واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز : 110 هزار نفر در استان فارس به هپاتیت B مبتلا هستند شیراز - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد : در استان فارس میزان شیوع بیماری هپاتیت B مطابق با متوسط کشور است و پیش بینی می شود 110 هزار نفر در فارس به آن مبتلا باشند.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر محمدرضا فتاحی به مناسبت روز جهانی هپاتیت مصادف با ششم مرداد ماه افزود: از سال 74 تاکنون با راه اندازی مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، بیش از پنج هزار نفر از مبتلایان شناسایی شده اند .
دکتر فتاحی ابراز داشت : این مرکز تحقیقات در طبقه چهارم درمانگاه شهید مطهری شیراز فعال است که در روزهای کاری هفته در ساعات اداری به بیماران ارایه خدمت می نماید.
وی گفت : تمامی پزشکان در صورت شناسایی بیمار مبتلا به هپاتیت را به این مرکز تحقیقات ارجاع دهند تا ضمن ثبت آمار ، خدمات مورد نیاز ، از جمله آموزش به بیمار و خانواده بیمار و ارجاع به متخصص ، ارایه گردد .
رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت : قدرت پیشگیری از ابتلا به هپاتیت B در صورت تزریق واکسن بیش از 95 درصد است .
وی افزود: بیماری های هپایت B و C می توانند کاملاً خاموش فرد را درگیر کنند و بدون هیچ علامتی پیش روند تا اینکه بیمار را به مرحله نهایی زندگی برسانند .
وی اظهار داشت : این بیماری ها بسیار مسری هستند به گونه ای که قدرت انتقال ویروس هپاتیت B از بیمار به فرد دیگر 100 برابر ویروس HIV و قدرت انتقال ویروس هپاتیت C نیز 10 برابر HIV است.
دکتر فتاحی بیان کرد : در کشور ما شیوع هپاتیت B از متوسط جهانی کمتر است و حدود دو درصد از جمعیت به این ویروس آلودگی دارند به گونه ای که اکنون 5/1 تا دو میلیون ایرانی به هپاتیت B و حدود 200 هزار نفر نیز به هپاتیت C مبتلا هستند.
دکتر فتاحی در زمینه شیوه های انتقال ویروس هپاتیت های B , C اظهار داشت : این ویروس ها از طریق خون ، فرآورده های خونی و ترشحات بدن که از خون گرفته می شود ، منتقل می گردد و یک راه اصلی انتقال هپاتیت B در کشور های در حال توسعه انتقال از مادر به نوزاد می باشد .
وی تماس جنسی غیر بهداشتی ، استفاده از سرنگ و یا دستگاه ها و وسایل تهیه مواد افیونی مشترک ، تماس بازخم باز فرد آلوده و استفاده مشترک از مسواک ، تیغ و سایر وسایل شخصی بیمار را از دیگر شیوه های انتقال ویروس هپایت های B و C ذکر کرد.
دکتر فتاحی افزود: واکسیناسیون شیوه مناسبی برای پیشگیری از ابتلا به هپاتیت B است که در حال حاضر تمامی نوزادان واکسینه می شوند و بهتر است افراد زیر 19 سال که قبلاً واکسینه نشده اند ، فعالان در حوزه های بهداشتی و درمانی و افرادی که با فرد مبتلا زندگی می کنند ، نسبت به تزریق واکسن اقدام نمایند.
وی گفت : برای تزریق واکسن هپاتیت B می توان به مراکز بهداشتی مراجعه نمود و باید توجه داشت که این واکسن طی 3 مرحله تزریق می گردد .
دکتر فتاحی بیان کرد : در صورتیکه فرد صرفاً به هپاتیت B و C مبتلا باشد و دچار مشکل کبدی جدی نباشد مانعی برای بارداری و یا شیردهی ندارد اما نوزاد باید به واکسن هپاتیت B واکسینه شود .
وی گفت : مسیر شتاب ابتلا به هپاتیت C بیشتر از هپاتیت B است زیرا واکسن ندارد ، اما ظرف چند ماه آینده ممکن است در کشور دارویی جدید با اثر بخشی بالا داشته باشیم که امیدواریم در درمان این بیماری کمک بیشتری داشته باشد.ک/3
677
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]