واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob باید و نبایدهای ساماندهی لباس فرم دانش آموزان همدان - ایرنا - داشتن یک لباس فرم و هم شکل برای دانش آموزان چند سالی است که در مدارس اجرا می شود و اجرای این طرح همیشه موافق و مخالفانی داشته است.
به گزارش ایرنا در سال های اخیر دانش آموزان با هر لباسی نمی توانند وارد مدرسه شوند و مدیران بیشتر مدارس در سطح کشور دانش آموزان را ملزم به تهیه لباس های فرم با رنگ های یکسان و هم شکل می کنند که این طرح دیدگاه های مختلف از سوی مسوولان فرهنگی و روان شناسان به همراه داشته است.
بسیاری از روان شناسان و مسوولان تربیتی بر این باور هستند که لباس هم شکل می تواند برای دانش آموزان مزایا و معایبی داشته باشد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته این کارشناسان برای انتخاب لباس فرم دانش آموزان علاوه بر توجه به فرهنگ ها، سنت ها و آداب و رسوم آن منطقه باید به روا ن شناسی رنگ ها توجه داشت چراکه بی توجهی به این مقوله های مهم ، مشکلات زیادی به لحاظ اخلاقی و اجتماعی ایجاد خواهد کرد.
شورای آموزش و پرورش شهرستان همدان با دستور کار لباس فرم دانش آموزان روز دوشنبه در فرمانداری این شهرستان برگزارشد.
کارشناس انجمن اولیا و مربیان ناحیه دو همدان در این نشست گفت: در لباس های هم شکل باید از دوخت و رنگی ساده استفاده کرد و این لباس ها باید متناسب با محیط آموزشی و تربیتی و الگوهای اسلامی و ایرانی باشد.
ˈحسین انصاف دارˈ افزود: ایجاد نظم و انضباط بیشتر ، اجتماعی شدن بیشتر دانش آموزان ، کاهش تبعیض، بهبود تعامل و داشتن هویت اجتماعی از مزایای استفاده دانش آموزان از لباس های فرم و هم شکل است.
به گفته وی با وجود مزایای بسیاری که استفاده لباس فرم برای دانش آموزان شمرده می شود اجرای این طرح معایبی دارد که می توان به مهمترین آن که لحاظ نشدن سلیقه دانش آموزان در انتخاب مدل و رنگ لباس است ، اشاره کرد.
وی اظهار کرد: نوع لباس فرم و رنگ آن توسط مدیران مدارس انتخاب می شود و دانش آموزان هیچ نقشی در انتخاب لباس فرم خود ندارند.
به گفته وی دوخت لباس فرم برای دانش آموزان با نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام می شود و خیاطان به ازای دوخت 100 دست لباس، سه دست لباس را به صورت رایگان تحویل می دهند که این تعداد در اختیار دانش آموزان بی بضاعت همان مدرسه قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه قیمت لباس های فرم مدارس در سال جاری از افزایش 40 درصدی برخوردار است، افزود: آموزش و پرورش در سال جاری از همه مدرسه ها و تولیدکنندگان لباس فرم نظارت خواهد کرد.
انصاف دار با انتقاد از اینکه ساماندهی لباس فرم دانش آموزان در اداره کل آموزش و پرورش هیچ متولی ندارد افزود: در زمینه ساماندهی لباس فرم دانش آموزان تنها به تجربه انجمن اولیا و مربیان اکتفا می شود.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو همدان نیز در این باره گفت: لباس فرم دانش آموزان باید متناسب با شئونات اسلامی ، فرهنگ ایرانی و اسلامی باشد.
ˈمحمد باب الحوایجیˈ افزود: توجه به وضعیت اقتصادی خانواده ها و تاکید بر استفاده از لباس فرم سال گذشته در صورتی که تغییر رنگ نداشته باشد و نظارت بر مراکز دوخت و دوز از برنامه های آموزش و پرورش در این زمینه است.
به گفته وی نظارت کافی بر نحوه فعالیت خیاطان برای استفاده از پارچه های مقرون به صرفه و معرفی مراکز دوخت و دوز در دستور کار آموزش و پرورش قرار دارد.
در این نشست مدیران تعدادی از مدارس نیز معتقد بودند که برای انتخاب نوع و رنگ لباس از نظرات انجمن اولیا و مربیان استفاده می شود.
رییس اتحادیه صنف خیاطان همدان نیز گفت: همه ساله برای دوخت لباس دانش آموزان مشکلات زیادی ایجاد می شود چرا که مدیران مدارس بدون عقد قرارداد سفارش های خود را به طور مستقیم به برخی از خیاطان می دهند.
ˈمحمد حسینیˈ افزود: در سال جاری از مجموع 300 مدرسه ابتدایی تاکنون تنها 35 مدرسه برای قرارداد با اتحادیه اقدام کردند و بقیه به شکل خود سرانه با سایر خیاطان قرارداد بستند.
به گفته وی 96 واحد تولیدی دارای پروانه دائمی زیر نظر اتحادیه خیاطان در همدان فعالیت دارند و این در حالی است که مدیران مدارس با خیاطانی که پروانه موقت دارند قرارداد می بندند و این امر مشکلات زیادی را به وجود می آورد.
فرماندار همدان نیز گفت: با توجه به تجربیات اجرای این طرح در سال گذشته که تنها 10 درصد قابلیت اجرایی داشته است باید نظارت بیشتری بر اجرای این طرح انجام شود.
ˈعلی تعالیˈ افزود: باید شیوه نامه ای برای تهیه لباس از سوی آموزش و پرورش ارایه شود تا مدیران مدارس به شکل متحد از آن استفاده کنند.
وی اضافه کرد: برای ساماندهی لباس فرم دانش آموزان باید به وضعیت اقتصادی مردم ، کیفیت دوخت و نوع و رنگ لباس توجه کرد و در این زمینه نمی شود به صورت جزیره ای عمل کرد.
استان همدان 280 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی دارد.
7523/2624
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
30/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]