واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob تبلور روح امید با اجرای نظام سلامت همدان- ایرنا- با اجرای طرح تحول نظام سلامت و کسب رضایت مردمی از اجرای این طرح طعم شیرین عدالت در حوزه بهداشت و درمان به بیماران چشانده شد و امید را در دل رنجور بیماران بویژه زنده کرد.
اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور زمانی کلید خورد که اقتصاد داخلی و خارجی تحت الشعاع تحریم ها و فشارهای اقتصادی مختلف قرار داشت.
اجرای این طرح و به دنبال آن متحول کردن نظام سلامت کشور در دولت های قبل از دولت یازدهم در حد شعار باقی ماند اما دولت تدبیر و امید با پایبندی به وعده ها پس از تشکیل کابینه به سرعت برنامه های لازم را تدوین و برای اجرایی کردن آن را به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد.
اجرای این طرح از نیمه اردیبهشت ماه سالجاری با کاهش هزینه های بستری بیماران شهری به 10 درصد و هزینه بستری بیماران روستایی به پنج درصد و رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی کشور آغاز شد و در طول چند ماه چند بسته حمایتی دیگر نیز از سوی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی به این طرح افزوده شد.
این طرح با ایجاد بارقه ای از امید طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه ˈمردم به جز رنج بیماری مشکل دیگری نداشته باشند و هزینه های درمانی مردم نیز کمتر شودˈ آغاز شد و در مدت زمان کمی رضایت بسیاری از دردمندانی را که بی مهری های زیادی را به علت بیماری و نداشتن بضاعت مالی به جان و دل خریده بودند را کسب کرد.
تداعی درد بیماران سرگردان در بیمارستان ها و داروخانه ها که در چند سال گذشته با پرداخت بیشترین هزینه ها در داروخانه هایی که هر کدام یک قیمت روی دارو می گذاشتند و یا در نهایت آنها را روانه بازار سیاه دارو می کرد، در چند سال گذشته کار سختی نیست، اما از زمان اجرای این طرح بیمارستان ها موظف هستند که نیاز دارویی و هر گونه تجهیزات مورد نیاز بیماران را در اختیار قرار داده و در هنگام ترخیص تنها 10 درصد از کل هزینه ها را از بیمار دریافت کنند، این حرکت ارزش و اهمیت این طرح جامع ملی را چند برابر کرده است.
کمی تامل در هفت بسته حمایتی (ارتقا هتلینگ بیمارستان ها، رایگان شدن زایمان طبیعی، افزایش حقوق برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، کمک به کاهش هزینه های درمانی از جیب مردم، حضور پزشک مقیم در بیمارستان ها و پرداخت هزینه های درمان و داروی بیماران خاص و صعب العلاج) ابلاغ شده به مراکز درمانی در راستای اجرای این طرح نیز نشان می دهد دولت تمام تلاش خود را برای حمایت از بیماران دردمند به کار گرفته است تا شاید عدالت در حوزه سلامت کشور جاری شده و دیگر نداشتن توان مالی و یا زندگی در نقاط دور افتاده مانع از گرفتن خدمات درمانی مناسب نشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان در این باره گفت: از زمان اجرای این طرح بار مراجعات به بیمارستان ها و مراکز دولتی در استان همدان به شدت افزایش پیدا کرده است.
دکترˈحسن جلالوندˈ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر افرادی که در گذشته نیازمند عمل جراحی با داروهای گران قیمت و یا تجهیزاتی مانند لنز و پلاتین بودند و به دلیل هزینه های بالای درمان نمی توانستند به بیمارستان ها مراجعه کنند با اجرای این طرح و کاهش هزینه ها در نوبت عمل قرار گرفته اند.
وی گفت: همچنین اجرای طرح پزشک مقیم و حضور اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در کلینیک های دولتی و ویزیت بیماران با کمترین هزینه (18 هزار ریال تا 30 هزار ریال)،دسترسی بیماران را به پزشک متخصص آسان کرده و با توجه به بالا بودن هزینه های ویزیت و درمان در بخش های خصوصی به روزنه امیدی برای این افراد تبدیل شده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه روند اجرای این طرح در استان همدان مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته و این استان یکی از موفق ترین استان های در اجرای این بوده است.
وی بیان کرد: از زمان اجرای این طرح در همدان بیش از 34 هزار نفر از خدمات بیمارستانی استان استفاده کرده و بیش از 50 میلیارد ریال یارانه سلامت به این افراد تعلق گرفته است.
رییس اداره تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اشاره به اینکه قاچاق تجهیزات پزشکی با اجرای این طرح رو به کاهش است، گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور قاچاق تجهیزات پزشکی و سودجویی شرکت های پخش تجهیزات پزشکی کاهش یافته است.
ˈحجت الله کمکیˈ عنوان کرد: براساس طرح تحول نظام سلامت تمامی تجهیزات بیمارستان ها باید توسط دانشگاه علوم پزشکی از شرکت های اصلی پخش خریداری شود و در اختیار بیمار قرار داده شود و تنها 10 کل هزینه در زمان ترخیص از بیمار اخذ شود.
مسوول دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این باره افزود: با افزایش بار مراجعات به بیمارستان ها حجم کاری نیروهای درمانی بیمارستان ها چند برابر شده است در حالی که قبل از اجرای این طرح نیز بیمارستان های دولتی همدان نیازمند دو هزار و چهارصد نفر نیروی پرستار به خصوص نیروی مرد است.
وی عنوان کرد: کمبود پزشک متخصص در رشته های بیهوشی و جراحی عمومی نیز یکی از مهمترین نیازهای درمانی استان است که با اجرای طرح پزشک مقیم در بیمارستان ها این نیاز بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه به زودی جذب پرستار به صورت قراردادی برای اجرای این طرح آغاز می شود گفت: افراد داوطلب این شغل در آزمون شرکت کرده و هم اکنون در انتظار ورود به بیمارستان ها هستند که به زودی انجام خواهد شد.
وی عنوان کرد: از این به بعد به ازای هر نیروی پرستاری که از بیمارستان خارج شود به سرعت فردی به صورت قراردادی جایگزین وی خواهد شد.
طرح تحول سلامت از نیمه اردیبهشت ماه سالجاری همزمان با سراسر کشور در 16 بیمارستان دولتی همدان اجرایی شده است.
7530/2624
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
31/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]