تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833143965
ترقی: پیشنهاد ممنوع البیانی خاتمی جدی نبود/ روحانی کسی نیست که ادامه دهنده راه هاشمی باشد!
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ترقی: پیشنهاد ممنوع البیانی خاتمی جدی نبود/ روحانی کسی نیست که ادامه دهنده راه هاشمی باشد!
اعتدال از نظر ما خط اصیل انقلاب اسلامی و اسلام ناب و خط امام و رهبری است که بدور از هرگونه افراط و تفریط است.
به گزارش نامه نیوز، حمیدرضا ترقی از چهره های شاخص و عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی است. این حزب اصولگرا در انتخابات 1388 پس از حرف و حدیث های فراوان در بین اعضای خود، به این نتیجه رسید که از محمود احمدی نژاد حمایت کند و در بیانیه ای 6 دلیل برای حمایت خود برشمرد.
اما بلافاصله پس از انتصاب اسفندیار رحیم مشایی به سمت معاون اولی –که مخالف آن بود – به صف منتقدان دولت دهم پیوست. این حزب در انتخابات 1392 با انصراف یحیی آل اسحاق از نامزدی، علی اکبر ولایتی را به عنوان نامزد مورد حمایت خود معرفی کرد. ترقی هم اکنون مسئول بین الملل حزب موتلفه اسلامی است و در این گفت وگو درباره بی اخلاقی وتندروی در فضای رقابت سیاسی با ابتکار سخن گفته است که البته طبق روال بیشتر گفت وگوهای اینچنینی، در ادامه پای مباحثی دیگری مانند انتخابات 88 و 92 و همچنین تحلیل روابط دولت با اصولگرایان، اصلاح طلبان و... پیش کشیده شده است. شرح این گفت وگو در ادامه می آید.
برخی می گویند فعالیت دامنه دار تندروها در فضای سیاسی کشور، موجب کم عمق شدن شکاف سیاسی میان اصولگرایان و اصلاح طلبان و تبدیل آن به شکاف اعتدال و افراط شده است، شما با این موضوع موافقید؟
هر دو موضوع در کشور وجود دارد، نه شکاف بین اصلاح طلبان و اصولگرایان کاهش پیدا کرده است و نه اعتدال گرایی و افراط تمامی پذیر است. آنچه هست این است که جناح اعتدال که جناح دولت است و دو جناح دیگر یعنی اصولگرایی و اصلاح طلبی، سه جریانی هستند که در برابر افراط قرار دارند.در این که هر سه جریانی که نام بردم الآن میانه روی و اخلاق مداری را سرلوحه کار خود قرار داده اند و اعتدال را می پسندند نه افراط و تفریط را تردیدی وجود ندارد اما در میان این سه جریان هم تعریف اعتدال متفاوت است. طبیعی است که تنش این سه جریان با افراطی گری و تندروی افزایش پیدا کرده و بیش از این نیز افزایش پیدا خواهد کرد اما همچنان که گفتم این سه جناح اختلاف نظرهای اساسی با هم دارند و قرار نیست به واسطه یک مخالف مشترک، اختلافاتشان را نادیده بگیریم. آنها برای برخورد با این مخالف مشترک، رویه و راه مشترکی ندارند. هر یک راه خودش را می رود.
از نظر شما اعتدال به چه معنی است؟
اعتدال از نظر ما خط اصیل انقلاب اسلامی و اسلام ناب و خط امام و رهبری است که بدور از هرگونه افراط و تفریط است.
البته به نظر بعید است که رقبای شما، یعنی اصولگرایان، اعتدالیون دولتی یا حتی مستقل ها هم تعریفی غیر از این ارائه بدهند!
نگاه کنید آنچه اسلام گفته است ممکن است برای هر جناحی تفسیر خاصی داشته باشد اما در نهایت قرائت رهبری عین اعتدال است و قرائت امام عین اعتدال است، اگر رویکردها و خوانش ها متفاوت باشد طبیعی است و تا جایی که مغایرت پیش نیاید پذیرفته است با خوانش های متفاوت اما بدون مغایرت می توان رویکردهای متفاوتی داشت.
بله! با این وجود در میان گروه هایی که هم اکنون در فضای سیاسی کشور رقابت دارند، تعریف از اعتدال مبتنی بر همین شاخص هایی است که شما برشمردید، در واقع منطقا بعید به نظر می رسد تعاریف دیگران با آنچه شما گفتید تفاوت زیادی داشته باشد. با این وجود گسترش برخی تندروی ها و بی اخلاقی ها را ناشی از چه می دانید؟ چون به هر حال تبعیت از چنین تعریفی نیازمند پایبندی به آن است و در چنین تعریفی جایی برای تندروی یا بی اخلاقی سیاسی وجود ندارد.
علت اصلی افزایش برخی بی اخلاقی ها در فضای سیاسی عدم وجود یک منشور واحد در رقابت های سیاسی است. بارها و بارها این منشور تدوین شده است اما متاسفانه برخی از تشکل های سیاسی کمترین توجه به مفاد آن داشته اند. در این منشورها چارچوب های یک رقابت سالم و پویا تدوین شده و حتی به امضای تعداد زیادی از تشکل ها رسیده است اما متاسفانه نه تنها تشکل هایی که امضا نکردند بلکه آنها هم که امضا کردند در حوزه عمل خود را ملزم به رعایتش ندیدند تا فضای رقابت سیاسی در کشور نظم و چارچوب مدونی بگیرد. البته این را هم بگویم که روند بلوغ سیاسی در کشور رو به رشد بوده است. اما تا وقتی که عرصه سیاسی آلوده به گرایش غرب گرایانه از رقابت باشد نمی توان امیدوار بود که رقابت سیاسی یک رقابت اخلاقی باشد.
منظورتان از گرایش غرب گرایانه چیست؟
یعنی سیاست را منفک از دیانت تعریف کردن و این که هدف، وسیله را توجیه کند! ما هم اکنون در کشور چنین مشکلاتی داریم و رقابت ها مبتنی بر تطبیق دیانت و سیاست و تقوا نیست که اگر باشد قطعا این انحراف ها از مسیر اخلاق در عرصه سیاسی کاهش پیدا خواهد کرد. اما به هر حال پایبندی افراد به اصول اخلاقی در رقابت های سیاسی متفاوت است، برخی کمتر پایبند هستند و برخی بیشتر و البته در همه جریان ها هم این موضوع وجود دارد. همین الآن هم در بین اصلاح طلبان کسانی هستند که خارج از چارچوب اخلاقی برخورد می کنند، طبیعی است که در بین نمایندگان مجلس هم این اتفاق وجود دارد.
منظورتان از نمایندگان مجلس، اصولگرایان هستند یا پایداری ها!
هم نمایندگان هم آنها و هم اصولگرایان فرقی نمی کند. لازمه حذف این بی اخلاقی ها حرکت دادن کشور به سمت استدلال و مباحثه و منطق است! همان منشوری که گفتم! تدوین یک چارچوب برای رقابت سالم و پویای سیاسی !
اما خوب بالاخره این حرکت نیازمند مقدماتی است! رقابت سالم، استدلال و مباحثه نیازمند پذیرش دیگری است! این که برخی از ممنوع کردن حضور دیگران سخن می گویند، چه تأثیری بر این حرکت دارد؟ برای مثال تلاش برخی از تندروهای مجلس برای ممنوع البیان کردن خاتمی و... را چطور ارزیابی می کنید؟
البته این طرح در حد یک پیشنهاد بود و خیلی جدی نبود. با این اوصاف بالاخره شخصیت هایی که متهم به مدیریت یا هدایت فتنه 88 هستند تا به اشتباه خود اقرار نکنند نباید انتظار داشته باشیم که جامعه آنها را بپذیرد. آنها جامعه را جریحه دار کرده اند و مردم نمی توانند به سادگی از کنار هزینه بزرگی که آنها به کشور وارد کردند بگذرند. مقصران فتنه 88 عمدتا کسانی هستند که با معادلات و محاسبات اشتباه و با القای یک موضوعی که هیچ واقعیتی نداشته است ذهن بسیاری از جوانان را منحرف کرده اند و برای جبران این انحراف ها باید هزینه های بسیاری از سوی نظام و کشور پرداخت شود. با توجه به این مسئله فکر نمی کنم جامعه پذیرای این افراد باشد ولو این که بیانیه بدهند و از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس دعوت کنند و... همچنان که گفتم این افراد تا جبران مافات نکنند و اقدامی انجام ندهند، نباید انتظار داشته باشیم که کما فی السابق در کشور فعالیت داشته باشند، اینها اگر بخواهد حرف بزنند و حرفشان اثرگذاری داشته باشد باید به اشتباهات خود اقرار کنند.
در انتخابات سال گذشته، ائتلاف سه گانه آیت الله هاشمی، ناطق نوری و خاتمی و حمایت آنها از روحانی موجب پیروزی وی شد! با توجه به این موضوع، این که بگوییم جامعه با خاتمی یا هاشمی یا ناطق قهر است، دقیق و درست است؟
نخست این که باید بگویم که اتحادی بین آقای ناطق و آنها وجود نداشته است. بر فرض که این سه نفر از آقای روحانی حمایت کردند! باز این تحلیل در میان اصلاح طلبان هم نیست. این که آقای حجاریان معتقد است که روحانی پایگاه اجتماعی ندارد و پایگاه حامی وی، پایگاه اصلاح طلبان است نیز درست نیست. خود دولتی ها هم نمی گویند که همه رأی هایشان را از اصلاح طلبان گرفته اند. 250 هزار رأی اضافه بر حداقل رأی برای پیروزی در انتخابات، چیزی نیست که بشود اینگونه تحلیلش کرد. نمی توان آن 50 درصد دیگر را نادیده گرفت! این که بگوییم 57 درصد رأی روحانی همه ناشی از سیل طرفداران خاتمی و هاشمی بوده درست نیست.
اما خوب قریب به اتفاق کارشناسان با این تحلیل معتقد بودند که انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد و کسی باور نمی کرد که با توجه به شناخته شده بودن کاندیداها و پراکندگی جناحی و گروهی در میان آنها نامزدی بتواند در دور اول رأی اکثریت جامعه را کسب کند.
این مسئله دور دوم که شکل نگرفت اما این تحلیل را خود اصلاح طلبان و خود خاتمی هم قبول ندارند که با رأی آنها رییس جمهور انتخاب شد. نامزد آقای خاتمی، آقای عارف بود و وقتی دیدند که نامزدشان در جامعه بیش از یک و نیم میلیون رأی ندارد، به سمت روحانی آمدند و این یک حرکت استراتژیک بود. من معتقدم که آنها از روحانی هم عبور خواهند کرد چون اصلاح طلبان کسانی نیستند که بتوانند با رویکرد وی به حیات سیاسی خود ادامه بدهند پس از او نیز عبور خواهد کرد.
با این فرض نیز بالاخره رأی بالای روحانی در دور اول انتخابات یازدهم را باید بر اساس حمایت آیت الله هاشمی تحلیل کنیم! خاتمی و هاشمی هم اکنون در فضای سیاسی کشور سرنوشت بسیار متفاوتی از یکدیگر ندارند.
ببینید آقای هاشمی انتظارات و توقعاتی از روحانی داشت که ممکن است محقق بشود اما حتی با این فرض هم روحانی کسی نیست که ادامه دهنده راه هاشمی باشد و هاشمی دوم نیست.
یک سئوال دیگر را می خواهم بپرسم! این که برخلاف تبلیغات دستگاه های رسانه ای مخالف اصلاح طلبان، روحانی در فیلم تبلیغاتی خود تابو شکنی کرد و توانست در رسانه ملی پس از سال های سال تصویر خاتمی را برای مردم پخش کند، همینطور سخنرانی هاشمی رفسنجانی را که مدت ها بود از این رسانه پخش نمی شد، پس از پیروزی هم بارها و بارها با این شخصیت ها و دیگر شخصیت های نزدیک به این دو نفر دیدار داشته است و انگار عامدانه خواسته است تا ارتباط خود با آنان را پر رنگ و برجسته نشان بدهد. این در حالی است که هربار هم با موج سنگین تخریب مخالفان روبرو بوده اما تاکنون به روابطش با اصلاح طلبان و چهره هایی همچون آیت الله هاشمی و خاتمی ادامه داده است. در این باره چه نظری دارید؟
نگاه کنید! در این که به هر حال افراد اصلاح طلب بیشتری در دور و بر ایشان هستند تردیدی نداریم! اما قرار نیست که با این اتفاق بگوییم گرایش ایشان به اصلاح طلبی 100 درصد است یا اینکه مثلا 90 درصد است و 10 درصد به سوی اصولگرایان گرایش دارند. ایشان همیشه موضعی متعادل داشته اند و سعی کرده اند که گرایش های افراطی به این طرف یا آن طرف نداشته باشد. الآن هم درست است که از این افراد استفاده کرده است اما فعلا زود است که قضاوت کنیم. زود است که قضاوت کنیم آیا روحانی با این افراد به خواسته ها و اهدافش می رسد یا خیر. و یا این که دل بستن ایشان به کارگزاران مفید بوده یا خیر و همینطور گرایش رییس جمهور به اصلاح طلبان نتیجه مثبت دارد یا خیر. باید زمان بگذرد ما که صبرمان زیاد است.
منبع: روزنامه ابتکار
1393/5/5
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
صفحات پیشنهادی
ترقی: پيشنهاد ممنوع البياني خاتمي جدي نبود
ترقی پيشنهاد ممنوع البياني خاتمي جدي نبود همچنان که گفتم اين افراد تا جبران مافات نکنند و اقدامي انجام ندهند نبايد انتظار داشته باشيم که کما في السابق در کشور فعاليت داشته باشند اينها اگر بخواهد حرف بزنند و حرفشان اثرگذاري داشته باشد بايد به اشتباهات خود اقرار کنند آفتاب حميترقی: پیشنهاد ممنوع البیانی خاتمی جدی نبود
ترقی پیشنهاد ممنوع البیانی خاتمی جدی نبود تهران - ایرنا - حمیدرضا ترقی از چهره های شاخص و عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی است این حزب اصولگرا در انتخابات 1388 پس از حرف و حدیث های فراوان در بین اعضای خود به این نتیجه رسید که از محمود احمدی نژاد حمایت کند و در بیانیه ای 6 دلیروحانی کسی نیست که ادامه دهنده راه هاشمی باشد
روحانی کسی نیست که ادامه دهنده راه هاشمی باشد حمیدرضا ترقی از چهره های شاخص و عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی اعتدال از نظر ما خط اصیل انقلاب اسلامی و اسلام ناب و خط امام و رهبری است که بدور از هرگونه افراط و تفریط است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز حمیدرضاعضو موتلفه: ممنوعالبیانی خاتمی جدی نبود
یکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۴ حمیدرضا ترقی گفت و گویی با روزنامه ابتکار کرده و درباره برخی مسایل از جمله طرح ممنوعالبیانی خاتمی و تحلیل رای روحانی اظهار نظر کرده است به گزارش ایسنا بخشی از این گفت و گو را در ادامه میخوانید تلاش برخی از تندروهای مجلس برای ممنوع البیان کرداشتباه راهبردی هاشمی و خاتمی به روایت اصلاحطلبان/ نباید از روحانی حمایت میکردیم!
اشتباه راهبردی هاشمی و خاتمی به روایت اصلاحطلبان نباید از روحانی حمایت میکردیم در یکی از جلسات اصلاحطلبان تاکید شده است که هاشمی و خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری اشتباه راهبردی کردند شبکه اطلاع رسانی دانا نوشت اصلاح طلبان که با تغییر دولت در انتخابات 24 خرداد به فضای باز سیواکنش سخنگوی قوه قضاییه به ممنوع البیانی خاتمی و دادگاه مهدی هاشمی: دادگاه میتواند حکم ممنوعالبیانی صادر کند
واکنش سخنگوی قوه قضاییه به ممنوع البیانی خاتمی و دادگاه مهدی هاشمی دادگاه میتواند حکم ممنوعالبیانی صادر کند اما سخنگوی دستگاه قضا گفت دادگاه میتواند حکمی مبنی بر ممنوعالبیان شدن صادر کند که البته این موضوع بستگی به محرومیتهای اجتماعی دارد که البته بسیار بسیار نادر استماجرای درخواست ممنوع البیانی سید محمد خاتمی، به «فرانسه» هم رسید! / رییس جمهور اسبق، تمایلی به سخنرا
ماجرای درخواست ممنوع البیانی سید محمد خاتمی به فرانسه هم رسید رییس جمهور اسبق تمایلی به سخنرانی عمومی ندارد سید محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته ایران از نامزدی حسن روحانی حمایت میکرد اما از زمان انتخابات تا کنون بسیار کم در انظار عمومی حاضر می شود به طوری که رسامهمترین اخبار رسانههای مجازی کشور دیدار فرد هتاک به آیتالله مهدوی کنی با هاشمی/ اشتباه راهبردی خاتمی به روا
مهمترین اخبار رسانههای مجازی کشوردیدار فرد هتاک به آیتالله مهدوی کنی با هاشمی اشتباه راهبردی خاتمی به روایت اصلاحطلبان ویروسی برای نابودی اقتصاد مقاومتیدیدار فرد هتاک به آیتالله مهدوی کنی با هاشمی اشتباه راهبردی خاتمی به روایت اصلاحطلبان ویروسی برای نابودی اقتصاد مقاومتواکنش محمدرضا خاتمی به ماجرای ممنوع البیانی برادرش
واکنش محمدرضا خاتمی به ماجرای ممنوع البیانی برادرش محمدرضا خاتمی در واکنش به تذکر چند نماینده به وزیر دادگستری جهت اجرای حکم ممنوعالبیان ممنوعالتصویر و ممنوعالخروج بودن سید محمد خاتمی گفت آرزو بر جوانان عیب نیست به گزارش ایسنا این فعال سیاسی اصلاحطلب عصر امروز شنبه درترکان:شرکت خودروسازی رقیب ایران خودرو و سایپا باحضور چینی ها،کره ای ها و اروپاییها راه اندازی می شود/ روحانی د
ترکان شرکت خودروسازی رقیب ایران خودرو و سایپا باحضور چینی ها کره ای ها و اروپاییها راه اندازی می شود روحانی درباره قطب سوم خودروسازی جدی است از نظر مردم ایران خودرو و سایپا صنایع تحت حمایت دولت به شمار میروند و از همین رو تمایلی ندارند که دولت خودروساز دیگری را ایجاد و آن راموج ابراز انزجار از جنایات رژیم صهیونیستی ادامه دارد دعوت جامعه روحانیت، شورا و شهرداری شیراز برای حضور در راه
موج ابراز انزجار از جنایات رژیم صهیونیستی ادامه دارددعوت جامعه روحانیت شورا و شهرداری شیراز برای حضور در راهپیمایی روز قدسهمزمان با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه موج ابراز انزجار و دعوت از مردم برای حضور متفاوت در راهپیمایی روز قدس امسال ادامه دارد به گزارش خبرگزاری فارس از شیراواکنش خاتمی به تلاش برای ممنوعالبیانی وی
واکنش خاتمی به تلاش برای ممنوعالبیانی وی رئیسجمهور اسبق کشورمان در واکنش به تذکر برخی از نمایندگان مجلس به وزیر دادگستری برای اجرای حکم ممنوعالبیان شدنش تاکید کرد که چنین حکمی وجود ندارد خبرگزاری ایسنا رئیسجمهور اسبق کشورمان در واکنش به تذکر برخی از نمایندگان مجلس بهانتقال مدافع تیم ملی به اروپا قطعی است پیشنهادهای جدی انگلیسیها و قرار گرفتن پولادی بر سر دوراهی
انتقال مدافع تیم ملی به اروپا قطعی استپیشنهادهای جدی انگلیسیها و قرار گرفتن پولادی بر سر دوراهیمدافع ملیپوش تیم فوتبال پرسپولیس با دومین پیشنهاد خود نیز جدیتر وارد مذاکره شد به گزارش خبرگزاری فارس مهرداد پولادی مدافع تیم ملی فوتبال کشورمان و باشگاه پرسپولیس تصمیم نهایی خوداستاندار آذربایجان شرقی: امیدوارم ادامه دهنده راه شهدا باشیم
فیسبوک تویتر Google Cloob استاندار آذربایجان شرقی امیدوارم ادامه دهنده راه شهدا باشیم تبریز - ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی گفت امیدوارم ادامه دهنده راه شهدا باشیم اسماعیل جبارزاده جمعه شب در ضیافت افطاری جمعی از مادران و پدران شهدا تاکید کرد تلاش خواهیم کرد در مسیر شهدا گكنايه خاتمی در مورد ممنوع البیانیاش
كنايه خاتمی در مورد ممنوع البیانیاش رئیسجمهور اسبق کشورمان در واکنش به تذکر برخی از نمایندگان مجلس به وزیر دادگستری برای اجرای حکم ممنوعالبیان شدنش تاکید کرد که چنین حکمی وجود ندارد رئیسجمهور اسبق کشورمان در واکنش به تذکر برخی از نمایندگان مجلس به وزیر دادگستری برای اجرای حراهاندازی دستگاه شتاب دهنده جدید برای بیماران سرطانی
اجتماعی بهداشت و سلامت راهاندازی دستگاه شتاب دهنده جدید برای بیماران سرطانی مدیر عامل موسسه حمایت از بیماران سرطانی بهنام دهش پور از راهاندازی دستگاه شتابدهنده جدید با انرژی خطی پایین ویژهی بیماران مبتلا به سرطان خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر لی لی رضایی در ضیافت افطارحجتالاسلام والمسلمین رفیعی: تروریستهای تکفیری ادامهدهنده راه کوفیان در روز عاشورا هستند
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی تروریستهای تکفیری ادامهدهنده راه کوفیان در روز عاشورا هستندعضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه گفت امروز مشاهده میکنیم بازمانده همان قومی که در مقابل امام حسین ع ایستادند و فاجعه عاشورا را رقم زدند در قالب گروههای تروریستی و تکفیری خون مسلمانان-
سیاسی
پربازدیدترینها