تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852442193




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خسارات وارده به مردم سیستان قابل محاسبه نیست/ صیادانی که صید طبیعت شدند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شرق > سیستان و بلوچستان گزارش مهر/
خسارات وارده به مردم سیستان قابل محاسبه نیست/ صیادانی که صید طبیعت شدند
زاهدان-خبرگزاری مهر: هامون نامی است که برای بسیاری از مردم دنیا و پرندگان مهاجر، مصیبت‌هایش آشنا است اما به نظر می‌رسد داستان سوختن هامون و زمینه شکل گیری شهر سوخته‌ای دیگر در این منطقه دل هیچ همسایه و یا دوستدار محیط زیستی را به درد نمی‌آورد.



به گزارش خبرنگار مهر، با وجود اینکه اتفاقات به وقوع پیوسته طی چند سال گذشته در نوع خود فاجعه زیست محیطی لقب گرفته اما حتی خودکشی میلیون ها ماهی و جان دادن هزاران پرنده نیز نتوانست دل جوامع بین‌المللی و فعالان محیط زیست و از همه مهمتر همسایگان شرقی را به درد بیاورد و این تالاب همچنان در سایه بی مهری و تشنگی می سوزد. طوفان های مستمر، بارش باران خاک، نابودی محصولات کشاورزی، انقراض نژاد گاو سیستانی، هجرت هزاران خانواده و عبور نرخ بیکاری از مرز 44 درصد و ارتزاق خانواده با آب باریکه ای به نام یارانه هر کدام حکایتی تلخ از زندگی مردم این منطقه است که به نظر می رسد مرهمی برای وسعت این همه زخم نمی توان پیدا کرد. صبوری مردم سیستان در برابر مشکلات در طی 16 سال گذشته خود موجب شده است تا مسئولان در طی این سال ها تنها نظاره گر پائین رفتن سطح آب و خشکیدگی بیشتر تالاب باشند و متاسفانه به دلیل نبود برنامه های میان مدت و بلند مدت در این دوره 16 ساله نه تنها مشکلی از مردم حل نشده است بلکه مشکلات به سمت بحران رفته است. صیادانی که صید طبیعت شدند جامعه صیادی سیستان که با جمعیت 3 هزار و 707 صیاد روزگاری از سفره پر برکت هامون نان برای خانواده خود صید می‌کرد در حال حاضر به دلیل خشکیدگی تالاب خود صید طبیعت شده است و موجب شده تا بیش از 5 هزار خانواده خودکفا به مهاجرت و  آوارگی در شهرهای شمالی ایران تن دهند و در لیست خانواده های نیازمند کمیته امداد جای گیرند. صیادان سیستانی مدت مدیدی است که در تور مشکلات گرفتار آمده اند و دیگر نانی بر قلاب آنها به چنگ نمی افتد و لذا مشاغل جدیدی از جمله کارگری، بنزین فروشی و دست فروشی در کنار خیابان ها را پیشه خود کرده اند.   دریاچه هامون که روزگاری 44 هزار تن صید را به سفره های ایرانیان گسیل می داشت در حال حاضر در حسرت قطره ای آب برای تنفس ماهیان بر جای مانده بر بستر خود است. 

نمک بر زخم هامون مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه امسال با ورود آب امید به کشت و کار نیز پس از سال ها در سیستان روییدن گرفت اظهار داشت: با جاری شدن آب از ابتدای فروردین ماه در منطقه سطح زیر کشت محصولات بهاره نیز افزایش یافت. رضا نجفی در گفتگو با مهر بیان داشت: با جاری شدن آب ۱۲ هزار هکتار از اراضی منطقه سیستان امسال زیر کشت سورگوم و بالغ بر ۱۵ هزار هکتار نیز به کشت انواع محصولات جالیزی اختصاص یافت  اما  قطع آب از ماه گذشته موجب خسارات جدی به بخش اعظمی از کشت سورگوم و جالیز در شهرستان های شمالی شد. وی اظهار داشت: تنها در هفته گذشته طوفان بیش از 34 هزار هکتار از مزارع و یک هزار و 700 هکتار از باغات منطقه را تخریب و یا خسارت جدی به آن وارد کرد. وی با بیان اینکه مزارع سیستان در حالت بحرانی قرار دارد افزود:مردم منطقه به ویژه کشاورزان و باغداران انتظار کمک دارند. نجفی گفت: طوفان‌های سیستان و غبار برخواسته در این منطقه دارای درصد بالایی از نمک است که پس از نشستن برروی گیاهان موجب سوختگی نباتات می‌شود. خسارات وارده به سیستان قابل محاسبه نیست فرماندار ویژه زابل نیز با بیان اینکه خسارات وارده به مردم سیستان قابل محاسبه نیست اظهار داشت: خسارات ناشی از طوفان تنها به تاسیسات شهری و امکانات و تجهیزات منتهی نمی‌شود بلکه اثرات روانی و تاثیر منفی که بر روی سلامت و بهداشت مردم می‌گذارد به مراتب سنگین‌تر و غیرقابل جبران است. هوشنگ ناظری در گفتگو با مهر بیان داشت: با هر بار طوفان قریب به 40 میلیارد ریال خسارات به تاسیسات این شهرستان وارد می‌شود اما اثرات روانی و یا مهاجرت بی رویه ای که از این منطقه تا کنون صورت گرفته است با هیچ رقمی قابل محاسبه نیست. وی اظهار داشت: از میزان خسارت  700 میلیارد ریالی وارد شده به بخش کشاورزی در سال گذشته متاسفانه سهمی برای جبران خسارت به کشاورزان در نظر گرفته نشد و کشاورزان از طریق صندوق بیمه تنها توانستند 70 میلیارد ریال دریافت کنند. وی افزود: حرکت شن های روان که با هر طوفان راه های ارتباطی مردم و حتی راه نفس کشیدن را سخت و دشوار می‌کند و همچنین بیکاری ناشی از خشکسالی از عواملی است که سیستان را به یکی از نقاط بحرانی کشور تبدیل کرده است و در استانه تبدیل به فاجعه ملی قرار داده است. وی اابراز داشت: در سال هایی نه چندان دور با راه اندازی سازمان عمران سیستان طرح هایی از جمله تثبیت شن های روان در قالب 20  پروژه  و مهار شن های روان در خاک افغانستان و ایران و سایر اقدامات از جمله ایجاد بادشکن در مزارع و روستاهای منطقه مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت اما به دلیل انحلال این سازمان به مرحله اجرا نرسید.

طوفان چشم امید را کور کرده‌است طوفان شن در هفته گذشته بیش از100 نفر را در شهر زابل روانه بیمارستان کرد اما این اتفاق در حالی رخ داد که بخش تنفسی بیمارستان این شهرستان به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل تنها ظرفیت بستری  15بیمار را دارد. دکتر علی اکبر نصیری در گفتگو با مهر اظهار داشت: درهفته گذشته با شدت گرفتن طوفان تعداد 110 بیمار به بیمارستان زابل مراجعه کردند که تعداد 50 نفر از آن‌ ها بنا بر ضرورت و نیاز به ارایه خدمات بستری شدند. وی با بیان این که امکانات درمانی دانشگاه علوم پزشکی زابل برای این جمعیت بیمار جوابگو نیست ابراز داشت: در منطقه سیستان یک بخش فوق‌تخصصی ریه با 15 تخت موجود است که حتی به طور روزانه و در شرایط عادی نیز پاسخگوی بیماران نیست. وی افزود: برای رفع این مشکل مجوز بیمارستان 64 تختخوابی مرکز بیماری‎های تنفسی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ شده است اما اعتبار اندک اختصاص یافته به این پروژه تنها صرف پی‌سازی شده است. وی با اشاره به این موضوع که در طی سال های گذشته آمار مبتلایان به آسم و سل را در این منطقه به شدت افزایش یافته است ادامه داد: سالیانه ۵۰۰  بیمار مبتلا به سل به آمار اضافه می‌شود که متاسفانه این آمار در سطح کشور بسیار تکان دهنده است و لذا باید اعتبارات بیشتری به منظور مقابله با این بیماری اختصاص داده شود. وی افزود: اگر بخواهیم نخستین قدم را برای کمک به مردم محروم و روستائیان برداریم و در حد اهدای یک ماسک معمولی به مردم اقدام کنیم حداقل نیازمند یک میلیارد تومان اعتبار هستیم. نصیری اذعان داشت: افزایش غلظت گرد و غبار به بیش از 10 برابر استاندارد های جهانی یک تهدید جدی برای سلامت ساکنان این منطقه محسوب می شود و نباید به راحتی از کنار آن عبور کرد. وی گفت: متاسفانه همه ساله به ویژه در فصل تابستان و با آغاز بادهای 120 روزه به آمار مبتلایان به عارضه‌های بینایی و ریوی افزوده می‎شود و هزینه‌های سنگینی را بر مردم و همچنین حوزه درمان وارد می کند. نصیری افزود: وزش بادهای 120 روزه در حال حاضر از 180 روز هم تجاوز می کند و می توان گفت: مردم منطقه سیستان بیش از نیمی از سال را با این طبیعت خشن دست و پنجه نرم می‎کنند. .

تکرار فاجعه زیست محیطی مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه حیات تمامی جانداران در این منطقه مورد تهدید جدی قرار دارد اظهار داشت: متاسفانه سکوت و کم توجهی مجامع بین المللی به این موضوع و به ویژه کشور همسایه و دوست ایران در این راستا قابل درک نیست. خسرو افسری در گفتگو با مهر بیان داشت: مردم سیستان که در 5 هزار سال پیش نخستین جراحی مغز را در دنیا رقم زدند حال نیازمند راه اندازی کلینیک سل برای درمان فرزندان خود هستند. وی افزود: متاسفانه سرانه مسلولین شهرهای سیستان 450 نفر بیمار مبتلا به سل مقاوم به دارو است که باید با نگاه ویژه‌ای به این مقوله نگریست و ازانتشار آن به سایر نقاط کشور جلوگیری کرد. وی بیان داشت: ریزگردها مسائل و مشکلات فراوانی را به همراه دشته و هزینه های بسیاری را تحمیل کرده به نوعی که دامنه این خسارت تا دریای عمان نیز کشیده شده است. وی با ابراز ناراحتی از روند خشکیدگی هامون اظهار داشت: متاسفانه بر اساس پیش بینی کارشناسان و با توجه به عوامل محیطی و جوی منطقه در صورتی که حقابه ای برای تالاب هامون درنظر گرفته نشود به طور حتم  شاهد تکرار فاجعه زیست محیطی در هامون خواهیم بود. رایزنی‌های منطقه‌ای و ملی برای تداوم جریان آب ادامه دارد و اما استاندار سیستان و بلوچستان که این روزها اکثر نگاه های مردمی به وی دوخته شده است در گفتگو با مهر اظهار داشت: رایزنی‌های منطقه‌ای و ملی به منظور تداوم جریان آب در هامون و تبییه راه‌های کمک به حل این بحران با جدیت دنبال می‌شود. علی اوسط هاشمی در این رابطه بیان داشت: متاسفانه شرایط جوی و همچنین برخی از عوامل تشدید  کننده مانند باد های 120 روزه وضعیت شکننده‌ای را متوجه مردم صبور سیستان کرده است و لذا اراده ملی بر این استوار است در شعاع این آسیب ورودی جدی داشت. وی تاکید کرد: هامون تنها متعلق به ایران نیست بلکه افغانستان نیز در برکات و رنج آن سهیم است و لذا باید از هامونی که سرمایه دو کشور است به درستی صیانت کنیم. وی ادامه داد: در این راستا طی مکالمه تلفنی از والی نیمروز در کشور افغانستان تقاضا داشتیم تا در راستای احترام به حقوق هامونیان و مردم دو کشور بر تداوم جریان آب و جاری سازی آن در هیرمند به منظور صیانت از این تالاب بین المللی مساعدت شود. هاشمی اظهار داشت:همچنین با رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشو و ریاست جنگل بانی و مراتع کشورنیز رایزنی هایی به منظور توجه به برنامه ریزی در راستای کنترل ریزگرد ها انجام شده است و مقرر شده تا در آینده ای نزدیک گروهی مشترک متشکل از کارشناسان مجرب از طرف سازمان های یاد شده  به استان عازم شوند تا با همکاری مسئولان راه هایی که جنبه اورژانسی دارد  برای واکنش سریع به این موضع اندیشه و عمل شود. استاندار بیان داشت: در این راستا به دنبال تبیین و تدوین راه کار های میان مدت و بلند مدت برای برون رفت از شرایط بحرانی هستیم. وی تاکید کرد: مردم سیستان و بلوچستان به خوبی واقفند که نشانی از اثرات موثر و دوام دار در طی سالیان گذشته  نداشتیم  و لذا در حال حاضر که توجهات به سمت هامون جلب شده صدای دوستداران هامون نیز در دفاع از حقوق مردم بهتر از گذشته به گوش می رسد و این اتفاق نیز بسیار مبارک است که فضای سیاسی به گونه ای فراهم شده که بسیاری از افراد موضع فعال تری نسبت به خواسته های مردم در پیش گرفته اند. استاندار خاطرنشان ساخت: حیف است که بگذاریم هامون به سمت خاموشی و خشکیدگی سوق پیدا کند. ................................ گزارش: بابک رحیمیان










۱۳۹۳/۵/۱ - ۱۰:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن