تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه در هر كس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830086459




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امكان اشتباه در فيلتر شدن سايت‌ها به صفر مي‌رسد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امكان اشتباه در فيلتر شدن سايت‌ها به صفر مي‌رسد
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از تدوين آيين‌نامه جديدي براي فعاليت كميته تعيين مصاديق مجرمانه خبر داد. در اين آيين‌نامه چگونگي فيلترينگ سايت‌ها مورد بازبيني قرار گرفته است.


وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از تدوين آيين‌نامه جديدي براي فعاليت كميته تعيين مصاديق مجرمانه خبر داد. در اين آيين‌نامه چگونگي فيلترينگ سايت‌ها مورد بازبيني قرار گرفته است.
به گزارش«جوان»، نظارت بر محتواي سايت‌هاي اينترنتي، يكي از وظايفي است كه دولت‌ها بر عهده دارند و تقريباً همه كشور‌هاي جهان براي دسترسي افراد به اطلاعات و محتواي موجود در سايت‌ها و تبادل آنها در فضاي مجازي، محدوديت‌هايي را اعمال مي‌كنند؛ محدوديت‌هايي كه گاهي به قطع دسترسي به يك تارنما يا همان فيلترينگ منجر مي‌شود. فيلترينگ سايت‌هاي اينترنتي در كشورمان توسط كميته تعيين مصاديق مجرمانه صورت مي‌گيرد. كساني كه در داخل كشور با اينترنت سر و كار دارند، احتمالاً بار‌ها با صفحه «پيوندها» روبه‌رو شده‌اند. اين صفحه علاوه بر اينكه نماينده فيلتر بودن يك آدرس اينترنتي است، راهي براي ارتباط با كميته تعيين مصاديق مجرمانه نيز هست. شهروندان مي‌توانند از اين طريق درخواست‌هايي مبني بر فيلترينگ يا اشتباه در فيلتر شدن يك سايت را به كميته اعلام كنند.
فعاليت اين كميته از زمان فيلتر شدن شبكه‌هاي اجتماعي يا مسدود شدن دسترسي به صفحات برخي از چهره‌هاي سياسي خبرساز شده است. برخي از انتقادات وارده به اين كميته البته از سوي عبدالصمد خرم‌آبادي، دبير كميته تعيين مصاديق در رسانه‌ها پاسخ داده شده است. اما اكنون وزير ارشاد از تدوين آيين‌نامه جديدي خبر مي‌دهد كه طي آن امكان بروز خطا در فيلتر شدن سايت‌ها به حداقل مي‌رسد. علي جنتي در اين‌باره مي‌گويد: در گذشته مسئوليت رفع فيلتر و فيلتر كردن برخي سايت‌ها از اختيارات خاصي بود كه به هيئتي پنج نفره سپرده شده بود كه در اين باره تجديد نظر صورت گرفت. وي مي‌افزايد: از اين پس فيلتر يا رفع فيلتر هر نوع صفحه يا سايتي بايد ضمن اخذ نظر 13 عضو يا اكثريت اعضاي كميته تعيين مصاديق مجرمانه صورت بگيرد با در نظر گرفتن نظر اكثريت اعضا براي فيلتر يا رفع آن، احتمال وقوع اشتباه در تصميم‌گيري‌ها به صفر مي‌رسد.
وي با تأكيد بر اينكه اخذ نظر 13 عضو كميته تعيين مصاديق مجرمانه چارچوب مناسبي در راستاي اتخاذ تصميمات درست ايجاد مي‌كند تصريح كرد: هر چند كه در بسياري از مسائل اتفاق نظر بين اعضاي كميته به ويژه در مسائل مربوط به امنيت ملي كشور عفت عمومي و مسائل اخلاقي جامعه ديده مي‌شود اما باز هم برخي از آراي متضاد وجود دارد.
جنتي با بيان اينكه درخواست يكي از اعضاي كميته تعيين مصاديق مجرمانه از اين پس منجر به رفع يا فيلتر صفحه يا سايتي نخواهد شد گفت: اگر اكثريت مطلق اعضا رأي به رفع يا فيلتر صفحه يا سايتي دهند اين موضوع اعمال خواهد شد البته اين طبق آيين‌نامه‌اي است كه در حال تصويب است.
يكي از بحث‌هاي مهمي كه در فيلترينگ سايت مطرح است، بحث فيلترينگ شبكه‌هاي اجتماعي است. هم اكنون بسياري از شبكه‌هاي اجتماعي خارجي در داخل كشور غير قابل دسترس هستند و كاربران ايراني آنها مجبورند از ابزار‌هايي براي دور زدن فيلترينگ استفاده كنند كه اين كار نيز از نظر قانوني جرم به حساب مي‌آيد. از زماني كه پاي دولتمردان نيز به شبكه اجتماعي باز شده است، بحث اينكه فيلترينگ سايت‌ها از نظر دولتي‌ها چندان جدي گرفته نمي‌شود نيز مطرح شد. اين اقدام همچنين زمزمه‌هاي رفع فيلتر بعضي از شبكه‌هاي اجتماعي را مطرح كرد كه البته تا به اين لحظه اتفاق رخ نداده است و مشخص هم نيست كه آيا كارشناسان حوزه «آي تي» و جامعه‌‌شناسان منتقد شبكه‌هاي اجتماعي، با اين كار تا چه حد موافق باشند.
وزير ارشاد درباره فيلترينگ اين نوع سايت‌ها در آيين‌نامه جديد مي‌گويد: برخي شبكه‌هاي ارتباطي و اجتماعي نوعي وابستگي به بيگانه ايجاد مي‌كنند و نوعي جاسوسي به شمار مي‌روند، فيلتر اين نوع سايت‌ها از مواردي است كه مورد اتفاق‌نظر اعضا قرار دارد.
بعيد نيست برخي اختلاف سليقه‌هايي در اعمال فيلتر يا رفع آن بين اعضاي كميته تعيين مصاديق مجرمانه در زمينه‌هاي شبكه‌هاي ارتباطي مانند وايبر‌ واتس اپ و شبكه‌هاي اجتماعي هم مانند فيس بوك و توئيتر و امثال اينها وجود داشته باشد.
وي با بيان اينكه بيش از 5/4 تا 5 ميليون نفر از مردم در كشور از شبكه‌هاي ارتباطي چون وايبر و واتس‌اپ استفاده مي‌كنند گفت: در مورد فيلتر يا رفع فيلتر شبكه‌ها كه مورد اقبال ميليوني مردم قرار گرفته بايد با احتياط برخورد كرد و تصميمات پخته‌تر و دقيق‌تري با حضور همه اعضاي اصلي اين كميته گرفت.
به دليل پويايي كه اينترنت و ساير شبكه‌هاي ارتباطي دارند، نياز به پويايي قوانين ضروري به نظر مي‌رسد؛ قوانيني كه تضمين‌كننده دسترسي امن خانواده‌ها به اينترنت است و با مسدود كردن سايت‌هاي غير اخلاقي يا صفحه اينترنتي كه مطالبي عليه امنيت كشور منتشر مي‌كنند، زمينه را براي كاربردي‌تر كردن اينترنت در زندگي شهروندان ايراني تسهيل خواهد كرد. اين انتظار از آيين‌نامه جديد فعاليت كميته تعيين مصاديق مجرمانه نيز مي‌رود كه با چنين رويكردي فعاليت كنند  و همان گونه كه در سايت پيوندها مشاهده مي‌كنيم، بيشتر از اينكه نقش محدودكننده را بر عهده داشته باشد، راهنمايي براي دسترسي مفيد و آموزش‌دهنده چگونگي استفاده مطلوب از اينترنت باشد.

نویسنده : محمدصادق عابديني 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن