واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob مدیر کل دامپزشکی قم: 18 راس دام مبتلا به ˈلمپی اسکینˈ در قم شناسایی شده است قم- ایرنا - مدیرکل دامپزشکی قم از ابتلای 18 راس دام به بیماری ˈلمپی اسکینˈ در این استان خبر داد.
به گزارش ایرنا،ˈمهدی رفیعی محمدیˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران ،افزود: این استان به عنوان یکی از کانونهای این بیماری در کشور شناخته شده است.
وی با اشاره به ورود این بیماری به استان از خردادماه جاری،افزود: به محض دریافت گزارش این بیماری درقم ، پنج تیم نظارتی و مراقبتی فعال در بخش جعفریه، قلعه صدری، روستای انجیرلی، محمود آباد، دامداری عصمتیه، روستای والیجرد، ابتدای جاده های مومن آباد و مرال آباد، باقرآباد و کمربندی قم جهت بازدید اعزام شدند.
رفیعی با اشاره به شناسایی 14 کانون ابتلا به این بیماری در استان،افزود: از این کانون ها در مجموع 18 راس دام مبتلا شناسایی که از بین این تعداد سه راس معدوم ، 11 راس کشتار، و چهار راس دیگر نیز آزمایش های مربوطه بر روی آنها انجام، که در صورت تشخیص ابتلا به این بیماری کشتار می شوند.
وی گفت: برای همه دام های معدوم شده تنظیم اسناد صورت گرفته، و میزان خسارت وارده به دامداران از طریق اعتبارات دولتی به آنها پرداخت می شود.
وی در تشریح این بیماری آن را ویروسی دانست،و افزود: لمپی اسکین از طریق گزش حشرات تنها به گاو و گوساله انتقال داده می شود، و هیچ عوارض جانبی را متوجه انسان نمی کند.
مدیرکل دامپزشکی قم با بیان اینکه این بیماری در ایران سابقه نداشته، افزود: منشا این بیماری همواره آفریقا بوده ولی در سال های اخیر کشورهای همسایه مانند عراق و ترکیه نیز شاهد ابتلای دام های خود به این بیماری بودند.
وی با اشاره به اینکه استان های غربی کشور مانند ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی و کردستان به عنوان نقطه آغازین و مبدا ورود این بیماری،افزود: این بیماری به تدریج به استان های نیمه غربی و مرکزی کشور از جمله قم سرایت کرده است.
وی با بیان اینکه این بیماری در دو فرم زیر پوستی و دهانی و تنفسی است،افزود: در نوع زیر پوستی ایجاد تورم در زیر پوست دام به قطر یک تا دو سانتی متر و در فرم دهانی و تنفسی ایجاد تورم هایی در ناحیه دهان و بینی دام از جمله نشانه های این بیماری محسوب می شود.
وی همچنین با اشاره به دیگر نشانه های لمپی اسکین، لنگش، تب، ریزش اشک از چشم و تورم عقده های لنفاوی را از جمله آن دانست.
رفیعی با اشاره به مورد بازدید قرار گرفتن بیش از سه هزار و 60 واحد دامداری و 145 هزار راس دام در استان،افزود:در این بازدید ها یک میلیون و 50 هزار متر مربع جایگاه دامداری با دو هزار و 131 لیتر سم در 740 واحد دامداری به صورت رایگان سم پاشی و ضد عفونی شدند.
این مسوول همچنین خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهم انجام شده برای جلوگیری از شیوع و گسترش این بیماری اجرای طرح واکسیناسیون دام ها بوده که بلافاصله با پیگیری انجام شده کل جمعیت گاو و گوساله استان شامل 101 هزار و 253 راس در یک هزار و 852 دامداری تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
وی همچنین برگزاری 20 کلاس آموزشی در 20 روستای استان برای دامداران را از دیگر اقدامات پیشگیرانه انجام شده خواند، و افزود: برای اطلاع رسانی به دامداران در مورد شیوع این بیماری در مجموع شش هزار و 240 پیامک به آنها در سراسر استان ارسال شده است.ک/3
7403/ 550/
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
31/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]