محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844571903
بررسی علل ناتوانی نظام آموزشی در برقراری ارتباط لازم با صنعت
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بررسی علل ناتوانی نظام آموزشی در برقراری ارتباط لازم با صنعت
کد خبر: ۴۱۸۲۵۵
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۴ - 21 July 2014
چرا دانشگاه های کشور نمی توانند ارتباط لازم را با صنعت برقرار کنند؟ چالشی که در کارگروه ارتباط دانشگاه و صنعت در مجلس شورای اسلامی بررسی شد و رییس مجلس، وزاری علوم، نفت، صنعت و معدن، بهداشت و درمان و دفاع و روسای سازمان های مالیاتی و تامین اجتماعی پیشنهادات خود را در آن ارائه کردند.
به گزارش خانه ملت، ارتباط دانشگاه با صنعت و صنعت با دانشگاه مقوله هایی هستند که همواره مسئولین، دانشگاهیان، مردم و صنعتگران در پی افزایش آن بوده اند تا بتوان با تبدیل علم به عمل ، صنعتی نوین را پایه ریزی کنند. اما برای حل این مشکل مجلس نهم و دولت یازدهم سعی دارند با همکاری یکدیگر گامهای مثبتی را دراین زمینه بردارند، بهمین منظور نخستین جلسه کارگروه ارتباط با صنعت و دانشگاه در مجلس برگزار شد.
در این کارگروه ابتدا موانع و علل مشکلات مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اختصاص تنها 100 هزار تومان در سال برای هزینه پژوهش، وجود نظام کار آفرینی آموزشی به جای نظام پژوهشی یا کارآفرین، نبود استراتژی توسعه صنعتی کشور، پرداخت مالیات برای پژوهش ها و نبود خریدار برای محصولات شرکت های دانش بنیاین از جمله مهمترین مشکلاتی بود که حاضرین در کارگروه ضمن تاکید آنها راه حل هایی مثل افزایش ارتباط بین پارک های علم و فن آوری با صنعت، تبدیل برخی از دانشگاه ها به دانشگاه های صنعت یار، مشتری گرا کردن علم و اختصاص یافتن 3 درصد از بودجه دستگاهای اجرایی به پژوهش ها برای رفع این مشکلات ارائه دادند.
دانشگاه ها بیشتر به مسائل آموزشی توجه دارند تا پژوهشی و کارآفرینی
نبود ارتباط دانشگاه با صنعت، فارغ از ویژگی های صنعت کشور باید در درون نظام آموزشی جویا شد. در گام اول کمبود دانشجویان صنعتی که در کنار تئوری های علمی بتوانند در عمل نیز علم را تجربه کنند موجب شده است مقالات و پژوهش هایی که بتواند در صنعت کشور مثمر ثمر باشد؛ یا دیده نشود و یا بسیار کم نمود پیدا کند.
بطورکلی دانشگاههای نسل اول با عنوان دانشگاههای آموزشی، دانشگاههای نسل دوم دانشگاه های پژوهشی-آموزشی و دانشگاههای نسل سوم دانشگاههای کارآفرین و با توانایی خلق فناوری تعریف میشوند؛ البته باید توجه داشت که نظام آموزشی می تواند همزمان هرسه ویژگی را داشته باشد اما ویژگی قالب هر نظام آموزشی را نسل آن نظام می گویند و در این بررسی نظام آموزشی ایران چند سالی است در نسل دوم قرار دارد و سعی دارد هردو رویکرد آموزشی(افزایش تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه) و پژوهشی را همزمان داشته باشد اما در زمینه کیفیت و تعداد پژوهش ها و توانایی کارآفرینی معضلات زیادی وجود دارد.
یکی از آسیبهای ارتباط صنعت و دانشگاه ما این است که این ارتباط بیشتر در دانشگاههای نسل سوم(دانشگاههای کارآفرین) صورت میگیرد و معنای واقعی پیدا میکند، هر چند دانشگاههای آموزشی و پژوهشی(دانشگاه های نسل دوم) ارتباطاتی با صنعت دارند و در این نظام دانشگاه ها باید دانشجویان خوب تربیت کنند تا به صنعت وارد شوند و به درد صنعت میخورند اما نه به معنای وسیع کلمه که امروز در دنیا درباره ارتباط صنعت و دانشگاه مطرح میشود.
سهم هر دانشجو در سرانه ی پژوهش کمتر از 100 هزار تومان
این جمله علی لاریجانی که "تا زمانی که مشکلات و موانع رشد علمی و صنعتی کشور مرتفع نشود نمیتوان به آینده کشور امید داشت" نشان از این دارد هنوز نمی توان نظام آموزشی ایران را پژوهشی و یا کارآفرین دانست و برای رسیدن به آن باید موانع آنرا از سرراه دانشگاه و صنعت برداشت.
یکی از عللی که موجب شده حجم پژوهش های موثر بسیار کم باشد اختصاص یافتن تنها 420 میلیارد در سال از بودجه وزارت علوم برای پژوهش است که اگر نیز حتی همه ی این بودجه تحقق یابد در برابر تعداد بیش از 4 میلیون دانشجویی که در حال تحصیل هستند رقم ناچیزی است و اگر این بودجه را بین دانشجویان تقسیم کنیم میزان آن کمتر از 100 هزار تومان برای هر دانشجو در سال است!
مرکز پژوهش های مجلس در بررسی خود از بودجه سال 93 در خصوص میزان بودجه بخش پژوهش و فناوری آورده است: توزیع دستگاهی اعتبارات مربوط به تحقیق و توسعه نشان می دهد که وزارت علوم، وزارت بهداشت و ریاست جمهوری و معاونت های آن به ترتیب با 37، 17 و 14 درصد بیشترین سهم را در دریافت این اعتبارات دارند. بررسی هزینه امور پژوهشی شرکت ها ، بانک ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت نیز نشان می دهد که علاوه بر کاهش هزینه امور پژوهشی شرکت ها ، شرکت های اصلی تامین کننده بودجه کشور از جمله شرکت های اصلی زیرمجموعه وزارت نفت، سرمایه گذاری کافی در امر پژوهش نمیکنند.
پژوهشگران از معافیت مالیاتی و معافیت پرداخت بیمه برخوردار باشند
حسین دهقان وزیر دفاع دولت یازدهم، تدوین راهبرد یا استراتژی توسعه صنعتی کشور را مهمترین اقدام برای به نتیجه رسیدن تلاش ها برای افزایش ارتباط دانشگاه و صنعت خواند و ادامه داد: اگر راهبرد توسعه صنعتی کشور را تدوین نکنیم هرچقدر اعتبار صرف کنیم باز به نتیجه مشخصی نمیرسیم.
علی لاریجانی رئیس مجلس با بیان اینکه ارتقا ارتباط دانشگاه و صنعت منوط به رفع مشکل پژوهشگران کشور است، گفت: معافیت مالیاتی و همچنین معافیت از پرداخت حق بیمه یکی از راههای رشد پژوهش در کشور است و تا زمانی که حاشیه امن برای پژوهشگران، اساتید و نخبگان ایجاد نشود کشور در مسیر رشد علمی و بهبود شرایط اقتصادی حرکت نخواهد کرد.
علی عسگری، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه سازمان مالیاتی به دنبال حذف مالیات برای تمام طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی است، افزود: قطعا در قوانین باید یک تبصره برای تصریح معافیتهای مالیات بخش پژوهش دیده شود، از اینرومعاف کردن پژوهش علمی و کاربردی از مالیات نیازمند حکم قانونی است.
تقی نوربخش رئیس سازمان تامین اجتماعی نیز در نشست مذکور از معافیت پرداخت بیمه برخی از افراد خبر داد و تصریح کرد: افراد حقیقی که پیمان را به تنهایی انجام میدهند، شخصیتهای حقوقی که دارای نظام بیمهای خاص باشند و شخصیتهای حقوقی که دفاتر قانونی خود را به سازمان تامین اجتماعی ارایه کنند از پرداخت حق بیمه در جهت رشد علمی کشور معاف هستند.
فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت معافیتهای مالیاتی پژوهشها، افزود: این امر میتواند به توسعه پژوهشها بینجامد.
شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فن آوری واسطه باشند
یکی از دلایل اینکه هنوز کشور به توسعه دست نیافته است عدم ارتباط دانشکاه و صنعت است اما دانشگاه ها مراحل رشد و نزدیکی به صنعت را تجربه میکنند. علاوه بر این شاید تا کنون مسئولان و کارشناسان به غلط ارتباط این دو را یک ارتباط مستقیم میپنداشتند که رییس مجلس در این خصوص تاکید کرد ایجاد دفتر ارتباط بین صنعت و دانشگاه نتوانست موفق باشد.
ارتباط بین دانشگاه و صنعت مستلزم برخی پیشنیازهاست و به نهادهای میانجی نیاز دارد که رضا فرجی دانا وزیر علوم و تحقیقات در کارگروه ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: مراکز علمی برای آنکه بتوانند ایدههای دانشجویان را به ثروت تبدیل کنند شرکتهای تازه تاسیسی را مثل شرکت های دانش بنیان و پارک علم و فن آوری تشکیل دادند که امروزه 134 مرکز رشد در دانشگاهها و بخشهای صنعتی وجود دارد و 33 پارک علم و فناوری در مراکز استان شکل گرفته است و در این یکسالی که از عمر دولت تدبیر و امید می گذرد همواره به دنبال آن بودیم تا با یافتن راهحل منطقی، پارکهای علمی و فناوری را با صنعت مرتبط سازیم زیرا تقاضا و عرضه در کنار یکدیگر می تواند ارتباط درست و پایداری را ایجاد کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری علاوه بر تاکید خود مبنی بر وجود پارکهای علم و فن آوری و شرکت های رشد به عنوان واسط بین دانشگاه و صنعت گفت: تبدیل دانشگاه، به دانشگاههای صنعتی یار می تواند ایده ی خوبی برای افزایش هرچه بیشتر صنعت و دانشگاه شود، بدان معنا که در یک استان، دانشگاههای استانی را به صنایع استانی گره زنیم تا مشکل صنایع استان در این دانشگاهها رفع شود و از طرف دیگر دانشجویان بتوانند پژوهش های کاربردی را در این زمینه انجام دهند.
همچنین محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت معدن و تجارت با تاکید بر اینکه تشویق دانشگاهها و مراکزی که سهم خود را در بخش تحقیقات بیشتر کردهاند باید در دستور کار قرار بگیرد، افزود: مشتری گرا کردن علم و اخذ پول از صنعت، جامعه ومشتری در راستای رشد علوم و در نتیجه پیشرفت اقتصاد کشور از مباحثی است که باید مدنظر باشد.
محصولات دانش بنیان به فروش نمی رسند/ بودجه پژوهش تحقق نیافته است
مباحث مطرح شده در این کارگروه نشان می دهد در واقع زبان صنعت، زبان فناوری و زبان دانشگاه، زبان پژوهش است.مسلما ترجمه ارتباط میان این دو به نهادهای میانجی احتیاج دارد. اساسا پارکها و مراکز رشد پلهای رابط میان صنعت و دانشگاه هستند و میتوانند زبان علم را به زبان فناوری ترجمه کنند و تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی را منجر شوند.
اما در کنار این موضوع باید در نظر داشت امروزه شرکتهای دانش بنیان به دلیل نبود تقاضا برای محصولاتشان با مشکلات زیادی روبه رو هستند و به نوعی این شرکتها از صحنه اقتصادی حذف شده اند و وزارت علوم و دستگاه های مرتبط باید به دنبال آن باشند تا با یافتن راهحل منطقی، پارکهای علمی و فناوری را با صنعت مرتبط سازند زیرا تقاضا و عرضه در کنار یکدیگر می تواند ارتباط درست و پایداری را ایجاد کند و در آن صورت می توان شرکت های دانش بنیان را به عنوان رابطی مناسب و قابل اطمینان بین دانشگاه و صنعت به حساب آورد.
طبق برنامه پنجم توسعه کشور باید تا پایان این برنامه 3 درصد از بودجه جاری دستگاه ها به پژوهش اختصاص یابد اما طبق سخنان وزیر علوم این میزان تحقق نیافته است و اگر تحقق یابد درصد عدد کلانی است و می تواند کمک فراوانی برای افزایش پژوهش ها و کیفی کردن آنها باشد و در این زمینه دولت و مجلس می توانند موجب تحقق این بودجه شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
دستاورد های نوین علوم دامی در همایشهای نوآوریهای صنعت دام و طیور بررسی می شود
دستاورد های نوین علوم دامی در همایشهای نوآوریهای صنعت دام و طیور بررسی می شود خبرگزاری پانا مجری برگزاری نمایشگاه دام و طیور ایران در مشهد گفت همزمان با برگزاری دهمین نمایشگاه دام و طیور نخستین دوره همایشهای نوآوریهای صنعت دام و طیور ایران مشهد برگزار می شود ۱۳۹۳ سه شنبهبررسي طرح هاي ايران در ونزوئلا با حضور وزيرصنعت،،معدن وتجارت
۲۹ تير ۱۳۹۳ ۱۶ ۹ب ظ بررسي طرح هاي ايران در ونزوئلا با حضور وزيرصنعت معدن وتجارت وزير صنعت معدن و تجارت در جلسه اي با شركتهاي فعال در كشور ونزوئلا مشكلات پروژه ها را بررسي كرد به گزارش خبرگزاري موج در اين جلسه كه با حضور سفير ونزوئلا در تهران برگزار شد نعمت زاده گفت گسترشارتباط صنعت و دانشگاه باید اصلاح شود
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ارتباط صنعت و دانشگاه باید اصلاح شود قزوین-ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان کشور با تاکید بر تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه گفت ضمن تقویت ارتباط بین صنایع و دانشگاه ها باید از تمام ظرفیت های علمی استادان برای ایجاد کارآمدیرعامل شهرکهای صنعتی سمنان خواستار دش افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه در استان سمنان
مدیرعامل شهرکهای صنعتی سمنان خواستار دشافزایش ارتباط صنعت و دانشگاه در استان سمنانمدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان از آمادگی این شرکت برای حمایت از واحدهای دانشبنیان و افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه در اجرای سیاستهای حمایتی شرکت شهرکهای صنعتی خبر داد به گزارش خبرگزابرقراری ارتباط علمی و عملی با جوانان زمینهساز شکوفایی استعداد قرآنی آنهاست
مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجانشرقی برقراری ارتباط علمی و عملی با جوانان زمینهساز شکوفایی استعداد قرآنی آنهاست خبرگزاری پانا مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجانشرقی گفت برقراری ارتباط علمی و عملی با جوانان زمینه ساز شکوفایی استعداد قرآنی آنهاست ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۴ تير ساعت 08 2جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی وضعیت نظام اداری کشور
فیسبوک تویتر Google Cloob جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی وضعیت نظام اداری کشور تهران - ایرنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه ای غیر علنی آخرین وضعیت نظام اداری و استخدامی کشور را مورد بررسی قرار دادند به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا محمود عسکری آزاد جانشین سرپرست معاونت توسعهامام جمعه یزد خواستار بررسی علل آسیب های اجتماعی شد
فیسبوک تویتر Google Cloob امام جمعه یزد خواستار بررسی علل آسیب های اجتماعی شد یزد- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد خواستار بررسی علل و عوامل آسیب های اجتماعی اعتیاد و معلولیت در جامعه شد به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی بهزیستی یزد آیت الله محمدرضا نبررسي تاثير عناصر آميخته بازاريابي بر ارزش ويژه برند موسسات آموزشي
۲۲ تير ۱۳۹۳ ۲۳ ۱۳ب ظ بررسي تاثير عناصر آميخته بازاريابي بر ارزش ويژه برند موسسات آموزشي ارزش ويژه برند در موسسات آموزشي موضوعي است که در کشور ما بررسي نشده است و تحقيق حاضر براي نخستين بار ارتباط بين آميخته بازاريابي خدمات و ارزش ويژه برند موسسات آموزشي را بررسي مي کند به گزاراتوبوس های سیاری برای برقراری ارتباط با مردم تهران در نظر می گیریم
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه اتوبوس های سیاری برای برقراری ارتباط با مردم تهران در نظر می گیریم تهران بزرگ-ایرنا- مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با اشاره به پیشنهاد مرکز ارتباطات شهرداری تهران از در نظر گرفتن اتوبوس سیاری برای برقراری ارتباط با مردم تهرسمینار توجیهی نقشه راه اصلاح نظام اداری و کارگاه آموزشی دستگاه های اجرایی کرمان برگزار شد
سمینار توجیهی نقشه راه اصلاح نظام اداری و کارگاه آموزشی دستگاه های اجرایی کرمان برگزار شد خبر گزاری پانا سمینار توجیهی نقشه راه اصلاح نظام اداری و کارگاه آموزشی ارزیابی عملکرد سال 93 دستگاه های اجرایی استان کرمان با حضور نمایندگان و کارشناسان تحول اداری دستگاه ها در سالن شهید مرمشکلات 10واحد صنعتی راکد کهگیلویه و بویراحمد با بانک صنعت و معدن بررسی شد
استانها جنوب کهگیلویه و بویراحمد بنام خبرداد مشکلات 10واحد صنعتی راکد کهگیلویه و بویراحمد با بانک صنعت و معدن بررسی شد یاسوج – خبرگزاری مهر مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد از بررسی مشکلات واحدهای صنعتی این استان با بانک صنعت و معدن خبرداد سهراب بنام به خبرننشست ماهانه بنیاد باران برگزار شد/بررسی علل افراطیگری در خاورمیانه
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۵ هفتاد و هشتمین نشست ماهانه بنیاد باران به همراه مراسم افطاری این بنیاد با حضور جمعی از شخصیتهای سیاسی اصلاحطلب برگزار شد به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نشست ماهانه بنیاد باران شب گذشته سهشنبه با محوریت موضوع بررسی علل افتوسعه صنعتی زنجان نیازمند ارتقا فرهنگ عمومی و ایجاد بسترهای لازم است
استاندار زنجان توسعه صنعتی زنجان نیازمند ارتقا فرهنگ عمومی و ایجاد بسترهای لازم است زنجان - ایرنا - استاندار زنجان گفت توسعه صنعتی این استان نیازمند ارتقا فرهنگ عمومی در این بخش و ایجاد بسترهای مورد نیاز برای ورود سرمایه گذاران و بهره برداری از توانمندی های موجود است جمشید انصشرکتهای دانشبنیان ارتباط با صنعت را اولویت کاری خود قرار دهند
دوشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۷ سرپرست سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان گفت شرکتهای دانش بنیان باید در زمینه ارتباط با صنعت فعالتر عمل کنند به گزارش سرویس علمی ایسنا مهندس حسن قانع در جریان بازدید از مرکز رشد فناوری دانشگاه سمنان افزود ارتباط شرکتهای دانش بنیان با صاحبان صنابررسی علل سقوط بورس در بهارستان
بررسی علل سقوط بورس در بهارستانتاریخ انتشار جمعه ۲۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۲۱ ۰۵ علل نوسانات شاخص بورس در نشست مشترک کمیسیون اصل نود مجلس با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در روز یکشنبه این هفته بررسی می شود به گزارش تسنیم پس از افت نزدیک به ۲۰۰۰۰ هزار واحدی شاخص بورس از زمستانبشار جعفری: برخی کشورها برای برقراری ارتباط با سوریه تلاش میکنند
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۷ نماینده دائم سوریه در سازمان ملل اعلام کرد که در حال حاضر برخی کشورها موضع خود را نسبت به بحران سوریه تغییر داده و خواهان برقراری ارتباط با دمشق هستند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نوشته روزنامه لبنانی البنا بشار جعفری نماینده دائمبررسی علل افت شاخص بورس در جلسه غیرعلنی مجلس
با حضور رییس سازمان بورس بررسی علل افت شاخص بورس در جلسه غیرعلنی مجلس تهران-ایرنا- علی صالح آبادی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با حضور در جلسه غیرعلنی امروز مجلس شورای اسلامی گزارشی از علل افت شاخص بورس در روزهای گذشته در کشور ارایه کرد حسینعلی حاجی دلیگانی صبح یکشنبه در گفت-
گوناگون
پربازدیدترینها