محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852629626
ترقی: پیشنهاد ممنوع البیانی خاتمی جدی نبود
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ترقی: پیشنهاد ممنوع البیانی خاتمی جدی نبود تهران - ایرنا - حمیدرضا ترقی از چهره های شاخص و عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی است. این حزب اصولگرا در انتخابات 1388 پس از حرف و حدیث های فراوان در بین اعضای خود، به این نتیجه رسید که از محمود احمدی نژاد حمایت کند و در بیانیه ای 6 دلیل برای حمایت خود برشمرد.
ابتکار در ادامه مقدمه گفت و گوی خود با ترقی نوشت: اما بلافاصله پس از انتصاب اسفندیار رحیم مشایی به سمت معاون اولی –که مخالف آن بود – به صف منتقدان دولت دهم پیوست. این حزب در انتخابات 1392 با انصراف یحیی آل اسحاق از نامزدی، علی اکبر ولایتی را به عنوان نامزد مورد حمایت خود معرفی کرد. ترقی هم اکنون مسئول بین الملل حزب موتلفه اسلامی است و در این گفت وگو درباره بی اخلاقی وتندروی در فضای رقابت سیاسی با ابتکار سخن گفته است که البته طبق روال بیشتر گفت وگوهای اینچنینی، در ادامه پای مباحثی دیگری مانند انتخابات 88 و 92 و همچنین تحلیل روابط دولت با اصولگرایان، اصلاح طلبان و... پیش کشیده شده است. شرح این گفت وگو در ادامه می آید.
برخی می گویند فعالیت دامنه دار تندروها در فضای سیاسی کشور، موجب کم عمق شدن شکاف سیاسی میان اصولگرایان و اصلاح طلبان و تبدیل آن به شکاف اعتدال و افراط شده است، شما با این موضوع موافقید؟
هر دو موضوع در کشور وجود دارد، نه شکاف بین اصلاح طلبان و اصولگرایان کاهش پیدا کرده است و نه اعتدال گرایی و افراط تمامی پذیر است. آنچه هست این است که جناح اعتدال که جناح دولت است و دو جناح دیگر یعنی اصولگرایی و اصلاح طلبی، سه جریانی هستند که در برابر افراط قرار دارند.در این که هر سه جریانی که نام بردم الآن میانه روی و اخلاق مداری را سرلوحه کار خود قرار داده اند و اعتدال را می پسندند نه افراط و تفریط را تردیدی وجود ندارد اما در میان این سه جریان هم تعریف اعتدال متفاوت است. طبیعی است که تنش این سه جریان با افراطی گری و تندروی افزایش پیدا کرده و بیش از این نیز افزایش پیدا خواهد کرد اما همچنان که گفتم این سه جناح اختلاف نظرهای اساسی با هم دارند و قرار نیست به واسطه یک مخالف مشترک، اختلافاتشان را نادیده بگیریم. آنها برای برخورد با این مخالف مشترک، رویه و راه مشترکی ندارند. هر یک راه خودش را می رود.
از نظر شما اعتدال به چه معنی است؟
اعتدال از نظر ما خط اصیل انقلاب اسلامی و اسلام ناب و خط امام و رهبری است که بدور از هرگونه افراط و تفریط است.
البته به نظر بعید است که رقبای شما، یعنی اصولگرایان، اعتدالیون دولتی یا حتی مستقل ها هم تعریفی غیر از این ارائه بدهند!
نگاه کنید آنچه اسلام گفته است ممکن است برای هر جناحی تفسیر خاصی داشته باشد اما در نهایت قرائت رهبری عین اعتدال است و قرائت امام عین اعتدال است، اگر رویکردها و خوانش ها متفاوت باشد طبیعی است و تا جایی که مغایرت پیش نیاید پذیرفته است با خوانش های متفاوت اما بدون مغایرت می توان رویکردهای متفاوتی داشت.
بله! با این وجود در میان گروه هایی که هم اکنون در فضای سیاسی کشور رقابت دارند، تعریف از اعتدال مبتنی بر همین شاخص هایی است که شما برشمردید، در واقع منطقا بعید به نظر می رسد تعاریف دیگران با آنچه شما گفتید تفاوت زیادی داشته باشد. با این وجود گسترش برخی تندروی ها و بی اخلاقی ها را ناشی از چه می دانید؟ چون به هر حال تبعیت از چنین تعریفی نیازمند پایبندی به آن است و در چنین تعریفی جایی برای تندروی یا بی اخلاقی سیاسی وجود ندارد.
علت اصلی افزایش برخی بی اخلاقی ها در فضای سیاسی عدم وجود یک منشور واحد در رقابت های سیاسی است. بارها و بارها این منشور تدوین شده است اما متاسفانه برخی از تشکل های سیاسی کمترین توجه به مفاد آن داشته اند. در این منشورها چارچوب های یک رقابت سالم و پویا تدوین شده و حتی به امضای تعداد زیادی از تشکل ها رسیده است اما متاسفانه نه تنها تشکل هایی که امضا نکردند بلکه آنها هم که امضا کردند در حوزه عمل خود را ملزم به رعایتش ندیدند تا فضای رقابت سیاسی در کشور نظم و چارچوب مدونی بگیرد. البته این را هم بگویم که روند بلوغ سیاسی در کشور رو به رشد بوده است. اما تا وقتی که عرصه سیاسی آلوده به گرایش غرب گرایانه از رقابت باشد نمی توان امیدوار بود که رقابت سیاسی یک رقابت اخلاقی باشد.
منظورتان از گرایش غرب گرایانه چیست؟
یعنی سیاست را منفک از دیانت تعریف کردن و این که هدف، وسیله را توجیه کند! ما هم اکنون در کشور چنین مشکلاتی داریم و رقابت ها مبتنی بر تطبیق دیانت و سیاست و تقوا نیست که اگر باشد قطعا این انحراف ها از مسیر اخلاق در عرصه سیاسی کاهش پیدا خواهد کرد. اما به هر حال پایبندی افراد به اصول اخلاقی در رقابت های سیاسی متفاوت است، برخی کمتر پایبند هستند و برخی بیشتر و البته در همه جریان ها هم این موضوع وجود دارد. همین الآن هم در بین اصلاح طلبان کسانی هستند که خارج از چارچوب اخلاقی برخورد می کنند، طبیعی است که در بین نمایندگان مجلس هم این اتفاق وجود دارد.
منظورتان از نمایندگان مجلس، اصولگرایان هستند یا پایداری ها!
هم نمایندگان هم آنها و هم اصولگرایان فرقی نمی کند. لازمه حذف این بی اخلاقی ها حرکت دادن کشور به سمت استدلال و مباحثه و منطق است! همان منشوری که گفتم! تدوین یک چارچوب برای رقابت سالم و پویای سیاسی !
اما خوب بالاخره این حرکت نیازمند مقدماتی است! رقابت سالم، استدلال و مباحثه نیازمند پذیرش دیگری است! این که برخی از ممنوع کردن حضور دیگران سخن می گویند، چه تأثیری بر این حرکت دارد؟ برای مثال تلاش برخی از تندروهای مجلس برای ممنوع البیان کردن خاتمی و... را چطور ارزیابی می کنید؟
البته این طرح در حد یک پیشنهاد بود و خیلی جدی نبود. با این اوصاف بالاخره شخصیت هایی که متهم به مدیریت یا هدایت فتنه 88 هستند تا به اشتباه خود اقرار نکنند نباید انتظار داشته باشیم که جامعه آنها را بپذیرد. آنها جامعه را جریحه دار کرده اند و مردم نمی توانند به سادگی از کنار هزینه بزرگی که آنها به کشور وارد کردند بگذرند. مقصران فتنه 88 عمدتا کسانی هستند که با معادلات و محاسبات اشتباه و با القای یک موضوعی که هیچ واقعیتی نداشته است ذهن بسیاری از جوانان را منحرف کرده اند و برای جبران این انحراف ها باید هزینه های بسیاری از سوی نظام و کشور پرداخت شود. با توجه به این مسئله فکر نمی کنم جامعه پذیرای این افراد باشد ولو این که بیانیه بدهند و از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس دعوت کنند و... همچنان که گفتم این افراد تا جبران مافات نکنند و اقدامی انجام ندهند، نباید انتظار داشته باشیم که کما فی السابق در کشور فعالیت داشته باشند، اینها اگر بخواهد حرف بزنند و حرفشان اثرگذاری داشته باشد باید به اشتباهات خود اقرار کنند.
در انتخابات سال گذشته، ائتلاف سه گانه آیت الله هاشمی، ناطق نوری و خاتمی و حمایت آنها از روحانی موجب پیروزی وی شد! با توجه به این موضوع، این که بگوییم جامعه با خاتمی یا هاشمی یا ناطق قهر است، دقیق و درست است؟
نخست این که باید بگویم که اتحادی بین آقای ناطق و آنها وجود نداشته است. بر فرض که این سه نفر از آقای روحانی حمایت کردند! باز این تحلیل در میان اصلاح طلبان هم نیست. این که آقای حجاریان معتقد است که روحانی پایگاه اجتماعی ندارد و پایگاه حامی وی، پایگاه اصلاح طلبان است نیز درست نیست. خود دولتی ها هم نمی گویند که همه رأی هایشان را از اصلاح طلبان گرفته اند. 250 هزار رأی اضافه بر حداقل رأی برای پیروزی در انتخابات، چیزی نیست که بشود اینگونه تحلیلش کرد. نمی توان آن 50 درصد دیگر را نادیده گرفت! این که بگوییم 57 درصد رأی روحانی همه ناشی از سیل طرفداران خاتمی و هاشمی بوده درست نیست.
اما خوب قریب به اتفاق کارشناسان با این تحلیل معتقد بودند که انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد و کسی باور نمی کرد که با توجه به شناخته شده بودن کاندیداها و پراکندگی جناحی و گروهی در میان آنها نامزدی بتواند در دور اول رأی اکثریت جامعه را کسب کند.
این مسئله دور دوم که شکل نگرفت اما این تحلیل را خود اصلاح طلبان و خود خاتمی هم قبول ندارند که با رأی آنها رییس جمهور انتخاب شد. نامزد آقای خاتمی، آقای عارف بود و وقتی دیدند که نامزدشان در جامعه بیش از یک و نیم میلیون رأی ندارد، به سمت روحانی آمدند و این یک حرکت استراتژیک بود. من معتقدم که آنها از روحانی هم عبور خواهند کرد چون اصلاح طلبان کسانی نیستند که بتوانند با رویکرد وی به حیات سیاسی خود ادامه بدهند پس از او نیز عبور خواهد کرد.
با این فرض نیز بالاخره رأی بالای روحانی در دور اول انتخابات یازدهم را باید بر اساس حمایت آیت الله هاشمی تحلیل کنیم! خاتمی و هاشمی هم اکنون در فضای سیاسی کشور سرنوشت بسیار متفاوتی از یکدیگر ندارند.
ببینید آقای هاشمی انتظارات و توقعاتی از روحانی داشت که ممکن است محقق بشود اما حتی با این فرض هم روحانی کسی نیست که ادامه دهنده راه هاشمی باشد و هاشمی دوم نیست.
یک سئوال دیگر را می خواهم بپرسم! این که برخلاف تبلیغات دستگاه های رسانه ای مخالف اصلاح طلبان، روحانی در فیلم تبلیغاتی خود تابو شکنی کرد و توانست در رسانه ملی پس از سال های سال تصویر خاتمی را برای مردم پخش کند، همینطور سخنرانی هاشمی رفسنجانی را که مدت ها بود از این رسانه پخش نمی شد، پس از پیروزی هم بارها و بارها با این شخصیت ها و دیگر شخصیت های نزدیک به این دو نفر دیدار داشته است و انگار عامدانه خواسته است تا ارتباط خود با آنان را پر رنگ و برجسته نشان بدهد. این در حالی است که هربار هم با موج سنگین تخریب مخالفان روبرو بوده اما تاکنون به روابطش با اصلاح طلبان و چهره هایی همچون آیت الله هاشمی و خاتمی ادامه داده است. در این باره چه نظری دارید؟
نگاه کنید! در این که به هر حال افراد اصلاح طلب بیشتری در دور و بر ایشان هستند تردیدی نداریم! اما قرار نیست که با این اتفاق بگوییم گرایش ایشان به اصلاح طلبی 100 درصد است یا اینکه مثلا 90 درصد است و 10 درصد به سوی اصولگرایان گرایش دارند. ایشان همیشه موضعی متعادل داشته اند و سعی کرده اند که گرایش های افراطی به این طرف یا آن طرف نداشته باشد. الآن هم درست است که از این افراد استفاده کرده است اما فعلا زود است که قضاوت کنیم. زود است که قضاوت کنیم آیا روحانی با این افراد به خواسته ها و اهدافش می رسد یا خیر. و یا این که دل بستن ایشان به کارگزاران مفید بوده یا خیر و همینطور گرایش رییس جمهور به اصلاح طلبان نتیجه مثبت دارد یا خیر. باید زمان بگذرد ما که صبرمان زیاد است.
اول ** 1610
05/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
بازتاب درخواست ممنوع البياني خاتمي درفرانسه
بازتاب درخواست ممنوع البياني خاتمي درفرانسه ماجراي درخواست ممنوع البياني سيد محمد خاتمي رييس جمهور اسبق ايران بازتاب بسياري در رسانه هاي جهان داشته و برخي نيز همچنان به اين موضوع مي پردازند کد خبر ۴۱۹۱۲۰ تاریخ انتشار ۰۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۶ ۵۶ - 24 July 2014 ماجراي درخواست ممنوعواکنش سخنگوی قوه قضاییه به ممنوع البیانی خاتمی و دادگاه مهدی هاشمی: دادگاه میتواند حکم ممنوعالبیانی صادر کند
واکنش سخنگوی قوه قضاییه به ممنوع البیانی خاتمی و دادگاه مهدی هاشمی دادگاه میتواند حکم ممنوعالبیانی صادر کند اما سخنگوی دستگاه قضا گفت دادگاه میتواند حکمی مبنی بر ممنوعالبیان شدن صادر کند که البته این موضوع بستگی به محرومیتهای اجتماعی دارد که البته بسیار بسیار نادر استكنايه خاتمی در مورد ممنوع البیانیاش
كنايه خاتمی در مورد ممنوع البیانیاش رئیسجمهور اسبق کشورمان در واکنش به تذکر برخی از نمایندگان مجلس به وزیر دادگستری برای اجرای حکم ممنوعالبیان شدنش تاکید کرد که چنین حکمی وجود ندارد رئیسجمهور اسبق کشورمان در واکنش به تذکر برخی از نمایندگان مجلس به وزیر دادگستری برای اجرای حماجرای ممنوعالبیانی خاتمی به فرانسه رسید
ماجرای ممنوعالبیانی خاتمی به فرانسه رسیدماجرای درخواست ممنوع البیانی سید محمد خاتمی رییس جمهور اسبق ایران بازتاب بسیاری در رسانه های جهان داشته و برخی نیز همچنان به این موضوع می پردازند ماجرای درخواست ممنوع البیانی سید محمد خاتمی رییس جمهور اسبق ایران بازتاب بسیاری درواکنش محمدرضا خاتمی به ماجرای ممنوع البیانی برادرش
واکنش محمدرضا خاتمی به ماجرای ممنوع البیانی برادرش محمدرضا خاتمی در واکنش به تذکر چند نماینده به وزیر دادگستری جهت اجرای حکم ممنوعالبیان ممنوعالتصویر و ممنوعالخروج بودن سید محمد خاتمی گفت آرزو بر جوانان عیب نیست به گزارش ایسنا این فعال سیاسی اصلاحطلب عصر امروز شنبه درواکنش خاتمی به تلاش برای ممنوعالبیانی وی
واکنش خاتمی به تلاش برای ممنوعالبیانی وی رئیسجمهور اسبق کشورمان در واکنش به تذکر برخی از نمایندگان مجلس به وزیر دادگستری برای اجرای حکم ممنوعالبیان شدنش تاکید کرد که چنین حکمی وجود ندارد خبرگزاری ایسنا رئیسجمهور اسبق کشورمان در واکنش به تذکر برخی از نمایندگان مجلس بهماجرای درخواست ممنوع البیانی سید محمد خاتمی، به «فرانسه» هم رسید! / رییس جمهور اسبق، تمایلی به سخنرا
ماجرای درخواست ممنوع البیانی سید محمد خاتمی به فرانسه هم رسید رییس جمهور اسبق تمایلی به سخنرانی عمومی ندارد سید محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته ایران از نامزدی حسن روحانی حمایت میکرد اما از زمان انتخابات تا کنون بسیار کم در انظار عمومی حاضر می شود به طوری که رسابدعت جدید داعش/ مراسم ختم و ورود به مسجد ممنوع
بدعت جدید داعش مراسم ختم و ورود به مسجد ممنوع گروه تروریستی داعش مقررات جدیدی را در مناطق تحت سلطه خود در عراق وضع کرد بر اساس اعلان جدید داعش رفتن خطبا به مساجد الانبار و نینوا و برگزاری مراسم ختم ممنوع است به گزارش پایگاه اطلا ع رسانی شبکه خبر از العالم منبعی در پکاخ سفید: کاهش تحریم های ایران، اشتباه نبود/ این استراتژی ایران را با جدیت وارد مذاکرات کرد
کاخ سفید کاهش تحریم های ایران اشتباه نبود این استراتژی ایران را با جدیت وارد مذاکرات کرد خبرنگار فاکس نیوز در ادامه این گفتگو خواستار اظهار نظر در مورد گزارش نشریه دیلی بیست شد که در آن عنوان شده پس از کاهش تحریم ها اقتصاد ایران رشد کرده و در نتیجه امریکا و متحدانش اهرم برایاعتراض حدادعادل به کسانی که خواستار ممنوع البیان شدن خاتمی شدند
اعتراض حدادعادل به کسانی که خواستار ممنوع البیان شدن خاتمی شدند آفتاب روزنامه آرمان نوشت غلامعلي حداد عادل نسبت به درخواست تعدادي ديگر از نمايندگان براي ممنوعالبيان شدن سيد محمد خاتمي شديدا انتقاد كرد اين مساله در جلسهاي با حضور تعدادي از فعالان گروه موسوم به جبهه پايداري مطرواکنش مجدد خاتمی به موضوع ممنوع التصویر بودنش: خودشان هم میدانند حرف بی پایه و اساسی است
واکنش مجدد خاتمی به موضوع ممنوع التصویر بودنش خودشان هم میدانند حرف بی پایه و اساسی است سید محمد خاتمی باردیگر درباره ممنوع التصویر بودن خود واکنش نشان داد به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین حجت الاسلام سید محمد خاتمی در ضیافت افطار جمعی از ایثارگران که در حسینیه جماران برواکنش مجدد خاتمی به موضوع ممنوع التصویر بودنش
واکنش مجدد خاتمی به موضوع ممنوع التصویر بودنش سیاست > احزاب و شخصیتها - سید محمد خاتمی باردیگر درباره ممنوع التصویر بودن خود واکنش نشان داد به گزارش خبرآنلاین حجت الاسلام سید محمد خاتمی در ضیافت افطار جمعی از ایثارگران در حسینیه جماران تشکیل در پاسخ بهواکنش محمدرضا خاتمی به تلاش برای ممنوعالبیان کردن برادرش/آرزو بر جوانان عیب نیست
واکنش محمدرضا خاتمی به تلاش برای ممنوعالبیان کردن برادرش آرزو بر جوانان عیب نیست محمدرضا خاتمی در واکنش به تذکر چند نماینده به وزیر دادگستری جهت اجرای حکم ممنوعالبیان ممنوعالتصویر و ممنوعالخروج بودن سید محمد خاتمی گفت آرزو بر جوانان عیب نیست به گزارش نامه نیوز این فعال سپیشنهاد جدید دژاگه از لیگ برتر انگلیس
پیشنهاد جدید دژاگه از لیگ برتر انگلیس بازیکن ایرانی تیم فولام از تیم وست برومویچ انگلیس نیز پیشنهاد دارد به گزارش جام جم ورزشی اشکان دژاگه این روزها با پیشنهاد پنج میلیون پوندی باشگاه العربی قطر روبرو است و در آستانه پیوستن به لیگ قطر قرار دارد این در حالی است که به گفته فلیکسواکنش محمدرضا خاتمی به تلاش برای ممنوعالبیان کردن برادرش
واکنش محمدرضا خاتمی به تلاش برای ممنوعالبیان کردن برادرش محمدرضا خاتمی در واکنش به تذکر چند نماینده به وزیر دادگستری جهت اجرای حکم ممنوعالبیان ممنوعالتصویر و ممنوعالخروج بودن سید محمد خاتمی گفت آرزو بر جوانان عیب نیست آفتاب این فعال سیاسی اصلاحطلب عصر امروز شنبه در حارقم پیشنهادی فولاد به من با پرسپولیس قابل مقایسه نبود ؛ تعصب و علاقه ام به پرسپولیس را نشان خواهم داد
مكانی رقم پیشنهادی فولاد به من با پرسپولیس قابل مقایسه نبود تعصب و علاقه ام به پرسپولیس را نشان خواهم داد دروازه بان پرسپولیس خودش را از بچگی عاشق این تیم نمی دانست اما قصد دارد تعصبش به این تیم را در فصل جاری نشان دهد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز سوبا بخشنامه جدید دولت؛ کسر حق بیمه از فوقالعاده اضافه کار کارمندان ممنوع شد
با بخشنامه جدید دولت کسر حق بیمه از فوقالعاده اضافه کار کارمندان ممنوع شد معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور با صدور بخشنامه ای هرگونه کسر حق بیمه از فوق العاده اضافه کار کارکنان مشمول صندوق تامین اجتماعی شاغل در دستگاه های دولتی را منع کرد به گزارش نامه نیوز به ن-
گوناگون
پربازدیدترینها