واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ تير ۱۳۹۳ (۱۳:۲۲ب.ظ)
از سوي رييس اداره پيشگيري، درمان و کاهش اعتياد صورت گرفت؛ تشريح چگونگي بازبيني و تغيير پروتکل درمان اعتياد با متادون رئيس اداره پيشگيري، درمان و کاهش آسيب اعتياد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، ضمن تشريح چگونگي بازبيني و تغيير پروتکل درمان با متادون، اعلام کرد: با بازبيني پروتکلMMT ، اميدوار به ارتقاء سيستم پايش و خدمات و همچنين کاهش تقاضا هستيم.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر عليرضا نوروزي با اشاره به برخي از ويژگي هاي درمان نگهدارنده توسط داروي متادون، درمورد شرايط تجويز، توزيع، پايش و مداخلات تکميلي، به عنوان ارکان اين درمان توضيح داد.
وي همچنين براساس بررسي هاي جهاني در خصوص اثربخشي درمان نگهدارنده، تاکيد کرد: درمان نگهدارنده، کاهش مرگ و مير، کاهش مصرف مواد، کاهش مصرف تزريقي، کاهش استفاده از تزريق مشترک و بالقوه کاهش شيوع ايدز و ساير بيماريهاي عفوني، کاهش جرم و جنايت، و در نتيجه کاهش انگ اجتماعي و درگيري خانواده ها را به دنبال داشته است.
به گفته وي به نقل از آخرين گزارش هاي جهاني، 77 کشور دنيا، از درمان نگهدارنده با متادون استفاده مي کنند و تعداد افرادي که وارد اين برنامه مي شوند، رو به افزايش است. ضمن آن که از اين برنامه در زندان هاي 31 کشور دنيا استفاده مي شود.
دکتر نوروزي تاکيد کرد: اتحاديه اروپا در سال 2012 ميلادي اعلام کرد که دو سوم کشورهاي اين اتحاديه، داراي برنامه درمان نگهدارنده با متادون به عنوان برنامه اصلي خود هستند، به طوري که 67 درصد درمان ها با متادون انجام مي شود.
وي در خصوص وضعيت روند اين درمان در ايران، گفت: براساس گزارش دريافتي از مراکز سرپايي در سال گذشته (92)، فقط پنج درصد افرادي که در برنامه MMT، متادون دريافت مي کنند، معتادان تزريقي هستند و اين نشان مي دهد که پوشش MMT براي متقاضيان درمان، پائين است.
رئيس اداره پيشگيري، درمان و کاهش آسيب اعتياد وزارت بهداشت، با تشريح اهداف بازبيني پروتکل، بر به روزسازي پروتکل متناسب با شرايط مختلف، متناسب سازي توصيه هاي باليني پروتکل با مقتضيات بومي و فراهم نمودن چارچوبي براي ارتقاي کيفي برنامه، تاکيد کرد.
وي گفت: در ميان ملاک هاي ورود به درمان نگهدارنده با متادون، وابستگي به مواد، سن بالاي 18 سال و رضايت آگاهانه، مهمترين ملاک ها هستند.
دکتر نوروزي، احراز هويت را براي شروع درمان، الزامي ندانست و ضمن توضيح درباره ارزيابي استانداردها و ميزان مصرف در منزل بر جايگاه روان درماني به عنوان مداخله رواني، اجتماعي و استاندارد، تاکيد کرد.
وي طول دوره درمان را نامحدود اعلام کرد و در بخش سئوالات اجرايي از پروتکل، نسبت جمعيتي را به ازاي هر 15 هزار نفر، يک مرکز درماني، اعلام کرد که با توجه به جمعيت کشورمان، وجود پنج هزار و يکصد مرکز ضروري است.
رئيس اداره پيشگيري، درمان و کاهش آسيب اعتياد وزارت بهداشت، تعداد بيمار به ازاي هر گروه، درمانگر را همان يک صد نفر که سابق بر اين مشخص شده بود، اعلام کرد و شرايط حاکم بر صلاحيت هاي تيم درمانگر و ارايه از طريق پزشک خانواده را توضيح داد.
وي در پايان افزود: در خصوص شرايط توزيع داروي متادون، هنوز بحث هايي وجود دارد و تغيير فرمولاسيون دارو به عنوان يک راهبرد پيشگيري، در دست بررسي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]