تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هيچ باطلى نيست كه در برابر حق بايستد مگر آن كه حق بر باطل چيره مى شود و اين سخن خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834859893




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایمنی مهدهای کودک در کشاکش اختلاف


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob ایمنی مهدهای کودک در کشاکش اختلاف قم - ایرنا- بحث بر سر میزان و نحوه استاندارد بودن یا نبودن وسایل بازی در مهدهای کودک قم، چندی است که مطرح شده و به نظر می رسد رفته رفته، جدی تر می شود.


به گزارش ایرنا، مهد کودک، جایی است که بسیاری ازمادران شاغل ˈناچارˈ و بدلایل شغلی، کودکان خردسالشان را به آن می سپارند تا در نبودشان، مراقبش باشند و آموزش های لازم را نیز به او بدهند.
گروه دیگری از پدران و مادران، نه به اجبار که به اختیار و با هدف برخورداری کودک از آموزش ها و مهارت های لازم براساس آخرین دستاوردهای علمی مربوط به تربیت و آموزش کودک، بچه های خود را به مهد می سپارند.
گذشته از بعد آموزشی این اماکن، ضرورت برخورداری وسایل بازی در مهد کودک ها از استانداردهای فیزیکی و شیمیایی نکته مهمی است که با امنیت جانی بچه های آسیب پذیر رده سنی زیر شش سال، سروکار دارد.
در حالی که به گفته مسوولان، مصوبه شورای عالی استاندارد برای استاندارد سازی وسایل بازی در مهدکودک ها، ده سال است که بر زمین مانده است هر بار بروز یک حادثه تلخ به ما یادآوری می کند که وسایل بازی پارک ها و مهدکودک ها، نیاز به استانداردسازی دارد و ادامه وضع موجود هر لحظه ممکن است سبب بروز فاجعه شود.
به عنوان یک خبرنگار، معمولا وقتی یک موضوع مهم اجتماعی که با جان شهروندان سر و کار دارد را پیگیری می کنیم، پیشاپیش منتظر شنیدن جملاتی آشنا هستیم؛ تنوع و بزرگی مسوولیت سازمان های ذیربط، نبود بودجه لازم، پیچ و خم های اداری، طرح های نیمه تمام، ناهماهنگی ادارات و ....
حوادث تلخ کم نیست اما شاید تنها وقتی که رسانه ای می شود، موجی بر می خیزد و مسوول و غیر مسوول درباره آن اظهار نظر می کنند و چند روز بعد، پرونده رسانه ای آن که بسته شد گویی همه چیز تمام شده و ˈنه خانی آمده و نه خانی رفته استˈ.
در یک نگاه کلی و بدون این که یک دستگاه خاص مدنظر باشد، مسائلی چون اولویت داشتن مخفی کاری بر اطلاع رسانی به موقع و شفاف در این گونه حوادث، ایجاد پیوندهای غیرحرفه ای میان برخی روابط عمومی ها و بعضی رسانه ها در سطح استان و فروکاستن حادثه ای که زیان مالی و جانی برای شهروندان داشته است، به یک مساله صرفا رسانه ای و رفع و رجوع آن از طریق رسانه، سبب شده است که در مواردی، درد و درمان جدی گرفته نشود.
همین که دستگاه مربوط بتواند حادثه ای را مخفی نگه دارد و یا در صورت افشای آن از سوی رسانه ها، ˈتوجیهˈ مناسبی برای آن دست و پا کند و توپ را در زمین دیگری بیاندازد، اصلا قضیه فیصله یافته تلقی می شود و لااقل برای افکار عمومی روشن نمی شود که پرونده فلان حادثه به چه نتیجه ای رسیده است و قاصران و مقصران احتمالی آن چه کسانی بوده اند و چگونه و چه زمانی مجازات شده اند.
هرگاه حادثه ای تلخ، رسانه ای می شود همه برای چندروزی به تکاپو می افتند، اما چند روز بعد، آب ها از آسیاب می افتد و کار و زندگی مدیران و رسانه ها، دوباره به روال عادی خود باز می گردد!

** مهدهای کودک با وسایل غیر استاندارد
به مهد کودک بازگردیم؛ تولید و نصب وسایل غیر استاندارد، بکارگیری وسایل بازی بی کیفیت وارداتی و درجه چندم چینی که حاوی مواد آلوده و خطرناک برای کودکان است، فرسودگی و خرابی های گسترده، استاندارد نبودن محیط های نصب این وسایل و ... ، از محورهایی است که هر از گاهی، چند روزی بر سر زبان ها می افتد و دوباره به بایگانی ادارات مسوول سپرده می شود و یا زیر حجم برنامه ها و مراسم ها و جلسات و رفت و آمدها، گم می شود.
بسیاری از پدر و مادرها، چون هزینه های بالایی به مهدکودک ها می پردازند و تبلیغات و زرق و برق برخی از این مهدها و کودکستان ها را می بینند، دیگر خیالشان از امنیت و سلامت فرزندشان در ساعاتی که در مهد بسر می برند، راحت می شود با این امید که مسوولان و دست اندرکاران حواسشان هست و همچون فرزند خود مراقب آنها هستند اما خبرها از چیز دیگری حکایت دارد.

** خبری که باید لرزه بر اندام شهر بیاندازد
مدیرکل استاندارد قم چند روز پیش اعلام کرد: ˈکلیه تجهیزات بازی در مهد کودکهای قم فاقد استاندارد استˈ.
ˈ محمدرضا واعظی پور ˈ افزود: برغم مکاتبات و پیگیری های صورت گرفته متاسفانه روند استانداردسازی مهدکودکهای مستقر در استان قم آغاز نشده و این مراکز فاقد گواهی ایمنی از سازمان ملی استاندارد می باشند.
وی افزود: استاندارد تجهیزات زمین بازی بر اساس مصوبه یکصد و پنجمین اجلاسیه شورای عالی استاندارد در سال 1383 مشمول مقررات استاندارد اجباری است و فعالیت مراکز پیش دبستانی و مهد کودک های دارای تجهیزات بازی و یا زمین بازی که فاقد تاییدیه از سازمان ملی استاندارد ایران هستند ممنوع است.
هم اکنون در شهر یک میلیون نفری قم بیش از 80 مهد کودک فعال وجود دارد.
به گفته وی، همچنین مراحل مختلف ساخت، نصب و بهره برداری از تجهیزات مذکور باید تحت نظارت و تایید بازرسان سازمان ملی استاندارد ایران صورت گیرد.
واعظی پور ادامه داد: پیگیری ها و رایزنی های لازم با اداره کل بهزیستی قم در این خصوص انجام شده و آنها به عنوان متولی این امر مسوول شروع فرآیند استانداردسازی زمین های بازی مستقر در مهدهای کودک استان می باشند و سازمان استاندارد وظیفه نظارت بر این روند را بر عهده دارد.

** پاسخ بهزیستی
طرح این مباحث سبب شد مدیرکل جدید بهزیستی استان قم درصدد پاسخ برآید و وظایف سازمان استاندارد را گوشزد کند که ˈوظیفه سازمان استاندارد نظارت بر تولید تجهیزات بازی و معرفی تولیدات با مهر استاندارد به مهدهای کودک می باشد نه نظارت بر فعالیت مهدهای کودکˈ.
ˈرضا سلیقهˈ با اشاره به بند 1 ماده 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و هشتادمین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: مسوولیت صدور و تمدید پروانه فعالیت مهدهای کودک و نظارت بر آنها از جمله ایمنی، بهداشت و رعایت استاندارد بر عهده سازمان بهزیستی و براساس دستور العمل، تاسیس و اداره و انحلال انواع مهدهای کودک می باشد.
وی افزود: این موارد، در قالب طرح ارزشیابی و پایش خدمات مهد کودک، مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد و بهزیستی استان قم نیز تابع و مجری بخشنامه ها و موارد ابلاغی سازمان می باشد.
مدیرکل بهزیستی استان قم گفت: بخشنامه ای به مدیران کل بهزیستی استانها ابلاغ شد که بر اساس آن سازمان بهزیستی کشور با هماهنگی سازمان ملی استاندارد، مصادیق رعایت ضوابط و مقررات استاندارد در مهدهای کودک و موارد مشمول استاندارد را در غالب توصیه های ایمنی به منظور رعایت استاندارد تهیه نماید و پس از آن از طریق وزارت متبوع به بهزیستی ابلاغ شود که متاسفانه تاکنون اقدامی از طرف سازمان استاندارد صورت نگرفته است.
سلیقه افزود: در واقع سازمان استاندارد، تاکنون به معرفی تولیدات و تجهیزات استاندارد اقدام نکرده است و مهدهای کل کشور با این مشکل مواجه هستند.
سلیقه یادآور شد، با عنایت به مکاتبات صورت گرفته با اداره کل استاندارد در خصوص جمع آوری تاب های کجاوه ای و تاب های با نشیمنگاه فلزی و عدم میز و صندلی استاندارد، طی نامه ای کلیه مهدکودک ها موظف به جمع آوری این گونه تجهیزات شدند تا از این طریق از بروز مشکلات آینده جلوگیری به عمل آید.
وی افزود: استاندارد سازی و ایمن کردن وسایل مهدهای کودک و معرفی نمایندگی های فروش تجهیزات استاندارد مهدکودک، مورد تقاضای مدیران مهدهای کودک استان بوده که با پیگیری های مدیران مهدکودک در این زمینه، یکی از دست اندرکاران اداره کل استاندارد قم اعلام کرد که فاقد کارشناس دراین زمینه دراستان قم می باشند و برای انجام این کار باید از کارشناسان استان های دیگر دعوت شود که متضمن هزینه های بسیار بالایی برای مهدهای کودک است.
وی ادامه داد: همچنین طی درخواست رییس کانون توسعه و همیاری مهدهای کودک از کارشناس استاندارد در خصوص آموزش مدیران، بیان شد هزینه های آموزش بالا بوده که این مبالغ برای آموزش توسط مدیران مقدور نبوده است.
سلیقه درعین حال گفت که با توجه به اهمیت مراقبت از کودکان زیر 6سال، نظارت بر مهدهای کودک در تمامی ابعاد، با وسواس، اهمیت و دقت بسیار زیادی توسط اداره کل بهزیستی و کارشناسان این دفتر صورت می گیرد.

** دو ماه فرصت برای یک معجزه!
دو ماه دیگر تا آغاز سال تحصیلی و به اوج رسیدن فعالیت مهدکودک ها بیشتر باقی نیست، طبیعی به نظر می رسد که در این مدت، والدین دنبال ˈیک مهد کودک خوب و (قیمت) مناسبˈ بگردند و مدیران مهدکودک ها دنبال معرفی امکانات خود و ˈجذب هر چه بیشتر مشتریˈ اما آنچه غیر طبیعی به نظر می رسد، وجود اختلاف نظر و ناهماهنگی میان دو دستگاه اصلی متولی تامین امنیت جان کودکان مهد کودک هاست.
به نظر می رسد ˈتا اطلاع بعدیˈ که مشخص شود ˈحقˈ با چه دستگاهی است باید صبر کرد و دست به دعا برداشت که حادثه ای رخ ندهد و یا از کودکان خواست فعلا از این وسایل استفاده نکنند تا ˈبابا استانداردˈ به سبک بابابرقی تلویزیون از راه برسد و با چوب جادویی خود، هم کلیه وسایل را استاندارد کند و هم با زبانی شیرین، نکات ایمنی را به بچه ها و و مخصوصا بزرگترها یادآور شود! پیش از آن که حادثه ای تلخ مشابه آنچه روز پنجم مرداد ماه امسال برای ˈفاطمه امینیˈ دختربچه چهار و نیم ساله رخ داد و پایان بخش زندگی اش شد، تکرار شود.
بدون شک، فارغ از این که درآن حادثه کدام دستگاه یا متصدی، کوتاهی یا بی توجهی کرده - که البته باید مشخص شود - ، امروز در قم همه افسوس می خورند که کاش اقدامات لازم انجام شده بود تا این کودک معصوم در اثر برق گرفتگی دریکی از بوستان های قم، از دست نمی رفت.
به نظر می رسد، در شرایطی که دستگاه های ذیربط، یکدیگر را مسوول رفع مشکلات ایمنی وسایل بازی در مهدها معرفی می کنند، مدیریت کلان استان باید به منظور تضمین ایمنی و سلامتی کودکان قم، از همین امروز وارد عمل شود، فرصت چندانی تا آغاز سال تحصیلی باقی نمانده است. ک/4
/8138/ 380/

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





31/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن