واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مرداد ۱۳۹۳ (۱۰:۳۶ق.ظ)
ايران: صدايي که از تهران شنيده شد
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه ايران چنين نوشت:
براي غزه مظلوم و گرفتار در چنگ قساوت صهيونيستها همه آمده بودند. فاجعهاي که باريکه غزه را به قلب مجروح بشريت تبديل کرده، امروز صبر و تحمل از کف همه انسانهاي آزاديخواه ربوده است. غزه اکنون نقطه پيوند ميان همه انسانهاي آزاديخواهي است که جهان را عاري از ظلم و خشونت ميخواهند.
تهران ديروز در تابستان داغ ماه رمضان، جلوههاي زيبا از يکرنگي و اتحاد حول آرمان فلسطين را به نمايش گذاشت. در صف بلند راهپيمايي، اصلاحطلبان به همان اندازه گسترده حضور يافتند که اصولگرايان. روز قدس امسال در ايران و منطقه به معناي واقعي بازتابي از نگراني عميق نسبت به حق حيات انسانهاي مظلوم بود.
صحنههايي که ديروز در خيابانهاي تهران به نمايش درآمد، روز قدس امسال را به روزي متفاوت در تقويم 35 ساله جمهوري اسلامي تبديل کرد. در ايامي که دولتهاي عربي راه انفعال را پيش گرفتهاند، تهران تنها تريبون براي انعکاس صداي فلسطينيان شده است.
ايران، امروز موقعيتي حساستر از همه دورههاي تاريخ در قبال وضعيت فلسطين پيدا کرده است. همه پشتوانههاي منطقهاي فلسطين فرو ريخته است و ساکنان فلسطين اشغالي چنين سطحي از تنهايي و غربت را حس نکرده بودند. بزرگترين متحد انقلابيون غزه (اخوانالمسلمين) در مصر به اسارت کشيده شده است. سوريه خط مقدم دفاع از مقاومت در جنگي براي صيانت خويش گرفتار است و در اين سوي منطقه حاميان مالي فلسطين در کشورهاي شيخنشين، راه خود را از حماس جدا کردهاند.
در تهران اما هيچ کس سکوت و مماشات دولتهاي عربي و جامعه بينالمللي را بر نميتابد. از اين رو حسن روحاني و محمدجواد ظريف با همان شدت لحن، سازمان ملل و دولتهاي منطقه را تقبيح ميکنند که علي لاريجاني در مجلس.
اگر شهروندان ايراني سالهاي گذشته در چنين روزي با انگيزه زنده نگه داشتن خواست ملت فلسطين ميآمدند، اکنون اميدوارند به يمن موقعيت تازه ديپلماسي دولت اعتدال، بتوانند صداي مردم مظلوم را در کريدورهاي بينالمللي انعکاس دهند. در نگاه دولتمردان ايران، عواقب اين سکوت و تسامح جهاني در قبال غزه، بسي خطرناکتر از نقشههاي ماجراجويانه تلآويو است، چنانکه رئيس ديپلماسي ايران گفته است مشي کنوني شوراي امنيت با هيچ منطقي توجيهپذير نيست مشي که در آن اين شورا براي حادثه سقوط هواپيماي مالزي جلسهاي فوري تشکيل ميدهد، ظرف چند ساعت پرونده جنايت جنگي براي آن مي سازد و سپس تيمي نيز مأمور پيگرد و مجازات عاملان جنايت ميکند اما در اين ميان دبير کل سازمان ملل راهي منطقه خاورميانه مي شود و در اوج کشتار کودکان و زنان غزه هيچ دستورکاري براي تحريم يا مجازات اسرائيل ارائه نميشود.
از اين رو صداها و سخنهايي که اين روزها از تهران در ارتباط با فاجعه غزه شنيده ميشود، از جنس ديگري است. حتي عملگراترين افراد که تا پيش از اين به کارايي مذاکره و ديپلماسي خوشبين بودند، اکنون خواهان استفاده از اهرم تحريم و فشار بر جبهه اسرائيلي هستند.
حوادث غزه مهر تأييد بر نظريه کساني است که معتقد بودند حکومت ماجراجوي تلآويو فقط با اهرم اجبار و فشار و تحريم، مهارپذير است. واقعه غزه حلقه تکميلي از زنجيره نقض سيستماتيک حقوق بينالملل توسط نسل جديد حاکمان تلآويو است که مراحل قبلي آن را در پروژه ماجراجويانه شهرکسازي، مخالفت با عضويت فلسطين در سازمان ملل و نيز هدف قراردادن کاروانهاي امداد و صلح جهاني ديديم.
اين گفته ديگر يک شعار نيست که غزه به آزموني بزرگ براي اراده جامعه بينالمللي در عرصه صلح و امنيت تبديل شده تبديل گشته است. سياستگذاران امريکا که چندي بود حلقههاي مفقوده صلح را در افغانستان و عراق ميجستند اکنون ناگزيرند بارديگر بر سرزمينهاي اشغالي تمرکز کنند و توصيه آن گروه از انديشمندان را مرور کنند که همه جنبشهاي ضد غربي و ضد امريکايي بزرگ و کوچک در خاورميانه و شمال آفريقا از فلسطين الهام ميگيرند، گويي مقدر اين بود که جنگ ويرانگر صهيونيستها در اين باريکه کوچک درميگرفت تا ناظران جهاني دريابند که همچنان فلسطين محور و مدار معادلات صلح و حقوق بشر است و قبل از هر طرح و تدبيري براي صلح در سوريه، عراق يا افغانستان بايد براي مهار ماشين خشونت تلآويو چاره جست.
نويسنده: محمد نوري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]