تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى‏بهره از ادب بيشتر طمع مى‏كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813306293




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حکایت کمبود آب و هدر رفت آن در شبکه های پوسیده - سیفعلی موسی زاده


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob حکایت کمبود آب و هدر رفت آن در شبکه های پوسیده - سیفعلی موسی زاده حکایت عجیبی است ، این روزها همه از خشکسالی ، مشکل آب و جیره بندی سخن می گویند و در میان این همه هشدار و داد و فریاد، هر روز میلیون ها لیتر آب شرب تصفیه شده در شبکه های انتقال و لوله های پوسیده آن به هدر می رود.


چندی پیش شاهین پاکروح معاون هماهنگی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران گفت که خطر جیره بندی آب در 12 کلانشهر کشور وجود دارد و در تعدادی از آنها جیره بندی شروع شده است و این
اقدام به دنبال بروز مشکل خشکسالی ، کاهش بارندگی ها و بحران کم آبی در کشور انجام می گیرد.
اظهارات مسوولان و نیز شواهد نشان می دهد که کشور با بحران کم آبی روبرو است، اگر مردم مدیریت مصرف نکرده و دست کم 10 درصد در مصرف آب شرب صرفه جویی نکنند با تشدید گرما بر دامنه مشکلات افزوده خواهد شد.
در اینکه صرفه جویی از سوی مردم امری ضروری است، شکی نیست، اما در کنار این، ارگان ها و نهادهای مسوول نیزباید به وظیفه خود در این مقطع حساس عمل کرده و از هدر رفت این سرمایه ملی گرانبها جلوگیری کنند.
از سالیان گذشته متولیان امر همیشه از فرسودگی شبکه های انتقال آب شرب در شهرها و روستاها سخن گفته اند، اما هنوز که هنوز است در زمینه اصلاح و نوسازی آن چندان اقدام عاجل و جدی صورت نگرفته است.
در استان اردبیل هم شهروندان در مناطق مختلف، هر روز شاهد دهها مورد حفاری موردی برای ترمیم ترکید گی لوله های آب شرب هستند و این روند همچنان با سرعت بیشتر ادامه دارد.
گاهی درطول یکسال مقابل برخی منزل مسکونی لوله آب چندین بار می ترکد و هر بار ماموران آب و فاصلاب با زحمت و به صورت موقت اقدام به تخریب آسفالت و ترمیم موردی لوله ترکیده کرده و چند روز بعد بار دیگر از همان محل لوله دچار ترکیدگی می شود و آب کوچه و خیابان را فرا می گیرد.
اقبال عباسی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل چندی پیش از هدر رفت 80 درصدی آب شرب در مناطق روستایی این استان خبر داد و گفت هدر رفت آب به علت ترکیدگی و پوسیدگی لوله ها است.
البته این امری غیر قابل پذیرش در دنیایی است که در آن علوم و فنون به سرعت پیشرفت می کند و به واقع عجیب است که با این همه رشد و توسعه علوم و فنون در کشور چرا متولیان امر اقدام عاجل برای پیش بینی و پیشگیری از ترکیدگی و تعویض لوله های پوسیده آب نمی کنند.
آیا هزینه هدر رفت آب در کشوری که می رود که آب در آن کمیا شود، کمتر از صرف اعتبار مالی برای اصلاح و ترمیم شبکه های انتقال آب شرب مردم می باشد .
در کنار این همه تبلیغ برای صرفه جویی آب از سوی مردم، متولیان امر نیز باید خود پیشقدم شده و جلوی هدر رفت کلان آب در شبکه های انتقال آب شرب را بگیرند.
هر چند در این زمینه بسیار تعلل شده است ولی به قول آن مثل معروف جلوی ضرر را از هر کجا بگیری منفعت است و باید اقدام عاجل در زمینه اصلاح و نوسازی شبکه های انتقال آب انجام گیرد.
* رییس مرکز ایرنا اردبیل

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





30/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن