واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کم کاری عامه مسئولین باعث هشدار دادن رهبر انقلاب شد
پرداختن به مسائل اصلي و مهم جامعه انتظار به حقي است كه مردم از مجلس شوراي اسلامي دارند. پرداختن به مسائلي همچون اقتصاد و توليد در كشور و حركت به سمت خروج از ركود و به دنبال آن بهبود معيشت مردم، و اساساً پايه گذاري يك اقتصاد سالم و سبز در كشور، كه طبعاً در پي آن بسياري از مشكلات ديگر كشور به شكلي پايدار مرتفع خواهند شد. كه لازمة همه اين ها استفاده صحيح و علمي از منابع مختلف كشور است.
کد خبر: ۴۱۷۹۵۸
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۹ - 20 July 2014
پرداختن به مسائل اصلي و مهم جامعه انتظار به حقي است كه مردم از مجلس شوراي اسلامي دارند. پرداختن به مسائلي همچون اقتصاد و توليد در كشور و حركت به سمت خروج از ركود و به دنبال آن بهبود معيشت مردم، و اساساً پايه گذاري يك اقتصاد سالم و سبز در كشور، كه طبعاً در پي آن بسياري از مشكلات ديگر كشور به شكلي پايدار مرتفع خواهند شد. كه لازمة همه اين ها استفاده صحيح و علمي از منابع مختلف كشور است.
به گزارش «تابناک»، غلام رضا نوری در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع گفت: يكي از اين مقوله هاي مهم منابع انساني است. ما كشوري غني از نظر منابع انساني هستيم ولي تا چه اندازه از اين پتانسيل استفاده مي كنيم و تا چه اندازه از تحصيل كردگان و نخبگان كشور استفاده مي كنيم جاي تأمل دارد!
وی افزود: كم نيستند نيروهايي كه مسير درست در اقتصاد كشور براي آن ها يا تعريف نكرده ايم و يا عمل نمي كنيم و در نتيجه با انبوهي از نيروهاي بيكار و حتي فارغ التحصيل بيكار مواجه هستيم و از طرف ديگر هم كم نيستند تعداد آنهايي كه از نخبگان جامعه هستند ولي در فشارها و ارتباطات رسمي و غير رسمي متأسفانه به حاشيه رانده شده و سرخورده ميشوند و يا بدتر از آن رخت هجرت از اين ديار را مي بندند و به اصطلاح فرار مغزها اتفاق مي افتد كه بهتر است بگوئيم فرار دادن مغزها اتفاق مي افتد.
از ديگر منابع مهم اين مرز و بوم زرخيز و پرگهر، منابع طبيعي آن به ويژه آب و خاك و جنگل ها و مراتع و پتانسيل هاي متنوع ژنتيكي جانوري و گياهي كشور هستند. كه متأسفانه به هيچ كدام از آن ها، آنچنان كه بايد و شايد توجه نكردهايم و در بسياري از اين مقوله ها به خط قرمزهاي خطرناك رسيده ايم.
در آب بايد بگويم كه از اسراف كارترين هاي دنيا هستيم و بيش از دو برابر نرم جهاني قابل قبول از آب هاي تجديدشونده خود استفاده ميكنيم و به اين هم بسنده نكرده و حدود 25% ازتوان استاتيكي آب هاي كشور را نيز خالي كرده ايم. اين در حالي است كه مسير پيش رو يك مسير توأم با خشكساليها و كاهش سرانه آب كشور، حداقل براي 20 سال آينده است. آيا به نظر شما اهميت مطلب به آن اندازه نيست كه حتي هر روز به نوعي به اين مهم پرداخته شود؟
عضو کمیسیون کشاورزی گفت: در موضوع خاك نيز سرعت فرسايش خاك هايمان 2 برابر متوسط سرعت جهاني است و شايد دردناك تر از آن تغيير كاربري هايي است كه به شدت بر روي زمينهاي كشاورزي كشورمان (كه بسيار بسيار محدود هستند) انجام مي گيرد و روزانه از مساحت زمين هائيكه قرار است بر ايمان امنيت غذايي را تأمين كنند از دسترس توليد و فعاليت هاي كشاورزي خارج مي شوند! آيا از خود پرسيدهايم، كه به كجا مي رويم؟ چه چيزي را هدف گرفته ايم؟ آيا دشمنان اين مرز و بوم را هدف قرار گرفته ايم؟ آيا رهايي از وابستگي به ديگران را هدف گرفته ايم؟ و يا سرزمين خود و آينده خودمان و فرزندانمان را هدف گرفته ايم!!! و اينگونه بر روي منابع طبيعي و انفال اين كشور مي تازيم!
وی افزود: در موضوع مراتع و جنگل ها نيز وضعيت قابل قبولي نداريم بطوریكه آثار همة ناسپاسيها و ناشكريها را همين امروز هم به شكل سيلاب هاي ويرانگر، خشكيدن تالاب ها و درياچه ها و وخامت اوضاع زيست محيطي به اشكال گوناگون مي بينيم.
این نماینده گفت: بي توجهي ها و كم كاري ها از سوي عامة مسئولين ، كار را به جايي رسانده كه مقام معظم رهبري در يك هفته اخير در هر دو مورد از ديدارهايشان نسبت به اين مطالب هشدار دادند و مقابله جدي با از بين رفتن منابع طبيعي كشور و در كنار آن اهميت فوق العاده بخش كشاورزي و تأمين امنيت غذايي و لزوم حمايت وسيع از اين بخش همانند ساير كشورهاي توسعه يافته جهان را برايمان يادآور شدند.
وی در پایان تاکید کرد: به نظر بنده اين مطالب پيش نياز ضروري طرح افزايش جمعيت در كشور هستند كه متأسفانه طراحان محترم با مد نظر قرار دادن هدف نهايي، از اسباب و وسايل و ضروريات لازم براي دستيابي به آن غفلت نموده اند و حتماً مي بايست در كنار برنامه افزايش جمعيت به موضوع امنيت غذايي و پايداري منابع طبيعي كشور نيز توجه ويژه اي داشته باشيم تا آن هدف مهم و مد نظر به شكل مطلوبي محقق شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]