محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844565194
بازخوانی قطعنامه 598 شورای امنیت
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
بازخوانی قطعنامه 598 شورای امنیت
جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی در 27 تیر 1367 خورشیدی، قطعنامه ی 598 شورای امنیت سازمان ملل را پذیرفت. هشتمین قطعنامه ای که در طول هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران صادر شده بود و ایران با پذیرش آن حسن نیت خود را به جهانیان نشان داد.
خبرگزاری ایرنا: جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی در 27 تیر 1367 خورشیدی، قطعنامه ی 598 شورای امنیت سازمان ملل را پذیرفت. هشتمین قطعنامه ای که در طول هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران صادر شده بود و ایران با پذیرش آن حسن نیت خود را به جهانیان نشان داد.
عراق در 31 شهریور 1359 به خاک ایران تجاوز کرد. درباره ی حمله ی عراق به ایران می توان به علت هایی مانند: انقلاب اسلامی ایران و تحولات پس از آن، رقابت منطقه ای و سیاسی ایران و عراق، ویژگی های شخصیتی صدام حسین و خصومت دیرینه ی وی با ایران و ایرانی، اختلاف های دیرینه ی مرزی میان ایران و عراق اشاره کرد.
می توان گفت جنگی که حکومت بعث عراق به ایران اسلامی تحمیل کرد، نتیجه ی قدرت طلبی بیمار گونه ی صدام حسین و تصور نادرست او از اوضاع داخلی ایران، توان خود و اوضاع بین المللی بود.
نگرانی ها درباره ی گسترش دامنه ی جنگ و احساس خطر از احتمال برتری ایران در جنگ سبب شد که برخی از کشورهای منطقه ای و غربی به حمایت جدی از عراق برای تغییر موازنه ی جنگ به نفع این کشور بپردازند. آمریکا، شوروی، بسیاری از کشورهای غربی و کشورهای حاشیه ی خلیج فارس از عراق حمایت کردند.
این جنگ با فراز و نشیب های بسیاری روبه رو بود و قطعنامه های مختلفی در این مدت از طرف شورای امنیت سازمان ملل صادر شد که اغلب آنها یکسویه و به نفع رژیم عراق بود که جمهوری اسلامی از پذیرش امتناع می کرد.
قطعنامه 598، هشتمین قطعنامه ای بود که شورای امنیت سازمان ملل از ابتدای تجاوز علنی رژیم بعثی عراق به جمهوری اسلامی ایران صادرکرد. در ابتدای صدور قطعنامه 598 به دلیل نکات مثبتی که در این قطعنامه گنجانده شده بود از طرف جمهوری اسلامی اعلام شد که ایران جای بحث و گفت و گو در این قطعنامه می بیند و آن را نه رد کرد و نه قبول؛ اما سرانجام در 27 تیر 1367 ایران این قطعنامه را پذیرفت.
*متن قطعنامه 598
شورای امنیت، با تایید مجدد قطعنامه 582 (صادره 1986) خود، با ابراز نگرانی عمیق از این که به رغم درخواست هایش برای آتش بس، جنگ میان ایران و عراق به شدت گذشته با تلفات شدید انسانی و تخریب مادی ادامه دارد با ابراز تاسف از آغاز و ادامه جنگ، همچنین با ابراز تاسف از بمباران مراکز مسکونی غیر نظامی، حملات به کشتیرانی بی طرف یا هواپیماهای کشوری، نقض قوانین بین المللی انسان دوستانه و دیگر قوانین ناظر بر درگیری مسلحانه به ویژه کاربرد سلاح های شیمیایی برخلاف الزامات پروتکل 1925 ژنو، با ابراز نگرانی عمیق نسبت به احتمال تشدید و گسترش بیشتر جنگ، مصمم شد به تمامی اقدامات نظامی بین ایران و عراق خاتمه بخشد، اعتقاد دارد که می باید یک راه حل جامع، عادلانه، شرافتمندانه و پایدار میان ایران و عراق به دست آید.
همچنین در ادامه با یادآوری مفاد منشور ملل متحد به ویژه تعهد همه ی دولت های عضو به حل اختلافات بین المللی خود از راه های مسالمت آمیز، به نحوی که صلح و امنیت بین المللی و عدالت به خطر نیافتد، با حکم به این که در جنگ بین ایران و عراق زمینه ی صلح حاصل شده است، با اقدام بر اساس مواد 39 و 40 منشور ملل متحد:
1- خواستار آن است که به عنوان یک قدم اولیه جهت حل و فصل (مناقشه) از راه مذاکره، ایران و عراق یک آتش بس فوری را رعایت کرده، به تمامی عملیات های نظامی در زمین، دریا و هوا خاتمه داده و تمامی نیروهای خود را بدون درنگ به مرزهای شناخته شده بین المللی بازگردانند.
2- از دبیرکل درخواست می کند که یک تیم ناظر ملل متحد را برای بررسی، تایید و نظارت بر آتش بس و عقب نشینی نیروها اعزام نماید و همچنین از دبیرکل درخواست می نماید با مشورت طرفین درگیر، تدابیر لازم را اتخاذ نموده، گزارش آن را به شورای امنیت ارایه نماید.
3- مصرانه می خواهد اسیران جنگی، آزاد شده و پس از قطع درگیری فعال کنونی، بر اساس کنوانسیون سوم ژنو 12 اوت 1949، بدون تاخیر به کشور خود بازگردانده شوند.
4- از ایران و عراق می خواهد با دبیرکل در اجرای این قطعنامه و در تلاش های میانجی گرانه برای به دست آمدن یک راه حل جامع، عادلانه و شرافتمندانه مورد قبول دو طرف در خصوص تمام موضوع های موجود، بر اساس اصول درج شده در منشور ملل متحد، همکاری نمایند.
5- از تمامی کشورهای دیگر می خواهد که بیشترین خویشتنداری را انجام دهند و از هر گونه اقدامی که می تواند منجر به تشدید و گسترش بیشتر جنگ شود، دوری کنند و بدین ترتیب اجرای قطعنامه حاضر را تسهیل نمایند.
6- از دبیرکل درخواست می نماید که بامشورت با ایران و عراق، مساله ی تفویض اختیار به یک هیات بی طرف برای تحقیق راجع به مسوولیت جنگ را بررسی نموده و در کمترین زمان به شورای امنیت گزارش دهد.
7- ابعاد خسارت های وارده در خلال جنگ و نیاز به تلاش های بازسازی با کمک های مناسب بین المللی، پس از خاتمه درگیری تصدیق می شود و در این خصوص از دبیرکل درخواست می کند که یک هیات کارشناس را برای مطالعه ی موضوع بازسازی و گزارش به شورای امنیت تعیین نمایند.
8- همچنین از دبیر کل درخواست می کند که با مشورت با ایران و عراق و دیگر کشورهای منطقه، راه های افزایش امنیت و ثبات منطقه را مورد مداقه قرار دهد.
9- از دبیرکل درخواست می کند که شورای امنیت را در مورد اجرای این قطعنامه مطلع نماید.
10- مصمم است برای بررسی اقدامات بیشتر جهت رعایت و اجرای این قطعنامه در صورت ضرورت جلسات دیگری را تشکیل دهد.
سرانجام قطعنامه ی 598 که مفصل ترین قطعنامه ی از سلسله قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل بود در 29 تیر تصویب و صادر شد.
آیت الله خامنه ای در 26 تیر 1367 خورشیدی نامه یی به خاویر پرز دکوئیار دبیر کل وقت سازمان ملل نوشتند: «ایران تصمیم گرفته است که رسما قطعنامه 598 شورای امنیت را به خاطر اهمیتی که برای حفظ جان انسان ها، برقراری عدالت و صلح و امنیت منطقه و بین المللی قایل است، بپذیرد.»
جمهوری اسلامی ایران در 27 تیر به طور رسمی در نامه یی به دبیر کل سازمان وقت اعلام کرد که قطعنامه ی 598 را پذیرفته است. جنگ هشت ساله ی ایران و عراق در 29 مرداد پایان یافت.
آیت الله خامنه ای که در آن زمان رییس جمهور و رییس شورایعالی امنیت ملی بودند در خطبه ی نمازجمعه در 31 تیر 1367 خورشیدی فرمودند:
«مساله ی پذیرش قطعنامه، یکی از پدیده های بسیار مهم تاریخ انقلاب است... به هر حال این حرکت، یکی از مهمترین رخدادها، حرکات و آزمایش ها در تاریخ انقلاب بود، خیلی چیزها را و خیلی حقایق زیبا را از انقلاب ما آشکار کرد؛ چیزهایی که اگر این تجربه هایش پیش نیاید، به این روشنی دیده نخواهد شد».
ایشان نمایش شجاعت رهبری در پذیرش این قطعنامه، پیوند امت و امام و اطاعت و انقیاد نیروهای مسلح از فرماندهی کل قوا و رهبری را از برکات این موضوع برشمردند و فرمودند: «مسوولین نظام تشخیص دادند و امام بزرگوار بر این تشخیص صحه گذاشتند که امروز قبول قطعنامه به صلاح اسلام و انقلاب و کشور است.»
*بازتاب جهانی پذیرش قطعنامه ی 598
طبق گزارش موسسه ی آمریکایی «پاسخ»، فشارهای مستقیم و غیر مستقیم قدرت های بزرگ علیه ایران نیز در پذیرش قطعنامه تاثیرگذار بود که از جمله مهم ترین مسایل در این رابطه می توان به ورود مستقیم آمریکا به جنگ با حمله به هواپیمای مسافربری ایران اشاره داشت که تهدیدهای بزرگتری علیه ایران در صورت ادامه جنگ مطرح می کرد.
این موسسه در پرداختن به این موضوع که پیروز جنگ هشت ساله عراق علیه ایران کدام طرف بود، می نویسد: در شناسایی پیروز این جنگ باید به این موضوع اشاره کرد که در حالی که عراق از حمایت های مستقیم و غیر مستقیم اعراب و همچنین2 ابرقدرت آن زمان یعنی آمریکا و شوروی برخوردار بود، ایران تازه یک انقلاب بزرگ را پشت سر گذاشته بود.
به این دلیل که ایران در پایان جنگ توانسته بود به هدف اصلی خود یعنی دفاع و حفظ تمامیت ارضی دست یابد و خود را به عنوان یک قدرت در منطقه که توان مقابله با ارتش مسلح عراق را داشته است معرفی نماید، پیروز جنگ به شمار می آید، هر چند که هزینه های زیادی نیز در این مسیر متقبل شده است.
کارل هریچ در کتاب «تارنمای جنگ خلیج از نگاهی به ابزار نفت» نوشته است:
«در 30 تیر 1366 که شورای امنیت قطعنامه 598 را به تصویب رساند به طور دقیق این تصویب یک روز پس از شروع حفاظت امریکا از نفتکش های کویتی بود و درواقع غرب به این نتیجه رسیده بود که در هر صورت جنگ را با موضوع اصلی حفظ عراق پایان دهد زیرا عراق نیز خواهان اعمال قدرت بیشتری در منطقه و کشاندن آتش جنگ به دیگر کشورها بود. لذا قطعنامه 598 به نوعی برای نجات عراق محسوب می شد.»
چگونگی پایان جنگ که منتهی به شکل گیری پیش زمینه های قطعنامه شد هم از نگاه های متفاوتی بازخورد داشته است. «زبیگنیو برژینسکی» مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در نشست با اعضای شورای عالی امنیت ملی تاکید می کند: پس از پیروزی ایران در خرمشهر کاخ سفید معتقد است که این جنگ نمی بایست برنده ای داشته باشد. وقتی که نیروهای ایرانی موفق به عبور از مرزهای بین المللی شدند، استراتژی آمریکا بر این نظریه قرار گرفت که ایران نباید برنده جنگ باشد.
کارل هریچ پس از پایان جنگ و پذیرش قطعنامه گفت که در این قطعنامه برای نخستین بار در قطعنامه های سازمان ملل بازگشت به مرزها مطرح شد و نخستین بار بود که تعیین مساله کمیته خسارات جنگی و تعیین متجاوز عنوان شده بود. از این رو این یک پیروزی برای ایران در رژیم قطعنامه های شورای امنیت محسوب می شود.
هریچ هم در گفتگویی با روزنامه «وال استریت ژورنال» می گوید که نگرشی به قطعنامه های صادر شده به روشنی نزدیک شدن شورای امنیت را به مواضع منطقی و اصولی ایران نشان می دهد و سرانجام پس از هشت سال ایستادگی مواضع بر حق ایران بر جهانیان به اثبات می رسد.
پس از تصویب قطعنامه ی 598، در جهت اجرای بند 6 این قطعنامه، یک هیات بلژیکی انتخاب و مسوول شد که متجاوز جنگ را شناسایی و به دبیر کل سازمان ملل معرفی نماید. این هیات در 18 آذر 1370 خورشیدی؛ در گزارشی عراق را به عنوان متجاوز معرفی کرد.
با الهام: تجزیه و تحلیل استراتژی نظامی عراق در جنگ با جمهوری اسلامی ایران
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
بازخوانی قطعنامه ی 598 شورای امنیت
بازخوانی قطعنامه ی 598 شورای امنیت جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی در 27 تیر 1367 خورشیدی قطعنامه ی 598 شورای امنیت سازمان ملل را پذیرفت هشتمین قطعنامه ای که در طول هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران صادر شده بود و ایران با پذیرش آن حسن نیت خود را به جهانیان نشان داد کد خبر ۴۱بانکیمون از تصویب قطعنامه ضد سوری در شورای امنیت سازمان ملل استقبال کرد
بانکیمون از تصویب قطعنامه ضد سوری در شورای امنیت سازمان ملل استقبال کرددبیر کل سازمان متحد از تصویب قطعنامه ضد سوری در شورای امنیت سازمان ملل استقبال کرد به گزارش خبرگزاری فارس بانکیمون دبیر کل سازمان ملل متحد از تصویب قطعنامهای در شورای امنیت که ارسال کمک به سوریه بدونقطعنامه آتشبس نیازمند موافقت شورای امنیت است
قطعنامه آتشبس نیازمند موافقت شورای امنیت است کد خبر ۴۱۵۶۴۸ تاریخ انتشار ۲۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۸ ۵۲ - 12 July 2014 به گزارش فلسطینالیوم شبکه العربیه در خبری اعلام کرد که تلاشهای سازمان ملل برای صدور قطعنامه در مورد توقف جنگ غزه به اوج خود رسیده است بر اساس خبر فوری این شبکه پیشالعربیه: قطعنامه آتشبس در غزه آماده است اما نیازمند موافقت شورای امنیت است
العربیه قطعنامه آتشبس در غزه آماده است اما نیازمند موافقت شورای امنیت است شبکه العربیه از آماده بودن پیشنویس قطعنامه غیرالزامآور آتشبس در نوار غزه خبر داد و گفت که صدور آن نیازمند توافق تمام اعضای شورای امنیت است به گزارش نامه نیوز به نقل از فلسطینالیوم شبکه العربیه دتلاش فلسطین برای تصویب قطعنامه آتش بس در شورای امنیت
بین الملل آفریقا و خاورمیانه تلاش فلسطین برای تصویب قطعنامه آتش بس در شورای امنیت مقامات فلسطینی با تهیه یک پیش نویس در زمینه برقراری آتش بس در غزه تلاش می کنند اعضای شورای امنیت را به رای مثبت دادن به این قطعنامه ترغیب کنند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرسنشست فوقالعاده اتحادیه عرب درباره غزه/ توافق نسبی در شورای امنیت برای صدور قطعنامه
شنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۰ در پی افزایش حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه مالزی کویت و مصر خواهان اتخاذ اقدامات جدی جهانی برای پایان خشونتهای صهیونیستها شدند و شورای امنیت نیز به توافق برای صدور قطعنامهای در این باره نزدیکتر شده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسناپیشنویس قطعنامه شورای امنیت در خصوص بحران غزه
پیشنویس قطعنامه شورای امنیت در خصوص بحران غزهدر پیشنویس قطعنامه شورای امنیت در خصوص بحران غزه کشورهای عضو سازمان ملل خواستار آتشبس فوری و احترام به حقوق بشر شدهاند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری العربیه در بخشی از متن پیشنویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متخبرگزاری فرانسه گزارش داد قطعنامه شورای امنیت برای ارسال کمکهای بشردوستانه به سوریه به زودی تصویب میشود
خبرگزاری فرانسه گزارش دادقطعنامه شورای امنیت برای ارسال کمکهای بشردوستانه به سوریه به زودی تصویب میشودشورای امنیت سازمان ملل قطعنامهای را برای ارسال کمکهای بشردوستانه به شهروندان سوری تدوین کرده است که ارسال این کمکها از طریق اردن ترکیه و عراق را ممکن میسازد به گزارش خبربروجردی در گفت و گو با فارس: تهدید قطع مذاکرات از سوی آمریکاییها جنگ روانی است/مذاکرهکنندگان طبق مصوبات شورا
بروجردی در گفت و گو با فارس تهدید قطع مذاکرات از سوی آمریکاییها جنگ روانی است مذاکرهکنندگان طبق مصوبات شورای عالی امنیت ملی عمل میکنندرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تهدید قطع مذاکرات از سوی آمریکاییها را یک جنگ روانی عنوان کرد و گفت مذاکرهکنندگان طبق مصوبات شورایتصمیم درباره خاتمی با مجوز شورای امنیت ملی بوده است
تصمیم درباره خاتمی با مجوز شورای امنیت ملی بوده است یکی از نمایندگانی که به وزیر دادگستری درباره اجرایی شدن مصوبه شورای امنیت ملی درباره خاتمی تذکر داده میگوید که این شورا تصمیمگیری در این باره را به دبیرخانه خود محول کرده بود و این دبیرخانه درباره خاتمی مصوبه دارد به این مطبیانیهای برای سالروز پذیرش قطعنامه 598
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۸ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای 27 تیرماه سالروز پذیرش قطعنامه 598 را فرصتی برای بازخوانی چرایی جنگ تحمیلی و تهاجم همه جانبه استکبار جهانی علیه انقلاب اسلامی و ملت ایران و ترمیم دستاوردهای سترگ مقاومت حماسی رزمندگان اسلام در آن مقتایید صحت مصوبه شورای عالی امنیت ملی درباره ممنوع التصویری خاتمی
تایید صحت مصوبه شورای عالی امنیت ملی درباره ممنوع التصویری خاتمی در بحث آقای خاتمی شورای عالی امنیت ملی به دبیرخانه خود اختیار میدهد که درباه وی تصمیمگیری کند یعنی خود شورا به دبیرخانه مجوز مصوبه میدهد و در اینصورت میتوان گفت که مصوبه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی درباره خابرخی اعضای دائم شورای امنیت به جنگ و تروریسم دامن میزنند
معاون وزیر خارجه سوریه برخی اعضای دائم شورای امنیت به جنگ و تروریسم دامن میزنند خبرگزاری رسا ـ معاون وزیر خارجه سوریه ضمن انتقاد از عملکرد شورای امنیت سازمان ملل در قبال کشورهای منطقه اعلام کرد که کشورهایی مانند انگلیس آمریکا و فرانسه با اتخاذ سیاستهای دوگانه مغایر با قوانینموسویان: رهبری در سال ۷۸ مصوبه شورای عالی امنیت ملی برای حمله به افغانستان را وتو کردند
موسویان رهبری در سال ۷۸ مصوبه شورای عالی امنیت ملی برای حمله به افغانستان را وتو کردند هرچند که رهبری تصمیم گیری نهایی در سیاست خارجی را بر عهده دارند ایشان نمی توانند تصمیم ها قوانین و مصوبات مجلس را وتو کنند به گزارش نامه نیوز روزنامه خراسان نوشت اتاق فکر انجمن آسیا چندی قشورای امنیت سازمان ملل خواستار آتش بس در غزه شد
شورای امنیت سازمان ملل خواستار آتش بس در غزه شد تهران - ایرنا - شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست امروز یکشنبه خود خواستار برقراری فوری آتش بس میان رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها در نوار غزه شد به گزارش خبرگزاری رویترز شورای امنیت در بیانیه ای که در پایان این نشست انتشار یافت هشورای امنیت خواستار آتش بس در غزه شد
شورای امنیت خواستار آتش بس در غزه شدتاریخ انتشار شنبه ۲۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۲۲ ۱۰ شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار آتس بس در غزه و احترام به حقوق بشر شد به گزارش تسنیم به نقل از الجزیره شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار آتس بس در غزه و احترام به حقوق بشر شد ارتش رژیم اسرائیلبیانیه شورای امنیت درخصوص درگیریهای غزه
بیانیه شورای امنیت درخصوص درگیریهای غزه شورای امنیت سازمان ملل متحد امشب با صدور بیانیهای خواستار برقراری آتشبس میان فلسطین و رژیم صهیونیستی شد خبرگزاری فارس شورای امنیت سازمان ملل متحد امشب با صدور بیانهای خواستار برقراری آتشبس میان فلسطین و رژیم صهیونیستی شد در این بیانی-
سیاسی
پربازدیدترینها