واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گزارش تحقیق و تفحص صنایع خودروسازی؛ الزام رفتار شناسی صنعت خودروی کشور تهران - ایرنا - گزارش اخیر تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از صنایع خودروسازی بیش از آنکه نشاندهنده مشکلات و مسایل مبتلابه صنعت خودرو باشد، حکایت از ضرورت رفتارشناسی صنعت خودرو طی سال های گذشته دارد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، کارشناسان و صاحبنظران صنعت خودروی کشور معتقدند که مشکلات این صنعت باید عمیق تر دیده شود و اینکه ناتوانی های کنونی صنعت خودروی کشور تنها مختص به یکی دو سال اخیر نیست.
صنعت خودروی کشور از بی کیفیت بودن محصولات، نبود بازار رقابتی و گرانی محصولات رنج می برد اما قوانین و تصمیمات خلق الساعه طی سالیان اخیر سبب شده رفتارهای این صنعت غیراقتصادی شود و در نهایت به مرحله ای برسد که اکنون شاهد آن هستیم.
گزارش اخیر تحقیق و تفحص هرچند گوشه ای از مشکلات و مسایل عمده پیش روی صنعت خودرو را نمایان کرد اما خودرو سازان باید از آن به عنوان یک فرصت استفاده کرده و با تشکیل یک اتاق فکر با مشارکت دولت و مجلس، مضیقه هایی که با آن مواجه هستند را مطرح ساخته تا در نهایت از آنها در تدوین استراتژی ها و برنامه ها استفاده کنند.
** مجلس در رفتارهای کنونی صنعت خودرو بی تقصیر نیست
احمد فرهادی از کارشناسان صنعت خودروی کشور معتقد است که گزارش اخیر تحقیق و تفحص مجلس از صنایع خودرو سازی کشور را می تواند از دو منظر اصل گزارش و دیگری فراتر از آن مورد بررسی قرار داد. فراتر از گزارش بدین معنا که با توجه به جایگاه مجلس، این مجموعه در مسیر آسیب شناسی صنعت خودرو می تواند وارد جزییات این صنعت شود یا خیر.
وی سپس با بیان اینکه در گزارش اخیر مجلس یکسری نکات مطرح شده که بیراهه نیست، گفت: این گزارش مشخص ساخت که صنعت خودرو چه اشکالاتی دارد و با چه مسایلی دست به گریبان است که باید تصریح کرد این مسایل محدود به یکی دو سال اخیر نیست.
این کارشناس صنعت خودروی کشور تاکید می کند که بنظر می رسد رفتار شناسی صنعت خودرو باید از ابتدای صنعت مطالعه شود و در واقع تحلیل ها و بررسی های ما محدود و منحصر مربوط به دو سال نشود چرا که یکسری مسایل در این صنعت است که ریشه تاریخی دارد.
فرهادی سپس به نگاه دوم در تحلیل گزارش اخیر تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: براین اساس این پرسش مطرح می شود که آیا مجلس در سطحی است که به این حوزه ورود کند یا خیر. فکر می کنم اگر صنعت خودروی ما به هر شکلی که درآمده مرهون قوانین و همچنین اتفاقاتی است که طی سال های گذشته بوجود آمده است.
این کارشناس صنعت خودروی کشور ادامه داد: اگر به رفتارهای کنونی صنعت خودروی کشور دقت شود، خواهیم دید که مجلس هم در این قضایا بدون تقصیر نبوده است. مجلس می تواند به صنعت خودرو در حوزه قوانین، تعرفه ها و نظایر آن کمک کند ضمن اینکه این کمک به مراتب بهتر از آن است که در موضوعات خاص آنهم محدود به دو سال اخیر وارد شود. بنظر می رسد سطح کلان نگر مجلس اقتضای این را دارد کمی در حوزه تعرفه ها، قوانین و نرخ بهره و نظایر آن بیشتر ورود کند.
** بی اعتنایی خودروسازان به گزارش تحقیق و تفحص
رییس هیات تحقیق و تفحص از صنعت خودرو با بیان اینکه براساس گزارش تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی کشور و پیاده سازی آن، عمده مشکلات صنعت خودرو طی 6 ماه تا 8 ماه با پیگیری جدی مدیران خودروساز برطرف خواهد شد، گفت: موضوع قیمت گذاری خودرو از جمله مسائل اصلی در گزارش تحقیق و تفحص از صنعت خودروسازی است.
علی علیلو تاکید کرد: قیمت خودرو نباید تنها توسط یک نهاد تعیین شود، بلکه مشکلات مربوط به قیمت گذاری و ناموزون بودن قیمت خودرو باید با حل مشکلات پایه ای برطرف شوند. در ساختار خودروسازان، قیمت تمام شده و هزینه های آنها مشکلات اساسی وجود دارد که اگر اصلاح شوند، مشکل قیمت گذاری خودرو نیز برطرف خواهد شد.
رییس هیات تحقیق و تفحص از صنعت خودروسازی درخصوص واکنش خودروسازان در قبال گزارش تحقیق و تفحص می گوید: تاکنون که بی اعتنایی نشان داده اند و مطمئنا در مقابل تغییر مقاومت خواهند کرد مگر آنکه دولت و مجلس خود با قاطعیت وارد کار شوند که به نظرم سرانجام به همین جا خواهیم رسید.
علیلو سپس می گوید: نمی توان پیش بینی کرد بعد از قرائت گزارش تحقیق و تفحص در صحن علنی مجلس چه اتفاقی خواهد افتاد ولی آنچه مسلم است مجلس دیگر نمی تواند این وضعیت راتحمل کند. بارها تذکر، صرف وقت و هزینه نمی تواند بی نتیجه بماند و خودروسازان باید تغییرات اساسی در مدیریت و عملکرد خود ایجاد کنند.
براساس گزارش تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی کشور، راه نجات صنعت خودرو این نیست که قیمت ها هرچند وقت یک بار افزایش یابد و یا وقتی دچار مشکل می شوند پیشنهاد افزایش قیمت دهند و قیمت آنها نیز بالا برده شود. این صنعت از این مسیر به ناکجا آباد خواهد رفت و وقتی متوجه خواهیم شد که دیگر نمی توان برای آن کاری انجام داد، در این صورت و در آن شرایط ، دولت و مردم نیز باید هزینه های سنگینی بپردازند.
بنابراین شرکت های خودروسازی و دولت به استراتژی مشارکت با خوروسازان مطرح دنیا در قالب تولید خودرو با مشارکت خارجیان، محصول جدید مشترک و غیره روی بیاورند چرا که در این صورت است که صنعت خودروی کشور می تواند از یک بالندگی برخوردار شود.
اقتصام(5)1574**1558
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]