تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 19 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى جبرئيل با وحى به نزدم مى‏آمد، نخستين چيزى كه به من القا مى‏كرد، بسم اللّه‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851682694




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باید رشته امام جمعه و جماعت در حوزه علمیه دایر شود/ از پایان‌نامه‌ها با موضوع نماز جمعه حمایت می‌کنیم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: حجت‌الاسلام تقوی در نشست خبری:
باید رشته امام جمعه و جماعت در حوزه علمیه دایر شود/ از پایان‌نامه‌ها با موضوع نماز جمعه حمایت می‌کنیم
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه گفت: ما هیچ گاه به ائمه جمعه تکلیف نمی‌کنیم که چه مطلبی را بگویند چه مطلبی را نگویند ما فقط اطلاعات را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم.


به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، حجت‌الاسلام و المسلمین سید رضا تقوی رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور در نشست خبری که صبح امروز (شنبه 4 مرداد) به مناسبت سالروز اولین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مجتمع فرهنگی آدینه برگزار شد،  اقامه نماز جمعه در ایران را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی عنوان کرد و اظهار داشت: نماز جمعه یکی از عبادات ویژه‌ای است که شرع مقدس برای هدف بسیار والایی آن را بر مسلمانان واجب کرده است.
 
وی با بیان این که اولین نماز جمعه ایران اسلامی پس از پیروزی انقلاب به امامت حضرت آیت‌الله طالقانی اقامه شد افزود: اولین نماز جمعه در 5 مرداد 58 در دانشگاه تهران اقامه شد که این مهم پنج ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دستور امام خمینی(ره) صورت گرفت.  
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه ادامه داد: به تدریج شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها درخواست‌های خود را برای اقامه نماز جمعه در شهر خود ارائه دادند و هر شهری بنا به درخواست خود به دفتر امام(ره) مراجعه می‌کرد دفتر نیز درخواست را به امام ارائه می‌دادند و در نهایت امام خمینی(ره) امام جمعه را تعیین می‌کردند پس از آن نیز مجموعه‌ای ایجاد شد که چند نفردر آن به نمایندگی از امام(ره) وظیفه معرفی امام جمعه به شهرها را برعهده داشتند.
 
حجت‌الاسلام و المسلمین تقوی اضافه کرد: بیش از 300 شهر در دوران حضرت امام(ره) دارای نماز جمعه شدند و پس از رحلت امام نیز مقام معظم رهبری با همان تلاش و جدیت این کار را دنبال کردند که در زمان ایشان شورای سیاست‌گذاری نماز جمعه تشکیل شد.
 
وی تصریح کرد: اعضای شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه 7 نفر بوده و هستند که حکم آنان از سوی مقام معظم رهبری صادر می‌شود و رئیس شورای سیاست‌گذاری نیز که بنده باشم با حکم دیگری متصدی امور نماز جمعه کشور است.  
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه به مراحل گزینش امام جماعت اشاره کرد و گفت: پس از درخواست ائمه جمعه به شورای سیاست‌گذای شورا آن را تصویب می‌کند و پس از تصویب رئیس شورا حکم صادر می‌شود، بنابراین مقدمات معرفی امام جمعه در این شهر فراهم می‌شود در این زمینه معاونت‌هایی در شورا وجود دارد که به رئیس شورا در این زمینه کمک می‌کند.
 
* ائمه جمعه بعد از امتحان ورودی مورد مصاحبه قرار می‌گیرند

حجت‌الاسلام و المسلمین تقوی البته مراحل گزینش وجود دارد ائمه جمعه بعد از امتحان ورودی مورد مصاحبه قرار می‌گیرند و سوابق علمی، فکری و رفتاری آنان مورد بررسی قرار می‌گیرد.  
 
وی همچنین اضافه کرد: ما نیروهای خود را از حوزه‌های علمیه می‌گیریم؛ امام جمعه باید به لحاظ علمی مراحلی را گذرانده باشد و حداقل باید دو سال درس خارج در حوزه علمیه را خوانده باشد و در شورای سیاست‌گذاری نسبت به توانایی‌های ائمه جمعه و وی‍ژگی‌های وی آن را برای شهر مناسبی انتخاب می‌کند.  
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه به تذکرات شورای سیاست‌گذاری به ائمه جمعه در صورت طولانی بودن خطبه‌ها اشاره کرد و افزود: اگر مطالب خطبه‌های ائمه جمعه محتوای قابل قبول نداشته و یا بیش از حد طولانی باشد به آنان تذکر می‌دهیم البته یک واحد ارزش‌یابی در آن شهرستان وجود دارد که کار ائمه جمعه را با دقت مورد بررسی قرار می‌دهد البته بایستی این دقت لازم صورت بگیرد و در صورت ضعیف یا قوی بودن امام جمعه به وی اعلام می‌کنیم.  
 
حجت‌الاسلام و المسلمین تقوی در ادامه به وظایف معاونت‌های شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه اشاره کرد و گفت: معاونت بازرسی در شورای سیاست‌گذاری کار حساسی داشته و بسیار موثر است تذکرات این معاونت نهاد نماز جمعه را تقویت می‌کند هم چنین معاونت مالی و معاونت سیاسی که اطلاع و اخبار سیاسی کشور را گردآوری می‌کند در این شورا وجود و نقش موثری دارند که اخبار گردآوری شده را به ائمه جمعه از طریق سایت امامت ارسال می‌کنند، بنابراین شورا وظیفه خود می‌داند که ائمه جمعه را در بخش اطلاع‌رسانی کمک کند.  
 
وی با بیان این که ما هیچگاه به ائمه جمعه در بیان موضوعات امری را تکلیف نمی‌کنیم افزود: ما هیچ گاه به آنان نمی‌گوییم که چه مطلبی را بگویند و چرا نگویند ما تنها اطلاعاتی را در اختیار آن‌ها می‌گذاریم به روز نگه داشتن نیروها وظیفه ما است البته معاونت سیاسی شورا پدیده‌های مهم سیاسی را در کشور تحلیل می‌کند تا سطح اطلاعاتی ائمه جمعه را بالا ببرد چرا که نماز جمعه نماز عبادی سیاسی است. 

* مدیریت نهاد جمعه پادگانی نیست

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، مدیریت نهاد جمعه در حوزه مدیریت روحانیت را نیازمند تعریف دانست و گفت: مدیریت نهاد جمعه پادگانی نیست، چرا که این گونه مدیریت‌ها نه جواب می‌دهد و نه می‌شود؛ چرا که روحانیون چهره‌هایی پسندیده و صاحب نظر و موجه هستند.  
 
حجت‌الاسلام و المسلمین تقوی معاونت سیاسی شورا را متصدی خطبه دوم نماز جمعه که خطبه سیاسی است دانست و گفت: معاونت فرهنگی بخش فرهنگی و عبادی نماز جمعه را برعهده دارد که به خطبه اول ناظر است.  
 
وی همچنین به آموزش ضمن خدمت ائمه جمعه در این شورا اشاره کرد و گفت: ائمه جمعه که وارد نهاد نماز جمعه می‌شوند از لحاظ اطلاعات و رشته علمی مورد بررسی قرار می‌گیرند، البته موفق نشده‌ایم در حوزه علمیه رشته‌ای به عنوان تربیت امام جمعه دایر کنیم، سال‌های سال طرحی آماده کردیم که امام جمعه و جماعت برای مساجد تربیت کنیم مقام معظم رهبری نیز این طرح را ارایه دادند و فرمودند من هم سفارش می‌کنم تا حوزه این کار را انجام دهد اما تاکنون در این زمینه به جایی نرسیده‌ایم.  
 
* لزوم ایجاد رشته علمی امام جمعه  جماعت در حوزه علمیه

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با بیان این که ما اعتقاد داریم که بایستی یک رشته علمی به نام امام جمعه و جماعت در حوزه علمیه دایر شود افزود: همان گونه که تربیت مدرس و دانشگاه‌های فنی مهندس تربیت می‌‌کنند در حوزه علمیه نیز نیاز داریم تا براساس نیازهای نظام رشته‌ای علمی و مدرسی علمی ارائه شود نیروها براساس نیازهای همان بخش تربیت شوند.

حجت‌الاسلام و المسلمین تقوی در ادامه آماری از تعداد مساجد کشور ارائه کرد و گفت: ما در کشور بیش از 60 هزار مسجد داریم که نیمی از آن‌ها امام جماعت دارند علاوه بر این مساجد 60 هزار دیگر نیز نیازمندیم البته در مورد دیگر 120 هزار امام جماعت هم نیازمندیم امام جماعتی که جلسه اداره امور مسجد را برعهده گرفته و با مردم ارتباط داشته باشد چرا که مسجد محل نشر فرهنگ دینی اسلامی است.  
 
وی قداست مسجد و فضای آن را در ترویج ارزش‌های دینی و فرهنگی موثر دانست و گفت: متاسفانه آن‌گونه که باید به مساجد توجه نشده است ما بایستی با امام جماعتی که از نظر علمی و آگاهی به مطالب روز و شناخت جامعه و داشتن روحیه جوانان مساجد را تقویت کنیم که در صورت تقویت به فرهنگ جامعه کمک شایانی کرده‌ایم.  
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با اعلام این در سال نزدیک به 100 نفر امام جمعه نیازمندیم اظهار داشت: البته در سطح بالاتری نیازمند تربیت نیروها در بخش عقیدتی هستیم ما در ارگان نظامی بخشی به نام عقیدتی سیاسی داریم که بایستی برای آن نیرو تربیت کنیم.  
 
حجت‌الاسلام و المسلمین تقوی در ادامه به نقش حوزه از لحاظ تقویت فکر و فرهنگ اسلامی در نظام اشاره کرد و گفت: حوزه اسلامیت نظام را با نگاهی که بر معارف دینی تسلط دارد تضمین می‌کند البته تضمین اسلامیت نظام راه‌های دیگری نیز دارد.   
 
* از پایان‌نامه‌ها با موضوع نماز جمعه حمایت می‌کنیم

وی ادامه داد: شورای نگهبان متصدی تقویت اسلامیت نظام است؛ البته در حوزه علمیه قدم‌هایی نیز برداشته شده اما تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم در هر استانی نیز دفتری داریم هماهنگ کننده کار ائمه جمعه است در این زمینه دانشگاه‌ها می‌توانند پایان نامه‌های خود را در سطح ارشد و دکترا موضوع نماز جمعه قرار دهند که در این صورت مورد حمایت ما قرار می‌گیرند.
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
 
حجت‌الاسلام و المسلمین تقوی در پاسخ به این سوال که در چند شهر کشور نماز جمعه برگزار می‌شود جوان‌ترین و پیرترین امام جمعه در کدام شهرها قرار دارد گفت: ما نزدیک به 800 شهر داریم که نماز جمعه در آن‌جاها اقامه می‌شود در کنار هر امام جمعه‌ای ستادی وجود دارد جوان‌ترین امام جماعت در کلات نادری و مسن‌ترین آن در خاوران شیراز قرار دارد.

حجت الاسلام و المسلمین تقوی افزود: خادمان نماز جمعه در بخش ستاد‌ها ۳۲ هزار نیرو هستند که اکثر آن‌ها معتمدین شهر، خانواده شهدا و فرهنگیان را شامل می‌شود.  
 
* پیگیری نهضت مصلاسازی در شهرستان‌ها

رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه به لزوم اقامه نمازجمعه به مصلا‌ها و مساجد جامع هر شهر اشاره کرد و گفت: از این ۸۰۰ شهر دو سوم آن محل اقامه نمازجمعه مناسب ندارند، بخش وسیعی از آن‌ها در خیابان‌ها و سالن‌های تربیت بدنی نمازجمعه اقامه می‌کنند. با پیگیری ما کار نهضت مصلاسازی آغاز شده و تاکنون ۲۰۰ شهر در حال ساخت مصلا هستند.  
 
وی با بیان اینکه مصلا تنها سالن اقامه نماز نبوده و مجتمع فرهنگی نیز هست، گفت: در زمینه ساخت مصلا ما هم امکانات دولتی و هم امکانات مردمی را استفاده می‌کنیم و در این زمینه نیازمند بودجه کلانی هستیم، دولت فعلی و دولت گذشته رقم بودجه برای ساخت مصلا را بسیار کم در نظر گرفتند، بنابراین رقم قطره چکانی بودجه ما را به جایی نمی‌رساند، چرا که ساخت این ساختمان‌ها هزینه زیادی دربر دارد.  
 
حجت الاسلام و المسلمین تقوی به بودجه سال ۹۳ و اختصاص ۳۰ میلیارد تومان به این شورا اشاره کرد و گفت: این ۳۰۰ میلیارد تومان بایستی میان ۲۰۰ شهر تقسیم شود که رقم این بودجه تنها برای ساخت مصلا در دو شهر متوسط تخصیص پیدا می‌کند.  
 
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه به نقش دولت در حمایت از ساخت و سازهای مصلا اشاره کرد و گفت: ما از دولت اسلامی خود توقع داریم که رقم‌ها را در بودجه بگذارد تا ما بتوانیم نمازجمعه را از اینکه هست تقویت کنیم. ما با مشکل کمبود مصلا برای اقامه نماز مواجهیم که با حمایت دولت این مشکل برطرف می‌شود.

این خبر تکمیل می‌شود...







تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن