واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob تفریحی به نام کشتن حیوانات و قتل محیط زیست تهران - ایرنا - شکار در گذشته یک شغل و محلی برای درآمد برخی افراد بود ولی امروز، عموماً چنین چیزی وجود ندارد و یا اگر هم باشد، بسیار نادر بوده و دیگر شغلی به نام شکارچی وجود رسمی ندارد.
آنچه جای تأمل دارد این است که هنوز شکار با مجوز قانونی هم انجام می شود و همه ساله، تعداد زیادی، بدون آن که نیازی به شکار داشته باشند، صرفاً برای تفریح و خوردن گوشت شکار، مجوز شکار می گیرند و به جان طبیعت و حیوانات می افتند!
می توان گفت که اکثر کسانی که مجوز شکار می گیرند، به دنبال تفریحی به نام کشتن حیوانات هستند، آن هم در شرایطی که ذخایز زیستی در معرض تهدیدهای جدی قرار دارد و بیم آن می رود که بسیاری از گونه های حیوانی در آینده ای نه چندان دور، به طور کامل منقرض شوند کما این که تاکنون نیز در موارد متعددی مانند شیر ایرانی و ببر مازندرانی چنین شده است و نام این حیوانات را فقط در کتاب ها می توان خواند و حسرت خورد.
هر چند در مجوزهای صادره برای شکار، محدودیت هایی مانند محدودیت تعداد پرندگانی که شکار می شوند نیز قید می شود، اما صدور همین مجوزها، برگ سبز شکارچیان به مناطق زیست حیوانات و زمینه ساز سوء استفاده هایی مانند شکار گونه های ممنوع یا شکار بیش از حد مجاز است.
هر چند حتی در صورت برچیده شدن بساط غیرانسانی صدور مجوز شکار، نبرد متعرضان به طبیعت و محیط بانان، پایان نمی یابد و همچنان عده ای فرصت طلب وجود خواهند داشت که متکبرانه به جان طبیعت بیفتند، اما لغو کامل قانونی بودن شکار و عدم صدور مجوز شکار، می تواند گامی در جهت کاستن از درگیری ها و حفاظت از محیط زیست باشد و زمینه بسیاری از سوء استفاده ها را از بین ببرد.
«اکبر محمدزاده» مسئول نظارت بر حیات وحش محیط زیست ایلام در این خصوص به خبرنگار ایسنا، گفت: صدور بی رویه مجوز اسلحه های شکاری جان محیط زیست را می گیرد، لذا دستگاه های مسئول باید آموزش لازم نسبت به نحوی استفاده از اسلحه ها به شکارچیان بدهند.
وی ادامه داد: شکار گونه های جانوری موجب شکنندگی و از بین رفتن اکوسیستم در محیط زیست می شود، لذا باید در این حوزه مراقبت جدی کرد.
محمدزاده با بیان اینکه یکی از عوامل که محیط زیست را تهدید جدی می کند دادن مجموز اسلحه های شکاری است، افرود: در حال حاضر در بعضی از خانه ها 3 عدد اسلحه شکاری وحود دارد که این خطری بزرگ برای نابودی گونه های جانوری است.
این کارشناس زیست محیطی با تاکید بر اینکه شکار حیوانات بخصوص پرندگان به صورت تفننی با تفنگ های بادی 4 و 5، هم ظلم در حق اکوسیستم است، خاطرنشان کرد: در این برهه ی زمانی باید به محیط زیست فرصت بازتوانی و جبران داد.
مسئول نظارت بر حیات وحش سازمان محیط زیست استان ادامه داد: دستگاه های متولی صدور مجوز اسلحه های شکاری نباید فقط مجوز صادر کنند لذا باید آموزش کافی نسبت به استفاده از اسلحه شکاری داده شود تا موجب انقراض گونه های جانوری نشود.
وی خاطرنشان کرد: حفظ ذخائر ژنتیکی یکی از مهمترین نیازهای محیط زیست است که باید به آن توجه لازم شود.
محمدزاده با اشاره به اینکه استان ایلام دارای تنوع گونه های جانوری است، تصریح کرد: لذا موفقیت کامل و درست در این حوزه جزء با کمک مردم محقق نخواهد شد.
«عبدالصاحب بازیار» فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان در این خصوص به ایسنا، گفت: سالانه به طور میانگین بیش از 140 اسلحه شکاری از شکارچیان متخلفان در سطح استان کشف و ضبط می شود.
وی با بیان اینکه باید نسبت به وضعیت زیستگاه ها، مجوز شکار داده شود، افزود: در حال حاضر به هیچ وجه نباید مجوز شکار داده شود، چون اکوسیستم بعضی از گونه های جانوری درخطر انقراض هستند.
بازیار ادامه داد: در سال گذشته بیش از 205 پرونده تخلف برای شکارچیان غیرمجاز تشکیل شده و متخلفان به همراه پرونده تخلف آنها به مراجع قضایی جهت رسیدگی بیشتر تحویل داده شده است.
اول**1516
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
29/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]