واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob تقابل شبکه های اجتماعی با انحصار رسانه های بین المللی تهران - ایرنا - تقابل فعالان رسانه های مجازی و شبکه های اجتماعی با رسانه های سنتی و شکستن انحصار این رسانه ها در اطلاع رسانی از تحولات در فلسطین بویژه حملات رژیم غاصب صهیونیستی که به نوعی بیانگر سیاست دوگانه این رسانه ها است، درحقیقت آغاز جنگی دیجیتالی و رسانه ای علیه این رسانه ها است.
از نخستین روزهای آغاز حملات اسراییل به نوار غزه که این رسانه ها مردم جهان را با جام جهانی فوتبال سرگرم می کردند و بعد از اتمام این مسابقات، همزمان با آغاز حمله زمینی اسراییل به نوار غزه، موضوع سقوط هواپیمایی مالزیایی در اکراین در صدر اخبار و گزارش های گنجانده شد و فضای رسانه ای به نحوی مدیریت شد که کمترین گزارش و خبر از این حملات بیرحمانه اسراییل در این رسانه ها منتشر شود.
گرچه این رسانه ها سعی کردند با برجسته سازی این حادثه هوایی مردم جهان را در خصوص جنایت های غیرانسانی اسراییل بی خبر نگه دارند، اما واقعیت این است که فناوری های جدید ارتباطی همچون شبکه های اجتماعی که اتفاقا مدیریت آنها نیز در دست سردمداران نظام بین المللی است، باعث شده انتشار اخبار و گزارش های حملات بیرحمانه اسراییل به نوار غزه از دید مردم آزادیخواه و حق طلب دنیا مغفول نماند و جامعه جهانی و فعالان عرصه های مجازی با نوشتن دیدگاههای انسانی و آزدخواهانه خود و بویژه انتشار عکس های اعتراضی سیاست های دوگانه بین المللی را به چالش جدی بکشانند.
سکوت رسانه های غربی در انعکاس حمایت مردم جهان از غزه و اعلام انزجار از حملات بیرحمانه رژیم غاصب صهیونیستی نشانه ای از عدم حمایت این رسانه ها از حقوق بشر و سیاست های دوگانه در خصوص تحولات جهانی است که خود می تواند اعتبار این رسانه های بین المللی را به مخاطره بیاندازد.
امروز مردم جهان در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی توانسته اند با توییت کردن دیدگاه ها و انتشار گزارش های تصویری یا تک عکس، فضایی مملو از آزادیخواهی و اقتدار انسانی انسان را در فضای مملو از محدودیت رسانه های دیداری و شنیداری در دفاع از انسانیت و مظلومیت به نمایش بگذارند.
جامعه متکثر فعال در این رسانه ها از هنرمندان، اندیشمندان و نخبگان گرفته تا ورزشکاران فضایی را فراهم آورده و در آوردگاه رویدادهای جهانی چون حمله اسراییل به نوار غزه توانسته اند فضای محدود و تهدید شده رسانه های تصویری و شنیداری را بشکنند و با فعالیت های فردی و جمعی عمق جنایت ها را برای جهانیان آشکار کنند.
با نگاهی به این فعالیت ها در شبکه های مجازی که در دنیا جریان دارد، نشانه ای از ظهور جهانی جدید است که در صورت تسلط و استفاده کافی از این فضای جدید چه بسا می توان بسیاری از دغدغه های انسانی و الهی را مطرح و پیگیری کرد که خود نشانه ای از توانایی بشر در توجه به حق و حقیقت حتی در زمانه ای است که رسانه های رسمی در اختیار دولتمردان و سیاست گذاران بین المللی قرار دارد.
باید پذیرفت که امروز قدرت رسانه های اجتماعی بویژه شبکه های اجتماعی از جمله در فیس بوک و تویتر می تواند در صورت مدیریت و سیاست گذاری صحیح ،به نمادی از مبارزه آزادیخواهان و حق جویان جهان با نظام سلطه تبدیل شود.
*علی اصغر افتاده
*کارشناس رسانه
س.ن1744
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
30/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]