تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، انسان را خوش اخلاق، با سخاوت و پاكيزه جان مى‏نمايد و روزى را زياد مى‏كند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832766769




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از درگذشت بنیانگذار کتابخانه و موزه ملی ملک تا افتتاح بزرگترین پالایشگاه نفت سنگین جهان


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: امروز در تاریخ؛
از درگذشت بنیانگذار کتابخانه و موزه ملی ملک تا افتتاح بزرگترین پالایشگاه نفت سنگین جهان
افتتاح بزرگترین پالایشگاه نفت سنگین جهان، بنیانگذار کتابخانه و موزه ملی ملک در تهران، کشف عنصر پرقدرت رادیوم و ... از مهم‌ترین رخدادهای تاریخی امروز است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز 4 مرداد 1393 خورشیدی برابر با 28 رمضان 1435 هجری و 26 جولای 2014 میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخی امروز از این قرار است:



افتتاح بزرگترین پالایشگاه نفت سنگین جهان در بندرعباس (1376 ش)
در چهارم مرداد ماه 1376 بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت سنگین جهان در بندرعباس که از مرحله طراحی تا ساخت و نصب تجهیزات آن، توسط متخصصان و کارشناسان داخلی صورت گرفته بود به بهره‌برداری رسید. این پالایشگاه از جمله طرح‌های مهم صنعت نفت کشور بوده و برای بالا بردن ظرفیت تولید فرآورده‌های نفتی در کشور و تامین مصارف داخلی و صدور بخشی از آن به خارج طرح ریزی شده است. ظرفیت این پالایشگاه با اشتغال زایی 1200 نفر، بیش از 230 هزار بشکه در روز می‌باشد. اجرای عملیات طرح عظیم آب‌رسانی از دریا به پالایشگاه به طور جداگانه و همزمان با عملیات اجرایی پالایشگاه با استفاده از امکانات گسترده صنعت نفت از جمله ویژگی‌های احداث آن می‌باشد که برای اولین بار در نوع خود صورت گرفته است.

دیدار مسؤولان ایرانی با دبیرکل سازمان ملل پس از قبول قطعنامه 598 (1367ش)
دبیرکل سازمان ملل متحد به محض دریافت پذیرش رسمی قطعنامه 598 از سوی ایران، به تلاش وسیعی دست زد و پس از مشورت با اعضای شورای امنیت، رسماً از وزرای خارجه ایران و عراق دعوت کرد به منظور انجام مذاکرات مربوط به اجرای قطعنامه، بلافاصله به نیویورک سفر کنند تا از سوم مرداد 1367ش، ملاقات‌ها و مذاکرات لازم صورت گیرد. از این رو هیئتی در رأس وزیر وقتِ امور خارجه ایران در دوم مرداد راهی نیویورک گردید و پس از دیدار و گفتگو با رییس شورای امنیت، مذاکرات خود را با دبیرکل سازمان ملل متحد آغاز کرد. این مذاکرات که جهت تعیین روز و شرایط آتش‌بس به اجرا درمی‌آمد، در حالی صورت گرفت که روز قبل از آن، منافقین با حمایت ارتش عراق از مرز منطقه غرب گذشته و به اسلام آباد وارد شده بودند و به سمت کرمانشاه پیشروی می‌کردند. سرانجام پس از ده جلسه دیدار و گفتگوی هیئت ایرانی با دبیر کل سازمان ملل در مورد زمان آتش‌بس و عقب‌نشینی دو طرف به مرزهای بین‌المللی، اقدامات نهایی صورت گرفت. به این ترتیب در 29 مرداد 1367ش برابر با 20 اوت 1988م آتش‌بس به طور رسمی برقرار شد.

درگذشت "غلامرضا کیوان سمیعی" شاعر معاصر (1372 ش)
غلامرضا سمیعی متخلص به کیوان در سال 1292ش در کرمانشاه به دنیا آمد. وی در کنار دروس دبستان به فراگیری علوم عربی و قرآن پرداخت و تا مقاطع بالاتر ادامه داد. در نوزده سالگی برای ادامه تحصیل علوم دینی راهی قم و مشهد شد و از حضرات آیات شاه‌آبادی، حجت‌کوه‌کمره‌ای و ادیب نیشابوری ثانی و... بهره برد. وی در تهران مباحث کلام و عرفان، معقول و منقول و ریاضیات را فرا گرفت و سپس در زادگاه خود به امور اداری پرداخت. استاد کیوان سمیعی در طول حیات خویش، تحقیقات عمیقی درباره شعر، عرفان و ادب فارسی انجام داده و در کنار کار، به پژوهش و تحقیق پرداخته و آثاری را به وجود آورده است. از جمله این آثار، اوراق پراکنده، مقدمه بر خاک نشینان عشق و رساله تاریخ فلسفه و... می‌باشند. وی قبل از مرگ، کتابخانه شخصی خود را به دانشکده ادبیات دانشگاه رازی کرمانشاه اهدا کرد. استاد سمیعی در پی سرطان حنجره در 80 سالگی درگذشت و در قطعه مقبرةالشعراء بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

برپایی مراسم بزرگداشت به مناسبت درگذشت شیخ احمد کافی(1357ش)
به مناسبت درگذشت شیخ احمد کافی مراسم بزرگداشتی در تهران از ساعت 18 الی 20، با حضور جمعیتی حدود 10 هزار نفر و با سخنرانی آقایان سید کمل مرتضوی و شیخ حسن کافی در مسجد ارک برگزار شد. در پایان ضمن برپایی تظاهرات و شکسته شدن شیشه های چند اتومبیل، حدود 9 نفر دستگیر شدند.

درگذشت "ابو معشر بلخی" محدث و منجم(272 ق)
ابومعشر جعفر بن محمد بن عمر بلخی، حکیم و منجم، در ابتدا در بغداد از محدثین بزرگ بود و با فلسفه و حکمت و علوم عقلی مخالفت می‌کرد ولی بعدها به این علوم متمایل گردید و به مدارج بالایی در آن‌ها دست یافت. ابومعشر در اثر همت عالی و تلاش خستگی‌ناپذیر خود، در تمامی شعب حکمت، خصوصاً ریاضیات، نجوم و هیئت دارای بصیرتی فوق العاده بود و استاد کل و سرآمد اهل فن به شمار می‌رفت. ابومعشر تالیفات متعددی در نجوم و ریاضی دارد از قبیل: اثبات علم النجوم، زیج الهَزارات، المَدخلُ الکبیر و... . ابومعشر مشهورترین منجم مسلمان بود و اشتهار او تا قرن‌ها بعد نیز همچنان حفظ شد. بر اساس دیدگاه ابومعشر، همهٔ معارف، منشأ الهی دارد و علم نجوم نیز از این قاعده مستثنی نیست. آثار ابومعشر از لحاظ در برداشتن بخش‌هایی از نوشته‌های کهن که اصل آن‌ها از بین رفته، قابل توجه است.

وفات سیدمحمد شیرازی؛ سلطان الواعظین (1391ق)
وی فرزند ارجمند حاج سیدعلی‌اکبر (اشرف‌الواعظین) معروف به اکبرشاه می‌باشد که در ماه ذی‌القعدةالحرام سال ۱۳۱۴ق در تهران متولد شده و در حجر والد ماجد تربیت کامل یافته و مقدمات اولیه را در مدرسه پامنار تهران خوانده و در سال ۱۳۲۶ق با والد مبرورش مشرف به عتبات عالیات شده و طی مدت دو سال در کربلا توقف و تحصیلات سطوح متوسطه را در نزد مرحوم فاضل مرندی و شهرستانی خاتمه داده است. سیدمحمد شیرازی در خدمت پدر به کرمانشاه مراجعت و به وظائف تبلیغاتی از طریق منبر مشغول گردیده و برای تکمیل علم و کمال و انجام وظائف و افاضه و استفاضه مسافرت‌های بسیاری به بلاد اسلامی عراق و سوریه و فلسطین و اردن و مصر و هندوستان نموده و با طوائف بسیاری از یهود و نصاری و هنود و منحرفین از دین از قبیل بهائی‌ها و قادیانی‌ها مناظرات دینی و مذهبی نموده که مهم‌ترین آن‌ها دو مناظره بزرگ وی در ۱۳۴۵ق است، یکی با برهمائیان در حضور قائد بزرگ هند گاندی در دهلی، و دیگری با دو عالم بزرگ سنت و جماعت حافظ محمد رسید و شیخ عبدالسلام در مدت ده شب و هر شب هشت ساعت، در شهر پیشاور پنجاب. جریان مناظره‌های سلطان‌الواعظین در تمام جراید آن زمان هند درج گردید. از آثار سیدمحمد شیرازی؛ «شب‌های پیشاور» در یک‌هزار و پنجاه صفحه (حاوی گزارش مجلس مناظره‌اش در پیشاور)؛ «صد مقاله سلطانی»؛ «ردیه بر یهود و نصارا»؛ «گروه رستگاران یا فرقه ناجیه» (در دو مجلد) را می‌توان نام برد. سلطان‌الواعظین در بیست و هشتم رمضان‌المبارک سال ۱۳۹۱ هجری قمری در تهران وفات نموده و جنازه‌اش با تجلیل فراوان به شهر مقدس قم و با تشییع آبرومندی که از طرف آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی (رحمةالله‌علیه) از آن واعظ شهیر به‌عمل آمد در مقبره ابوحسین مدفون گردید. زمان درگذشت سلطان‌الواعظین بنا به روایتی دیگر، بیستم شعبان‌المعظم ۱۳۹۱ق اعلام گردیده است. نقل است که پس از فوت سلطان‌الواعظین؛ حجت‌الاسلام والمسلمین حائری تهرانی، مرحوم ثقة‌الاسلام حاج سیدجواد سه‌دهی را که از منبری‌های برجسته تهران بوده در خواب می‌بیند که در باغ بسیار بزرگی با وضع بسیار خوشی است، می‌پرسد: آقای سه‌دهی چطوری؟ می‌گوید: بسیار خوبم و از وقتی که آقای سلطان‌الواعظین آمده است به هرکدام از ما یک درجه داده‌اند.

درگذشت حاج حسین آقا ملک، بنیانگذار کتابخانه و موزه ملی ملک در تهران و واقف بزرگترین مجموعه وقفیات آستان قدس رضوی (1351ش)
حسین مَلِک معروف به حاج حسین آقا ملک، موسس موزه و کتابخانه ملک به همراه املاک و مستغلات وقف آستان قدس رضوی در سال ۱۳۱۶ می‌باشد. ملک زادهٔ سده سیزده و درگذشته به سال ۱۳۵۱ هجری خورشیدی، فرزند ارشد حاج محمد کاظم ملک‌التجار بود. ثروتمند بزرگ آذری تبار، زاده تهران و مستقر در مشهد که خیریات و موقوفات او مشهور است. وسعت موقوفات مرحوم ملک تا حدی است که فقط آستان قدس رضوی اداره‌ای به نام اداره موقوفات ملک دارد. کتاب‌خانه و موزه‌ای عظیم نیز از وی باقی مانده که در شهر تهران واقع است. از دیگر کارهای خیریه او اختصاص دومیلیون متر مربع زمین جهت ساخت خانه برای فرهنگیان و واگذاری چند ده‌هزار متر زمین برای پارک عمومی در مشهد است. یکی از میادین اصلی شهر مشهد ملک‌آباد نام دارد که در جوار باغ بسیار بزرگی به همین نام قرار گرفته‌است. مشهور است که مرحوم ملک وارثی از خود به جا نگذاشته‌است.

درگذشت مالک دیلمی ، خوشنویس (941ق)
مولانا مالک دیلمی (۹۲۴-۹۶۹ ه‍.ق/۱۵۱۸-۱۵۶۲ م) از کاتبان و خوشنویسان اهل فیلواگوش قزوین در قرن دهم هجری است. او از خوشنویسان و نستعلیق نویسان زبردست به‌شمار می‌آید که خطوط جلی و خفی (درشت و ریز) را با مهارت و به درستی می‌نوشت. کتیبه های عمارت چهل ستون از آثار اوست.

مرگ "پیر کورنی" نویسنده و ادیب معروف فرانسوی (1686م)
پیر کورنی، نخستین شاعر دراماتیک و داستانی قرن هفدهم، در ۱۰ مارس ۱۶۰۶م در فرانسه به‌دنیا آمد. پیر کورنی به نمایش‌نامه‌نویسی علاقه بسیار داشت و در این کار تا آنجا پیشرفت کرد که بعدها پدر نمایش‌نامه‌نویسی فرانسه و بنیان‌گذار تئاتر کلاسیک در این کشور لقب گرفت. کورنی در اشعارش زبانی ساده و روان را به‌کار می‌گرفت و به‌همین دلیل بسیاری از اشعار او به‌صورت پند در میان مردم فرانسه رواج یافته است. کورنی در نمایش‌نامه‌های خود در پی توصیف روح بشر بود و نمایش روح بشر را جای‌گزین نمایش ظواهر و افعال و حرکات نمود. وی موضوع نمایش‌نامه‌های خود را از اساطیر و تاریخ می‌گرفت. قهرمانان آثار او از معیار عادی زندگی فراتر رفته، انسان‌هایی شجاع و بشردوست هستند و قدرت اراده و غرور و عقل را تا حد فوق بشر ارائه می‌دهند. کورنی یک شاعر دراماتیک است گرچه چند نمایش‌نامه کمدی نیز نوشته است ولی شهرت او بیش‌تر در تراژدی می‌باشد. او درحقیقت، تراژدی و حتی تئاتر کلاسیک جدید را خلق کرد و خود او آن را به جایی رساند که برخی از آثارش در رأس اشعار دراماتیک زبان فرانسه قرار گرفته‌اند. کورنی به‌سبب خلق شخصیت‌های بزرگ و خصوصیت‌های عالی تراژدی و به‌سبب عظمت سبک انشاء، شخصیتی برجسته و ممتاز به‌شمار می‌آید. هم‌چنین تراژدی‌های کورنی که غالباً شهرت جهانی دارند از عالی‌ترین نمونه‌های ادبیات کلاسیک جهان محسوب می‌شدند. با این حال، کورنی در اواخر عمر در تهی‌دستی و گمنامی در ۲۶ ژوئیه ۱۶۸۶م در سن هشتاد سالگی درگذشت. اما بعدها با ساخت فیلم و تئاتر از آثار او، شهرت کورنی فراگیر شد. "هوراس"، "سید" و "پولیوکت" از آثار مشهور اوست.

روز ملی و استقلال کشور افریقایی "لیبریا" (1847م)
کشور جمهوری لیبریا با 97/754 کیلومتر مربع وسعت در غرب افریقا، در کنار اقیانوس اطلس و در همسایگی کشورهای گینه، سیرالئون و ساحل عاج واقع شده است. بیشتر جمعیت 3 میلیون نفری لیبریا پیرو مذاهب بومی و 16 درصد هم مسلمان می‌باشند. پایتخت آن شهر مونروویا و دارای واحد پول دلار لیبریا است. زبان رسمی مردم لیبریا انگلیسی و خط رایج آن لاتین است. ملیت سکنه لیبریا از قبایل مختلف بومی و نژاد آنها سیاه است. هارپر، بوکانن و گبارنگا از شهرهای مهم آن است. لیبریا در سال 1822م با حمایت دولت امریکا به صورت سرزمینی مستقل برای سیاهان امریکا، شکل گرفت و شهر مونروویا به نام رئیس جمهور امریکا، بنا نهاده شد. در سال 1841 قانون اساسی این کشور تدوین شد و نام لیبریا به معنای سرزمین آزادگان به آن اطلاق گردید. در 26 ژوئیه 1847 جدایی این کشور و استقلال آن از امریکا اعلام شد که روز ملی این کشور نیز می‌باشد. نظام سیاسی لیبریا، جمهوری چند حزبی با دو مجلس قانون‌گزاری است.

کشف عنصر پرقدرت رادیوم توسط "پیر و ماری کوری" دانشمندان لهستانی (1898م)
ماری کوری فیزیک‌دان بزرگ لهستانی در 26 ژوئیه سال 1898م، عنصر جدیدی کشف کرد و نام آن را به دلیل علاقه‌ای که به زادگاه خود واقع در پولَند لهستان داشت، پلونیوم گذارد. اما وی و همسرش پیِر کوری به این کشف قانع نشدند زیرا بقیه ماده‌ای که بعد از پلونیوم به دست آمد، به مراتب قوی‌تر و موثرتر از پلونیوم بود. آن‌ها دوباره به صاف کردن محلول پرداختند تا آنکه ماده جدیدی را کشف کردند و آن را رادیوم نامیدند. رادیوم عنصر عجیبی بود. قدرت رادیو اکتیویته آن میلیون‌ها بار بیش از اورانیوم بود و این همان چیزی بود که ماری کوری مدت‌ها درجستجویش بود. رادیوم به آسانی روی فیلم عکاسی اثر می‌گذارد و شدت این تاثیر حتی موقعی که فیلم در کاغذ ضد نور پیچیده شده باشد دیده می‌شود. ماری کوری دریافت که رادیوم روی بافت بدن اثر می‌کند و آن را از بین می‌برد. بنابراین می‌توان از آن برای معالجه سرطان و سایر بیماری‌های پوستی استفاده کرد. گرمایی که از عنصر رادیوم به دست می‌آید به حدی است که می‌تواند در هر ساعت یک برابر و نیم وزن خود، یخ را آب کند. این انرژیِ حرارتی از خودِ رادیوم تولید می‌شود یعنی رادیوم به اتم‌های ساده‌تر تجزیه می‌شود و ایجاد گرما می‌کند. ماری کوری با این کشف دنیا را به تکان درآورد و به همراه همسرش، برنده جایزه نوبل فیزیک شد. رادیوم در شمار یکی از گرانبهاترین و کمیاب‌ترین فلزات جهان قرار دارد. هرچند کشف رادیوم و دیگر عناصر رادیواکتیویته افتخار فراوانی برای کوری به ارمغان آورد اما تماس دائم با این عناصر خطرناک باعث فرسایش سلول‌های بدن ماری کوری گردید و وی سرانجام در چهارم ژوئیه 1934م با تنی رنجور درگذشت.

استعفای "ملک فاروق" پادشاه مصر، در پی کودتای نظامی در این کشور (1952م)
به دنبال تأسیس رژیم غاصب صهیونیستی و آغاز جنگ اول اعراب و اسرائیل، ملک فاروق پادشاه مصرنیز دستور حمله به این رژیم را صادر کرد. اما این جنگ با شکست مصر مواجه گردید و مردم این کشور را نسبت به ملک‌فاروق به شدت بدبین کرد. این بدبینی در کنار فساد رایج در دستگاه رهبری فاروق، زمینه کودتای آرام ژنرال نجیب و سرهنگ جمال عبدالناصر را در 23 ژوئیه 1952م به وجود آورد. سه روز پس از این کودتا، فاروق در 26 ژانویه 1952م مجبور به استعفا گردید و رهبران کودتا پسر خردسال فاروق را به سلطنت نشاندند. اما در پی اعلام جمهوری در مصر در 18 ژوئن 1953م، فاروق و خانواده‌اش از مصر اخراج شدند.

اعلام ملی شدن کانال سوئز توسط "جمال عبدالناصر" رئیس جمهور مصر (1956م)
در سال‌هایی که استعارگران انگلیسی و فرانسوی بر سر تصاحب سرزمین مصر در جدال بودند، کانال سوئز در سال 1869م توسط فرانسه احداث شد و با بهره‌برداری از این مسیر، راه دریایی میان اروپا و آسیا کوتاه‌تر گردید. تسلط انگلستان و هم‌چنین فرانسه بر کانال سوئز همچنان ادامه یافت تا این که در 26 ژوئیه 1956م و در زمان حکومت جمال عبدالناصر، وی برای قطع دست این دو دولت از این کانال استراتژیک، کانال سوئز را ملی اعلام کرد. از این رو، نیروهای مصری، تاسیسات کانال سوئز را که در مالکیت یک کمپانی مشترک انگلیسی و فرانسوی بود اشغال کردند و مدیران و راهنمایان مصری، اداره امور کانال و هدایت کشتی‌ها را از این آبراه مهم بر عهده گرفتند. در پی این اقدامِ ناصر، نیروهایی از انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی، در 31 اکتبر آن سال، هم‌زمان به مصر حمله کردند. اما با وجود برتری نظامی این کشورها در جنگِ سوئز، فشار افکار بین‌المللی بر دولت‌های متجاوز و نیز مقاومت ملت مسلمان مصر، موجب عقب نشینی اشغال‌گران از منطقه کانال سوئز شد و این کانال در اختیار ملت و دولت مصر قرار گرفت.

روز ملی و استقلال کشور "مالدیو" از استعمار انگلستان (1965م)
جزایر مالدیوْ با حدود 300 کیلومتر مربع مساحت در سواحل اقیانوس هند واقع شده‌اند. جمعیت مالدیو در حدود 300 هزار نفر است که عموماً مسلمان می‌باشند. پایتخت مالدیو، ماله و واحد پول آن روفیا است. اکثریت مردم مالدیو ملیت سینْهالی و دراویدی داشته و به زبان دیوهی از گروه زبان‌های سینهالی صحبت می‌کنند. پیش‌بینی می‌شود که جمعیت مالدیو تا سال 2025 بیش از 500 هزار نفر گردد. ساکنان مالدیو در قرن دوازدهم میلادی پذیرای مسلمین شده و اسلام را پذیرفتند. اما در قرن شانزدهم پرتغالی‌ها و سپس هلندی‌ها و انگلیسی‌ها این جزایر را به تصرف خود درآوردند. بعد از جنگ جهانی دوم، ادامه شرائط سخت و تحمیل شده از سوی انگلستان به اعتراضات مردمی انجامید. بنابراین بریتانیا در سال 1948م به مالدیو خودمختاری داد و در سال 1953 رژیم سلطنتی لغو و حکومت جمهوری جای‌گزین آن شد. سرانجام مالدیو بر اثر گسترش مخالفت‌ها و قیام مردمی، در 26 ژوئیه سال 1965 مستقل اعلام شد و به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. 26 ژوئیه روز استقلال این کشور از استعمار انگلستان به عنوان روز ملی مالدیو نیز می‌باشد. نظام سیاسی مالدیو جمهوری با یک مجلس قانون‌گزاری است.

مرگ "آنتونیو سالازار" نخست وزیر دیکتاتور پرتغال (1970م)
آنتونیو اولیور سالازار نخست وزیر سابق پرتغال در سال 1889م به دنیا آمد. وی پس از اتمام تحصیلات خود در رشته حقوق و اقتصاد به تدریس پرداخت و در سال 1926م پس از وقوع یک کودتای نظامی در این کشور به وزارت دارایی برگزیده شد که پس از چند روز به دلیل عدم اختیارات کافی استعفا داد. سالازار، در سال 1928م در حالی که کشور، بحران مالی را طی می‌کرد به همان مقام دعوت شد و با اختیارات کافی امور دارایی را در دست گرفت. وی سپس در سال 1932 به نخست‌وزیری رسید و این سمت را به مدت بیش از 36 سال حفظ کرد. او اگرچه دیکتاتور مطلق کشور بود اما اصلاحات فراوانی در زمینه ارتقاء سطح زندگی، توسعه اقتصادی، بهبود اجتماعی و تعلیمات همگانی در کشور به وجود آورد. او پس از به دست‌گرفتن قدرت تنها حزب سیاسی کشور یعنی وحدت ملی را سازمان داد و لژیون پرتغال را که جنبش جوانان این کشور بود ایجاد کرد. سالازار در 16 سپتامبر 1968م پس از اطلاع از ضعف جسمانی از نخست‌وزیری کناره گرفت و در 26 ژوئیه 1970م در 81 سالگی جان سپرد. مشی سالازار، معروف به سالازاریسم مبتنی بر دیکتاتوری سیاسی و اجتماعی توأم با اصلاحات اقتصادی و تامین رفاه عمومی، پس از مرگ وی نیز ادامه یافت.

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید






تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن