تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844607412




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گردشگری رمضان و فرصت هایی که از دست می رود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گردشگری رمضان و فرصت هایی که از دست می رود تهران - ایرنا - وجود آیین ها و سنت های مختلف ماه رمضان و همچنین اماکن مقدس و مذهبی، ایران را به یکی از مناطق مستعد در گردشگری رمضان تبدیل کرده اما به نظر می رسد هنوز از این ظرفیت ها برای جذب گردشگر بهره گیری نشده است.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، به عقیده کارشناسان سرزمین ایران در ماه رمضان ظرفیت زیادی برای جذب گردشگر دارد که از این طریق به رونق اشتغال و درآمد منتهی خواهد شد.
در ماه مبارک رمضان که شاهد کاهش سفرها هستیم، برای بسیاری از کشورهای مسلمان تبدیل به فرصت گردشگری شده است. در ایران اما به نظر می رسد گردشگری ماه رمضان مانند بسیاری از فرصت های دیگر نادیده گرفته شده و برنامه ریزی درخوری برای جذب گردشگر در این ماه دیده نمی شود.
ماه رمضان در فرهنگ ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد و آیین های این ماه مبارک علاوه بر اینکه دارای اشتراکاتی بین تمام شهرهای کشور است، گاهی در برخی مناطق با اجرای آداب و رسوم خاص آن مناطق همراه است.
در گذشته مردم ایران برای استقبال از ماه رمضان آداب و آیین بخصوصی داشتند؛ آدابی چون نقاره زنی، کلوخ اندازون، خاک گیری، بازسازی و نوسازی مساجد و قالی های آنها، ریزه خوانی و مناجات خوانی که امروزه به دلیل اقتضائات زندگی شهری این آداب و رسوم در برخی مناطق کمرنگ شده یا از میان رفته است.
هر یک از این آیین ها دنیایی از آداب و رسوم با خود به همراه دارد که برای گردشگران جذاب و دیدنی است.
شیرازی ها، آخرین جمعه ماه شعبان را کلوخ اندازون می گویند. در این روز رسم است که مردم به گردشگاه های اطراف شهر می روند و آن روز را با خوشی به شام می رسانند، چون باور دارند که ماه مبارک رمضان، ماه عبادت است و در این ماه تنها باید عبادت کرد.
از چند روز مانده به ماه رمضان، بعضی خانواده ها نذر دارند و افطاری می دهند و بیشتر مهمانی ها به شکل افطاری برگزار می شود.
همچنین رسم است که پس از افطار، مردم به دید و بازدید می روند و گاه تا وقت سحر دور هم می نشینند، صحبت می کنند و شب چره ای شامل رنگینک، زولبیا و بامیه می خورند.

در استان مازندران مرسوم است افرادی که حاجتی داشته باشند برای برآورده شدن آن نذر ختم انعام می کنند و برای این کار از کسانی که در قرائت قرآن تبحر دارند، دعوت می کنند و هنگام خواندن قرآن مقداری نمک، چند قرص نان و چند ظرف آب در سینی بزرگی می گذارند و در مجلس قرار می دهند و پس از خواندن سوره انعام، افراد روزه خود را با غذاهایی که در سینی قرار دارد، باز می کنند و نان های باقیمانده را به عنوان تبرک در سفره نان قرار می دهند تا برکت پیدا کند و در ادامه صاحب مجلس سفره افطار را پهن می کند.
در مازندران مرسوم است کسانی که تازه به سن تکلیف می رسند و روزه می گیرند تا زمانی که از جانب بزرگ ترها به عنوان روزه سری هدیه ای نگیرند، افطار نمی کنند. معمولا این هدایا شامل چادر نماز و طلاجات برای دختران، پول و انواع نقره جات قدیمی برای پسران است.
در خراسان به ویژه در شهر بیرجند نیز مرسوم است کودکان و نوجوانان در ایام ماه رمضان در گروه های مختلف و تحت سرپرستی یک نفر به در منازل می روند و با خواندن شعرهایی، از صاحبخانه تقاضای شیرینی و خوردنی می کنند، شعرهایی که در این مراسم خوانده می شود به نام رمضانی مشهور است و معمولا توسط سرگروه خوانده می شود.
مردم گیلان نیز چند روز قبل از آغاز ماه مبارک رمضان با روزه داری به پیشواز این ماه مبارک می روند که در اصطلاح محلی به آن آیین«پیشاشو» گفته می شود. بسیاری از خانواده های گیلانی در این ماه برای افطار یک نوع شیرینی محلی تهیه می کنند که به آن رشته خوشکار می گویند.
ترکمن ها نیز در ایام ماه مبارک رمضان، آداب و رسوم مخصوص خود را برگزار می کنند. آداب و رسومی چون نماز تراویح، روز خانه تکانی، روز شیرینی پزان و مراسم ویژه نماز عید سعید فطر که خود آیینی مفصل دارد. یکی از جالب ترین رسوم ترکمن ها، تهیه جهیزیه دختران در شب های ماه مبارک است.
در منطقه آذربایجان نیز به ماه روزه داری «اوروشلوخ» گفته می شود. کلمه «اروج» یا «اروش» به زبان ترکی عبارتی است که به مفهوم روزه و روزه داری استفاده می شود.
رسم کیسه دوزی بیست وهفتم ماه رمضان از مراسم قدیمی این دیار است که هنوز در برخی مناطق استان آذربایجان زنده است. معروف است که روز بیست و هفتم ماه رمضان شب قصاص ابن ملجم است، در این روز زنان برخی مناطق کیسه ای می دوزند که به کیسه لعن ابن ملجم یا کیسه مراد معروف است، در شب بیست و هفتم ماه رمضان با هر سوزنی که به این کیسه می زنند، یک بار به ابن ملجم لعنت می فرستند. سفره های افطاری در آذربایجان به تنوع غذایی معروفند.
در این میان فرنی، شیر برنج، انواع دلمه، کتلت، کوکو، سالاد، ختایی، اهری، حلوا، پنیر، سبزی، خرماهای تزئین شده با گردو و پودر گردو، انواع مربا و حلیم ها پای ثابت سفره ها است.
جامعه مسلمان شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان نیز همانند مردمان دیگر مناطق کشور آداب و رسوم ویژه ای در ماه مبارک رمضان دارند.
مردم این استان پهناور کشور، چند روز مانده به آغاز ماه رمضان با برپایی آیین های خاصی به پیشواز ماه مبارک می روند. تعمیر و غبارروبی مساجد، اهدای فرش به مکان های مذهبی، کمک به نیازمندان و دادن خیرات از جمله برنامه های پیش از آغاز ماه مبارک رمضان در سیستان و بلوچستان است.
در روستاهای این منطقه همچنان براساس سنت دیرینه هنگام سحر، صدای سحرخوانی ریش سفیدان به گوش می رسد که با خواندن دعاهای ویژه اقدام به بیدار کردن مردم می کنند.
در کردستان نیز فرارسیدن ماه رمضان با ندای مرحبا مرحبا با آهنگ و وزن خاصی در محله ها به گوش می رسد و مردم خبردار می شوند که فردا اولین روز ماه مبارک رمضان است.
در استان بوشهر نیز رسم «گری گشو» از مهم ترین مراسم این منطقه است و رسم است اغلب خانواده هایی که کودکان کمتر از یک سال دارند به شکرانه سلامت کودکشان در این مراسم شرکت می کنند و از چند روز قبل از نیمه ماه رمضان به تهیه ملزومات این رسم می پردازند، در این روز بچه های محله با در دست داشتن کیسه ای به مراسم گری گشو می روند.
این آیین ها و سنت های متعدد باعث شده که مناطق مختلف کشور برای جذب گردشگر رمضان مستعد باشند.
هرچند بیشتر مسلمانان عادت دارند درماه رمضان در خانه های خود بمانند، اما اقامت درکشورهای دیگر طی ماه رمضان درسال های اخیر به شدت رواج یافته و به طور فزاینده ای سال به سال رونق می گیرد.

** گردشگری رمضان در کشورهای مسلمان
شاید در بین این کشورهای اسلامی عربستان سعودی با داشتن اماکن مقدسه و همچنین عمره مفرده و تمتع بیش از سایر کشورها در ماه رمضان پذیرای گردشگران رمضان باشد.
اکنون این کشور در رویکردی تازه به اهمیت سفر درماه رمضان، مقصد های سنتی خود یعنی شهرهای مقدس مسلمانان را به روی گردشگران از جمله توریست های غیرمذهبی باز کرده است.
به طور سنتی هدف های اصلی گردشگری ماه رمضان بخصوص برای گردشگران مذهبی همان شهرهای مکه و مدینه هستند اما درسال های اخیر بیشتر کشورهای خاورمیانه عربی، از جمله امارات و نیز کشور ترکیه در جذب توریست های ویژه ماه رمضان تلاش های گسترده ای صورت داده اند.
این کشور برای رونق گردشگری رمضان حتی از برپا کردن سفره های بزرگ افطاری تا تخفیف های ویژه در هتل ها و خدمات حمل و نقل دریغ نکرده اند.
برگزاری تورهای ویژه بازدید از مساجد و اماکن مذهبی و یا دیدار از جشنواره سالانه رمضان و عید فطر از جمله این برنامه هاست.
یک کارشناس گردشگری معتقد است مصادف شدن ماه رمضان و تابستان سفر را دشوار می کند. در چنین شرایطی مسافران اروپایی به ایران سفر نمی کنند. مسافران منطقه و کشورهای عربی نیز در این ماه سفر به مکه و مدینه را انتخاب می کنند.
محمد اسدی در پاسخ به این پرسش که کشورهای ترکیه و مالزی در این ماه مسافر دارند، گفت: آنها تبلیغات کرده اند و چنین مواقعی پاسخ می گیرند. برای ما چنین امکانی وجود ندارد چون ما برای شب های ماه رمضان برنامه ای نداریم. در حالی که در کشورهای دیگر به جشن رمضان معروف است.
وی اظهار کرد تنها کاری که در حال حاضر می توانیم انجام بدهیم این است که برای جذب شیعیان منطقه خلیج فارس و کشورهایی مانند قطر، امارات و عراق سرمایه گذاری کنیم. در این کشورها هوا گرم است و اگر پرواز مستقیم برقرار شود و همچنین هزینه هایی مانند اقامت کاهش بیابد، می توان آنها را ترغیب کرد به شهرهای قم و مشهد سفر کنند و ماه رمضان را آنجا بگذرانند.
اردشیر اروجی، کارشناس برنامه ریزی فرهنگی گردشگری گفت: اگر تبلیغات مناسبی صورت گیرد می توان 4 شهر را به 4 قطب گردشگری در ماه رمضان تبدیل کرد.
وی افزود: شهرهایی مانند مشهد، قم، شیراز و تهران با حرم حضرت عبدالعظیم هستند. با موضوعاتی مانند این که چه آداب و چه سننی در ماه رمضان دارند می توان برای گردشگران جذابیت ایجاد کرد.
این کارشناس حوزه گردشگری معتقد است با برنامه ریزی درست، حتی می توان شهرهای اصفهان و یزد و کرمان را نیز در محور سفر حفظ کرد تا به روند گردشگری ادامه بدهند.

** تبلیغات مهمترین ابزار جذب گردشگر
تبلیغات یکی از مهمترین ابزارهای جذب گردشگر است و گردشگری رمضان نیز تا حد زیادی به این مقوله وابسته است.
هنوز بسیاری از گردشگران به ویژه مسلمان جهان از ظرفیت های گردشگری ایران مطلع نیستند و این موضوع صنعت گردشگری ایران را در میان گردشگران ناشناخته گذاشته است.
با این حال فارغ از تبلیغات بسیاری از گردشگران که قصد سفر به ایران دارند نسبت به رعایت موازین فرهنگی و قانونی کشور اطلاعی ندارند.
به باور برخی کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان متولی این امر باید نسبت به تدوین بسته ای در این خصوص اقدام کند تا این راهنما برای توزیع بین گردشگران خارجی در اختیار سفارتخانه ها و دفاتر خدمات مسافرتی قرار گیرد.
فراهنگ (5) ** 1569**1601**



04/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن