واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مرداد ۱۳۹۳ (۲۳:۴۵ب.ظ)
بررسي تحريم هاي اتحاديه اروپا ضد روسيه گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، از آغاز بحران روسيه و اوکراين در مورد استقلال منطقه کريمه و پيوستن اين منطقه به خاک روسيه اتحاديه اروپا و غرب به حمايت از اوکراين به اعمال برخي تحريم ها ضد روسيه اقدام کردند.
اين تحريم ها با آغاز رسمي جنگ بين شورشيان طرفدار روسيه و دولت "کي يف" و همچنين با انتخاب "پترو پروشنکو" به عنوان رئيس جمهور اوکراين شدت بيشتري گرفت.
همچنين پرداخت نشدن بدهي گازي اوکراين به شرکت گاز روسيه منجر به قطع گاز از طرف روسيه و ايجاد نگراني در اروپا شد.
اين درحالي است که هفته گذشته با سقوط هواپيماي مالزيايي در شرق اوکراين و وجود شايعاتي در مورد اصابت موشک به اين هواپيما توسط نظاميان کي يف و يا شورشيان طرفدار روسيه، موج جديدي از تحريم ها در مورد مقامات ارشد روسيه از جانب غرب و اتحاديه اروپا اعمال شد.
مقامات اوکرايني ادعا مي کنند شورشيان طرفدار روسيه به سمت اين هواپيماي مسافربري شکليک کرده اند و موجب سقوط و کشته شدن 250 نفر سرنشين آن شده اند. روسيه نيز ادعا مي کند مدارکي در مورد پرواز هواپيماي نظامي اوکرايني در نزديکي اين هواپيما در دست دارند و همچنين شايعاتي در مورد تلاش مقامات اوکرايني براي شليک به سمت هواپيماي "ولاديمير پوتين"، رئيس جمهور روسيه، وجود دارد که در آن نزديکي در حال پرواز بوده است.
اتحاديه اروپا تاکنون بيش از 15 تبعه روسيه و همچنين 18 شرکت روسي را مورد تحريم قرار داده است. "الکساندر بورتنيکوف"، رئيس اداره امنيت فدرال روسيه و "ميخائيل فرادوف"، رئيس اداره اطلاعات خارجي روسيه، برجستهترين شخصيتهايي هستند که نامشان در تازهترين فهرست تحريمي اتحاديه اروپا عليه روسيه، آمده است.
"ديويد کامرون"، نخست وزير انگليس، يکي از سرسختترين حاميان دور جديد تحريمها عليه روسيه است؛ چرا که انگليس نسبت به ديگر کشورهاي اروپايي چون آلمان، فرانسه و ايتاليا، مراودات اقتصادي کمتري با اين کشور دارد. با اين وجود، انگليس هر ساله بيش از 1.6 ميليارد پوند از صادارات خودرو به روسيه درآمد کسب ميکند. علاوه بر اين، در چند ماه گذشته، انگليس بيش از 90 ميليون پوند به روسيه تجهيزات نظامي صادر کرده است. اما بيشترين آسيب از جانب شرکتهاي روس وارد خواهد شد که حجم زيادي از سهام انگليس را در اختيار داشته و حضوري فعال در بازار بورس اين کشور داشتهاند. گفته ميشود تحريم روسيه آسيب بسياري زيادي نيز به منابع انرژي انگليس وارد خواهد کرد.
آلمان نيز کشوري است که يک سوم نفت و گاز مورد نياز خود را از روسيه وارد ميکند و بيش از يکسوم صادرات اروپا به اين کشور را نيز داراست. گفته ميشود بيشترين سرمايهگذاريهاي روسيه در آلمان اجرا ميشوند و تنها در سال گذشته، بيش از 13 ميليارد پوند توسط شرکتهاي روس در اين کشور سرمايهگذاري شده است. به گفته "اکهارک کوردز"، رئيس کميته روابط اقتصادي اروپاي شرقي در آلمان، "کاهش روابط اقتصادي با روسيه در سال گذشته بيش از 25 هزار شغل را در آلمان تهديد کرده است".
در ميان کشورهاي اروپايي، فرانسه پرمنفعتترين قرارداد دفاعي را با روسيه دارد، قراردادي که مهمترين عامل بازدارنده مقامات اين کشور در تحريم روسيه است. اين در حالي است که همکاريهاي دفاعي و رزمايش هاي مشترک پياپي اين دو کشور، مقامات آمريکايي، از جمله باراک اوباما را بسيار نگران کرده است.
اقتصاد بيمار ايتاليا و شرايط نابسامان مردم اين کشور نيز موجب تمايل زياد مقامات اين کشور براي جذب سرمايههاي خارجي شده است. گفته ميشود هماکنون روسيه يکي از بزرگترين سرمايهگذاران در ايتاليا است. هلند نيز حدود 10 درصد واردات خود را از روسيه انجام ميدهد و اين کشور بزرگترين بازار براي گلهاي هلندي است. گفته ميشود سال گذشته مبادلات اقتصادي اين دو کشور بيش از 51 ميليارد پوند براي آنها منفعت داشته است.
اين درحالي است که بيشتر تحريم هاي اتحاديه اروپا ضد روسيه در حوزه انرژي، بانکي و دفاعي بوده است.
اما مسکو ادعا مي کند تحريم هاي اتحاديه اروپا و آمريکا تأثير منفي بيشتري بر اقتصاد خود اين کشورها داشته است.
پوتين از آغاز اعمال تحريم ها اعلام کرده بود از شرکت هاي داخلي حمايت خواهد کرد و ادعا کرده بود اعمال اين تحريم ها به اقتصاد روسيه کمک خواهد کرد و بزودي اين کشور به خودکفايي کامل دست خواهد يافت.
در اين بين روسيه نيز اتحاديه اروپا را به اعمال تحريم تهديد کرده است. همچنين هفته گذشته روسيه از آمريکا در مورد اعمال تحريم هاي غيرقانوني بر ضد اين کشور در سازمان تجارت جهاني شکايت کرد.
در طي سال گذشته روابط اقتصادي بين روسيه و اوکراين به شدت کاهش يافته است و به گفته پروشنکو در صورت ادامه حمايت روسيه از جدايي طلبان روابط تجاري اين دو کشور به صفر خواهد رسيد.
گرچه بسياري از کشورهاي اروپايي با اعمال تحريم ضد روسيه مخالفت کرده اند و به دليل نياز شديد اقتصادي به روسيه؛ به خصوص در حوزه انرژي و گاز هنوز به اعمال تحريم ضد اين کشور اقدام نکرده اند.
دليل اصلي حمايت اتحاديه اروپا از اوکراين و مخالفت و اعمال تحريم ضد روسيه مي تواند دلايل سياسي و ترس اتحاديه از قدرت گرفتن روسيه باشد.
روسيه نيز با پافشاري بر برخي اهرم ها تلاش مي کند به هدف خود؛ يعني تشکيل مجدد دولت شوروي دست پيدا کند. در اين بين برخي شرکت ها و پروژه هاي روسيه بيشترين فشارها را تحمل مي کنند.
شرکت "رزنفت" روسيه يکي از شرکت هايي است که برخي قراردادهاي آن لغو و دارايي هاي اين شرکت در کشورهاي اروپايي بلوکه شده است. اين درحالي است که اعلام شده بود تحريم ها بر مقامات اين شرکت بايد اعمال شود و اين شرکت ماهيتي جداي از کشور روسيه دارد.
"گازپروم"، ديگر شرکت مهم روسيه، نيز با افت درآمد دست و پنجه نرم مي کند و پروژه خط لوله گاز "سات استريم" اين شرکت با وجود تغيير مسير و امضا قرارداد با برخي کشورها، از جمله بلغارستان و مجارستان هنوز نيمه کاره باقي مانده است و اعمال فشارهاي اتحاديه اروپا مانع از پيشروي سريع اين پروژه عظيم و مهم شده است.
در کل مي توان نتيجه گرفت که هر دو طرف دچار مشکل و رکود اقتصادي و ضرر مالي شده اند، اما؛ در اين بين کشورهاي اروپايي به دليل وابستگي بيشتر به روسيه و نياز به گاز روسيه و همچنين درگير بودن با رکود اقتصادي شديد بيشتر از روسيه متضرر شده اند.
براي نتيجه گيري دقيق در مورد تأثير اين تحريم ها بر دو طرف بايد منتظر رخدادها و تصميمات بعدي مقامات دو طرف ماند...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]