محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844644451
هشدار به شناگران دریای خزر: مراقب جریان شکافنده باشید
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: هشدار به شناگران دریای خزر: مراقب جریان شکافنده باشید
اگر همراه جریان شکافنده خود را شناور نگه داشتید و به خارج از محدوده شکست موج، داخل دریا رفتید، نفس بگیرید و تقاضای کمک کنید، آنگاه موازی با ساحل شنا کنید تا به ناحیه ای آرام تر وارد شوید.
آفتاب: سالانه 200 تا 300 نفر از هموطنانمان در دریاهای کشور به ویژه خزر غرق می شوند که اصلی ترین علت آن یکی از مخاطرات دریایی به نام ˈ جریان شکافنده ˈ است.
روان شدن سیل مسافران در فصل تابستان به کنار دریا به روشی متداول برای گذران این اوقات تبدیل شده است که متاسفانه تعداد زیادی از این گردشگران به دلیل عدم آگاهی از مخاطرات دریایی و یا آشنا نبودن با اصول شنا طعمه دریا می شوند.
به گزارش ایرنا، جریان شکافنده یکی از این مخاطرات دریایی است که بیشتر در دریای خزر دیده می شود و سالانه صدها نفر از هموطنان را در خود می بلعد.
به اعتقاد کارشناسان مرگ و میر ناشی از شنا در خزر قابل مقایسه با تلفات زلزله های متوسط در ایران است.
ˈ وحید چگینی ˈ رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در این باره به خبرنگار علمی ایرنا گفت: جریان های شکافنده جریان های تند و مرگباری هستند که از ساحل به سمت دریا حرکت می کنند و اگر فردی در این جریان ها گرفتار شود هرچه بیشتر تقلا کند، بیشتر به سمت دریا کشیده می شود بنابراین باید خود را به جریان بسپارد و با توجه به این که قدرت این جریان ها ناپایدار است و در طول مدت زمان کوتاهی قدرت جریان کاهش می یابد، بنابراین فرد نجات پیدا می کند.
وی گفت : این جریان سالانه جان هزاران نفر را در دنیا می گیرد. در ایران نیز تلفات ناشی از جریان های شکافنده زیاد است که قرار است برای جلوگیری از میزان تلفات پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با همکاری وزارت کشور سواحل کشور به ویژه در سواحل شمالی ساماندهی شود.
وی افزود: قرار شد پژوهشگاه جزوه هایی در مورد جریان شکافنده در بین شناگران پخش کند و صدا و سیما هم برنامه های آموزشی با هدف آشنایی مردم با این پدیده تهیه و پخش کند.
چگینی گفت: جریان های شکافنده هم در آبهای جنوب و هم شمال کشور و در تمام فصول وجود دارد اما از آنجا که مردم بیشتر درتابستان به شمال کشور و دریای خزر می روند، این جریان بیشتر خود را نشان می دهد و تلفات چشمگیرتر است.
ˈ حمید علیزاده لاهیجانی ˈ معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی نیز در مورد گرفتار شدن افراد در این جریان های مرگبار به ایرنا گفت: وقتی افراد در جریان شکافنده گرفتار می شوند باید بدون کوچکترین تلاش خود را به جریان بسپارند و به سمت دریا روند زیرا این جریان بعد از مدت کوتاهی می شکند و قدرتش را از دست می دهد که در آن زمان فرد به راحتی از آن خلاص می شود.
وی افزود: زمانی که فردی در جریان شکافنده گرفتار می شود اگر برای خلاصی خود تلاش کند و به عبارتی دست و پا بزند بیشتر در این جریان فرو می رود به گونه ای که دیگر راهی برای نجاتش وجود ندارد. بنابراین ابتدا فرد باید خونسردی خود را حفظ کند و بعد از آن خود را به جریان آب بسپارد تا زمانی که جریان قدرتش تمام شود و از هم بپاشد.
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی اظهار کرد: بیشترین خطر جریان های شکافنده با احتمال بروز 60 تا 65 درصد در سواحل استان مازندران وجود دارد. سواحل گلستان هم به علت گلی بودن برای شنا مساعد نیست از این رو سهم این ساحل در خطر جریان شکافنده 2 تا 3درصد است و سواحل استان گیلان نیز خطر آفرین هستند.
جریان های شکافنده
جریان های شکافنده، جریان های کم عرض و قدرتمندی هستند که هنگام شکست موج و بازگشت آب به سوی دریا از ناحیه نزدیک خط ساحلی به طرف دریا گسترش می یابند. این جریان ها معمولا به صورت یک محدوده قابل رویت از آب متلاطم ظاهر می شوند.
جریان شکافنده درست مثل یک بادبزن است که گردن و یا دسته بادبزن به سمت ساحل بوده و پهنه آن در آب قرار دارد و مشخصه اصلی آن نیز رنگ روشن و کفاب روی آب است. در قسمت بدنه باریک انرژی و قدرت آب بسیار زیاد است که به تدریج وقتی به پهنه آن می رسد و نیرویش کمتر می شود.
سرعت متوسط جریان های شکافنده حدود 5 دهم متر بر ثانیه است، ولی سرعت جریان های شکافنده قوی ممکن است تا حدود 2 متر بر ثانیه برسد. جریان های شکافنده به دلایل متفاوتی می تواند ایجاد شود، اما نکته مشترک در همه موارد یک چیز است و آن، شکست موج و حرکت آب به سوی دریا از نقطه ای که ارتفاع آب بیشتر است به سوی نقطه ای که ارتفاع کمتر است تا این که به تراز متعادل برسد.
جریان های شکافنده در دریای های پیرامونی
آنچه در سواحل ایران برای شناگران اهمیت دارد و برای آنان خطرساز است، موج و جریان های حاصل از موج در ناحیه کم عمق ساحلی است. آب کم عمق ناحیه ای است که در آن موج شکست می یابد و جریان هـای ساحلی شدیدی در آن وجود دارد.
سالانه حدود 200 تا 300 نفر در سواحل خزر (عمدتا ساحل گیلان و مازندران) گرفتار امواج دریا و جریان های ناشی از آنها می شوند و می میرند.
بسیاری از افراد غرق شده در عین دانستن فن شنا دچار حادثه می شوند، غافل از اینکه شنا در حوضچه های کوچک با شنا در دریا بسیار متفاوت است. آگاهی داشتن از چگونگی شنا در سواحل دریا می تواند به افرادی که قصد شنا در دریا را دارند کمک کند تا دچار مشکل نشوند.
نحوه مقابله با جریان های شکافنده
شنای مطمئن در این ناحیه همانند شنا در دریاچه سد یا استخر آب نیست. علاوه بر مهارت در شنا باید ویژگی شنا در آب دریا را نیز شناخت. مهمترین نکته؛ دوری جستن از جریان های شکافنده است. اگر کسی در جریان شکافنده قرار گرفت، نباید بترسد و در عین حال اعتماد به نفس خود را باید حفظ کند.
باید بداند گرچه در آب کم عمق این جریان بسیار قدرتمند است ولی به زودی در آب دریا مستهلک می شود. مبارزه با جریان شکافنده بیهوده است و اگر جریان شما را به سوی دریا می برد، هیچگاه در جهت خلاف جریان تلاش نکنید که خود را به ساحل برسانید.
بهترین راه شنا به موازات ساحل است که به زودی از محدوده جریان خارج می شوید، آنگاه می توانید به سوی ساحل شنا کنید. البته اگر کسی به توان فیزیکی خود برای بازگشت اطمینان دارد، می تواند خود را به همراه جریان رها کند تا جریان در آب دریا مستهلک شود، سپس خود را به حالت مورب به ساحل برساند. البته شنا به موازات ساحل برای برگشت، بهترین راه حل است که در دستورالعمل های گاردهای ساحلی در بسیاری از کشورهای دنیا به شناگران ارایه می شود.
اگر از ناجی های غریق در سواحل دریای خزر سوال کنید، با اینکه اغلب دانش عمیقی از هیدرودینامیک سواحل ندارند، ولی بسیاری از آن ها حضور جریان های شکافنده که آب شناگران را با خود به دریا می کشاند به خوبی می شناسند.
توصیه ها برای شناخت و مقابله با جریان شکافنده
اگر هنوز شنا را کامل فرا نگرفته اید، در محدوده ای از آب دریا که فراتر از قد شما است وارد نشوید.
در سواحل ماسه ای در بستر دریا ممکن است یک یا چند برآمدگی ماسه ای وجود داشته باشد، اگر روی برآمدگی ماسه ای پایتان را بگذارید تصور می کنید که عمق آب کم است ولی با اندک جابجایی ناگهان عمق آب افزایش می یابد. بنابراین باید مواظب تغییر ناگهانی عمق آب باشید تا دچار مشکل نشوید.
اگر به توان بدنی خود برای شنا کردن در حالت دریای مواج و شناور نگه داشتن خود بر روی موج اطمینان ندارید، وارد دریا نشوید.
یاد بگیرید که شرایط خطرناک موج و جریان شکافنده را تشخیص دهید. اگر موج به طور عمود بر ساحل بیاید، یا اینکه با زاویه کوچک به ساحل بیاید و شکست یابد امکان تشکیل جریان های شکافنده وجود دارد. آبی که از شکست موج به سوی ساحل آمده است، به صورت یک بادبزن از ساحل به دریا حرکت می کند. به گونه ای که دسته باد بزن در ساحل و پهنه آن در دریا است.
اگر روی پشته ماسه ای خشک که 1 تا 2 متر از خط آب ارتفاع دارند و یا روی آلاچیق یا خودرو بروید، می توانید این جریان را با چشم ببینید که با رنگ روشن تر (ناشی از کف آب) مشخص است. این جریان ها بسیار قوی هستند و سرعت آنها بیشتر از سرعت شناگران قهرمان المپیک است.
منظور از موج عمود بر ساحل این است که جهت حرکت موج عمود بر خطی ساحلی باشد.
اگر در حین شنا در جریان شکافنده قرار گرفتید، نخست آرامش خود را حفظ کنید و موقعیت خود را در دریا بسنجید.
زمانی که در جریان شکافنده افتادید، هیچگاه با آن مبارزه نکنید و خلاف جهت جریان به سوی ساحل شنا نکنید. آرام باشید و با جریان بروید. چند دقیقه خود را روی آب نگه دارید یا اینکه به موازات ساحل شنا کنید تا از جریان شکافنده خارج شوید. جریان به زودی در آب دریا مستهلک می شود و آنگاه به حالت مورب به ساحل بیایید.
اگر در حین شنا موج بعدی به سوی شما می آید فقط چند ثانیه نفس بگیرید و حدود یک متر زیر آب بروید تا از ضربه موج در امان بمانید.
اگر همراه جریان شکافنده خود را شناور نگه داشتید و به خارج از محدوده شکست موج، داخل دریا رفتید، نفس بگیرید و تقاضای کمک کنید، آنگاه موازی با ساحل شنا کنید تا به ناحیه ای آرام تر وارد شوید.
اگر می بینید کمکی به شما نمی رسد و باید با توان خود به ساحل برگردید، همراه با موجی که می آید خود را به ساحل برسانید. هنگامی که امواج بزرگ می آیند خود را زیر آب ببرید. ممکن است دوباره با جریان شکافنده به سوی دریا بروید و با موج بعدی به ساحل برگردید.
نکته مهم این است که روی امواج بزرگ خود را شناور نکنید. نفس بگیرید، در هنگام امواج کوچک ابتدا موازی ساحل سبب به حالت مورب خود را به ساحل برسانید.
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
شناگران مراقب جریان شکافنده باشند
همزمان با دور دوم سفرهای تابستانی شناگران مراقب جریان شکافنده باشند تهران - ایرنا - سالانه 200 تا 300 نفر از هموطنانمان در دریاهای کشور به ویژه خزر غرق می شوند که اصلی ترین علت آن یکی از مخاطرات دریایی به نام جریان شکافنده است روان شدن سیل مسافران در فصل تابستان به کنار دریدریای خزر توفانی و مواج می شود
دریای خزر توفانی و مواج می شود انزلی - ایرنا - سرپرست اداره پیش بینی و هشدار اداره کل هواشناسی گیلان از توفانی شدن دریای خزر از اواخر امروز یکشنبه تا سه شنبه خبر داد مازیار غلامی به خبرنگار ایرنا گفت بررسی نقشه های هواشناسی بیانگر نفوذ توده هوای خنک از عرض های شمالی به سوتصفیهخانه دریای خزر از کارافتاد
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۰ مشکل مهم تالاب انزلی آلودگی روز افزون آب آن است چرا که تقریباً فاضلاب تمام خانههای مسکونی و اغلب کارخانهها و کارگاههای صنعتی واقع در اطراف تالاب به درون آن و یا به داخل رودخانههایی که به تالاب می ریزند سرازیر میشوند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دامراقب فساد مواد غذایی در تابستان باشید
سهشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۵ سرپرست مدیریت سلامت محیط و حرفهای مرکز بهداشت خوزستان گفت در فصل تابستان به دلیل گرمای هوا شرایطی فراهم میشود که بیماریهای رودهای مسمومیتهای غذایی و سایر بیماریهایی که از طریق آب و غذا منتقل میشوند به صورت گستردهای شیوع مییابند به گزارش خبپدر شده اید، مراقب این بیماری باشید
پدر شده اید مراقب این بیماری باشیدافسردگی پدر میتواند رشد فرزند را در سالهای اولیه و حیاتی زندگی با مشکل روبرو کند نتایج یک مطالعه جدید در آمریکا نشان داد پدر شدن احتمال افسردگی را در مردان جوان افزایش میدهد تحقیقات بسیاری در مورد مادران و افسردگی پس از زایمان و تاثیرادعای عجیب یک نماینده درباره سهم ایران از دریای خزر!
ادعای عجیب یک نماینده درباره سهم ایران از دریای خزر مدت اعتبار عهدنامه ترکمنچای به اتمام رسیده است و همه دولت های منطقه نیز از این موضوع آگاه هستند دولت ایران نیز برای اینکه از حق ایران و تمامیت ارزی کشور دفاع کند باید حقی که از ایران ضایع می شود را به ایران برگرداند ما بایدحضور ناوشکن دماوند در دریای خزر + ویژگی ها
حضور ناوشکن دماوند در دریای خزر ویژگی ها ناوشکن دماوند یا همان جماران۲ بهعنوان جدیدترین ناوشکن ایرانی قرار است بهزودی رونمایی شود و به رادار عصر که یک رادار آرایه فازی سهبعدی و همچنین سامانه موشکی صیاد۲ تجهیز شده است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز ناوشکناز امروز صید ماهی کیلکا در دریای خزر آغاز شد
از امروزصید ماهی کیلکا در دریای خزر آغاز شدمدیرکل شیلات گیلان از آغاز صید ماهیان کیلکا توسط 250 صیاد گیلانی از امروز در دریای خزر خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از بندر انزلی اسحاق شعبانی پیش از ظهر امروز در مراسم آغاز دوباره صید ماهیان کیلکا در دریای خزر اظهار کرد صیادان گیلاپلیس فتا: مراقب فراخوان سایت های جعلی پرداخت فطریه باشید
پلیس فتا مراقب فراخوان سایت های جعلی پرداخت فطریه باشید وی از شهروندان خواست تا مراقب این فراخوانها باشند زیرا در سالهای گذشته کلاهبرداران با عنوان کمک های مردمی به افراد آسیب دیده در حوادث طبیعی از جمله زلزله فعالیت های مجرمانهای داشتند که توسط پلیس فتا ناجا شناسایی و دستگیحضور ناوشکن دماوند در دریای خزر/ تصاویر
حضور ناوشکن دماوند در دریای خزر تصاویر ناوشکن دماوند یا همان جماران۲ بهعنوان جدیدترین ناوشکن ایرانی قرار است بهزودی رونمایی شود و به رادار عصر که یک رادار آرایه فازی سهبعدی و همچنین سامانه موشکی صیاد۲ تجهیز شده است آفتاب به گزارش تسنیم ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دماوند جمراقب سکتههای بدون علامت باشید
مراقب سکتههای بدون علامت باشید اگر چه قبل از وقوع اغلب سکتهها درد و برخی از علائم بر فرد مبتلا عارض میشود اما در بسیاری از موارد سکته قلبی بدون هیچ علامت خاصی اتفاق میافتد مهدی هنرور متخصص قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت اغلب  بارش پراکنده باران در شمال غرب وسواحل دریای خزر ، گرد و خاک در شرق کشور
بارش پراکنده باران در شمال غرب وسواحل دریای خزر گرد و خاک در شرق کشور جامعه > محیط زیست - طی 3 روز آینده وزش باد شدید همراه با گرد و خاک در شرق کشور پیش بینی شده است فریبا گودرزی کارشناس هواشناسی سازمان هواشناسی کل کشور به خبرگزاری خبرآنلاین گفت امروز در شمال غربارش پراکنده و وزش باد در سواحل دریای خزر و شمال غرب کشور/ تهران، صاف و 32 درجه
سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد بارش پراکنده و وزش باد در سواحل دریای خزر و شمال غرب کشور تهران صاف و 32 درجه به گزارش سازمان هواشناسی کشور امروز بارش پراکنده و گاهی وزش باد در سواحل دریای خزر و شمال غرب کشور دور از انتظار نیست به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران از سازمدریای خزر تا عمق 750 متری پایش و اندازه گیری می شود
معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی دریای خزر تا عمق 750 متری پایش و اندازه گیری می شود تهران - ایرنا - معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت در حال پایش نمونه گیری و اندازه گیری از دریای خزر تا عمق 750 متری هستیم که پایش تا این عمق فناوری جدیدی درقانون موافقتنامه مربوط به همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر ابلاغ شد
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۲ قانون موافقتنامه مربوط به همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر ابلاغ شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این قانون به شرح زیر در روزنامه رسمی منتشر شده است حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران عطف بنخستین تصاویر از حضور ناوشکن دماوند در دریای خزر
نخستین تصاویر از حضور ناوشکن دماوند در دریای خزر ناوشکن دماوند یا همان جماران۲ بهعنوان جدیدترین ناوشکن ایرانی که در دریای خزر به آب انداخته شد به رادار عصر که یک رادار آرایه فازی سهبعدی و همچنین سامانه موشکی صیاد۲ تجهیز شده است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از تسنیم نمراقب ميوههاي پارافيني بازار باشيد
مراقب ميوههاي پارافيني بازار باشيد مديركل تغذيه وزارت بهداشت با هشدار نسبت به استفاده از روغن پارافين جهت براقتر كردن ميوه و بالا بردن مدتزمان نگهداري آنها گفت هموطنان حتماً ميوهها را با مواد شوينده شستوشو دهند زهرا عبداللهي مديركل تغذيه وزارت بهداشت با اعلام آغشته بودن بر-
گوناگون
پربازدیدترینها