تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از به زبان آوردن سخنان زشت بر حذر باش. زیرا فرومایگان را گرد تو جمع می کند و گرانم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842723692




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شورای نگهبان و افکار عمومی


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



شورای نگهبان و افکار عمومی
بیست و ششم تیرماه سالروز تأسیس یکی از نهادهای مهم حکومتی است که مطابق اصل نود و سه قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی بدون وجود آن اعتبار قانونی ندارد.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش جام نیوز، واکنش ها و داوری های عموم مورد توجه روز افزون قرار دارند. چه افراد مهم اجتماعی مانند سیاستمدار و بازرگان و کارخانه دار و تبلیغات گر؛ و چه پدیده های مهم اجتماعی از قبیل شهرسازی و خانه سازی، جوانی جمعیت و قانون گذاری به شناخت افکار عمومی نیازمندند و از آن جهت که تاثیر افکار بر رفتارهای اجتماعی مسلم است به آن حساسیت نشان می دهند. (کتبی، مرتضی1376)
بیست و ششم تیرماه سالروز تأسیس یکی از نهادهای مهم حکومتی است که مطابق اصل نود و سه قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی بدون وجود آن اعتبار قانونی ندارد. بیش از هجده اصل از میثاق ملی به این ارگان اختصاص یافته است که در این اصول به نحوة تشکیل و چگونگی انتخاب اعضاء و همچنین شرح وظایف و مأموریت های آن می پردازد. مهمترین وظیفه نگهبان قانون اساسی، تطبیق مصوبات مجلس شورای اسلامی با قوانین شرع مقدس اسلام و اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.
دو وظیفه دیگر حافظ اسلامیت و جمهوریت نظام، نظارت در برگزاری تمام انتخابات ها - بغیر از شوراهای اسلامی-و تأئید صحت آنها را برعهده دارد که برای تحقق اصل ششم قانون اساسی در کشور برگزار می شود تا در جمهوری اسلامی ایران، امور کشور با اتکاء به آرای عمومی اداره شود. سومین وظیفة خطیری که طبق اصل نود و هشتم برعهدة این مجموعه فقهی و حقوقی نهاده شده است تفسیر خود قانون اساسی می باشد که با رأی سه چهارم از اعضای دوازده نفرة آن صورت می گیرد. فقهای (شش نفر) این نهاد توسط رهبری برگزیده می شوند. شش نفر حقوقدان آن نیز از بین حقوقدانان مسلمان در رشته های مختلف حقوقی بنا به پیشنهاد رئیس قوة قضائیه و با رأی اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب می شوند.
معمار کبیر انقلاب پیوسته این نهاد را مورد تأئید قرار می دادند. در فرازی از فرمایشات معظم له آمده است: "شورای محترم نگهبان که حافظ احکام مقدس اسلام و قانون اساسی هستند مورد تأئید اینجانب می باشند و وظیفة آنان بسیار مقدس و مهم است و باید با قاطعیت به وظایف خود عمل نمایند." (صحیفه نور، جلد 19،ص155) مقام معظم رهبری در کنار تأئیدات مکرر خود ضرورت التزام به قانون و توجه به افکار عمومی توسط این شورا را یادآور می شوند: "شورای نگهبان باید صددرصد به قانون، ملتزم باشد و وظایف خود را بدون هیچ ملاحظه دیگری به انجام رساند." (29/4/1379) در فرازی دیگر می فرمایند: "شورای نگهبان باید با ارائه بحث ها و دلایل مستند و قابل دفاع در مجامع حقوقی جهانی و همچنین شناساندن جایگاه و وظایف خطیر شورا به افکار عمومی در جهت ارتقای جایگاه این مهم تلاش نماید." (11/7/80)
گرچه شورای نگهبان مشروعیت خود را از اصول متعدد قانون اساسی کسب کرده و جایگاه رفیعی در ساختار قانونی کشور دارد، اما ناگفته پیداست که این نهاد نیز برای انجام مأموریت های خطیر و وظایف قانونی خود نیاز به مقبولیت عامه و پذیرش از طرف آحاد مردم دارد.
"افکار عمومی در اصطلاح به نظر، روش و ارزیابی مشترک گروهی اجتماعی در رابطة با یک موضوع مورد توجه و علاقه همگان گفته می شود که در لحظه مشخص بین تعدادی از افراد یک قشر یا طبقه یا سراسر اجتماع به طور نسبی عمومیت پیدا کرده است." (آقابخشی/ 1379؛ 48) از آنجائیکه شورای نگهبان در انجام وظایف قانونی خود – درجریان برگزاری انتخابات ها - نقش داور نهایی بین تیم های حاضر در میدان رقابت ها را بازی می کند – وجود رقابت جدی برای تصاحب قدرت در نظام های دموکراسی امری لازم و پذیرفته شده است – لذا با برگزاری هر دوره ای از بازی های انتخاباتی در کشور ،طبیعی است که ذائقه جمعی از شرکت کنندگان در رقابتها و همچنین طرفداران آنها عملکرد شورای نگهبان را به عنوان داور، برنتابند و تلاش نمایند تا علت شکست خود را متوجه داوری نمایند و دست به تخریب چهرة شورای نگهبان در افکار عمومی زده و شبهه طرفداری این نهاد از جریان خاصی در جامعه را بنمایند.   البته با برگزاری هر انتخابات در کشور و عوض شدن جای برندگان و بازندگان در مسابقه ، می تواند جای موافقین و مخالفین داور نیز تغییر کند. لذا آگاهی از نظرات مردم و نوع نگرش آنها نسبت به عملکرد شورای نگهبان در مقاطع مختلف امری لازم و ضروری خواهد بود. به نظر می رسد، علمی ترین روش برای دست یابی به آنچه که در نهاد جامعه و بین عامه مردم جاری و ساری است. رجوع مستقیم به خود آنها به روش پیمایشی و انجام نظرسنجی های ادواری امکان پذیر باشد .     همزمانی سالگرد تأسیس شورای نگهبان با ایام شهادت حضرت علی (ع) از آن جهت درس آموز است ، که بخواهد بگوید "افکار عمومی" از آن چنان قدرتی برخوردار است که توانست ، پس از رحلت جانسوز پیامبراکرم (ص) جانشین قانونی و بحق آن حضرت را 25 سال به ناحق خانه نشین کند و پس از شهادت مظلومانة او نیز تنها پرسش در بین عوام الناس، چرایی شهادت علی (ع) در محراب مسجد باشد؟
منبع: سیاست روز    




۲۷/۰۴/۱۳۹۳ - ۱۹:۵۳




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن