واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: واکنش زنگنه به ادعای نفتی عربستان
وزیر نفت با اشاره به آغاز شمارش معکوس برای راه اندازی 10 واحد جدید پالایشگاهی در پارس جنوبی از افزایش 100 میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران در سال جاری خبر داد و گفت: همزمان راه اندازی 6 سکوی جدید پارس جنوبی در حال انجام است.
کد خبر: ۴۱۹۷۴۰
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۱ - 26 July 2014
وزیر نفت با اشاره به آغاز شمارش معکوس برای راه اندازی 10 واحد جدید پالایشگاهی در پارس جنوبی از افزایش 100 میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران در سال جاری خبر داد و گفت: همزمان راه اندازی 6 سکوی جدید پارس جنوبی در حال انجام است.
به گزارش خبرگزاری مهر، بیژن زنگنه در تشریح آخرین وضعیت توسعه فازهای جدید پارس جنوبی، گفت: هم اکنون 10 ردیف شیرین سازی پالایشگاههای جدید پارس جنوبی شامل طرح توسعه فاز 12، 15 تا 18 پارس جنوبی آماده وارد شدن به مدار بهره برداری قرار دارند.
وزیر نفت با اعلام اینکه همزمان با بهره برداری از واحدهای جدید پالایشگاهی راه اندازی از 6 سکوی جدید فراساحلی فازهای پارس جنوبی در خلیج فارس در حال انجام است، تصریح کرد: اقدامات انجام گرفته در فازهای پارس جنوبی را در تاریخ کشور بی سابقه است.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با یادآوری اینکه این پروژه بزرگترین، فشرده ترین و بی سابقه ترین پروژه در تاریخ صنعت گاز است که این حجم از کار، در خشکی و دریا راه اندازی می شود، بیان کرد: پیش بینی می شود تا پایان سال جاری حدود 100 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی افزوده شود.
واردات گازوئیل متوقف شد
این مقام مسئول با یادآوری اینکه در شرایط فعلی کمبود گاز مشکلات بسیاری را به وجود آورده و برای حل آن، نیازمند کمک همه جانبه هستیم، اظهار داشت: علاوه بر این تاکنون در زمینه تولید گازوئیل خودکفا هستیم و نیازی به واردات آن نداریم.
به گزارش مهر، همزمان با توقف واردات روزانه 10 میلیون لیتر گازوئیل از ابتدای سالجاری، یک مقام مسئول در شرکت ملی گاز با اشاره به ثبت رکورد گازرسانی به نیروگاهها، اعلام کرد: افزایش گازرسانی منجر به کاهش مصرف 5.5 میلیارد لیتری گازوئیل در کشور شد.
واکنش زنگنه به ادعای نفتی عربستان
زنگنه وزیر نفت همچنین در خصوص وضعیت طرح توسعه میدان مشترک گازی آرش و سهم خواهی عربستان، توضیح داد: این پرونده یک موضوع باز و حل نشده است و برای حل آن نیازمند گذشت زمان هستیم.
به گزارش مهر، میدان مشترک نفت و گاز آرش یکی از منحصر به فردترین میادین هیدروکربوری جهان است به طوری که بین سه کشور جمهوری اسلامی ایران، کویت و عربستان سعودی مشترک است.
در این بین علی ماجدی معاون امور بینالملل وزیر نفت روز گذشته در واکنشی تند به ادعای مقامات نفتی عربستان سعودی درباره مالکیت میدان نفت و گازی آرش، تاکید کرد: این میدان بین ایران و کویت در خلیج فارس مشترک بوده و عربستان هیچ سهمی از این میدان ندارد.
سال گذشته شرکتهای ملی نفت کویت (کی.پی.سی) و آرامکوی عربستان سعودی به منظور توسعه میدان نفت و گاز آرش (الدوره) کنسرسیوم (کی.جی.او) را تاسیس کردند و حتی شهریور ماه سال گذشته برای توسعه میدان مشترک آرش حفاری یک حلقه چاه اکتشافی آغاز شد.
با وجود تاسیس این شرکت مشترک نفتی، این دو کشور عربی حاشیه خلیج فارس خیلی زود بریا توسعه این میدان مشترک نفت و گاز به اختلاف رسیدند به طوری که هم اکنون توسعه این میدان مشترک نفتی توسط این دو کشور عربی متوقف شده است.
در همین حال رویترز اخیرا با انتشار گزارشی، اعلام کرده است: پروژه مشترک کویت و عربستان برای توسعه میدان گازی آرش (الدوره) که ایران هم در آن مشارکت دارد تا اطلاع ثانوی متوقف شده است. به گفته یک مقام کویتی، اختلاف عربستان سعودی و کویت بر سر نحوه شراکت در گاز تولیدی از این میدان علت اصلی توقف پروژه مشترک دو کشور در این زمینه شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]