واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خانوادههاي سالم فرزندان بيشتري دارند
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان پيامدهاي تكفرزندي، اين كودكان را مستعد اختلافات زناشويي در آينده عنوان كرد و از خانوادهها خواست به جاي چشم و همچشمي با داشتن بيش از يك فرزند زندگي خود را پوياتر كنند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان پيامدهاي تكفرزندي، اين كودكان را مستعد اختلافات زناشويي در آينده عنوان كرد و از خانوادهها خواست به جاي چشم و همچشمي با داشتن بيش از يك فرزند زندگي خود را پوياتر كنند.
سيدعبدالمجيد بحرينيان با اشاره به پيامدهاي رواني تكفرزندي به فارس اظهار داشت: برخي خانوادهها گرفتار سندروم تكفرزندي شدهاند و همه هم و غم آنها تربيت يك فرزند است، بنابراين دچار اشتباهات زيادي در مسائل تربيت ميشوند.
وي افزود: بيشتر تكفرزندها به خانواده خود وابسته ميشوند و مهارتهاي اجتماعي را ياد نميگيرند.
اين متخصص حوزه بهداشت روان تصريح كرد: قدرت مقابله با ديگران در تكفرزندان نسبت به كساني كه خواهر و برادر دارند كمتر است زيرا آنها برقراري ارتباط مؤثر را ياد نميگيرند و شكننده خواهند بود.
وي افزود: اين كودكان در بزرگسالي در مسئله ازدواج نيز ممكن است دچار اشتباه شوند و تعامل آنها با همسر آيندهشان ميتواند موجب مشكلات خانوادگي شود زيرا آنها نميتوانند ميان ارتباط با همسر و خانواده خود تعادل برقرار كنند.
اين روانشناس باليني تأكيد كرد: البته اين اتفاق در مورد همه تكفرزندها نميافتد، اما اكثر آنها دچار مشكلات خانوادگي ميشوند.
وي ادامه داد: در خانوادههايي كه چند فرزند وجود دارد، توجه والدين تقسيم ميشود و فرزندان رشد اجتماعي و رواني طبيعيتري خواهند داشت.
بحرينيان گفت: تكفرزندان نگراني والدين خود مبني بر آسيب رسيدن بر آنها را تجربه ميكنند و به همين دليل به والدين خود وابسته ميشوند. همچنين تكفرزندان دوستان كمي دارند و عمق دوستيهاي آنها كمتر است زيرا آنها به والدين خود وابسته هستند و نميتوانند با افراد ديگر دوستيهاي عميق و باثباتي برقرار كنند.
وي افزود: دوستي تكفرزندان در راستاي احساس امنيت است. در مقابل تكفرزندان آنهايي كه خواهر و برادر دارند ميتوانند احساسات خود را بازگو كنند و علاقهمنديهاي خود را به ديگران بگويند. اين مهارت در تكفرزندان وجود ندارد و آنها قادر به گفتن احساسات خود نيستند.
وي ادامه داد: رشد چندفرزندي موجب ميشود تا آنها مهارتهاي ارتباطي، كار، ايثار، مقابله با استرس و غيره را ياد بگيرند و حل مشكلات را تمرين كنند.
بحرينيان افزود: تحقيقات نشان ميدهد افرادي كه چند خواهر و برادر دارند به لحاظ رفتاري طبيعيتر هستند و ترسهاي كمتري را تجربه ميكنند.
اين متخصص حوزه بهداشت روان با انتقاد از سبك زندگي غربي در برخي خانوادهها گفت: متأسفانه سبك زندگي غربي با ارزشهاي بومي و فرهنگي ما سازگار نيست، با توجه به خطر پير شدن جمعيت در آيندهاي نزديك، بايد در نگرش خود نسبت به داشتن يك فرزند تجديدنظر كنيم. اصولاً سلامت خانواده با دو يا چند فرزند بهتر و مطلوبتر است و خانوادههاي سالم معمولاً فرزندان بيشتري دارند.
وي افزود: برخي خانوادهها محصول تبليغاتي هستند كه داشتن چند فرزند را توصيه ميكند. توجيه اين افراد اين است كه فرزند كمتر آرامش بيشتري به والدين ميدهد در حالي كه اين آرامش ظاهري است و بهتر است والدين با داشتن شرايط اقتصادي متوسط بيش از يك فرزند داشته باشند تا خانوادهاي پوياتر و بانشاطتري داشته باشند.
وي خاطر نشان كرد: توصيه ميكنم والدين به جاي چشم و همچشمي و رفتارهاي منفي فرزندان بيشتري را تحويل جامعه دهند، مديريت و شرايط اقتصادي ميتواند شرايط داشتن بيش از يك فرزند را تسهيل كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]