محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844373315
چالش های همیشگی مردمسالاری های نهادینه نشده
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob نتایج انتخابات اندونزی اعلام شد؛ چالش های همیشگی مردمسالاری های نهادینه نشده تهران- ایرنا- چالش های انتخاباتی گاه و بیگاه در برخی کشورهای نو مردمسالار نشان از قوام نیافتگی جامعه مدنی و فرهنگ سیاسی مردمسالارانه در این کشورها دارد.
2 هفته پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اندونزی، شب سه شنبه آخرین روز از تیرماه، نتیجه نهایی اعلام و «جوکو ویدودو» نامزد حزب «تلاش دموکراتیک» معروف به «جوکووی»، پیروز شد.
بر پایه اعلان رییس کمیسیون انتخابات اندونزی، ویدودو با دستیابی به بیش از 53 درصد از آرا (نزدیک به 71 میلیون رای) توانست بر رقیب خود «پراباوو سوبیانتو» نامزد حزب «جنبش کبیر» (گریندار)، برتری یابد.
سوبیانتو که پشتیبانی «سوسیلو بامبانگ یودهویونو» رییس جمهوری اندونزی، را با خود داشت، با وجود رقابت تنگاتنگ با ویدودو، با اختلاف هشت و نیم میلیون رای و به دست آوردن کمتر از 47 درصد آرا، نتیجه را به رقیب واگذار کرد.
در انتخابات هجدهم تیرماه، نزدیک به 190 میلیون نفر از جمعیت 250 میلیون نفری این کشور آسیای جنوب شرقی از شرایط لازم برای رای دهی برخوردار بودند که از این شمار، بیش از 70 درصد پای صندوق های رای حاضر شدند.
ویدودو در پایان مهرماه سال جاری زمام امور را در دست می گیرد و یودهویونو پس از 10 سال، عرصه را برای منتخب تازه خالی خواهد کرد.
اندونزی پرجمعیت ترین کشور اسلامی و از مهمترین قدرت های منطقه جنوب شرقی آسیا است و از این رو، انتخابات ریاست جمهوری آن که هر پنج سال یکبار برگزار می شود، برای ناظران مسائل منطقه ای از اهمیت زیادی برخوردار است.
نظام ریاستی این کشور و اختیارات گسترده رییس جمهوری، دلیل دیگری برای اهمیت انتخاباتی است که در آن رییس جمهوری و معاون او از سوی دهها میلیون رای دهنده انتخاب می شوند.
از مهمترین موضوع های مطرح در رقابت ها و شعارهای انتخاباتی، مسائل مربوط به سیاست خارجی به ویژه نوع رویکرد جاکارتا –پایتخت اندونزی- در تنش ها و رخدادهای مربوط به دریای چین جنوبی بود.
همچنین، 2 نامزد در مناظره ها و شعارهای خود بر سر سیاست های آینده اقتصادی دولت در زمینه های رشد و توسعه اقتصادی، تمرکز زدایی، مبارزه با فساد دولتی و رفع شکاف های طبقاتی به رقابت پرداختند.
سوبیانتو از ژنرال های ارشد دوره ریاست جمهوری 30 ساله «محمد سوهارتو» دیکتاتور اندونزی (1968 تا 1998 میلادی-1347 تا 1377 خورشیدی)، است که در لوای پشتیبانی رییس جمهوری کنونی تلاش کرد رای بسیاری از اندونزیایی ها را از آن خود سازد؛ رییس جمهوری که خود نیز در زمره نظامیان پیشین اندونزی قرار دارد.
در برابر، ویدودو که بازرگانی بنام و فرماندار «جاکارتا» پایتخت اندونزی است، خواسته های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نسل های نو را نمایندگی کرد و توانست در برابر چهره های باسابقه و نمایندگان نظم پیشین، بیشترین آرا را از آن خود سازد.
و اما، مهمترین رخدادی که در هفته های پیشین بر انتخابات اندونزی سایه افکند، ادعای هر 2 نامزد درباره پیروزی در انتخابات بود.
** انتخابات اندونزی و چالش های مردمسالاری های نهادینه نشده
پس از پایان زمان رای گیری و انتشار خبرهایی غیر رسمی از مراکز شمارش آرا، هر 2 نامزد خود را برنده نهایی انتخابات خواندند.
در روزهای گذشته، پدیدار شدن نشانه های پیروزی ویدودو و فاصله آرای 2 رقیب، تنش های انتخاباتی را به اوج رساند و حتی سبب شد سوبیانتو با ادعای رخ دادن تقلب های گسترده در انتخابات، از ادامه رقابت انصراف دهد.
حزب سوبیانتو 2 روز پیش از اعلان نتایج نهایی انتخابات، ادعا کرد شواهدی در زمینه تقلب در دست دارد و کمیسیون انتخابات باید پیش از اعلام رسمی نتایج، آن را بررسی کند.
این حزب همچنین اعلام کرد نتایج رسمی را قبول ندارد و ویدودو را به عنوان رییس جمهوری منتخب، مشروع نمی داند و به رسمیت نمی شناسد.
این مساله سبب شد ناظران از احتمال بالا گرفتن تنش ها و ناآرامی های انتخاباتی در این کشور 250 میلیون نفری سخن به میان آورند و اعلان نتایج انتخابات را جرقه ای برای رخدادهایی غیر منتظره قلمداد کنند.
به همین دلیل، رییس جمهوری سی ام تیرماه از سوبیانتو خواست نتایج رسمی را بپذیرد و از برانگیختن هواداران خود برای حضور در خیابان ها بپرهیزد.
اعلان نتایج انتخابات در روزهای منتهی به تعطیلات عید فطر و زمان خالی شدن شهرهای بزرگ، چاره دیگری بود که برای جلوگیری از ناآرامی های احتمالی اندیشیده شد.
با وجود رخ ندادن اعتراض های انتخاباتی جدی پس از اعلان نتایج رسمی، برخی ناظران از امکان دوقطبی شدن این کشور سخن به میان آورده اند؛ تحولی که در روزهای گذشته در کشوری چون افغانستان نیز رخ داد و چشم اندازهای بروز بن بست سیاسی، ناآرامی های اجتماعی و حتی چالش های امنیتی را نمایان ساخت.
در افغانستان نیز «عبدالله عبدالله» یکی از نامزدهای ریاست جمهوری، پس از ادعای بروز تقلب گسترده در انتخابات اعلام کرد به نخستین نتایج شمارش آرا در دور دوم انتخابات مشکوک است و آن را نمی پذیرد.
در دورهای تازه انتخابات در کشورهایی چون عراق، بنگلادش، تایلند و... نیز بحث تقلب به طور جدی از سوی بازندگان مطرح شد و مشروعیت رقابت های انتخاباتی زیر سوال رفت.
ناظران، یکی از مهمترین دلایل بروز اختلاف هایی از این دست را نهادینه نشدن فرهنگ مردمسالاری در کشورهایی می دانند که دموکراسی را به عنوان شکل و قالب نظام سیاسی خود برگزیده اند.
از این دیدگاه، بسیاری از دموکراسی های مطرح به ویژه در کشورهای غربی پس از پشت سر گذاشتن فراز و فرودهای بسیار توانسته اند این الگوی نظام سیاسی را نهادینه سازند.
برای نمونه، پس از برقراری جمهوری نخست فرانسه (1792 تا 1804 میلادی) و جمهوری دوم (1848 تا 1852 میلادی)، حاکمان تمامیت خواهی چون «ناپلئون بناپارت» و «ناپلئون سوم» بساط حکومت های مردمسالار را برچیدند.
به این ترتیب، فرانسوی ها از زمان پیروزی انقلاب کبیر (1789 میلادی)، با گذشت نزدیک به 2 سده و روی کار آمدن پنج جمهوری توانستند به یک الگوی نهادینه شده مردمسالاری دست یابند.
کشوری چون ایران، به عنوان نخستین کشور آسیایی با نظام مشروطه سلطنتی، با گذشت چند دهه به ویژه پس از رخداد ژرفی چون بروز انقلاب اسلامی در سال 1357 خورشیدی و کش و قوس های تاریخی-اجتماعی توانست در زمره نظام های مردمسالار قرار گیرد.
تحلیلگران افزون بر نهادینه شدن فرهنگ مردمسالاری، به مولفه های مهم دیگری اشاره دارند که در قوام یافتگی این الگوی سیاسی در کشورها نقشی غیر قابل انکار دارد.
این مولفه ها مشروعیت، استقلال و بی طرفی هستند که در یک کلام کارآمدی نظام های انتخاباتی و نهادهای نظارتی بر فرایندهای انتخاباتی خوانده می شوند و وظیفه دارند نظر و اراده واقعی ملت ها را از دل صندوق های رای بیرون آورده و از حقوق رای دهندگان دفاع کنند.
در کشوری چون افغانستان، طرح تردیدهای جدی در زمینه استقلال و بی طرفی نهادها و کمیسیون های انتخاباتی سبب شد خدشه جبران ناپذیری بر مشروعیت نهادهای یاد شده وارد آید و حتی زمینه پادرمیانی و دخالت مقام های خارجی در اختلاف های نامزدهای انتخاباتی فراهم شود.
در این پیوند، «جان کری» وزیر امورخارجه آمریکا، نوزدهم تیرماه به افغانستان رفت تا طی رایزنی با نامزدهای انتخاباتی، از تنش ها و ناآرامی های احتمالی جلوگیری کند و همچنین با برقراری ثبات سیاسی، زمینه را برای امضای توافقنامه راهبردی واشنگتن-کابل فراهم آورد.
به هر ترتیب، آنچه روشن است اینکه کشورهای نومردمسالار هنوز راه درازی برای رسیدن به یک دموکراسی واقعی و همگون با ویژگی های بومی و ملی خود پیش رو دارند و نهادینه سازی مردمسالاری، همچنان برای این کشورها در گرو گذشت زمان و صرف برخی هزینه های سیاسی، اجتماعی و حتی اقتصادی و امنیتی خواهد بود.
از سید محمد کاظمی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**9279**1961**1358
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
01/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان غربی: فرهنگ مراجعه به وکیل در آذربایجان غربی نهادینه نشده است
رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان غربی فرهنگ مراجعه به وکیل در آذربایجان غربی نهادینه نشده استرئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان غربی گفت فرهنگ مراجعه به وکیل در آذربایجان غربی به شکل مطلوب نهادینه نشده است پرویز صفری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت فرشادی، ضرورتی که نهادینه نشده است
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۹ امروزه در جامعهی ما فرهنگ شادی جمعی رشد نیافته و اگر شادی جمعی هم اتفاق میافتد بعلت عدم بسترسازی مناسب کارکردهای منفی یافته و به ساختارشکنی منجر میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی خراسانجنوبی در سالهای گذشته بارهابازیگر تلویزیون: فرهنگسازی برای کمک به زندانیان غیرعمد در کشور نهادینه نشده است
بازیگر تلویزیون فرهنگسازی برای کمک به زندانیان غیرعمد در کشور نهادینه نشده استبازیگر تلویزیون گفت فرهنگسازی در زمینه کمک به آزادی زندانیان غیرعمد و خانوادههای آنها در سطح کشور به صورت درست و کامل نهادینه نشده است به گزارش خبرگزاری فارس از آبادان مرتضی رستمی شامگاه سهشنبه دراخبار ویژه روزنامه کیهان اعترافات پخش نشده ابطحی درباره هاشمی، موسوی و خاتمی/ خودروسازان برای «تکدر»
اخبار ویژه روزنامه کیهاناعترافات پخش نشده ابطحی درباره هاشمی موسوی و خاتمی خودروسازان برای تکدر تره خرد نکردندمحمدعلی ابطحی معاون خاتمی در دولت اصلاحات میگوید خاتمی و هاشمی و مجمع روحانیون به خاطر منافع خودشان از موسوی پس از انتخابات حمایت کردند روزنامه کیهان در بخش اخبارویژمشاور وزیر بهداشت: سازوکار لازم برای اهدای خون در کشور فراهم نشده است
مشاور وزیر بهداشت سازوکار لازم برای اهدای خون در کشور فراهم نشده استمشاور وزیر بهداشت در مشارکت های مردمی با تأکید بر ایجاد کانونهای اهداکنندگان خون گفت متأسفانه سازوکار لازم برای اهدای خون در کشور فراهم نشده است به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس محمدهادی ایازی در مراسم تجبازیکنان تیم امید نسبت به بازی گذشته خسته بودند گلمحمدی: بازی دوستانه بهتر از 12 تمرین است/ در مربیگری هر لحظ
بازیکنان تیم امید نسبت به بازی گذشته خسته بودندگلمحمدی بازی دوستانه بهتر از 12 تمرین است در مربیگری هر لحظه باید منتظر چالش باشیمسرمربی تیم فوتبال ذوبآهن گفت یک بازی دوستانه خوب بهتر از 10-12 تمرین است و میتواند مؤثرتر باشد به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس یحیی گلمحمحتی ۱ مورد کودکآزاری در کشور گزارش نشده!
حتی ۱ مورد کودکآزاری در کشور گزارش نشده این روزها خبرهای حاکی از کودک آزاری در فضاهای آموزشی بیش از پیش به گوش میرسد تازه ترین آنها انتشار فیلم و خبری از آزار و اذیت کودکی در یک مهد کودک بود که به دلیل نخوردن غذا از سوی مربی مهد کتک خورده است جام جم سرا صرفنظر از واکنشهيچگونه آب اضافهای از سدها برای توليد برق رها نشده است
مديرعامل شرکت مديريت منابع آب ايران هيچگونه آب اضافهای از سدها برای توليد برق رها نشده است مديرعامل شرکت مديريت منابع آب ايران گفت خروجی آب از سدهای دارای نيروگاه برقآبی مطابق با برنامه بوده و هيچگونه آب اضافهای از سدها برای توليد برق رها نشده است بهگزارش گروه اقتصادی بسهم واقعی تعاونی های خراسان رضوی در اشتغال محقق نشده است
استانها شرق خراسان رضوی توکلیان سهم واقعی تعاونی های خراسان رضوی در اشتغال محقق نشده است مشهد - خبرگزاری مهر دبیر تعاون خراسان رضوی گفت سهم 40 درصدی تعاون در اشتغال خراسان رضوی محقق نشده و جایگاه اقتصادی تعاونی های استان قابل قبول نیست به گزارش خبرنگار مهر ناصر توکلیان ظدستور وزیر اقتصاد برای توقف یک مزایده جنجالی هنوز اجرایی نشده است
عضو انجمن صادرکنندگان چاپ و بسته بندی دستور وزیر اقتصاد برای توقف یک مزایده جنجالی هنوز اجرایی نشده است تهران - ایرنا - عضو انجمن صادرکنندگان چاپ و بسته بندی گفت با وجود دستور ویژه وزیر امور اقتصادی و دارایی برای توقف مزایده یکی از بزرگترین واحدهای فعال در چاپ و بسته بندی ایرانعزم ملی برای گسترش عفاف ایجاد نشده است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اجرایی نشدن قانون عفاف وحجاب عزم ملی برای گسترش عفاف ایجاد نشده است خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام پژمانفر با اشاره به اجرایی نشدن قانون عفاف و حجاب گفت این روزها در مجلس طرح سوال از وزرا در خصوص این قانون انجام می شود و با این که همه طبق قانونعراقچی: شاید مجبور به تمدید مذاکرات شویم/ در مورد راکتور اراک توافقی حاصل نشده
عراقچی شاید مجبور به تمدید مذاکرات شویم در مورد راکتور اراک توافقی حاصل نشده دوره زمانی یکی از موضوعات مورد اختلاف ما است که خیلی طبیعی است که در خصوص محدودیتهایی که اعمال خواهد شد طرفهای مقابل ما طرفدار فواصل طولانی تری هستند ولی ما فاصله های معقولتری را پیشنهاد کردیم و در اسلیمانی طی تذکر شفاهی: درب صنعت نفت و گاز هنوز به روی نخبگان کشور باز نشده/ مردم اقدام عملی برای کاهش قیمت خود
سلیمانی طی تذکر شفاهی درب صنعت نفت و گاز هنوز به روی نخبگان کشور باز نشده مردم اقدام عملی برای کاهش قیمت خودرو میخواهندعضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت هنوز درب صنعت نفت و گاز به روی دانشمندان دانشجویان و نخبگان کشور باز نشده وزیر نفت نباید کم کاری در این حوزه را نادیده بگوحدت و دوستی نیاز جامعه ورزشی/ روحیه پهلوانی در ورزشکاران نهادینه شود
استانها شرق کرمان محمودی نیا وحدت و دوستی نیاز جامعه ورزشی روحیه پهلوانی در ورزشکاران نهادینه شود کرمان - خبرگزاری مهر مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان گفت باید اخلاق و منش جوانمردی را در جامعه اشاعه کنیم تا دیگران نسبت به جامعه ورزش قضاوت خوبی داشته باشند به گزارش خبرنگارآغاز پیش تولید «آقازاده» بعد از عید فطر/ حضور گلزار قطعی نشده است
فرهنگ و هنر سینمای ایران آغاز پیش تولید آقازاده بعد از عید فطر حضور گلزار قطعی نشده است محسن کاسه ساز از آغاز پیش تولید فیلم سینمایی آقازاده به تهیه کنندگی و کارگردانی حبیب کاسه ساز خبر داد محسن کاسه ساز جانشین تهیه کننده فیلم سینمایی «آقازاده» در گفتگو با خبرظرفیت های اقتصادی پاتاوه شکوفا نشده است
استاندارکهگیلویه وبویراحمد ظرفیت های اقتصادی پاتاوه شکوفا نشده است یاسوج- ایرنا- استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت ظرفیت های اقتصادی بخش پاتاوه با وجود منابع غنی آب و خاک به نحو مطلوب شکوفا نشده است به گزارش خبرنگارایرنا- سید موسی خادمی عصر یکشنبه در شورای اداری پاتاوه افزود عبوتغییر و تحولات باشگاه ماهان تندیس قم هنوز قطعی نشده است
استانها مرکز قم جلالی در گفتگو با مهر تغییر و تحولات باشگاه ماهان تندیس قم هنوز قطعی نشده است قم - خبرگزاری مهر رئیس هیئت مدیره باشگاه ماهان تندیس قم با بیان اینکه هنوز تغییر و تحولات صورت گرفته در این باشگاه قطعی نشده است گفت این تغییر و تحولات هنوز به امضای من نرسیده اس-
سیاسی
پربازدیدترینها