واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ثبت نام از افغان های مقیم یزد برای صدور و تمدید پروانه کار آغاز شد یزد - ایرنا - سرپرست مدیریت کار آفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد اعلام کرد: ثبت نام از افغان های مقیم استان از چهارشنبه هفته گذشته برای صدور و تمدید پروانه اشتغال آغاز شده است.
به گزارش روزشنبه روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد، ˈفریبا آیت اللهیˈ افزود: طبق ماده 120 قانون کار ایران اتباع بیگانه نمی توانند در ایران مشغول کار شوند مگر آنکه روادید حق کار مشخصی را داشته باشند و یا مطابق قوانین و آیین نامه های مربوطه پروانه کار دریافت کنند.
وی افزود: مطابق بند ج قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوبه بهمن ماه سال 1380 و نیز ماده 156 قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، کارفرمایانی که نسبت به جذب غیر مجاز اتباع بیگانه اقدام کنند، معادل پنج برابر حداقل دستمزد روزانه معادل یک میلیون و 14هزار و 850 ریال در ازای هر روز به کارگیری افراد غیرمجاز خارجی، جریمه خواهند شد.
وی تاکید کرد :در صورت تکرار تخلف از سوی کارفرمایان ، این میزان جریمه به دو برابر افزایش خواهد یافت.
به گفته وی در صورت خودداری کارفرمایان از پرداخت جریمه مقرر در این بند تعقیب کیفری بر اساس ماده 181 قانون کار مصوب آبان ماه سال 1369مجمع تشخیص مصلحت نظام به عمل خواهد آمد.
در گزارش ارسالی اداره کل مذکور اشاره ای به مهلت قانونی زمان ثبت نام از افغان ها برای صدور و تمدید پروانه کار نشده است.
خانم آیت اللهی یادآور شد: برای تامین نیاز کارفرمایان متقاضی خدمات اتباع خارجی و استفاده صحیح از توان نیروی کار و ضرورت سازماندهی آنان ثبت نام از افغانها با همکاری پنج دفتر کفالت و اشتغال اتباع خارجی در شهرهای یزد و میبد انجام می شود.
این مقام مسئول اضافه کرد: افغانهای ذکور دارای کارت آمایش نهم که 18 تا 60 سال سن دارند، می توانند با مراجعه به دفترهای مذکور در شهرهای یزد و میبد نسبت به صدور و تمدید پروانه اشتغال خود اقدام کنند.
چندی قبل یک مقام آگاه در یزد ، از افزایش اشتغال شماری از مهاجران خارجی بخصوص افغان ها به مشاغل واسطه گری در استان هشدار داده بود.
به گفته وی با توجه به حضور مهاجران خارجی بویژه افغان ها که بصورت قانونی در استان حضور دارند، آنها باید در 56 شغل تعریف شده فعالیت داشته باشند که متاسفانه شاهد تغییر رویکرد آنها از مشاغل مجاز تعریف شده به کارهای واسطه گری هستیم.
وی بابیان اینکه شماری از افغان ها به دلیل کسب درآمد بیشتر به مشاغل واسطه گری رو آورده اند، گفته بود: دلالی در خرید و فروش ملک، آجر، ضایعات، اجاره واحدهای تولید گلخانه ای بخشی از مشاغل واسطه گری است که از سوی افغان ها رو به افزایش است.
به گفته وی ، افغان هایی که با بانوان ایرانی ازدواج کرده اند نسبت به افتتاح حساب در بانک و انتقال سند زمین، خانه، باغ و خودرو به نام همسر خود اقدام می کنند.
وی تاکیدکرد: اتباع خارجی که بصورت قانونی در ایران سکونت دارند، مجازند در 56 شغل مرتبط با کوره پزخانه ها ، امور ساختمانی، کارهای کشاورزی و سایر گروه های شغلی مانند حناسایی، تولید کود شیمیایی، تولید غذای دام و طیور و غیره فعالیت کنند.
وی مجموع جمعیت شهروندان خارجی که بصورت قانونی در استان سکونت دارند را، طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1390، 56 هزار و 842 نفر اعلام کرد که یزد در میان 10 استان کشور از نظر تعداد حضور شهروندان خارجی در ردیف هشتم قرار دارد.
به گفته وی ، اغلب اتباع خارجی در استان، افغان هستند و البته تعدادی عراقی، هندی، پاکستانی ، بنگلادشی و شماری هم متخصصان کشورهای غربی هستند که گروه اخیر در بخش راه اندازی و نصب تجهیزات کارخانه ها فعالیت دارند.
وی ادامه داد: بر اساس آمارسال مذکور، 17هزار و 102فرصت شغلی استان در اختیار اتباع خارجی بود که اغلب آنها افغان هستند.
وی ادامه داد: از این تعداد، 13هزار و 516 نفر در 56 شغل مجاز تعریف شده فعالیت دارند و سه هزار و 586 نفر نیز که اقامت آنان قانونی است اما در غیر از مشاغل مجاز تعریف شده بصورت غیرقانونی فعالیت دارند. ک1
2047/650
04/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]