واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > هرمزگان حیدری پوری:
هرمزگان هفتمین تولید کننده خرما در کشور است
بندرعباس - خبرگزاری مهر: رئیس جدید سازمان جهادکشاورزی استان گفت: خرما از محصولات باغی مهم استان ضمن اینکه هرمزگان به لحاظ کشت نخیلات رتبه چهارم و ازحیث تولید محصول رتبه هفتم را در کشور به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر حیدری پوری بیان داشت: این استان از جمله استان های کشور است که پنج ماه از سال را به برداشت انواع خرما سپری می کند. برداشت خرما در هرمزگان از تیر ماه با گونه خرمای آل مهتری میناب آغاز شده است ودر آبان با خرمای پیارم حاجی آباد به پایان می رسد. حیدری پوری عنوان کرد: سطح نخلستان های هرمزگان 37 هزارو898 هکتار است که پیش بینی می شود امسال بیش از 148 هزار تن خرما از این نخلستانها برداشت شود. بیشترین کشت با سطحی معادل 12 هزار هکتار به شهرستان میناب و برداشت محصول بالغ بر 52 هزارتن اختصاص دارد. وی ابراز داشت: از آغاز فصل برداشت خرما تاکنون 75 هزار تن محصول از نخلستان های هرمزگان برداشت شده است. پارسال148 هزارتن خرما در هرمزگان برداشت شد. حیدری پوری افزود: با اجرای اقدامات لازم از جمله توسعه ، اصلاح و نوسازی باغ ها، هرس کردن، مبارزه با آفات، مساعد شدن عوامل وشرایط اقليمی و بارندگي مناسب انتظار افزايش توليد اين محصول حتمي است و سازمان جهادکشاورزي در خصوص جايگزيني ارقام مرغوب تجاري و کمک به اجرای برنامههاي مديريتي و بهزارعي در زمینه افزایش محصول باغداران استان کمک خواهد کرد. وی افزود: در کشور بیش از 100 رقم خرما وجود دارد که 80 رقم آن در باغات نخیلات هرمزگان کشت شده که ارقام، مضافتی، خنیزی، شاهانی، پیارم، خاصویی، کریته، مردا سنگ، زرک و کلک سرخ از ارقام مرغوب خرما در هرمزگان است. به گفته حیدری پور، سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اتخاذ تسهیلات به منظور ارزش افزوده محصول برای نخل داران گواهی محصول سالم می دهد. محصول سالم محصولی است که سموم استفاده شده آن در حد استاندارد باشد. با ترویج تولید محصول سالم کشاورزی و بکارگیری حد مجاز سموم و کودهای شیمیایی ضمن حفظ سلامت مصرف کنندگان، محیط زیست از آسیب های جدی حفظ می شود. رئیس جهاد کشاورزی هرمزگان با بیان اینکه در استان هرمزگان هشت هزار و 760 هکتار نخیلات بیمه هستند، خاطرنشان کرد: در صورت بروز خسارت به نخیلات کارشناسان صندوق بیمه از نخیلات کشاورزان بازدید و پس از محاسبه درصد خسارت، اقدامات اجرایی جهت پرداخت خسارت انجام می شود. وی افزود: براساس شرایط استان بیشترین عوامل خسارت در استان هرمزگان را میتوان به ترشیدگی خوشه در اثر رطوبت زیاد و خشکیدگی خوشه در مناطقی که رطوبت خیلی کم باشد اشاره کرد. حیدری پوری تصریح کرد: سطح کل نخیلات 38هزار هکتار در استان می باشد که 35 هزار هکتار آن از نخیلات آبی بشمار می آید و مابقی بصورت دیم مورد بهره برداری قرارمی گیرد.
وی با بیان اینکه نخیلات آبی مشمول بیمه قرار می گیرند که 25 درصد از کل نخیلات آبی در استان در سال زراعی92- 93 خوشبختانه بیمه شده اند ، که نسبت به سال گذشته 12 درصد سطح بیمه در استان افزایش یافته است. حیدری پوری افزود: هشت هزار و 760 هکتار نخیلات در استان مشمول پوشش بیمه محصولات کشاورزی شده اند که به تفکیک رودان 2 هزار 715 هکتار، حاجی آباد 2 هزار و 452 هکتار، سیریک و میناب 1 هزار و 752 هکتار، بندرعباس 1 هزار و 68 هکتار، خمیر 175 هکتار، بشاگرد 350 هکتار، بستک 200 هکتار، جاسک 48 هکتار. وی افزود :بیشترین سطح بیمه نخیلات استان در رودان با 2 هزارو715 و کمترین نخیلات در جاسک با 48 واقع شده است. رئیس سازمان جهادکشاورزي هرمزگان افزود: شهرستان ميناب با بيش از 52 هزار تن رتبه اول با 12 هزار هکتار سطح زیر کشت و شهرستان رودان با بيش 43 هزار تن رتبه دوم و سطح زیر کشت 9 هزار و شهرستان حاجي آباد با 17 هزار تن رتبه سوم و چهار هزار هکتار رتبه سوم را داراست. وی اظهارداشت: مشکلات اساسی که در زمینه محصول خرما در سطح استان باآن مواجه می باشیم افزایش هزینه داشت، برداشت و عدم شرایط لازم جهت خرید تضمینی و فقدان مراکز فرآوری و بسته بندی، عدم پیش بینی بازار های هدف است. رئیس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان در از علاقه مندان سرمایه گزاری در موضوعات بسته بندی، فرآوری و صادرات خرما برای حمایت از تولیدکنندگان این محصول تقاضای کمک کرد و اعلام آمادگی کرد در صورت وجود متقاضی جهت سرمایه گزاری در صنایع تبدیلی وتکمیلی محصولات استان با فراهم نمودن تسهیلات مرتبط این موضوعات وهمکاری لازم با این عزیزان کمک کند.
۱۳۹۳/۵/۶ - ۱۳:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]