تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843988300




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سوها روستایی با 250 زن حافظ قرآن/ روستای قرآنی نیازمند توجه است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > اردبیل گزارش میدانی مهر/
"سوها" روستایی با 250 زن حافظ قرآن/ روستای قرآنی نیازمند توجه است
اردبیل – خبرگزاری مهر: روستای "سوها" در استان اردبیل با بیش از 250 حافظ قرآنی زن بی شک یکی از معدود روستاهایی است که تابلوی ماندگار روستای قرآنی کشور را یدک می کشد، نقطه ای که امروز شهرت فعالیت های قرآنی آن حتی به خارج از مرزهای کشور رسیده است.



به گزارش خبرنگار مهر، در انتهایی ترین جاده شهر "آبی بیگلو" از توابع شهرستان نمین به سمت کوه های سرسبز شمال روستایی واقع شده که به وجود 250 حافظ زن قرآن کریم خود می بالد و به عطر قرآنی انس گرفته است. محوطه ورودی روستا آرامش و سادگی دارد که به همان شهرت معنوی آن گره خورده و آدمی را به سکوت و کرنش در مقابل این زیبایی دعوت می کند. اینکه چطور در یک روستا با امکانات محدود این تعداد حافظ قرآن می تواند تربیت شود سوالی است که برای دستیابی به پاسخ آن راهی روستای سوها در 40 کیلومتری اردبیل می شویم و به سراغ بانوی مربی قرآن و بانی نزدیک به 20 سال فعالیت قرآنی در این روستا می رویم. شهروز شکیب را همه می شناسند. کوچک و بزرگ خانه بانو شکیب را با اشاره انگشت جهت می دهند و ما مهمان خانه ای می شویم که از قضا تمامی زنان آن مانوس با قرآن و حافظ قرآن هستند. سیدی که بانی نهضت قرآنی در سوها شد شکیب تاریخ فعالیت های قرآنی این روستا را به سال 76 مرتبط می داند. اما نکته قابل توجه اینجاست که درست یک سال قبل سیدی اهل دل به این روستا نقل مکان می کند. سید حسام الدین مرجاعی که بدون کسب دست مزد به آموزش قرآن در روستاها و مناطق محروم استان مشغول بوده است.

نمایی از ورودی روستای سوها آقا قلی شکیب پدر شهروز جا و مکان این سید بزرگوار را آن هم در منزل خود مهیا می کند. خانه ای که  البته بعدها مدتی پناهگاه کارگران لوله کشی آب روستا و مدتی هم محل استقرار نهضت سواد آموزی روستا نیز می شود. بعد از مشخص شدن کلاس درس سید اولین شاگردانش را از میان فرزندان آقا قلی انتخاب می کند. شهروز به دلیل استعداد و توانمندی ویژه در روخوانی قرآن کمک دست سید برای آموزش قرآن به زنان روستا می شود. مرجاعی پس از مدتی و با احساس اینکه دیگر روستای سوها را برای ابد با قرآن مانوس کرده است، به شهرهای شمالی استان اردبیل می رود و سال 89  آن هم در حالی که همچنان به تدریس قرآن مشغول بود فوت می کند، اما یادگار آموزه های اولاد پیامبر تا سال ها بعد ادامه می یابد. اینجای ماجرا نقطه‌ آغاز نهضتی است که به تعبیر روستاییان نور قرآن را به این شهر تابانده و در طول 17 سال بعد از خود بیش از 400 زن و دختر در زمینه روخوانی و حفظ قرآن در سایه آموزش های شکیب و چند تن دیگر تربیت می شوند. حافظانی که تنها 13 سال دارند به گفته شکیب تعداد کل حافظان قرآن بیش از 250 نفر است که از هفت جز تا کل قرآن را حفظ کرده اند. از این تعداد 21 نفر حافظ کل قرآن هستند که همگی در روستا ساکن نبوده و برخی به شهر های مختلف نقل مکان کرده اند. شیوه تدریس ساده است. ابتدا روخوانی، روان خوانی و در نهایت حفظ. کوچک ترین شاگرد کلاس دختری 13 ساله است و بزرگترین آن بیش از 45 سال سن دارد. کوچک ترین حافظ کل قرآن نیز 16 سال سن دارد. آموزش بدون محدودیت و برای تمامی دختران و زنان روستا در هر سن و سالی انجام می شود.

دارالقرآن سوها نیازمند تعمیر و تجهیز آغاز بکار دارالقرآن در روستای سوها چند سال بعد آوازه قاریان قرآن سوها بر سر زبان ها می افتد و سازمان تبلیغات اسلامی ساختمان دارالقرآن را برای آموزش های قرآنی زنان در این روستا احداث می کند. نکته جالب اینکه دارالقرآن به دلیل مشغله زنان روستا بویژه مصادف شدن آن با فصل تابستان به عنوان فصل کاری در ایام ماه رمضان تعطیل بوده و قرائت قرآن در منازل ادامه می یابد. از در هر خانه ای نور الهی به عرش می رسد تا اینکه بعد از رمضان روزانه پنج ساعت آموزش قرآن در دارالقرآن از سر گرفته شود. مهاجر پذیری روستا در سایه برکت قرآن 500 خانوار با دو هزار نفر جمعیت در این روستا زندگی می کنند. رقمی که البته به نسبت جمعیت روستاهای دیگر اردبیل قابل توجه بوده و  یکی از سوالات ما از نحوه زیست ساکنان روستا است. حتی رقم فعلی جمعیت به نسبت رقم قید شده در تابلوی ورودی شهر که به دو سال قبل بر می گردد با افزایش همراه است. دهیار روستای سوها می گوید ما نه تنها مهاجرت نداریم بلکه به برکت قرآن حتی مهاجر پذیر هم هستیم.

میرزا محمدی اما گلایه هایی نیز دارد. اینکه در دارالقرآن روستای سوها حتی یک دست میز و صندلی برای آموزش قرآن نیست و علاقه مندان روی موکت درس می گیرند. به گفته دهیار روستا حتی طرح آسفالت مسیر دارالقرآن اجرا نشد و به نظر می رسد فعالیت های قرآنی مورد بی توجهی واقع می شود. در عین حال به گفته مربی قرآن این روستا، دارالقرآن در طول سه سال فقط 300 هزار تومان برای هزینه ها پرداخت کرده و تدریس قرآن مربیان همواره به صورت رایگان بوده است. تشنه یادگیری مفاهیم و نبود مدرس هر چند کلاس های به روخوانی و حفظ محدود شده، ولی شکیب و سایر مربیان از علاقه مندی قابل توجه شاگردان به آموزش تجوید و مفاهیم قرآنی می گویند. شکیب  به یاد می آورد که از پنج شرکت کننده در آزمون مفاهیم چهار نفر نمره کسب کردند و قاریان قرآن این روستا تشنه یادگیری عمیق مفاهیم قرآنی اند.

کتابخانه و قفسه قرآنی موجود در روستای سوها موفقیت قاریان قرآن این روستا در مسابقات قرآنی سطح شهرستان و استان نیز قابل توجه است و در عین حال سوال دلیل بی اعتنایی به چنین توانمندی بی پاسخ. حال و روز این اشتیاق شبیه تابلوی رنگ و رو رفته ورودی شهر است. که دو سال پیش نصب شد. دروغ و غیبت در روستا جایی ندارد هر چند دست بی مهری به آموزش های معانی کتاب آسمانی خورده است اما اینجا زنان قرآن را حافظ اصلی خود و کودکانشان از شر بدی و پلیدی می دانند. به گفته شکیب در این روستا دروغ، غیبت، بی توجهی به حجاب و ترک نماز جایی ندارد. مادران قرآن خوان هر آنچه نور قرآن بر قلبشان تابانده در تربیت فرزندان به کار می گیرند. روستای سوها توان آن را دارد که قاریان و حافظان جدید نیز معرفی کرده و در مسابقات قرآنی شرکت دهد. اما برخی مواقع امکانات مادی حتی گستره شکوفایی استعدادهای معنوی را محدود می کند. اینها تاکیدات مربیان قرآنی این روستا است. خورشید که به خط تیز کوه ها رسیده است، روزه داران سوها تلاوت روزانه آیات الهی را به دعای افطار ختم می کنند. اینجا فرشتگان نگهبان خانه های روستایی هستند. ................................................ گزارش و عکس: ونوس بهنود محمد میرزایی ناطق


۱۳۹۳/۴/۳۰ - ۱۰:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن