد.
عید فطر با مشاهده ی هلال ماه شوال آغاز می شود. عیدی بزرگ که پس از یک ماه عبادت و دعا به درگاه پروردگار، لذتی وصف ناشدنی دارد.
هر فردی که در ماه مبارک رمضان در رسیدن به حق و کسب رضای معبود تلاش کرده باشد از برکت های بی شمار عید سعید فطر بیشتر بهره مند خواهد شد.
حضرت علی(ع) این عید را پاداش بندگان مومن پروردگار می داند و می فرماید: «کمترین پاداش روزه داران آن است که در آخرین روز ماه مبارک رمضان فرشته ای آنان را ندا می دهد و می گوید: مژده باد بر شما ای بندگان خدا، که خداوند گناهان گذشته شما را بخشود. پس مواظب باشید که از این پس چه می کنید»
شب عید فطر، هنگامه ی بارش نزول رحمت الهی است و گناهان انسان آمرزیده می شود، فضلیت این ماه بر اساس روایت های گوناگون همچون شب قدر عنوان شده و مهمترین اعمال این شب غسل کردن پس از غروب آفتاب، خواندن دعای رویت هلال ماه، خواندن زیارت امام حسین(ع)، احیای آن شب به دعا، نماز، استغفار و ... است.
عید سعید فطر از بزرگترین عیدهای مسلمانان محسوب می شود و هدیه ی آسمانی پروردگار است که در این روز انسان به فطرت اصلی و حقیقی خدا جوی خویش باز می گردد و اتحاد و وحدت امت اسلامی تجلی می یابد.
نماز باشکوه و وحدت بخش عید فطر، نمادی از اتحاد مسلمانان است، صف های به هم پیوسته در نماز، بیانگر وحدت امت اسلامی است که مومنان در کنار یکدیگر به اقامه ی نماز می ایستند و قدردان نعمت های بیکران پروردگار می شوند.
لحظه ای پر از معنویت که نوای أللَّهُمَّ أَهْلَ الْکِبْرِیاءِ وَ الْعَظَمَةِ، وَ أَهلَ الْجُودِ وَ الْجَبَرُوتِ وَ أَهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ و ... عرش را به لرزه می افکند و آسمانیان در برابر این بزرگی، سر تعظیم فرود می آورند.
این فریضه ی الهی در هر ذکرش نشانه ای از بزرگی پروردگار دارد، هر رکوع و سجودش جلوه ای از عشق به یگانه ی هستی و قنوتش گنجینه ای باشکوه از راز و نیاز زمینیان با خداوند است. آن هنگامه ی زیبایی که مومنان دست ها را به آسمان بلند می کنند و می گویند: بارالها! به حق این روزی که آن را برای مسلمانان عید و برای محمد(ص) ذخیره، شرافت، کرامت و فضیلت قرار دادی از تو میخواهم که بر محمد و آل محمد درود بفرستی و مرا در هر خیری وارد کنی که محمد و آل محمد را در آن وارد کردی و از هر سوء و بدی خارج سازی که محمد و آل محمد را خارج ساختی، درود و صلوات تو بر او و آنها، خداوندا، از تو میطلبم آنچه بندگان شایسته ات از تو خواستند و به تو پناه میبرم از آنچه بندگان خالصت به تو پناه بردند.
خطبه های نماز عید فطر، بهترین درس های معنوی را به نمازگزاران می آموزد و آنان را به وحدت و یکرنگی دعوت می کند. این نماز در واقع فراخوانی برای درک و گسترش فضیلت های اسلامی است که مسلمانان با علاقه ای فراوان در آن شرکت می کنند و از تعالیم آسمانی اش بهره مند می شوند.
زکات فطره در روز عید فطر از مهم ترین امور واجب دین و پیوند دهنده ی هر چه بهتر روابط انسانی است که مسلمانان باید پرداخت کنند تا همواره به یاد محرومان و تهی دستان باشند.
امام صادق(ع)درباره ی اهمیت زکات فطره می فرماید: «کسی که روزه می گیرد ولی زکات فطره نمی پردازد، روزه او پذیرفته نمی شود.»
پروردگار در این روز پاداش عمل کنندگان را بدون حساب و شمارش به آنان می دهد و فرشتگان الهی بشارت می دهند که « ای امت محمد! به طرف پروردگار کریم برای نماز عید بیرون شوید که پاداش فراوان دهد و گناهان بزرگ را بیامرزد...»
عید فطر از چنان جایگاه والایی در اسلام برخوردار است که امام سجاد (ع) در راز و نیازهای خویش با معبود هستی می فرماید: «پروردگارا! بر محمد و آل محمد درود فرست و مصیبت ما را در این ماه جبران کن و روز فطر را بر ما عیدی مبارک و خجسته بگردان و آن را از بهترین روزهایی قرار ده که بر ما گذشته است که در این روز بیشتر ما را مورد عفو قرار دهی و گناهانمان را بشویی و خداوندا بر ما ببخشایی آنچه در پنهان و آشکارا گناه گردانیم ...»
همانا عید فطر، روزی است که همگان گرد هم می آیند و عشق و دلدادگی خود را به پروردگار هستی بیان می کنند. این عید، روز افطار، روز زکات، روز دعا به پیشگاه خداوند والامقام و روز بارش رحمت و برکت الهی بر روح و جسم انسان هاست.
عید فطر، روزی است که غنچه های فطرت انسان شکوفه می زند و روح او در فضای معطر معنویت به پرواز در می آید، آسمانیان و زمینیان هلهله ی شادی سر می دهند و عطر دل انگیز عبادت به مشام می رسد، این لحظه ها، لحظه های شکوفایی گل های ایمان است.
با الهام از: کتاب رمضان ماه عبادت
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**2002**9131
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]