واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیماری مهلک ابولا کارکنان بهداشت و درمان آفریقا را تهدید می کند تهران - ایرنا - گزارش رسانه ها از افزایش شمار مبتلایان بخش بهداشت و درمان به بیماری مرگبار ˈابولاˈ در غرب آفریقا از جمله یک پزشک سرشناس لیبریایی، خبر می دهند.
به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری ˈآسوشیتدپرسˈ به نقل از ˈتولبرت نینسوآهˈ دستیار وزیر بهداشت لیبریا، دکتر ˈساموئل بریسبینˈ یکی از مقامات بخش بهداشت و درمان این کشور مسوولیت درمان بیماران مبتلا به ابولا را در بزرگ ترین بیمارستان این کشور بر عهده داشت که به این بیماری مبتلا شد. وی روز شنبه درگذشت.
بر اساس این گزارش، یکی از پزشکان اوگاندایی نیز چندی پیش در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داد.
آسوشیتدپرس همچنین به نقل از یک موسسه خیریه پزشکی در کارولینای شمالی اعلام کرد که ˈکنت برنتلیˈ پزشک 33 ساله آمریکایی که در کنترل شیوع این بیماری در لیبریا همکاری می کرد، به این بیماری مبتلا شده و تحت درمان قرار دارد.
بر اساس این گزارش، یکی از مبلغان آمریکایی نیز به نام ˈنانسی ریتبولˈ به شدت با این بیماری درگیر شده و در اتاق ایزوله بستری شده است.
تا کنون درمانی قطعی برای بیماری به شدت مسری ابولا که در شیوع اخیر در غرب آفریقا بیش از 670 نفر را به کام مرگ کشیده، شناسایی نشده است. ویروس این بیماری یکی از مرگبارترین ویروس های شناخته شده در سراسر جهان محسوب می شود و بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، تا کنون دست کم یک هزار و 201 نفر در لیبریا، سیرالئون و گینه به این بیماری مبتلا شده اند.
مقامات نیجریه جمعه گذشته از مرگ یک تبعه لیبریایی که از ˈمونرویاˈ به ˈلاگوسˈ (بزرگ ترین شهر نیجریه) سفر کرده بود، خبر دادند. این خبر از دشواری جلوگیری از سفر بیماران مبتلا به این بیماری به دلیل سامانه های ضعیف غربالگری و شباهت علایم اولیه آن به دیگر بیماری های معمول حکایت دارد.
کارکنان بخش بهداشت و درمان از جمله افرادی هستند که بیش از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. شیوع این بیماری معمولا از طریق تماس با مایعات بدن فرد مبتلا صورت می گیرد.
با این حال عکس های برنتلی که در لیبریا مشغول فعالیت های درمانی بود، وی را در لباس های محافظ سراسری و ماسک سر و صورت نشان می دهد که ساعت ها در طول روز و همزمان با درمان بیماران، آن ها را بر تن می کرد.
ابولا معمولا با تب و گلو درد آغاز می شود و با پیشروی بیماری، علایم دیگری مانند تهوع، اسهال و خونریزی های داخلی و خارجی نیز مشاهده می شود.
بر پایه اظهار نظر کارشناسان سازمان بهداشت جهانی، این بیماری تا زمانی که علایم خود را بروز نداده، قابل سرایت نیست.
به جز این دو پزشک که در لیبریا مبتلا شده اند، پزشکان دیگری نیز در دیگر مناطق این کشور و نیز سیرالئون با این بیماری دست به گریبان هستند.
به گفته دستیار وزیر بهداشت لیبریا، اوضاع روز به روز در این کشور وحشتناک تر می شود.
به رغم غربالگری مسافران خارجی که وارد نیجریه می شوند، امکان پرواز تبعه لیبریایی به این کشور متخصصان و کارشناسان بهداشت و درمان را نگران کرده است. دولت توگو نیز وضعیت آماده باش اعلام کرده است.
تصور می شود شیوع ابولا در غرب آفریقا از ماه ژانویه (دی/بهمن) و در جنوب شرقی گینه آغاز شده باشد، هر چند نخستین موارد ابتلا به این بیماری به صورت رسمی در ماه مارس (اسفند/فروردین) تایید شد. از آن زمان تا کنون مقامات کوشیده اند روند انتشار این بیماری را با قرنطینه کردن بیماران و ارایه آموزش درباره نحوه جلوگیری از انتقال آن، کند سازند.
ˈالن جانسون سرلیفˈ رییس جمهوری لیبریا روز انتشار خبر درگذشت پزشک برجسته این کشور که همزمان شد با روز استقلال لیبریا، از تشکیل نیروی وظیفه جدید برای مبارزه با ابولا خبر داد. ˈلوییس براونˈ وزیر اطلاع رسانی این کشور نیز اعلام کرد که این نیرو، شهر به شهر و روستا به روستا در جهت افزایش سطح آگاهی مردم درباره این بیماری تلاش خواهد کرد.
در سیرالئون که بالاترین میزان شناسایی موارد جدید ابتلا به این بیماری طی روزهای اخیر را داشته، نخستین مورد در شهر ˈفری تاونˈ پایتخت شناسایی شد. این بیمار اندکی پس از بستری در بیمارستانی دولتی توسط خانواده اش و به زور از بیمارستان به نقطه ای نامعلوم منتقل شد. پس از خروج وی از بیمارستان جستجویی گسترده برای یافتن بیمار آغاز شد که با مرگ او در روز جمعه در یک مرکز درمانی در شرق این کشور، این جستجو پایان یافت.
خاورم**9156**1651
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]