محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844607412
گردشگری رمضان و فرصت هایی که از دست می رود
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گردشگری رمضان و فرصت هایی که از دست می رود تهران - ایرنا - وجود آیین ها و سنت های مختلف ماه رمضان و همچنین اماکن مقدس و مذهبی، ایران را به یکی از مناطق مستعد در گردشگری رمضان تبدیل کرده اما به نظر می رسد هنوز از این ظرفیت ها برای جذب گردشگر بهره گیری نشده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، به عقیده کارشناسان سرزمین ایران در ماه رمضان ظرفیت زیادی برای جذب گردشگر دارد که از این طریق به رونق اشتغال و درآمد منتهی خواهد شد.
در ماه مبارک رمضان که شاهد کاهش سفرها هستیم، برای بسیاری از کشورهای مسلمان تبدیل به فرصت گردشگری شده است. در ایران اما به نظر می رسد گردشگری ماه رمضان مانند بسیاری از فرصت های دیگر نادیده گرفته شده و برنامه ریزی درخوری برای جذب گردشگر در این ماه دیده نمی شود.
ماه رمضان در فرهنگ ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد و آیین های این ماه مبارک علاوه بر اینکه دارای اشتراکاتی بین تمام شهرهای کشور است، گاهی در برخی مناطق با اجرای آداب و رسوم خاص آن مناطق همراه است.
در گذشته مردم ایران برای استقبال از ماه رمضان آداب و آیین بخصوصی داشتند؛ آدابی چون نقاره زنی، کلوخ اندازون، خاک گیری، بازسازی و نوسازی مساجد و قالی های آنها، ریزه خوانی و مناجات خوانی که امروزه به دلیل اقتضائات زندگی شهری این آداب و رسوم در برخی مناطق کمرنگ شده یا از میان رفته است.
هر یک از این آیین ها دنیایی از آداب و رسوم با خود به همراه دارد که برای گردشگران جذاب و دیدنی است.
شیرازی ها، آخرین جمعه ماه شعبان را کلوخ اندازون می گویند. در این روز رسم است که مردم به گردشگاه های اطراف شهر می روند و آن روز را با خوشی به شام می رسانند، چون باور دارند که ماه مبارک رمضان، ماه عبادت است و در این ماه تنها باید عبادت کرد.
از چند روز مانده به ماه رمضان، بعضی خانواده ها نذر دارند و افطاری می دهند و بیشتر مهمانی ها به شکل افطاری برگزار می شود.
همچنین رسم است که پس از افطار، مردم به دید و بازدید می روند و گاه تا وقت سحر دور هم می نشینند، صحبت می کنند و شب چره ای شامل رنگینک، زولبیا و بامیه می خورند.
در استان مازندران مرسوم است افرادی که حاجتی داشته باشند برای برآورده شدن آن نذر ختم انعام می کنند و برای این کار از کسانی که در قرائت قرآن تبحر دارند، دعوت می کنند و هنگام خواندن قرآن مقداری نمک، چند قرص نان و چند ظرف آب در سینی بزرگی می گذارند و در مجلس قرار می دهند و پس از خواندن سوره انعام، افراد روزه خود را با غذاهایی که در سینی قرار دارد، باز می کنند و نان های باقیمانده را به عنوان تبرک در سفره نان قرار می دهند تا برکت پیدا کند و در ادامه صاحب مجلس سفره افطار را پهن می کند.
در مازندران مرسوم است کسانی که تازه به سن تکلیف می رسند و روزه می گیرند تا زمانی که از جانب بزرگ ترها به عنوان روزه سری هدیه ای نگیرند، افطار نمی کنند. معمولا این هدایا شامل چادر نماز و طلاجات برای دختران، پول و انواع نقره جات قدیمی برای پسران است.
در خراسان به ویژه در شهر بیرجند نیز مرسوم است کودکان و نوجوانان در ایام ماه رمضان در گروه های مختلف و تحت سرپرستی یک نفر به در منازل می روند و با خواندن شعرهایی، از صاحبخانه تقاضای شیرینی و خوردنی می کنند، شعرهایی که در این مراسم خوانده می شود به نام رمضانی مشهور است و معمولا توسط سرگروه خوانده می شود.
مردم گیلان نیز چند روز قبل از آغاز ماه مبارک رمضان با روزه داری به پیشواز این ماه مبارک می روند که در اصطلاح محلی به آن آیین«پیشاشو» گفته می شود. بسیاری از خانواده های گیلانی در این ماه برای افطار یک نوع شیرینی محلی تهیه می کنند که به آن رشته خوشکار می گویند.
ترکمن ها نیز در ایام ماه مبارک رمضان، آداب و رسوم مخصوص خود را برگزار می کنند. آداب و رسومی چون نماز تراویح، روز خانه تکانی، روز شیرینی پزان و مراسم ویژه نماز عید سعید فطر که خود آیینی مفصل دارد. یکی از جالب ترین رسوم ترکمن ها، تهیه جهیزیه دختران در شب های ماه مبارک است.
در منطقه آذربایجان نیز به ماه روزه داری «اوروشلوخ» گفته می شود. کلمه «اروج» یا «اروش» به زبان ترکی عبارتی است که به مفهوم روزه و روزه داری استفاده می شود.
رسم کیسه دوزی بیست وهفتم ماه رمضان از مراسم قدیمی این دیار است که هنوز در برخی مناطق استان آذربایجان زنده است. معروف است که روز بیست و هفتم ماه رمضان شب قصاص ابن ملجم است، در این روز زنان برخی مناطق کیسه ای می دوزند که به کیسه لعن ابن ملجم یا کیسه مراد معروف است، در شب بیست و هفتم ماه رمضان با هر سوزنی که به این کیسه می زنند، یک بار به ابن ملجم لعنت می فرستند. سفره های افطاری در آذربایجان به تنوع غذایی معروفند.
در این میان فرنی، شیر برنج، انواع دلمه، کتلت، کوکو، سالاد، ختایی، اهری، حلوا، پنیر، سبزی، خرماهای تزئین شده با گردو و پودر گردو، انواع مربا و حلیم ها پای ثابت سفره ها است.
جامعه مسلمان شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان نیز همانند مردمان دیگر مناطق کشور آداب و رسوم ویژه ای در ماه مبارک رمضان دارند.
مردم این استان پهناور کشور، چند روز مانده به آغاز ماه رمضان با برپایی آیین های خاصی به پیشواز ماه مبارک می روند. تعمیر و غبارروبی مساجد، اهدای فرش به مکان های مذهبی، کمک به نیازمندان و دادن خیرات از جمله برنامه های پیش از آغاز ماه مبارک رمضان در سیستان و بلوچستان است.
در روستاهای این منطقه همچنان براساس سنت دیرینه هنگام سحر، صدای سحرخوانی ریش سفیدان به گوش می رسد که با خواندن دعاهای ویژه اقدام به بیدار کردن مردم می کنند.
در کردستان نیز فرارسیدن ماه رمضان با ندای مرحبا مرحبا با آهنگ و وزن خاصی در محله ها به گوش می رسد و مردم خبردار می شوند که فردا اولین روز ماه مبارک رمضان است.
در استان بوشهر نیز رسم «گری گشو» از مهم ترین مراسم این منطقه است و رسم است اغلب خانواده هایی که کودکان کمتر از یک سال دارند به شکرانه سلامت کودکشان در این مراسم شرکت می کنند و از چند روز قبل از نیمه ماه رمضان به تهیه ملزومات این رسم می پردازند، در این روز بچه های محله با در دست داشتن کیسه ای به مراسم گری گشو می روند.
این آیین ها و سنت های متعدد باعث شده که مناطق مختلف کشور برای جذب گردشگر رمضان مستعد باشند.
هرچند بیشتر مسلمانان عادت دارند درماه رمضان در خانه های خود بمانند، اما اقامت درکشورهای دیگر طی ماه رمضان درسال های اخیر به شدت رواج یافته و به طور فزاینده ای سال به سال رونق می گیرد.
** گردشگری رمضان در کشورهای مسلمان
شاید در بین این کشورهای اسلامی عربستان سعودی با داشتن اماکن مقدسه و همچنین عمره مفرده و تمتع بیش از سایر کشورها در ماه رمضان پذیرای گردشگران رمضان باشد.
اکنون این کشور در رویکردی تازه به اهمیت سفر درماه رمضان، مقصد های سنتی خود یعنی شهرهای مقدس مسلمانان را به روی گردشگران از جمله توریست های غیرمذهبی باز کرده است.
به طور سنتی هدف های اصلی گردشگری ماه رمضان بخصوص برای گردشگران مذهبی همان شهرهای مکه و مدینه هستند اما درسال های اخیر بیشتر کشورهای خاورمیانه عربی، از جمله امارات و نیز کشور ترکیه در جذب توریست های ویژه ماه رمضان تلاش های گسترده ای صورت داده اند.
این کشور برای رونق گردشگری رمضان حتی از برپا کردن سفره های بزرگ افطاری تا تخفیف های ویژه در هتل ها و خدمات حمل و نقل دریغ نکرده اند.
برگزاری تورهای ویژه بازدید از مساجد و اماکن مذهبی و یا دیدار از جشنواره سالانه رمضان و عید فطر از جمله این برنامه هاست.
یک کارشناس گردشگری معتقد است مصادف شدن ماه رمضان و تابستان سفر را دشوار می کند. در چنین شرایطی مسافران اروپایی به ایران سفر نمی کنند. مسافران منطقه و کشورهای عربی نیز در این ماه سفر به مکه و مدینه را انتخاب می کنند.
محمد اسدی در پاسخ به این پرسش که کشورهای ترکیه و مالزی در این ماه مسافر دارند، گفت: آنها تبلیغات کرده اند و چنین مواقعی پاسخ می گیرند. برای ما چنین امکانی وجود ندارد چون ما برای شب های ماه رمضان برنامه ای نداریم. در حالی که در کشورهای دیگر به جشن رمضان معروف است.
وی اظهار کرد تنها کاری که در حال حاضر می توانیم انجام بدهیم این است که برای جذب شیعیان منطقه خلیج فارس و کشورهایی مانند قطر، امارات و عراق سرمایه گذاری کنیم. در این کشورها هوا گرم است و اگر پرواز مستقیم برقرار شود و همچنین هزینه هایی مانند اقامت کاهش بیابد، می توان آنها را ترغیب کرد به شهرهای قم و مشهد سفر کنند و ماه رمضان را آنجا بگذرانند.
اردشیر اروجی، کارشناس برنامه ریزی فرهنگی گردشگری گفت: اگر تبلیغات مناسبی صورت گیرد می توان 4 شهر را به 4 قطب گردشگری در ماه رمضان تبدیل کرد.
وی افزود: شهرهایی مانند مشهد، قم، شیراز و تهران با حرم حضرت عبدالعظیم هستند. با موضوعاتی مانند این که چه آداب و چه سننی در ماه رمضان دارند می توان برای گردشگران جذابیت ایجاد کرد.
این کارشناس حوزه گردشگری معتقد است با برنامه ریزی درست، حتی می توان شهرهای اصفهان و یزد و کرمان را نیز در محور سفر حفظ کرد تا به روند گردشگری ادامه بدهند.
** تبلیغات مهمترین ابزار جذب گردشگر
تبلیغات یکی از مهمترین ابزارهای جذب گردشگر است و گردشگری رمضان نیز تا حد زیادی به این مقوله وابسته است.
هنوز بسیاری از گردشگران به ویژه مسلمان جهان از ظرفیت های گردشگری ایران مطلع نیستند و این موضوع صنعت گردشگری ایران را در میان گردشگران ناشناخته گذاشته است.
با این حال فارغ از تبلیغات بسیاری از گردشگران که قصد سفر به ایران دارند نسبت به رعایت موازین فرهنگی و قانونی کشور اطلاعی ندارند.
به باور برخی کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان متولی این امر باید نسبت به تدوین بسته ای در این خصوص اقدام کند تا این راهنما برای توزیع بین گردشگران خارجی در اختیار سفارتخانه ها و دفاتر خدمات مسافرتی قرار گیرد.
فراهنگ (5) ** 1569**1601**
04/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]
صفحات پیشنهادی
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری: موانع پیش روی گردشگران خارجی باید از بین برود
معاون سازمان میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری موانع پیش روی گردشگران خارجی باید از بین برودمعاون مجلس حقوقی و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری گفت موانع پیش روی گردشگران خارجی باید از بین برود به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد اسدالله درویش امیری ظهرماه رمضان بهترین فرصت برای دستگیری از نیازمندان است
استانها شمال گیلان جعفرزاده ماه رمضان بهترین فرصت برای دستگیری از نیازمندان است رشت – خبرگزاری مهر عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت ماه رمضان بهترین فرصت برای دستگیری از نیازمندان و صله ارحام است به گزارش خبرنگار مهر غلامعلی جعفرزاده ظهر دوشنبه درییس کمیته امداد فیروزکوه: ماه رمضان فرصتی برای دستگیری از نیازمندان و فقرای جامعه است
رییس کمیته امداد فیروزکوه ماه رمضان فرصتی برای دستگیری از نیازمندان و فقرای جامعه است فیروزکوه- ایرنا- رییس کمیته امداد امام خمینی ره شهرستان فیروزکوه گفت ماه مبارک ضیافت الله فرصتی برای دستگیری از نیازمندان و فقرای جامعه است که خداوند آن را نصیب بندگان مخلصش می سازد به گزارشدانشکده فنی و مهندسی جم؛ فرصتی که از دست می رود/ مردم جم چشمانتظار عزم جدی مسئولان
استانها جنوب بوشهر مهر گزارش میدهد دانشکده فنی و مهندسی جم فرصتی که از دست می رود مردم جم چشمانتظار عزم جدی مسئولان جم - خبرگزاری مهر دانشکده فنی و مهندسی جم یکی از دانشکدههای زیرمجموعه دانشگاه خلیج فارس بوشهر است که ساخت این دانشگاه یکی از مطالبات اصلی مردم شهرستان جمدر گفتوگو با فارس مطرح شد نظرات نخبگان قرآنی فرصتی که زود از دست میرود/ طرح یکی از پیشکسوتان برای نمایشگاه ق
در گفتوگو با فارس مطرح شدنظرات نخبگان قرآنی فرصتی که زود از دست میرود طرح یکی از پیشکسوتان برای نمایشگاه قرآناستاد پیشکسوت قرآن با بیان اینکه اگر مسئولان به طرحهای نوین در امور قرآنی توجه نکنند این طرحها همراه با افراد به خاک سپرده میشود و بینتیجه خواهند ماند گفت من در اماه رمضان بهترین فرصت برای یاری نیازمندان و دستگیری از ایتام است
استانها شمال آذربایجان شرقی حجت الاسلام نعمت زاده ماه رمضان بهترین فرصت برای یاری نیازمندان و دستگیری از ایتام است مرند – خبرگزاری مهر امام جمعه شهرستان مرند گفت ماه مبارک رمضان به عنوان ماه بخشندگی و آمرزش گناهان بهترین فرصت برای یاری نیازمندان و دستگیری از ایتام است بهبیست و پنج رمضان شب تجلی وحدت؛ حفظ انسجام پیام روحانیون کردستانی
فیسبوک تویتر Google Cloob بیست و پنج رمضان شب تجلی وحدت حفظ انسجام پیام روحانیون کردستانی سنندج - ایرنا- روحانیون اهل سنت و تشییع استان کردستان به عنوان منادیان وحدت در این خطه از ایران اسلامی همواره در کنار هم و در راستای انسجام و وحدت گام برداشته اند و تلاش آنان منجر به تقویتفارس گزارش میدهد پاروهایی که سپیدرود را از خاموشی بیدار میکنند/ قایقرانی در دریای خاموش
فارس گزارش میدهدپاروهایی که سپیدرود را از خاموشی بیدار میکنند قایقرانی در دریای خاموشدو ملی پوش ورزش قایقرانی و از ورزشکاران حوزه گردشگری و حمایت از محیط زیست پروژه قایقرانی در رودخانه خاموش را به مسافت 760 کیلومتر و به مدت 30 تا 40 روز از استان کردستان با هدف نجات سپیدرود ازروایت زائر ایرانی از زندانهای آلسعود 15 روز توسط وهابیها شکنجههای خاص شدیم/از دست سختترین انسانها رهایی
روایت زائر ایرانی از زندانهای آلسعود15 روز توسط وهابیها شکنجههای خاص شدیم از دست سختترین انسانها رهایی یافتیمرئیس نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت به جرم اینکه مدافع مکتب اهل بیت ع بودیم مدت طولانی در زندان وهابیت به سر بردم اما میدانید سلفیها و وهامعاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان خبر داد بیمه 2 هزار صنعتگر صنایع دستی در استان ز
معاون اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان زنجان خبر دادبیمه 2 هزار صنعتگر صنایع دستی در استان زنجانمعاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت در مجموع 2 هزار صنعتگر و هنرمند صنایع دستی در استان زنجان بیمه شدهاند علی محمدی امروز دآبگیری سد داریان به شیوه فعلی طرح های گردشگری کردستان راتهدید می کند
آبگیری سد داریان به شیوه فعلی طرح های گردشگری کردستان راتهدید می کند سنندج – مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت آبگیری سد داریان به شیوه فعلی به دلیل به هم ریختگی محیط طرح های گردشگری استان کردستان را مورد تهدید قرار می دهد به گزارش خبرنگار ایرنا رسول اشتوماه رمضان بهترین فرصت برای گره گشایی کار مردم است
فیسبوک تویتر Google Cloob ماه رمضان بهترین فرصت برای گره گشایی کار مردم است گناوه - ایرنا - امام جمعه گناوه گفت ماه مبارک رمضان بهترین ماه برای نیکی کردن و جلب خشنودی خداوند است که انفاق دادن و گره گشایی از مشکلات و گرفتاری های مردم از مهم ترین آن است به گزارش ایرنا حجت الاسلورود پیکرهای پاک 16 شهید تفحصشده در کردستان عراق به میهن اسلامی
ورود پیکرهای پاک 16 شهید تفحصشده در کردستان عراق به میهن اسلامی این شهدا مربوط به مناطق عملیاتی حاج عمران ماووت دربندیخان و عملیاتهای کربلای 7 والفجر 2 وتک دشمن در سالهای 65 و 66 هستند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس مقاومت جام نیوز به نقل از فارس پیکرهای مطراهاندازی کانون ملی گردشگری در کردستان
یکشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۲ مسئول کانون ملی گردشگری کردستان راهاندازی کانون ملی گردشگری در این استان خبر داد تیمور خالدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی کردستان گفت با توجه به اهمیت نقش کانون ملی هماهنگی گردشگری در راستای همافزایی و توان دستگامسابقات فوتسال جام رمضان شهرستان زیرکوه تیم فوتسال شیرخند در مقابل بنمرود مغلوب شد
مسابقات فوتسال جام رمضان شهرستان زیرکوهتیم فوتسال شیرخند در مقابل بنمرود مغلوب شدرئیس اداره ورزش و جوانان زیرکوه گفت در مسابقات فوتسال زهان زیرکوه تیم بنمرود با 12 گل از سد شیرخند گذشت جعفر علیآبادی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار کرد در راستای ترویج ورزشهاپس از ماه مبارک رمضان کتاب «فرصت آفتاب» در زنجان رونمایی میشود
پس از ماه مبارک رمضانکتاب فرصت آفتاب در زنجان رونمایی میشودکتاب فرصت آفتابی مجموعهای از اشعار شعرای استان زنجان پس از ماه مبارک رمضان در استان زنجان رونمایی میشود به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان معاون فرهنگی وسیانان: فرصت به وجود آمده را از دست ندهید/ به مذاکره با ایران ادامه دهید
سیانان فرصت به وجود آمده را از دست ندهید به مذاکره با ایران ادامه دهید یک شبکه خبری آمریکایی در گزارشی دیدگاههای ۲ تحلیلگر را درباره لزوم ادامه مذاکرات هستهای با ایران و از دست ندادن فرصت به وجود آمده تشریح کرد آفتاب به گزارش فارس شبکه خبری سیانان گزارشی با عنوان-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها