واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob سامانه تولید برق و آب شیرین از منابع انرژی در اصفهان ساخته شد اصفهان- ایرنا، سامانه تولید برق و آب شیرین از منابع انرژی با دمای پایین (شامل منابع تجدیدپذیر انرژی و حرارت اتلافی) از سوی یک شرکت دانش بنیان در اصفهان طراحی و ساخته شد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این سامانه توسط شرکت دانش بنیان «تیام پارسی» مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ساخته شده است.
مدیر عامل این شرکت در این باره به ایرنا گفت: این سامانه بر اساس یک پروژه سبز و مدافع محیط زیست طراحی شده است.
حمیدرضا عزیزیان افزود: با استفاده از این سامانه می توان حرارت اتلافی از کارخانه ها و صنایع که از دودکش های آنها خارج می شود را همزمان به برق و آب شیرین تبدیل کرد.
وی با بیان اینکه این کار بر اساس فرایند «تبرید» انجام می شود، اظهار کرد: آب شیرین در این سامانه از رطوبت موجود در هوا به دست می آید.
این کارشناس با تاکید بر جدید بودن موضوع تبدیل حرارت اتلافی صنایع به برق و آب شیرین در دنیا گفت: دانش فنی این روش پیشتر در اختیار آمریکا و آلمان قرار داشت اما اکنون ایران نیز صاحب این فناوری شده است.
وی با اشاره به اینکه فرآیند تحقیقات و ساخت نمونه اولیه سامانه تولید برق و آب شیرین از منابع انرژی با دمای پایین بیش از دو سال به طول انجامید، تصریح کرد: دو ثبت اختراع ملی و چندین مقاله در همایش های داخلی و بین المللی حاصل پژوهش های مربوط به این پروژه است.
عزیزیان در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا که آیا این سامانه در صنایع کشور به کار گرفته شده است، گفت: در حال مذاکره با چند شرکت برای نصب این سامانه هستیم.
وی افزود: این سامانه بیشتر در مناطق مرطوب مانند جنوب کشور و جزایر قشم و کیش کاربرد دارد تا بتواند به طور مطلوب، آب شیرین نیز تولید کند.
به گفته وی اکنون یکی از معضلات استفاده از دستگاه های آب شیرین کن در جنوب کشور، تولید پسماند نمک در آن است که دفع آن مشکلاتی به همراه دارد و به صرفه اقتصادی نیست در حالیکه درسامانه تولید آب شیرین از حرارت اتلافی دیگر خبری از پسماند نیست.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان به ابعاد زیست محیطی این سامانه اشاره و اظهار کرد: بر اساس پیمان کیوتو تا سال 2017 باید همه صنایع به حد تولید مشخصی از گاز دی اکسید کربن برسند تا از نظر زیست محیطی مشکلی نداشته باشند در غیر این صورت اجازه تولید ندارند.
عزیزیان با بیان اینکه این پیمان، الزام آور است، افزود: به همین دلیل بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در حال استفاده از روش های جدید برای تبدیل گاز دی اکسید کربن به گاز غیر مضر هستند که در این سیستم نیز به آن توجه شده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره میزان تولید این سامانه گفت: به ازای هر چهار کیلو ژول حرارت اتلافی در ساعت، یک تا دو کیلو وات برق و به ازای هر دو کیلو وات برق تولیدی 150 لیتر آب شیرین در روز با رطوبت نسبی هوای 50 تا 60 درصد تولید می شود.
وی بازگشت سرمایه در این سیستم را دو تا سه سال و کاربرد این سامانه در بازیافت حرارت گازهای داغ خروجی از دودکش کوره ها، صنایع فولاد، نفت، گاز و پتروشیمی ، کارخانجات آجرپزی و صنایع مختلف اعلام کرد.
وی تصریح کرد: این سامانه قابل راه اندازی با استفاده از هر نوع منبع حرارتی دیگر از قبیل منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و زمین گرمایی است.
به گزارش شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، دستاوردهای این پروژه اثبات فناوری و بومی سازی فناوری مورد استفاده در طراحی و ساخت سیستم های بازیافت حرارت و ساخت نخستین نمونه از توربین های بازیافت حرارتی است.
قابلیت عملکرد با بازدهی بالا در دماهای پایین، گسترهی عملکرد وسیع (عدم محدودیت دمایی)، هزینه اولیه پایین تر نسبت به سامانه های مشابه از جمله مزایای این سامانه است.
قابلیت کاربرد برای استحصال توان (الکتریکی و مکانیکی) از تمام منابع انرژی گرمایی با دمای پایین بدون محدودیت دمایی، قابلیت استفاده برای تولید توان از حرارت دریافتی از منابع تجدیدپذیر انرژی نظیر خورشیدی و زمین گرمایی و استفاده در منازل و مجتمع های مسکونی جهت تامین انرژی الکتریکی و آب گرم مصرفی خانوار از طریق گرمای دریافت شده از خورشید از جمله کاربردهای مهم این سامانه است.
ت/7148/ 607
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
29/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]