واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی حوادث ترافیکی دراستان مرکزی روزانه چهارمیلیارد ریال خسارت در بر دارد اراک – ایرنا – مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری استان مرکزی گفت: حوادث ترافیکی در این استان روزانه به طور میانگین چهار میلیارد ریال خسارت به جای می گذارد.
ˈغلامرضا فتح آبادیˈ روز سه شنبه در نشست رسانه و ارتقای فرهنگ ترافیک در اراک افزود: بر اساس اعلام مراجع رسمی میزان خسارت وارده از حوادث ترافیکی در کشور روزانه به طور میانگین 200 میلیارد ریال است که این حجم هدرفت سرمایه مالی و جانی پذیرفته نیست.
وی اظهار کرد: حوادث ترافیکی علاوه بر خسارات سنگین مالی آثار اجتماعی و روانی گسترده ای را همراه دارد و در بسیاری از موارد این لطمه های سنگین قابل محاسبه نیست.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری استان مرکزی بیان کرد: بر اساس آمار موجود سالانه بیش از 19 هزار کشته حوادث ترافیکی در کشور وجود دارد.
فتح آبادی ادامه داد: آمارها بیانگر آن است که حوادث ترافیکی هر ساله هشت درصد تولید ناخالص ملی را می بلعد و در صورت مدیریت این حوزه و ارتقای فرهنگ ترافیک می توان این منابع را به سمت تولید و سازندگی سوق داد.
وی یادآور شد: سوانح ترافیکی در جهان نهمین عامل مرگ و میر شناخته شده اما در ایران تصادف ها دومین علت مرگ است و این مهم زنگ خطر را برای تصمیم سازان حوزه فرهنگی و اجرایی به صدا درآورده است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: در ازریابی های علمی صورت گرفته 80 درصد کشته های ترافیکی در کشور کم سواد و بیسواد هستند و عامل انسانی 70 درصد تصادف ها را موجب می شود و این موضوع لزوم اهمیت فرهنگ سازی ترافیک را دوچندان کرده است.
فتح آبادی توضیح داد: شهر اراک تا چند سال گذشته در رتبه نخست تلفات ترافیکی کشور قرار داشت و استان مرکزی در دهه هشتاد با شش هزار و 500 کشته در صدر مناطق خبرساز ترافیکی کشور قرار گرفته بود.
وی یادآور شد: بر اساس آمار رسمی منتشره استان مرکزی هم اینک در حوادث ترافیکی رتبه دوازدهم را به خود اختصاص داده و در مجموعه استان سه و یک دهم درصد کل کشته های تصادفهای کشور را دارد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: سند ارتقای فرهنگ ترافیک شهرستان اراک با رویکرد فرهنگ سازی و آموزشهای مستقیم و غیرمستقیم سال گذشته در شورای توسعه و برنامه ریزی استان مرکزی تصویب شد و به عنوان نخستین سند فرهنگ ترافیک کشور از اردیبهشت ماه امسال با همکاری 46 دستگاه اجرایی به مرحله اجرا گذاشته شده است.
فتح آبادی بیان کرد: در این سند 900 برنامه عملیاتی تدوین شده که کمیته تخصصی ویژه ای، پیگیری اجرا و نظارت راهبردهای آن را برعهده دارد و قرار است تا پایان سال 35درصد از آمار کشته های ترافیکی شهرستان بکاهد.
وی افزود: فرماندهی راهور کشور و تیمی از کارشناسان آلمانی با برنامه های این سند آشنا شده و آن را مفید ارزیابی کرده اند و به زودی یک تیم از متخصصان ترافیک کشور آلمان برای همفکری در بهبود اجرای راهبردهای این سند به اراک سفر می کنند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری استان مرکزی گفت: در سه ماه اول اجرای این سند کشته های ترافیکی شهرستان اراک 33 درصد کاهش دارد و از 30 نفر در بهار پارسال به 20 نفر در مدت مشابه امسال رسیده است.
فتح آبادی توضیح داد: تاکنون در راستای اقدامات آموزشی سند ارتقای فرهنگ ترافیک اراک یکهزار و 500 نفر از کارکنان 17ه دستگاه اجرایی در اراک آموزش های تخصصی در حوزه قوانین راهنمایی و رانندگی و تخلف های ترافیکی را فرا گرفته اند و 110 نقطه حادث خیر ترافیکی نیز در شهرستان اراک شناسایی شده و در حال رفع نقص است.
وی اظهار کرد: بخش بزرگی از برنامه های سند ارتقای فرهنگ ترافیک اراک نیازمند فضاسازی تبلیغی و اطلاع رسانی هدفمند با حضور رسانه های جمعی است و انتظار این است که رسانه های نوشتاری، شنیداری و دیداری استان فعالانه و مسوولان در تحقق اهداف این سند بکوشند.
در این نشست کارشناسان امور اجتماعی و ترافیکی مباحث تخصصی در حوزه اقدامات و نیازهای فرهنگ ترافیکی را مطرح کردند.
دست اندرکاران مطبوعات و رسانه های استان مرکزی نیز ضمن تاکید بر لزوم اقدامات فرهنگی برای اجرایی شدن این سند، خواسته ها و برنامه های خود را تبیی کردند.
شهرستان اراک به عنوان مرکز استان مرکزی در مسیر دالان اصلی تردد شمال به جنوب و شرق به غرب کشور است و بخش عمده ای از ترافیک اصلی کشور از این مسیر می گذرد.ک/2
560/559
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
31/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]