واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob طرح منطقه نمونه گردشگری شهر خمین مصوبه هیات دولت اجرایی نشده است خمین –ایرنا- طرح منطقه نمونه گردشگری بوجه شهر خمین از جمله مصوبات دولت دهم است که تاکنون اجرایی نشده است.
به گزارش ایرنا ،مناطق نمونه گردشگری از پروژه های بلند مدت در حوزه احیا آثار فرهنگی و تاریخی است که بر اساس پتانسیل بالقوه و بالفعل در زمینه های مختلف تاریخی، طبیعی و فرهنگی، میزان استقبال گردشگران، راه های دسترسی به آن مناطق و همچنین زیرساخت ها انتخاب می شوند.
شهرستان خمین زادگاه معمار کبیر انقلاب اسلامی دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی نظیر بیت تاریخی حضرت امام، قلعه سالار محتشم، سنگ نگاره های تاریخی تیمره، کبوترخانه ها ، قلعه های تدافعی و اماکن متبرکه مذهبی است که سالانه حدود 300هزار گردشگر داخلی و خارجی از این جاذبه های طبیعی وتاریخی دیدن می کنند.
یکی از جاذبه های طبیعی این شهرˈکوه بوجهˈ است که دارای ارتفاع یک هزار و950 متر در جنوب خمین واقع شده و دارای زیبایی و چشم اندازهای قابل توجهی بوده و وسعت کوه بوجه و پارک جنگی بوجه خمین بیش از 60هکتار است.
فرماندار خمین گفت: طرح منطقه نمونه گردشگری این شهرستان از مصوبات سال 88 دولت دهم است که تاکنون اجرایی نشده است .
سید ˈمهدی ساداتی ˈ افزود: منطقه بوجه خمین به عنوان منطقه نمونه گردشگری مصوب شده هیات دولت در دور اول سفر ریاست جمهوری است که می بایست برای تبدیل این منطقه اعتبار ملی اختصاص می یافت .
وی با انتقاد از تخصیص نیافتن اعتبار ملی برای این پروژه خاطر نشان کرد: در صورت تزریق اعتبار ملی هتل چهار ستاره ،موزه های مختلف ،دریاچه مصنوعی ،سالن های ورزشی و رستوران در مجتمع این منطقه احداث خواهد شد.
فرماندار خمین با بیان اینکه برای اجرایی شدن این مصوبه سه میلیارد ریال اعتبار نیاز است تصریح کرد: جاذبه های طبیعی و تاریخی زادگاه امام راحل از فرصت هایی است که این منطقه منحصر به فرد مرکز کشور را مستعد سرمایه گذاری در صنعت گردشگری می کند .
ساداتی گفت: با توجه به ظرفیت ها و توانمندیهای این شهرستان با برنامه ریزی زمینه جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و افزایش تعداد گردشگران را می توان فراهم کرد .
به گفته وی، سرمایه گذاران در صنعت گردشگری نقش مهمی در رونق و تولید ثروت و اشتغال زایی منطقه خواهد داشت.
شهردار خمین نیز گفت: بر اساس مصوبه دولت دهم باید سازمان میراث فرهنگی اعتبار تخصیص دهد تا این مصوبه ملی اجرایی شود.
ˈحسین پاکزادˈ با بیان اینکه تاکنون شهرداری برای این منطقه نمونه گردشگری افزون بر 40 میلیارد ریال اعتبار از اعتبارات داخلی هزینه کرده است افزود: ایجاد پارک بانوان ،پارک جنگلی ،ساخت سکوهای نشستن و ایجاد آبشار مصنوعی از اقداماتی انجام شده در این منطقه است.
مدیر کل میراث فرهنگی ،گردشگری وصنایع دستی استان مرکزی نیز گفت: منطقه نمونه گردشگری بوجه خمین جزو مصوباتی است که طرح آن تهیه شده ودر یک بخش سه هکتاری توسط سرمایه گذار بخش خصوصی در حال انجام است.
سید ˈمحمدˈ حسینی افزود: در این سه هکتار بخشی برای موزه دفاع مقدس و مردم شناسی و سنگ نگاره ها طراحی شده است .
وی ادامه داد: در صورتی که زیر ساخت های لازم نظیر برق ،آب وگاز آن تهیه شود این طرح برای اجرای عملیات تکمیلی نظیر امکانات اقامتی، خدماتی، پذیرایی، رفاهی، تفریحی و ورزشی از تاسیسات مورد نیاز شتاب خواهد گرفت.
حسینی افزود: تصویب مناطق نمونه گردشگری شرایط مستعدی را برای مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه فراهم کرده است و موجب توسعه و رونق گردشگری می شود.
استاندار مرکزی نیز گفت: برای نخستین بار در سطح کشور 10 درصد از تسهیلات صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری با ردیف بودجه مشخص در نظر گرفته شده است.
محمد حسین مقیمی افزود: طی دوسال گذشته این ردیف بودجه اختصاص داده نشده بود اما امسال می توان برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری تسهیلاتی را در اختیار سرمایه گذاران قرار داد.
وی یادآورشد: این دسته از تسهیلات در استان هایی که پروژه مطالعاتی گردشگری را تهیه کرده اند و سابقه گردشگری دارند مانند اصفهان، شیراز و یزد زودتر پرداخت می شود.
مقیمی گفت: مدیران و مسوولان مربوطه در استان مرکزی نیز باید برای دریافت این تسهیلات اقدامات لازم را با سرعت انجام دهند.
وی با بیان اینکه تسهیلات صندوق توسعه ملی برای 30 استان در نظر گرفته شده افزود: میزان استفاده از این تسهیلات ملاک فعالیت دستگاههای اجرایی استان است.ک/4
7276/555
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
31/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]